Mariannes dom

Jag har precis pratat med sjukgymnast Marianne och hon konstaterade att jag har fått en muskelbristning. Det kan ta upp emot sex veckor innan den försvinner, men eftersom min sitter ganska långt ner så trodde hon att jag skulle kunna köra för fullt om ett par tre veckor. Jag hoppas att hon har rätt och nu har en del gamla rehabövningar plockats fram igen. Jag vet vad som krävs och jag är motiverad till tusen!

Mitt mål: Att vara spelklar till vår hemmamatch mot Stanstad den 14 november.


Ett steg fram, två steg tillbaka

Utstrålar jag hjärtligt välkommen eller vad är det som händer? Jag kan lova er att jag ska göra allt min makt för att ni inte ska trivas och helst av allt vill jag se er ruttna bort. Ni förtjänar inte mig, jag är värd något bättre! All förbannelse tillägnar jag er, skadorna...

Så var jag där igen. Imorgon är det match och jag kan inte vara med. Dessa förbannade skavanker gör mig galen. Jag trodde att jag hade umgåtts tillräckligt med skadorna, men tydligen inte. Denna gång är det baksida lår som krånglar. I slutet på gårdagens träning smällde det till i muskeln och sedan dess har det bara blivit värre. Smärtan har jag dessutom varit med om förr. Det känns som det gjorde efter min korsbandsoperation, fast lindrigare. Det är precis som om muskeln har somnat och inte lyssnar på några kommandon från mig. Jag pratade med doktor Wahlström och han tyckte definitivt att jag skulle vila från matchen. Imorgon ska jag dessutom ringa sjukgymnast Marianne och se vad hon ställer för diagnos. Jag tror inte hon blir glad över att se mig igen...


FBC Engelholm - FBC Göteborg 2-6

Idag förlorade vi mot ett bättre lag. Jag tänker till och med sticka ut hakan och säga att detta var det i särklass bästa laget som vi har mött i serien, i alla fall hitintills. De höll ett högt tempo, spelade fysiskt och läste vårt spel på ett felfritt sätt. De bröt ofta passningar, som i vanliga fall brukar gå fram, och det kvittade i vilken höjd som bollen kom i för de lyckades ta ner den med bravur. Jo, jag var faktiskt lite imponerad av dem. De hade ett gó i sitt gäng och med gamla FBC-aren, Elisabeth Göras, i spetsen så är det väl kanske inte så konstigt. Hon är spelaren med ett ständigt leende på läpparna... Om du flyttar neråt igen så är du hjärtligt välkommen tillbaka=)

Till vårt eget spel då. Det kändes inte som om vi var riktigt på tårna och jag tror faktiskt att mycket av det ligger i vad vi har haft för motstånd de senaste veckorna. Vi har inte behövt kämpa till max för att ta hem segrarna utan det har räckt med en medelmåttlig insats. Det var dessutom ett tag sedan vi var så mycket i försvarszon och det fungerar ju precis som allt annat, underhåller man inte det så försvinner tajmingen. Fördelen nu är att vi har ett bra tempo i kroppen till onsdagens match mot Warberg. Det ska dröja innan någon ska kalla oss förlorade igen!


En bra start på morgonen

Igår klockan 5.00 ringde min klocka. Som en zombie steg jag upp och drog på mig träningskläderna. Jag mötte upp Elina och My, som verkade vara precis lika trötta som mig, och vi begav oss iväg på jakt efter trappsteg. Knästabilitet och kondition stod på schemat och jag måste säga att det blev ett tufft pass. Upp och ner, upp och ner... Ja, vi hann med ganska många rundor med både hopp och löpningar. Min kropp var inte nöjd över att inte ha fått en rejäl frukost, men att äta ett lass precis innan hade varit ännu värre... Jag har dock kommit på den optimala lösningen för mig och det kommer jag att köra på i fortsättningen=)

Eftersom jag åker iväg till jobb tidigare än de andra två så brukar jag alltid träna själv på morgonen. Vi har nu mötts på halva vägen, vilket verkligen gillas. Det är så mycket roligare att svettas tillsammans än att svettas själv... Bra jobbat tjejer!


Min tävlingsinstinkt har jag nog ärvt av mamma...

- Hej! Jag ringer från Maxi. Du har varit med i en tävling här.
- Ehhh?!
- Du har i alla fall vunnit första pris, 10 kg potatis...


Jag slutar aldrig att förvånas av sådana här samtal. För några veckor sedan ringde en tjej från Blomsterlandet:

- Grattis! Du har vunnit ett presentkort hos oss.

Mamma är makalös med att tävla och hon har vunnit allt ifrån resor till godis och presentkort. Själv brukar jag inte engagera mig när det gäller sånt, men för några år sedan gjorde jag ett
undantag...

Tisdagens ögongodis

Livekonsert på bio. Det kändes väldigt udda när jag hörde det, men gud så bra det var! Robbie Williams är ju inte fel att vila ögonen på och när han börjar sjunga smälter nog de flesta som en glass i solen... Han har verkligen en förmåga att kunna roa på scen och tiden gick alldeles för fort. Under hela konserten satt jag och hoppades på att han skulle framföra låten Angel och till slut kom den, underbart! Jag och Bengan saknade dock Better Man, men som vi sa så kan man ju inte få allt. Jag har spelat den många gånger idag istället=) 

Kvällen inledde vi med en god middag. Maten får ett plus, men betalningen ett minus. Lite arbetsskadad är jag väl kanske, men när jag betalade kontant så slog ägaren inte in beloppet i kassan utan stoppade bara ner pengarna i lådan. Alltså fick jag inget kvitto och det är inte okey, varken sett till lagens eller konsumentens sida... Smäll på fingrarna förtjänas!

Tack tjejer för en fantastiskt bra kväll!


Pillan och jagElina och CheckeMy och Bengan


Bilder lånade från memy.bloggagratis.se


Som en isbit

Just nu är det varmare där min cykel står än vad det är i min lägenhet. Det är något fel på mina element och eftersom det har börjat bli kallt ute så märks det extra tydligt. Pappa var och skruvade på dem i söndags och då började de fungera, men nu verkar de alltså protestera igen. Jag har tillbringat de senaste nätterna med tjocka varma kläder på mig och jag tror faktiskt inte att jag ger mina element så många fler chanser. Pappa ska ta sig en titt på dem ikväll och får han inte rätt på det så ringer jag och klagar hos fastighetsskötaren...

Ni har väl inte glömt...

...att köpa biljetter till årets stora innebandyfest! Den 28 november är dagen då det händer och jag hoppas att så många som möjligt kommer och hejar. Det vore dessutom extra trevligt om ni väljer att fortsätta tillbringa kvällen tillsammans med oss då det blir middag och efterfest. Vad väntar ni på? Anmäl er nu innan biljetterna tar slut!

FBC Engelholm – IK SödraDal kl 11.00 (Herr division 2)
Malmö FBC – Palmstaden IK kl 14.30 (Herr division 2)
IK SödraDal – FBC Engelholm kl 17.00 (Dam division 1)

Middag och efterfest 19.00-01.00En dag som kommer att ge minnen för livet. Passa på att bli en del av våra minnen!

Lördagens underhållning


My, Elina och jag, det vill säga Knäco-gänget var redo för en kväll i vimlet.


Vi inledde kvällen hemma hos My och Henke.


Elina och Henke


We are the world - vi sjöng väldigt vackert till Michael Jacksons hit;)


Vad hände här...?!


DJ My bjöd på en skön musikblandning. Vi fastnade dock lite extra för en artist och konstaterade att han hade en hel del låtar som höjde partypulsen.


Tina fyndade på Bahnhof...


Husqvarna - FBC Engelholm 2-8

Det finns egentligen inte så mycket att säga om denna match. Vi gjorde vad vi skulle och åkte därifrån med tre poäng. Vi matade skott och hade det inte varit för deras usla parkettgolv så hade fler bollar gått in. Jag ser verkligen fram emot den dag då endast plastgolv är ett godkänt underlag!


Inför matchen lovade vi varandra att vi skulle skjuta minst 30 skott på mål. Detta klarade vi med en ganska klar marginal (41 stycken), men vi lyckades även skjuta 50 skott över/sidan om, vilket var mindre bra. Att vi hade så många avslut säger väl det mesta om matchbilden...


På språng i ny miljö

För att jag ska ha ro att sitta stilla hela dagen så har jag varit noggrann med min träning. På morgonen har jag gett mig ut på löprundor och det har väl inte varit det lättaste att hitta bra ställen att springa på. En dag hamnade jag i ett industriområde, en annan dag sprang jag förbi Ullevi/Scandinavium och nu senast blev det lite fönstershopping när jag sprang genom Nordstan=) Värt att notera är att jag BARA har sprungit vilse en gång. Jag trodde att jag var på rätt spår, men när jag inte kände igen någonting så började jag tveka. Jag mötte en äldre dam och frågade henne:

- Åt vilket håll ligger centralstationen?
- Ska du dit så får du vända. Du springer åt helt fel håll...


Tro det eller ej, men varje morgon har jag i alla fall lyckats komma tillbaka till hotellet. Heter man Emelie Ohlsson så behöver man ingen karta och kompass, man kommer inte rätt ändå...;)

Det rullar framåt och bakåt

Det är verkligen tur att jag ska åka hem från Göteborg imorgon. Jag har aldrig varit med om att det har serverats så mycket mat som det har gjorts denna vecka... Hotellfrukost, förmiddagsfika, lunch, fruktstund, eftermiddagsfika, och kvällsmat. Däremellan har det även cirkulerat godispastiller. Om man jämför med övriga kursmedlemmar så måste jag ändå säga att vi har varit ganska duktiga. Vi har stått oss på frukosten fram till lunch, vi har avstått från efterrätterna, undvikit godiset och på eftermiddagen har vi hållt oss till EN kaka. Frukt har jag däremot ätit i tid och otid. Inte för att jag har varit hungrig utan det har mest varit en hjälp för att hålla koncentrationen uppe. Att sitta och lyssna hela dagen är man inte van vid längre och därför måste man fylla på sitt energibehöv lite då och då=)

Kvällsmaten har ingått på vårt hotell och som ekonomer har vi passat på att äta här, men nu sista kvällen så lyxade vi till det och gick på restaurang i stan. Till efterrätt blev det mjukglassbuffé med en massa goda tillbehör och just nu klarar varken jag, Veronica eller Peter av att prata mat...

En vecka i storstan

I söndags satte jag mig på tåget och åkte iväg till Göteborg. Här ska hela veckan spenderas då jag och två andra från jobb är på revisionskurs.

Idag blev vi indelade i grupper med sex personer i varje där föreläsarna tog sig friheten att välja ut en ansvarig för respektive grupp. Jag och Veronica hoppdes innerligt på att vi skulle slippa få den befordran då vi inte känner oss särskilt bekväma i en sådan roll. På denna kurs tillhör vi de som har jobbat inom revision kortast tid, vi är de i särklass yngsta och ja, vi gjorde den där listan med anledningar ganska lång... När grupperna räknades upp satt vi verkligen på helspänn.

- Ledare för grupp 3 är Veronica Isaksson.

Jag tittade på henne och såg hur besviken hon blev samtidigt som jag själv var lättad över att det inte gällde mig. Jag hade dock inte hunnit tänka tanken förrän jag hörde:

- Ledare för grupp 5 är Emelie Ohlsson...

Förbannat också! Detta visade sig dessutom gälla vid alla övningsuppgifter resterande del av veckan. Vissa kläder passar man inte i och de jag fick ta på mig idag klär mig definitivt inte!

FBC Engelholm - KFUM Malmö 9-3

Tråkig, gåtempo, sömnpiller... Det är orden som jag tänker beskriva lördagens match med. Visst att vi hade kontroll från start till slut och att det bjöds på fina kombinationer, men som back var det en ganska trist tillställning. Jag kände aldrig att jag kom in i matchen och eftersom min spelstil är ganska fysisk så krävs puls och tuffa tag för att jag ska komma till min rätt. Under de 60 minuterna som vi spelade så kändes det dessutom som om jag befann mig i en konstig bubbla. Jag är dock övertygad om att det grundade sig på förra veckans berg och dalbana. Elina var inte heller särskilt nöjd över sin insats och som vi själva konstaterade efteråt så var det tur att vi hade en mindre bra dag när vi ställdes inför ett sådant här motstånd då våra misstag inte blev matchavgörande...

Matchens plus går till vår yngsta lirare (viktigt att kommentera det här med åldern, eller hur;) Linnea Jönsson. Hennes forwardskollega Emelie Hjälm förtjänar också ett extra plus då de ständigt var ett orosmoment för malmöförsvaret.


Nu är det inte sommar längre

Varje morgon när jag tar bussen till jobb så stiger det på en kille som inte har insett att det faktiskt har börjat bli kallt ute. På något konstigt sätt får dessutom hans klädkombination mig att bli irriterad... Han har på sig finskor, svarta strumpor, shorts(!), jacka och mössa. Kom in i matchen nu va!

Besvikelsens dag

L E D S E N


Måndagens träning

Igår stod träningslära på schemat. Jag och Elina hade fått i uppdrag att sätta samman ett veckoschema där vi specificerade vår kost och träning. Mina veckor varierar ganska mycket och jag bygger upp mina pass beroende på hur kroppen känns. De veckor när kroppen känner sig pigg blir det tyngre och lite mer träning och de veckor där den skriker efter vila blir det mer rehabinspirerande pass. 

För att underlätta för mig själv så utgick jag från föregående veckas program. De flesta tyckte att vi levde stressigt och jag säger faktiskt inte emot själv. Att gå upp klockan 5 på morgonen och i stort sett inte komma hem förrän vid 21.30 på kvällen är inte alltid en höjdare.

När jag skrev mitt personliga schema så blev det svart på vitt hur mycket tid jag verkligen lägger på varje del. Varje vecka jobbar jag 40 timmar, pendlar med buss 10 timmar och har innebandy 15 timmar (vid bortamatcher blir det ännu fler timmar). Tiden jag lägger ner på mina individuella träningspass varierar, men det kan vara alltifrån 4-7 timmar per vecka. I genomsnitt blir det 56 timmars sömn och totalt är nu 128 av veckans 168 timmar uppbokade. På de återstående 40 timmarna blir det 5,7 timmar över per dag (givetvis mindre på vardagarna och mer på helgerna, men jag gör en förenkling) där 1,5 timme går åt till frukost m.m. på morgonen, 1 timme går åt till att äta mellan jobb och träning och 1 timme går åt till att duscha mellan träning och läggdags. När detta är avräknat har jag 2,2 timmar kvar per dag att fördela ut på övriga sysslor (=städa, diska, tvätta, handla, umgås med familj/vänner) Att jag har en mamma som ibland servar mig med lagad mat tas tacksamt emot=)

Att jag skulle ha ett inrutat schema? Det är ett måste annars hade jag aldrig fått ihop mina dagar...  

FBC Engelholm - IBF Göteborg 5-2

Det var en seger som aldrig kändes särskilt hotad. Jag, och säkert många med mig, trodde att göteborgarna skulle vara ett tuffare motstånd och inte minst att de skulle vara svåra att få hål på eftersom de inför denna match inte hade släppt in något. Jag tycker inte att vi hade några problem med att lösa upp deras försvarsspel utan det kunde mycket väl ha blivit fler mål, inte minst från min egen klubba... När man missar öppet mål förtjänar man en smäll på fingrarna och när jag dessutom, vid ett par klockrena skottläge, bara får till strumprullare (som man så käckt säger i fotbollen) är det under all kritik. Bättre fokus lovas!

Matchens plus: Denna gång villl jag ge beröm till hela min femma (dock lite extra till Anna som hade bra fart under fötterna samt Elina som vågade stå upp i banan och därmed lyckades bryta mycket högt upp på plan). Vi hade mycket boll i anfallszon och jag tycker att vi spelade runt bra och skapade många farligheter. I försvaret löste vi det mesta och det kändes som om vi allt som oftast låg rätt i våra positioner.

Matchens minus: I tredje perioden fick Göteborg några lägen och hade det blivit mål där så hade det varit vi själva som hade haft assist på dem. I spelvändningarna och uppspelen slarvade vi med passningarna och indianarna går inte att räkna på en hand...

Om det var Göteborg som hade en mindre bra dag eller om det var vi som gjorde dem sämre låter jag vara osagt

En fredag på stan


Elina och jag


Pillan och Elina
Kvällens drink: Varm choklad

Citat Pillan: -Va, är klockan bara tio??!!
Är det fredag så är det. Vi lämnade city när övrigt folk begav sig dit och när jag la mig tog det inte många minuter innan jag somnade. Det var en mycket trevlig och lugn kväll och jag ser fram emot allt som vi nu har planerat in=)

F R I E N D S F O R E V E R