Jag är i alla fall stolt över vad vi presterade!

Igår diskuterade jag och Emma om varför de lagen som tappar poäng mot oss alltid har en "dålig dag". Har de kanske svårt att acceptera att vi inte är så kassa som vi "borde" vara. Det kanske till och med kan vara så att det är vi som gör dem dåliga...?! Nej givetvis inte, vi är ju ett lag som egentligen inte ska ligga i elitserien, som ska komma sist och ramla ur. Det tänkte jag inte på...

Rönnby: Vi spelar vår sämsta match hittills!
Mora: Engelholm passar oss dåligt!
Karlstad: Vi skulle vunnit mot Engelholm!

Något som jag mer har fundert över är reaktionerna efter vår rekordmatch mot Falun. Det är många som har reagerat på att vi släppte in tolv mål, men det är inte någon (vad jag har sett) som har reagerat på att Falun faktiskt släppte in elva mål mot oss. Hallå, det är väl en större skam?! Att ett bottenlag släpper in många mål mot lag som ligger i toppen är väl inte jätte konstigt. Jag tycker dock det är konstigt hur ett toppenlag kan släppa in elva mål mot ett bottenlag, men det är jag tydligen ensam om...

För att våga vinna måste man våga förlora! Det går inte att fega utan i varje match är det något du måste offra, något som du måste vara beredd på att förlora. I lördags satsade vi vårt försvarsspel med en förhoppning om att vi skulle skapa mer framår än vad vi läckte bakåt. Denna gång gick det inte hem, men vem vet, vi kanske lyckas nästa gång...!

Vi borde egentligen vara grymt filmkunniga, tänk vad mycket vi har plöjt igenom...;)

Under alla de bussresor vi har avverkat har det hunnits gå igenom en hel del filmer, vissa bättre än andra... Smaken är som baken och det har vi fått bevis på så många gånger. Torkel, Ace Ventura och allt vad de heter är inga filmer som går hem hos mig direkt...  Nedan har jag valt ut några av mina godbitar och har ni inte sett dem så rekommenderar jag er starkt att göra det=)!


 • The Guardian
 • Bangkok Hilton
 • The Life Of David Gale
 • Million Dollar Baby
 • Dirty Dancing I och II
 • Gladiator
 • Nyckeln Till Frihet
 • Lejonkungen
 • Remember The Titans
 • Step Up
 • The Notebook
 • Beck (kvittar vilken, alla är bra...!)

Det är kanske någon som kan tipsa mig om någon bra film till nästa resa=)?


Onödigt vetande...=)?!

Jag har gjort ett konstaterande... Om du vill ta reda på om en kock är höger- eller vänsterhänt är det bara till att titta på stekjärnet eller grytan. Är handtaget riktat åt vänster är han/hon högerhänt och är handtaget riktat åt höger är han/hon vänsterhänt. De flesta vill röra i grytan med sin "rätta" hand och hålla den still med den felaktiga och därför ser det oftast ut så här. Vad är då denna kunskap bra till? Ja inte vet jag, men jag kom att tänka på det innan när jag stod i köket...=)


Dax att snöra på sig grusdojorna igen

Årets första grusträning är ikväll. Jag vet att det är många som inte gillar den delen av fotbollen, men jag tycker faktiskt att det är helt okey. Att springa ute med ett obegränsat antal klädlager på sig där man låter kylan bita sig fast i kinderna är en tjusning i sig. Efteråt finns det inget härligare än att ta sig en varm dusch, slänga sig framför TV:n och känna hur kinderna blossar upp=)! Underlaget i sig är väl kanske inte det mest optimala och hade jag fått välja hade jag givetvis hellre tränat på konstgräs, men det bästa med just grus är trots allt när man i slutet på mars går över till gräs... Det är en speciell känsla och alla blir som kor på grönbete med en motivation som står högt i skyn=)!

Vi ska träna tisdagar, torsdagar och lördagar. Hur mycket jag kan vara med beror helt och hållet på innebandyn. Ikväll ställde vi in vårt spänst- och snabbhetspass och jag tänker ta tillfället i akt att lira lite boll. (Det kan nog behövas då jag på gårdagens innebandypass slog en indianare och höll på att göra ett självmål under uppvärmningen som bestod av just fotboll. Det finns en anledning till varför jag är anfallare...;))

I övrigt håller jag på att försöka hitta ersättare till mina arbetspass den helg vi ska besöka Gotland och Stockholm. Lördagen är fixad, men söndagen ser fortfarande aningen mörk ut. Balrog- och Rönnbymatcherna hoppas jag också kunna lösa. Jag håller tummarna för att mina arbetskollegor vill tjäna lite extra slantar...;)

IBC - KAIS Mora 3-4 SD

Idag vill jag ge laget kred för att vi lyckades samla oss efter gårdagens urladdning! Vi spelade riktigt bra innebandy och gav inte vika en enda centimeter. Krille kom dessutom med många bra lösningar på hur vi skulle ta oss an deras spel. Det kvittade om de ändrade taktik, vi kontrade direkt=)! I sudden tog det tyvärr bara 45 sekunder innan Mora tryckte dit segermålet. Det kom lite oturligt då vi i läget innan hade haft en riktigt het målchans. Vi ska ändå vara nöjda med att vi fick en poäng, det hade faktiskt kunnat sluta hur som helst. Likaväl som vi hade kunnat vinna matchen hade Mora också kunnat göra det. Som den vinnarskalle man är kan jag dock inte komma ifrån besvikelsen över att vi bara får med oss en poäng på två sådana här kanonmatcher...!

Jag måste ändå säga att det är lite komiskt hur lite folk vi är. Motståndarlagen kommer med en trupp på 15-20 spelare där de många gånger går runt på tre femmor. Vi däremot kommer alltid till spel med två femmor och idag gick vi dessutom runt på tre backar. Innan matchstart kändes det tungt att jag inte skulle få byta lika ofta som vanligt, men jag vågar nog påstå att det för egen del gynnade mig. Jag kom igång direkt från start och dagens match är nog en av de bättre jag har spelat denna säsong. 

Ett härligt team-work mellan ledare och spelare gav oss en välförtjänt poäng!


IBC - Falun 11-12

Närmre kan vi helt enkelt inte komma. Det var en helt osannolik match och det är helt ofattbart att vi kan förlora när vi gör elva(!) stycken mål. Om jag inte är helt ute och snurrar så har vi på våra 3.5 år i elitserien max lyckats göra ett mål per match när vi mött just Falun. Denna gång rasslade det till ordentligt och det känns riktigt ruttet att vi inte fick med oss något poäng! Publiken drogs mellan frustration och glädje och det var en match i sig att studera deras ansiktsuttryck=) Efter första perioden hade vi underläge med 2-5 och det var nog många som trodde att matchen redan var avgjord. Vi ville däremot något helt annat och på 47 sekunder gjorde vi tre stycken mål, sanslöst! Inför tredje perioden ledde vi med 9-8, men då var det dax för Faluns magiska 47 sekunder där de också fick in tre snabba mål.

Det finns inga ord som kan beskriva hur det kändes när slutsignalen ljöd. Givetvis var jag grymt besviken över att vi inte fick med oss något poäng, men å andra sidan måste vi ända vara lite nöjda med vad vi presterade. Efteråt var det en del som tyckte det var dåligt av oss att vi släppte in tolv mål. Jag skulle hellre vilja säga att jag tyckte det var bra av oss att vi gjorde elva stycken på ett lag som ligger på en femte plats i serien och som inför matchen hade en målskillnad på 86-61 efter 17 spelade matcher. Att det sen inte räckte är en annan femma, men jag anser ändå att det var en större bragd att göra tolv mål än att det var en flopp att släppa in elva...!

Elinas kommentar efter matchen: "Jag kollade på text-TV, blev det verkligen 11-12? Det stod inte fel så att det skulle vara 1-12 istället? Det var du nog inte ensam om att undra...=)

NÄRA SKJUTER INGEN HARE, så sant som det var sagt...

DM: Malmhaug - IBC 2-8

Det var en semifinal med smickrande siffror för malmölaget (div.2). I andra och tredje perioden satte vi upp ett tempo som de inte riktigt hängde med i och det kändes som om vi spelade ett långt långt power-play. Resultatet var i underkant, men i DM är det ju givetvis segern som är det viktigaste=)! Nu väntar en final mot något av Skånes div.1 lag.

Innan matchen sa jag till mamma & pappa att nåde den spelare som stöter till mitt knä... I slutet på andra perioden trillar jag själv rakt på det och det var ingen skön känsla alls. Jag fortsatte att spela och nu är det lika stelt som det var innan i veckan. Enligt Lasse är det en mjukdelsskada och det enda som kan sätta stopp för spel är min smärtgräns. När jag nu vet att svullnaden och knivhuggen inte är något allvarligt är det bara att köra på. Min smärtgräns är väldigt hög (ibland nästan för hög...) och den kommer inte få hindra mig i första taget=)

Enligt Scott och Jullan var det en spelare i motståndarlaget som var rädd för mig... Så fort jag kom så flyttade hon tydligen på sig=) Det gjorde hon i och för sig rätt i, står hon i vägen får hon skylla sig själv. Jag vill fram till vilket pris som helst, en tackling är inget jag drar mig för...;)

Tack för maten Lasse, snacka om att välja rätt bil=)!

Lördag  25/1 kl.14.00: IBC - Falun
Söndag 26/1 kl.14.00: IBC - KAIS Mora


Att finna trygghet i sig själv

Jag och Maria A har nu slutit en "pakt" som jag tror kommer hjälpa oss båda på ett positivt sätt=)! I grunden vet jag ju trots allt vad jag kan och vad jag går för. Tron på mig själv har jag letat efter ett tag, och jag hoppas att jag äntligen är på rätt spår. Den gångna helgen har vi lagt bakom oss och nu är det nya matcher vi ska fokusera på. Som jag och Maria tummade på: En blick och vi vet vad som gäller. Det ska in genom ena örat och ut genom det andra!

Min jakt på den inre styrkan har börjat...

Ett svullet och stelt knä på köpet

Kvällens träning ansvarade vår fystränare Spanky för. Det blev många snabbhets- och spänstövningar i Pålsjöskog, kul=)! I mitten av passet skulle vi backa uppför en svagt lutande backe och när vi nådde toppen skulle vi göra ett maxlöp ner igen. När jag ska springa fort lutar jag mig automatiskt rätt så mycket framåt. Vad jag inte rktigt tänkte på här var att jag sprang i en nerförsbacke. Jag fick lite för mycket tyngd på överkroppen och om jag säger Anja Pärsons berömda segergest (sälen) så kan ni nog tänka er hur jag såg ut. Jag kom i full galopp, tappade balansen och damp rätt ner i asfalten. Mina två lager byxor jag hade på mig blev det stora hål i och mitt knä ser numera ut som det brukar göra under grussäsongen på fotbollen, dvs helt uppskrapat och blodigt... Mina nya vantar var det bara till att kassera då det bara blev trasor kvar av dem... Att Anja gör sälen frivilligt förstår jag inte, men å andra sidan är det väl lite mjukare att göra den på snö än på asfalt...;)

Ännu en uppsats ska skrivas

Idag hade vi upptaktsseminarie för vår D-uppsats. Jag och Madde hade förväntat oss att vi skulle få en del kritik på vårt ämnesval, men vi fick faktiskt bra respons på det hela. I vår C-uppsats fokuserade vi på revisionspliktens avskaffande så därför ville vi inte skriva om något som behandlade det ämnet. Nu har vi istället valt att inrikta oss på revisorernas skärpta jävsregler. Jag kan väl inte påstå att jag känner mig jätte motiverad inför uppgiften då tillvägagångssättet är en repris från C-uppsatsen... Aja, det är bara ett halvår kvar nu så det gäller att härda ut=)!Innan idag drog morfar en vits för mig. Gammal eller ny vet jag inte, men jag hade i alla fall inte hört den...=)

Morfar: Man ska inte åka med SAS längre!
Jag: Varför inte?
Morfar: Jag har hört att de har tappat 10 % av sina passagerare...

Ledsen och besviken

Att skriva något om helgens matcher har jag dragit mig för. Det skar som en kniv när vi inte fick med oss en enda poäng och jag vet knappt om jag ens vill tänka på det just nu. Besvikelsen kommer tillbaka och jag orkar inte riktigt ta de känslorna igen. Tårar har runnit både inombords och synligt, varför blev det så här?! Vi försöker och försöker, men ändå har vi inga marginaler på vår sida. Att snacka om marginaler när vi förlorar första matchen (Boden) med 7-3 och den andra matchen (Skellefteå) med 11-7 känns kanske konstigt, men jag kan inte riktigt undvika det. För en gångs skull sköt vi mycket och visst, vi hade många skott som gick över eller sidan om, men när vi väl fick dem på mål så satt där en målvakt emellan. Jag kan inte förstå varför vi inte får in de där extra turmålen som alla andra lag verkar få. Att bollen studsar på mållinjen tio gånger innan den tar i stolpen och att motståndarna därefter får bort den på något konstigt sätt är inget ovanligt när vi spelar. Ibland blir man bara så trött på allting! Givetvis får vi inte gräva ner oss i detta för då är det kört. Vi har nya matcher och nya utmaningar att ta oss an. Det finns inget annat alternativ än att gå vidare och försöka plocka fram det spel som vi vet att vi har inom oss. Att finna den trygghet som vi hade nästan hela höstsäsongen är ingen omöjlighet!

Det är i motvind du ser vilka de verkliga vinnarna är. Att som liggande kunna resa sig upp och trotsa de värsta stormarna är en egenskap som leder till framgång. Vi har gjort det många gånger förr och vi kommer göra det igen. Ledordet efter helgen är att vi måste börja tro på oss själva igen. Självförtroendet har fått sig en törn och själv ska jag göra allt för att laga det igen. Att ta sönder saker är oftast mycket lättare än att laga dem, men ett lag som oss brukar bli trampade på, vilket gör att vi är vana vid att bygga upp självförtroendet själva!


Backhoppningbanorna är precis passerade, alltså är vi i Ö-vik=)

Vilka dofter här är i bussen nu... Scott är förkyld och ville kurera sig för att vara pigg till våra två matcher. På en paus gick hon därför in på Statoil för att köpa sig lite vitlök. När alla hade satt sig ner och bussen började rulla började ätandet... Hon stoppade in en hel rå vitlöksklyfta (jag skämtar inte när jag säger att den var som stor som en femma...) och tuggade och tuggade i takt med att tårarna rann ner längs hennes kinder. Fy för alltså! Jag som inte tål vitlök mådde nästan dåligt av bara tanken på att hon tryckte i sig det... Ångerna var inte nådiga heller! Nu har vi vant oss och känner inte av det så mycket längre, men stackars de som får dela rum med henne...;)


Vi har det bra, vi här bak i bussen...

Vi är nu mitt uppe i säsongens längsta resa, 160 mil enkel... Än så länge har det gått rätt smärtfritt, men som vanligt blir det väl de sista timmarna som blir drygast. Min dator har dessutom kollapsat, typiskt! Jag får istället snällt kolla på de filmerna som laget (=My...;)) väljer. Borat, Mina jag och Irene är några jag gärna skippar! Vi har i alla fall fått se en av filmerna som jag hade med, en riktig tjejfilm "A walk to remember". Alla verkade tycka den va bra för det var knäpptyst i hela bussen...=)

Det känns lite tomt utan dig Marika. Platsen mitt emot mig är tillägnad dig och nu har då jag, Emma och Scott förlorat vår fjärde medlem...=( Diskussionerna går dock varma ändå, men dina klockrena kommentarer saknar vi...;)!

Dagens lunch blev jätte god! Efter alla resor har jag tröttnat på pastasallad... Det har gjorts i X antal varianter, med korv, lax, kyckling, skinka osv. Denna gång hade jag istället med mig spagetti och köttfärssås som jag värmde i bussens mikrovågsugn. Hur smarrigt som helst=)!

Ett födelsedagsbarn har vi också fått med oss. Hjälm fyller 18 år och det firade vi med våra underbara sångröster=) Hon fick även en underhållningslåda med prylar som hon kan roa sig med under resan. Det var allt ifrån pysselbok, DVD-skivor, fyra i rad m.m. GRATTIS!

Emma, tack för lånet av dator och internet=)!

Boden, här kommer vi... Vi kommer slåss till vi ligger döende på plan. En period i taget och vi kommer stå med händerna i luften efter slutsignalen! KRIGA!!!

En fastnade i ett golv, så var vi bara tolv...

I helgen var olyckan tyvärr framme. I mitten på tredje perioden i matchen mot Dalen tvingades Tapper bäras av plan. Efter diverse undersökningar har det nu visat sig att vi kommer få vara utan henne resten av säsongen då hennes korsband är av. Vår redan tunna trupp har nu blivit ännu tunnare... Under säsongen har spelare av olika anledningar trillat bort och nu är vi helt plötsligt bara tolv utespelare och två målvakter kvar. Jag betvivlar inte en sekund på att vi kommer klara av vad som krävs, men minsta lilla skada kommer slå tillbaka grymt hårt!

Tapper, jag hoppas du kör på hårt med din rehab-träning så att du är fit for fight till nästa säsong! We need you=)!


En dålig känsla på tentan och två förluster, denna helg vill jag glömma fortare än kvickt!

Tenta 8.00-13.00
Klockan 05.00 i lördags morse gick jag upp för att åka till Halmstad och skriva tenta. Jag kände mig trött i huvudet då detta var en skrivning där man skulle komma ihåg gigantiskt många saker. Jag hade sovit oroligt bara för att jag var rädd för att glömma allt och alla de gånger jag vaknade började jag automatiskt räkna upp det som skulle minnas. Det jag hade bestämt mig för att kunna satt i alla fall och så långt kändes det bra. Våra vanliga tentarutiner föll också in; Vi satt längst ut på en rad, Madde satt framför mig, Madde påminde mig om att skriva rätt personnummer (ja det är sant, en gång skrev jag fel på tentan, snacka om att vara förvirrad...). Skrivningen delades ut och jag började kolla på den. Känslan av att läraren ville sätta dit oss lyste som en lampa i mörkret. Av all den fakta som jag bara tryckt in i huvudet var det inte mycket jag hade nytta av utan det blev istället till att "flumskriva" på frågorna. Hoppet ligger nu på att min uppfiningsförmåga är så god att jag samlar på mig de nödvändiga poängen som behövs=)

IBC - Dalen 2-8
Efter en mindre bra förmiddag var jag nu fast besluten om att eftermiddagen skulle gå i lyckans teckan. Jag var lite orolig för att nattens sömnsvårigheter skulle påverka min prestation på plan då jag är extremt beroende av både rätt mängd sömn och mat innan match. På uppvärmningen måste jag dock säga att jag personligen kände mig förvånansvärt pigg, lagmässigt kändes vi dock lite "platta". Det var inte riktigt samma gó i oss som det brukar kunna vara... När matchen väl var igång var det samma sak där, många stod på hälarna och det var ingen fart från något av lagen. Dalen kändes till och med segare än oss och jag tänkte att får vi bara lite spring i benen så fixar vi det här. Det var då lättare sagt än gjort... Med en aning otur tog norrlänningarna ledningen med 0-1 i en kontring där vi precis innan hade lagt ett skott i stolpen. Efter första perioden hade vi underläge med 0-3. I andra var det ett helt annat Engelholm som kom ut. Vi var mer alerta och tempot var ljusår från första perioden, 2-4 var resultatet vid nästa vila. I tredje perioden var vi tyvärr tillbaka i samma spår som i vår första period. Resultatet stod sig i de tio första minuterna innan vi gick upp för att försöka pressa på motståndarna. Som det lätt kan bli vid såna chansningar öppnade vi upp mycket bakåt och målen rann iväg. Om vi förlorar med 2-4 eller 2-8 känns dock strunt samma, poäng är det enda som räknas! För att lyckas måste man våga misslyckas!

Lördag kväll
Efter matchen var det snabbt till att göra sig i ordning för personalfest. Jag kände mig måttligt sugen efter min långa dag, men det var bara till att fräscha till sig och klistra på ett leende. Efter jag hade duschat och bytat om till feststrassen skulle jag ta mig förbi Engelholms P15 lag som stod utanför omklädningsrummet. "Ursäkta killar, men skulle jag få kunna komma förbi? Alla grabbarna flyttar på sig och en av dem snubblar lite lätt och sätter sig på ändan. Han tittar mot dem andra och säger: "Titta grabbar, jag FÖLL för henne" En oväntat kommentar från en sån liten tolle...;)

"Eliten" hade bestämt sig för att samlas upp i Anders lägenhet innan vi skulle möta upp övrig personal...;) Det var en riktigt stor och fin lya de hade skaffat sig och sett till utsikten är det kanske tur att jag inte bor där. Jag hade allt som oftast suttit vid fönstret och kollat vad som hänt...;) Efter fördrinken (givetvis alkoholfritt för mig) begav vi oss iväg till Klitterhus där tillställningen skulle hållas. Det bjöds på italiensk buffé, en supersmarrig fruktsallad till efterrätt och ett livéband. Vid halv nio-tiden fick dock taxi Emelie rycka ut och köra hem en i personalen. Han har en förmåga att drabbas av migrän så fort han är på fest. Det var inget som berodde på alkoholen för tydligen kunde det flyga på honom oavsett. När jag hade lämnat honom i Munka åkte jag därefter tillbaka för att avnjuta efterrätten och strax efter tio-tiden begav jag och Elina oss därifrån. Jag var helt slut och kände att jag behövde lägga mig för att samla krafter till söndagens match.

IBC - Örnsköldsvik 3-7
Revanschsugna som vi var kändes allting mycket bättre än på lördagen. Uppvärmningen var laddad och löpningarna såg mycket piggare ut. Det verkade som om vi alla var sugna på segerns sötma! Matchen speglades av ett mycket högre tempo än det mot Dalen. Båda lagen trummde på och det skapades chanser åt bägge håll. Vi var en aning ineffektiva och bollen ville inte riktigt leta sig in i nätmaskorna. Det var frustrerande att istället få plocka ut den ur vår egen kasse... Jag måste i alla fall få säga att Ö-vik är ett lag som är sämre på att ta tillbaka bollen i power-play än vad vi är, och då är vi inte bra på det...! Vi tilläts att slå krossboll på krossboll utan att de kom rätt i sina positioner. Tvärr var det inget som hjälpte oss att vinna...

Nu väntar en enormt viktig helg som kommer avgöra hur jämt elitseriens bottenskikt kommer att bli. Jag hoppas på en bra träningsvecka med hög närvaro så att vi kan slipa på sånt som inte riktigt klaffade denna gång. Det hade varit en enorm lättnad att på söndag få sätta sig i bussen med full poäng mot både Boden och Skellefteå. Kom igen nu tjejer, det här klarar vi. Tillsammans ska vi våga anta utmaningen om att segra, våra hjärtan kommer visa vägen!

image90
Bild: Bildbyrån


Att äta kvällsmat klockan 15 för att kunna löpa på träningen var inget jag hade behövt göra idag...

Vilken träning alltså... Ursäkta, men jag klarar inte av "dutt- och lojträningar", jag fullkomligt hatar det! Anledningarna till att vi bara skulle hålla på i en timme var dessutom inte acceptabla. Intresset för att kolla på herrmatchen mellan Landskrona - IBC ska inte få vara så stort att vi själva slösar bort träningstid. Anledning nummer två om att det berodde på att vi har dubbelhelg köper jag inte heller. Det här är elit och är det någon spelare som inte pallar att träna 1.5 timme två dagar innan match så är det egenträning som gäller, punkt slut!

Hela min femma stannade kvar en stund extra för att lira. Som "sophinkar" (internt i vår femma...) hittade vi varandra riktigt bra och det mesta stämde. När jag kom hem var jag dock måttligt irriterad över träningen och jag var bara tvungen att sätta på mig utelöpskorna för att avreagera mig. Det blev en joggingrunda med lite avslutande snabbhetsövningar. Jag är ingen spelare som kan prestera med en "sås-träning" i benen utan jag behöver fart och fläkt för att jag ska vara på tårna till match!


Dripp dropp, dripp dropp

Idag och imorgon hade jag tänkt vara extra duktig med att dricka vatten så att jag har vätska att plocka av till helgen. Som nämnts tidigare är jag väldigt dålig på att få i mig tillräckligt mycket och ibland glömmer jag till och med att dricka vid middagen. Jag har nu fått i mig två glas och det märktes direkt att kroppen inte var van vid det. Ett antal toabesök har jag redan hunnit avverka... En omtalad händelse om just vätska och toa är min och Scotts bedrift i Västerås (http://guldemlan.blogg.se/2007/january/lordag.html#comment). För lagets skull hoppas jag att det inte blir vi fler gånger...;)


Det är i sådana här situationer det gynnar med ett bra periferiseende=)

Jag sitter just nu med en varm riskudde över axlarna. I lördags natt vaknade jag med nackspärr och det har inte velat ge med sig ännu. Tidigare när jag har fått det så brukar det bara sitta i ett par dagar, men denna gång är det en aning segare... I måndags var jag hos vår sjukvårdare Anne och fick massage. Som hon själv uttryckte det: "Du har ju verkligen förutsättningarna till att dra på dig en sträckning i detta parti, här är en massa muskelknutor som behöver tryckas ut" Idag är det i alla fall dax för henne att knåda på nytt, vad skulle vi gjort utan dig=)?! Tur i oturen så sitter det på min vänstra sida och jag har då som rightare klarat av att genomföra veckans träningar. Som back känns det dock som om man behöver kunna snurra på huvudet i alla dess vinklar för att kunna hålla koll på sin markering och jag kan nog lätt säga att dessa pass toppar min lista på sämsta träningar denna säsong. Aja, så länge jag är bra till helgen så är jag nöjd!

Skadade har bara en önskan, friska har många

Nu räcker det, matchtröjan måste passa...;)

Idag kom pappa hem med nylanserade produkter från Pågen. Han brukar få hem nyheter, vilket är toppen så länge det är hälsosamma bröd... Denna gång var det då 100 grams muffis, 48 stycken med ljus choklad och 48 stycken med mörk choklad. Vågar jag säga att jag redan har ätit två... Ahh, jag var ju bara tvungen att prova båda smakerna...=) Någon som vill hjälpa oss att äta upp dem kanske?! Se det som en god gärning, annars lär vi lägga på oss ännu fler extra kilon...;)

Till helgen är det då dax att dra på sig matchdressen igen. På lördag ska vi ta oss an Dalen och på söndag Örnsköldsvik. Tidigare har vi mentalt sett haft svårt för att ladda till dubbelhelger. Oftast har vi bara spelat bra en av dagarna. Jag hoppas att Vöcks mentala jobb har gett resultat och att vi presterar två kanonmatcher inför vår hemmapublik! Vem som vinner? De laget som har överlevt julskinkan bäst...;)


Att hitta en skatt vill väl alla, men att räkna den hoppar jag gärna över...

På måndag är det åter igen en tenta som ska skrivas. Denna gång handlar det om företagsbeskattning och jag kan nästan påstå att det är något av det svåraste jag har läst under mina år på högskolan. Det är så enormt många regler som ska följas och när man väl tror sig ha förstått något så hittar man helt plötsligt undantag som är invävt i en lag 300 sidor framåt i lagboken, och därefter ytterligare 200 sidor framåt hittar man undantag från undantagen... Något som inte direkt har underlättat är vår lärares bristande kunskaper inom ämnet. Första föreläsningen sa han så här: "Ni får ursäkta, men jag behärskar inte detta ämne fullt ut. Jag ska givetvis göra mitt bästa, dock tror jag inte att det kommer hjälpa er" Nej det hade du helt rätt i! Att ordagrant stå och läsa i lagboken klarar jag av ganska bra själv. Det är jobbet med att tolka och förstå hur man ska ta sig an ett problem som man behöver hjälp med!

Skattjakten fortsätter...


Mina stackars lår

Efter årets sista inomhusturnering i fotboll kan jag inte säga annat att än att jag är helt slut i benen. Inför dagen satt träningsvärken från torsdagens innebandypass kvar i benen (det är väl konstigt. På gymmet kan man köra benövningar med en väldans massa extra tyngder, men när man sen kör lite olika benövningar med bara sin egen kroppsvikt så sätter det sig direkt...) och jag hade vissa problem med toabesök samt att ta mig upp- och nerför trappor... Under matcherna måste jag ändå säga att det kändes bra och i våra tre första sprudlade energin från mig, dock blev det värre i de sista två... Herregud så segt det var! Nu när musklerna har blivit kalla är det en ännu större pärs att resa sig och gå någonstans, men det värsta är nog ändå när jag ska sätta mig ner igen. Det finns inget stopp och skinkorna börjar bli lite ömma efter att man slängt sig ner på stolen...;) Trots allt så gillar jag att ha träningsvärk (så länge jag inte ska prestera med de musklerna...) Det är en härlig känsla när jag känner att jag har tagit i ordentligt och fått mig den genomköraren som kroppen efterfrågar=)!

Hur gick det då i cupen? Jo vi slutade på en andra plats, vilket känns som en helt okey placering. Att vi inte nådde högst känns en aning ruttet då vi gav segern till ett lag som inte direkt är våra favoriter... Vi lovar dock att vi ska ta vår revansch när vi möts i serien, där kommer ni inte ha mycket att hämta från oss=)!


Antonia Andersson #17

image84

              

1,5 säsong var vad vi fick. Vår äventyrssökande Tojan har nu tagit beslutet om att åka ifrån oss skåningar för att i fyra(?) månader istället bekanta sig med pyramidlandet Egypten. Jag önskar dig lycka till och hoppas att du kommer trivas bra, även om man lite själviskt gärna ser att du kommer hem tidigare än beräknat...=)

Vi kommer sakna dig, både på och utanför plan!

Jag är frisk, jag blir inte sjuk=)

Klockan halv tre natten till nyårsdagen (en timme efter att vi skildes åt) SMS:ade Elina mig och berättade att hon hade spytt. (Vi drack inte alkohol så det beror inte på det...!) Hon är fortfarande kass, men har inte fått upp något sen igår kväll. Så fort man hör att någon blir sjuk så börjar man analysera hur mycket man har träffat den personen samt fundera på hur stor risken är att man blir smittad. Det är rätt lätt att inbilla sig att man är illamående också...;) I cuperna i helgen gick inte min vattenflaska att fylla i de vanliga kranarna och jag lånade därför Elinas och tömde över i min. Hon hade sen glömt sitt lypsyl och lånade mitt när hon behövde. Om jag inte blir sjuk nu så kommer jag nog aldrig att bli det... Jag litar dock på mitt immunförsvar till 100% och jag hoppas verkligen att det kan stå emot denna gång också. Att vara sjuk är det sista jag har tid med nu då jag har tenta både den 7:e och den 12:e! Sist jag råkade på maginfluensa var för sju år sedan. Jag satt i kassan på jobb och kände hur jag började bli likblek i ansiktet samtidigt som jag kände svetten porla i pannan. Vi får aldrig lämna kassan obemannad och jag fick därför ropa på personal i högtalaren. Det kändes som en hel evighet innan någon kom... Jag sprang ut mot toaletten, men hann bara ut på lagret innan allt vände sig. Det var bara till att börja torka...;) Det var en söndag, vilket betyder att vi bara är två i affären. Oturligt nog var det så mycket folk just då att vi behövde öppna en kassa till. Jag fick därför snällt gå in och sätta mig igen för att serva kunderna. Det tog dock inte lång stund förrän vi hade fått in en extra man istället för mig så att jag kunde åka hem och kurera mig.

Mysig berättelse...=)? Nej verkligen inte, men sen när har maginfluensa varit mysigt...;) Krya på dig vännen!


Gott Nytt År

Det är första dagen på det nya året och givetvis undrar man om det kommer bli ett lika bra år som det förra. Ett nytt år innebär nya utmaningar och nya möjligheter och för många är det en anledning att förbättra sånt som man inte är helt nöjd med. Jag har dock inte gett några löften även om det finns en del som jag skulle behöva ändra på...;) 

Gårdagens kväll gick i lugnets tecken där vi hade en liten middag hemma hos oss. Efter maten skulle det spelas spel och jag fick ännu ett bevis på varför jag inte är helt förtjust i det... Mamma ska hela tiden fuska, inte så det gynnar henne själv men hon hjälper gärna andra genom att skratta när de diskuterar fel svar och ger små hintar när de är på rätt spår. Jag som ser det som vilken tävling som helst blir bara frustrerad när det är orättvist... Kvällens tabbe stod nog jag och Elina för:

Frågeläsare: Vad finns i en flaska Chanel 05?
Jag:
Kan det vara Whiskey eller kanske någon sprit?!
Elina:
Nej nej, nu är du helt fel ute. Det är champagne.
Jag:
Okey, vårt svar är champagne.
Frågeläsare: 
Parfym...

Det är väl såna här svar som gör spelet. Egentligen vet vi ju att det är parfym, men att det slog slint på båda två samtidigt känns lite komiskt=) Det fanns dock fler som gjorde sina tabbar...

Frågeläsare: Vilken sport utöver Annika och Charlotta Sörenstam?
Ida: Det är en sportfråga så den får du svara på Philip.
Philip: Det enda jag tänker på när jag hör namnet Sörenstam är golf, men vad kan svaret på detta vara? Simning eller kanske friidrott?! (Det är nu mamma ligger dubbelvikt av skratt och jag är irriterad för att hon är så avslöjande...)
Ida: Du får svara, det är du som är sportexperten av oss.
Phlip: Vi säger tennis.

Haha... Tydligen hade han bara hört Lotta Sörenstam och missuppfattat frågan helt. Lite sur min det blev på honom efteråt=)

När klockan började närma sig midnatt åkte vi en snabbrunda ner till torget för att se om det var bättre organiserat i år när kommmunen höll i raketerna. I fjol sa vi att vi aldrig mer skulle åka dit för det var rena självmordet att gå genom storgatan. Fullproppat med folk och när man minst anade det var det någon precis sidan om en som tände en raket och man hade ingenstans att skydda sig. I år var det då lite bättre, men jag måste ändå säga att det trots allt var obehagligt. Givetvis höll sig inte alla till att titta på när kommunen sköt raketer utan de ville göra det själva också. En raket ven precis bakom ryggen på oss och smällde i höjd med Elinas öra. Jag hoppas det känns bättre idag?!

Ett Gott Nytt År till er alla=)! 

Misstag gör alla, men det är aldrig för sent att säga förlåt!