FBC Engelholm - Olofström 5-8

Sista seriematchen för den här säsongen slutade inte riktigt som vi hade hoppats på. Olofström är dock ett bra lag med många individuellt duktiga spelare och resultatet kändes fullt rättvist. De är vassa i slottet och de är duktiga på att båga från fickorna. Som väntat blev det en ganska tuff drabbning med mycket närkampsspel.

Det var en lite speciell match, på många sätt och vis. Vår tränare från i fjol, Andreas Lindmark, är numera i Olofström. Även om jag var skadad stora delar av den tiden som vi hade honom så tyckte jag om honom och hans ideér. En ny säsong med honom som coach hade jag inte tackat nej till. Även förra Engelholmsspelaren Veronica "Virre" Persson spelade i motståndarlaget och det var väldigt roligt att träffa henne igen. Vi har inte setts sedan jag och Maria var och kollade på 
hennes fotbollsmatch i somras och det hade ju hänt en hel del sedan dess...

Matchens plus: Amanda Pommer och Matilda Kvist

Nu återstår det bara en match för denna säsong, DM-finalen mot Södra Dal den 8 mars. Ett guld hade glimrat fint runt våra halsar.


Uppdrag granskning

På denna veckas träningar har jag, Linnéa och Ida haft ett mission;) Det är svårt att tro, men vi har faktiskt lyckats överraskande bra med det. Vi hade några missar och det är väl något som vi helt enkelt får köpa. Å andra sidan så beror det kanske på att vi har lyckats väcka en tanke... Till morgondagens match så måste vi dock försöka glömma just det och fokusera på hur vi brukar göra. Våra motståndare har inte samma svagheter som vi har.


Torrt skämt från fikabordet

- Vilken tid går skidorna ikväll?
- 8 va?
- Nej, OS går i Vancouver...

Lyckligt slut?

Jag har boken en bit ifrån mig, stängd. Första kapitlet är utläst och det andra är påbörjat. För varje sida jag läser blir texten allt mer suddig. Vad ska jag göra om jag inte kan läsa klart den, kommer jag då aldrig att få svar på mina frågor? Det jag skulle behöva är ett par glasögon, så att jag kan förbereda mig på vad som komma skall. Kan du hjälpa mig?


Laddar batterierna

Tisdagkväll innebär träningsfritt från innebandyn. Jag har en förmåga att alltid planera upp den tiden med en massa saker som jag bara "måste" göra. Idag tvingade jag dock mig själv till att ta kvällen som den kommer. Jag inledde med att laga mat och jag blev nästan lite imponerad över mig själv att mitt recept "på känsla" blev så lyckat. Jag kan om jag vill;)

Nu sitter jag i soffan och har unnat mig lite tisdagslyx, glass med min hemmalagade chokladsås. Med dagens begränsade energi kan det knappast bli bättre!

Saknad

Olympiska Spelen

I ett par veckor är det rena drömmen för oss sportälskare och jag försöker så gott det går att anpassa min vardag efter OS. Igår var jag ute och sprang på morgonen och givetvis försökte jag parera det med Sveriges hockeymatch. Under min löptur så blev första perioden radiounderhållning. När det var periodpaus passade jag på att duscha så att jag kunde äta frukost till andra perioden. I nästkommande paus begav jag mig till jobb och sista perioden såg jag på webb-tv. Planering kommer man långt med;)

Det har varit många framgångar och att rangordna dem går knappast, men herrarnas skiathlon är något av det bästa jag har sett. Jag hade gåshud och tårar i ögonen, tänk att en individuell sport kan framkalla sådana lagkänslor. Det var fint gjort!


Stanstad - FBC Engelholm 4-10

Idag blev det en personlig revansch. Jag stod inte för lika många misstag som jag gjorde förra helgen och det var en skön känsla. Segern finns det inte så mycket att säga om mer än att det var rätt lag som vann. Vi skapade en hel del chanser och med flera stolpträffar hade vi bud på fler mål.

Det märktes att Stanstad hade koll på hur vi spelade för de stängde ytor som vi i vanliga fall brukar kunna spela på. Jag tycker ändå att vi löste det på ett bra sätt och vi hittade istället nya sätt att ta oss förbi. Nu återstår det bara en match i serien, serieledarna Olofström. Det kommer bli en utmaning och det ska bli intressant att se hur långt vi har kommit sedan vi mötte dem i höstas. Det känns i alla fall som att vi har tagit väldigt stora kliv framåt och förhoppningsvis kan vi ge dem ett bra genrep inför deras kommande elitkval=)

Lördag 27/2 klockan 17.00: FBC Engelholm - Olofström

Alldeles alldeles underbart

Denna helg går i lugnets tecken. Vi har match söndag vilket innebär att jag har planerat in två hemmakvällar. Myskväll igår och myskväll idag, jag gillar det.

En helkväll med laget


Äntligen har jag lagt ut bilderna från i lördags. Är du nöjd nu Kvist;)Tina med en av bowlingens mästare, TPCarro BöckerFörlorarna! Jag kan i alla fall inte tänka mig att där fanns någon som var sämre än er;)ElinaHärliga Pommer, alltid pigg och glad=)Ida med sitt smittsamma leende=)Ida och Möller, två av mina lagmedlemmar. Tidigare hade jag även ett par bilder på vår fjärde spelare Linnea, men konstigt nog så är de puts väck. Hmmm, svårt att lista ut vem den skyldiga är...;)Sabbe


Hässleholms stolthet, Anna GunnarssonInnan vi skulle börja bowla så gick alla fram för att betala sin del. Elina var först: 
- Hej, jag betalar för Elina så du kan stryka mig nu.  
- Här finns ingen Elina...
- Vad konstigt! Tjejer, har ni glömt mig i lagindelningen? 
- Nej, men du står på Farmor...

Jag kom givetvis inte heller undan och fick snällt presentera mig som "Mormor". Ibland är tjerna såååå roliga;)
 

Alla <3 dag

Det var en bra dag, på många sätt och vis.

Lunch hos Farmor & Farfar
Fika hos Mormor & Morfar

Efter klockan 20: Myskväll...

FBC Engelholm - Warberg 6-7

Ja, vad ska man säga. För egen del var det en tung dag på jobbet. Jag skämtar inte om jag säger att jag hade tre assist till motståndarna(!). Tyvärr blev det våra individuella misstag som avgjode matchen och när det är så jämt så känns det extra surt. Det spel som vi har haft de senaste veckorna fanns inte och jag tror att det beror på att vi har haft alldeles för stort fokus på just Warbergs spelsystem.

Anna Gunnarsson fick vikariera som center och gjorde det jobbet ypperligt. Vår nygamla målvakt Idah Dahlberg skötte sig utmärkt i sin comeback, vilket bådar gott inför våra avslutande matcher. Vi har Stanstad och Olofström kvar och jag kan lova att vi ska göra allt för att avsluta serien med två segrar.

Denna match ska suddas ut ur mitt minne


På liv och död

På gårdagens träning spelade vi smålagsspel. Jag, Elina och Carro mötte Linnéa och Johanna, alltså rutin mot gröngöling  (nej, jag tänker inte kalla oss gamla...;) Det blev en prestigefylld, spännande och en riktigt riktigt jämn match som kunde ha slutat precis hur som helst;) Tyvärr fick vi se oss besegrade och som straff var jag tvungen och skriva ett blogginlägg och offentliggöra vår förlust... Jag har dock analyserat vår prestation och insett att det var en nackdel med avbytare. Vi som var tre kom helt enkelt inte in i matchen...;) GRATTIS småflickor=)

Detta var första och sista gången...

...som jag var på afrodans. Det var fotbollen som hade organisrat träningen och jag kan väl säga så mycket som att det inte passade Emelies kropp. Det skulle skakas, fångas flugor, rulla med höfter och gud vet vad. För mig som inte har särskilt bra koordination var det ett helsicke att hänga med. Det finns en anledning att man valde och hålla på med bollsporter... Träningsmässigt gav det mig ingenting, vilket helt enkelt beror på att det var för svårt. När passet var över gick jag istället in en runda på gymmet för att jag inte skulle ha offrat min lediga tisdagskväll i onödan. Nej, någon mer dans lär det inte bli för mig...

Kontraktet är undertecknat...

...och numera blir det fotboll för mig i Ängelholms FF. Sätt bollen i rullning!


Internmatch: D1 - P16 1-8

Vi inledde måndagens träning med en 30-minuters löprunda och fortsatte sedan med ett gympass. När det var tid att gå på planen väntade match mot P16 och jag måste säga att det var en lärorik timme vi fick. De hade bra fart under fötterna och bollen gick mycket snabbare än vad vi är vana vid. Vår femma hade ett mål, att hålla nollan. Vi höll ihop vår box, jobbade lågt samtidigt som vi tog korta löpvägar. Vi producerade inget framåt, men att vi lyckades hålla tätt gav vårt självförtroende en skjuts i rätt riktning. Nu återstår det två träningar innan nästa seriematch. Vi vill avsluta serien på ett snyggt sätt.

Lördag 13 februari kl. 14.00:
FBC Engelholm - Warberg


Favorit just nu...


En kväll värd att minnas

Denna helg var vi spellediga och därför passade Elina på att bjuda till lite fest. Jag dök upp ett par timmar innan övriga gäster kom och det blev en hel del girltalk samtidigt som vi förberedde mat och välkomstdrink. Det sistnämnda fick jag ansvara för och trots att jag inte är någon hejare på det så blandade jag på känsla. Vi var ju tvungna att smaka av och ju fler klunkar vi tog desto godare blev det;) När jag var färdig skulle vi få bort alla saker från köket. Elina hade ingenstans att sätta sin spritflaska så den hamnade i en vattenkanna under vasken. I brist på annat utrymme så får man ta vad som finns...

Melodifestival, fotboll och spotify, att vi gjorde allt för att alla skulle bli nöjda gick inte att ta miste på;) Jag tyckte i alla fall att kvällen blev lyckad och vid tolvslaget begav vi oss till Helsingborg. Varför är man ALLTID sen till tåget när man ska iväg? Jag och Elina var sist ut från lägenheten och vi fick verkligen göra ett maxlopp till stationen. Att vi inte trampade snett med våra högklackade skor är ett under! Att vi dessutom hann hoppa på tåget innan det gick var ännu mer ofattbart... Timmarna spenderades på Helsing och Cardinal, men när klockan började närma sig 5 på morgonen så gav vi upp. Tröttheten hade hunnit ifatt oss...

Som vanligt lyckas jag med de mest underliga sakerna och om jag säger mobiltelefon så vet i alla fall de som var med mig vad jag syftar på. Det är inget som jag tänker dela med mig av här, men jag måste säga att jag inte är förvånad över mitt missöde. Det var dock en himla tur att det där samtalet ringdes, hur hade det annars gått?! Ingen kommentar...


Värdinnan Elina


Tvillingarna Carro och Madde


Fredrik och Björn


Fidde


Bengan
Fidde och Niklas


Endast två deltagare anmälda till Snöloppet...

Dagens träningspass fick Elina äran att komponera ihop och inte helt otippat valde hon distanslöpning. Att springa långa sträckor är jag inte jätte förtjust i så jag hade ett krav:

- Vi har Valhall Park som delmål så kan vi stanna till och kolla lite på ÄFF:s damlag som spelar match där.

Så sant som det var sagt. Klockan 9.50 lämnade vi stan och begav oss ut i skogarna. Det var inte alla stigar som var skottade så emellanåt blev det rena rama styrketräningen för benen att ta sig fram. Vi lyckades i alla fall och när vi nådde konstgräsplanen tog vi en välförtjänt vila på en kvart. Därefter blev kylan för påfrestande och vi började springa hemåt igen. På vissa ställen var det helt underbart skönt med en gassande sol och snö som knastrade under fotsulorna. På andra ställen var det dock raka motsatsen och det gjorde ont i hela kroppen av den vinande stormen. Tävlingslöparen Elina har bra känsla för det här med sträckor och hon tippade på att vi hade sprungit 1,6 mil. Jag blev imponerad över att jag faktiskt inte hade tyckt att det var så himla tråkigt att springa och konstaterade:

- Då kan man ju avrunda det så blir det 2 mil...
- Nej nej, givetvis inte!


När vi hade kommit tillbaka körde vi vårt benprogram och efter två timmars träning kände vi oss nöjda. Kroppen har varit lite mör, men vilken känsla det är att ha fått så mycket frisk luft samtidigt som man har pressat sig själv till något som man i vanliga fall inte gör så ofta. Jag är glad över att jag inte övertygade Elina till att vi skulle göra någon annan träning, bra jobbat vännen!

Semifinal DM: KFUM Malmö - FBC Engelholm 2-6

Vi ställdes mot våra seriekonkurrenter och det blev en liknande matchbild som det har varit vid våra tidigare möten. De backade hem och gjorde sin box liten medan vi hade stora delar av bollinnehavet. De var svåra att få hål på och slutsiffrorna speglar inte alla de chanser som vi skapade. Deras bästa spelare för dagen, målvakten, räddade dem många gånger. Man kan väl helt enkelt säga att vi gjorde vad vi skulle, men inte mer än så.

Vilka våra finalmotståndare blir är inte klart än. Det enda vi vet är att det antingen blir Landskrona eller Södra Dal.

4 februari

Detta är en dag som jag aldrig kommer att glömma. Varför? Det var exakt ett år sedan som jag opererade mitt korsband. Att det dessutom var på morfars födelsedag gör bara att det blir ännu lättare att komma ihåg...

Mitt blogginlägg efter operationen:
EN HISTORISK DAG

Man vet aldrig vad som händer imorgon

Tidigare eller först nu
Oväntat eller väntat
Kalla eller varma fötter
Okey eller inte
Chansa eller säkra
- Risken tas...