Operation onsdag 4 februari

Jag har nått toppen av det lilla berget, men för att komma upp på det stora så måste jag först ner i dalen

Denna vecka var det sista gången som jag var hos sjukgymnast Marianne innan min operation. Styrkemässigt ser allt jätte bra ut och som hon sa så har jag en stor fördel i att jag har kört så pass mycket individuell styrketräning tidigare. Som student finns det ju vissa fördelar och en av dem var all ledig tid. Jag har tillbringat många timmar på gymmet och att det gynnar mig nu känns väldigt skönt.

- Det kommer att dröja två månader innan du är på den här nivån igen.

Trots att jag har varit medveten om att jag kommer vara sämre efter operationen jämfört med hur jag var den dag när jag skadade mig så var det ändå tungt att höra. Är det en bekantskap som jag inte ser fram emot att ta kontakt med igen så är det mina kryckor. De passar mycket bättre i garderoben än i mina händer... Innan har jag inte funderat särskilt mycket över ingreppet, men nu när jag har fått min tid och det börjar närma sig så finns det faktiskt lite fjärilar i magen. Mitt knä kommer aldrig att bli sig likt igen och ärren kommer bli ett evigt minne. De kommer påminna mig om min hitintills tyngsta idrottsperiod, men samtidigt kommer de få mig att uppskatta många saker. Ur allt ont kommer något gott!    

I några veckor framöver så blir det inget jobb för mig. Dagarna ska ägnas åt vila och rehab-träning och för att ha lite tidsfördriv så har lillebror fixat fram en säsong av One Tree Hill. Jag ska dessutom låna en del filmer från några på jobb samtidigt som jag har en hög med böcker att ta mig igenom. Jag känner dock mig själv så pass bra att jag vet att det inte kommer ta särskilt lång tid innan jag blir rastlös...

Citat Daniel Borg (tränare FBC-Engelholm damelit):
- Det är bättre att ha ett skadat knä än inget alls...


Uppdrag tränare


www.bibk.nu --> Flickor 92

För några veckor sedan ringde en man till mig. Han presenterade sig som tränare för Bjärreds F16 och frågade om jag och Carro kunde tänka oss att gästträna deras lag en gång under våren. Vi tackade ja och i tisdags var kvällen kommen. Vi fick helt fria händer att planera 1.5 timmes träning och eftersom vi inte visste hur många de var eller vilken nivå som de låg på så var det inte jätte lätt att förbereda. Jag tycker ändå att vi fick ihop ganska bra övningar och förhoppningsvis är det något som de kan ta med sig framöver. Tydligen så visste ingen av tjejerna att vi skulle komma och det var ganska förvånande ansiktsuttryck som mötte oss när vi steg in i hallen. Efter en kort presentation drog vi igång det hela. Det blev dock lite större uppståndelse mot vad vi hade förväntat oss, men jag tycker att vi löste det på ett bra sätt. I det stora hela var det en lyckad kväll och så mycket som alla verkade uppskatta det så var det värt varenda minut som vi la på det.


Artikel i Sydsvenskan

Söndagsmiddag med tjejerna

Vi åt och vi åt tills magarna var sprängdfyllda. Jag och My, som båda två är korsbandsskadade, hade dock vår plan klar:

- Vi kan äta på, vi ska ju ändå cykla 12 minuter imorgon...

Under kvällen sa vi detta med jämna mellanrum och det är väl tur att man inte alltid resonerar så. Till slut var vi dock överens om att vi nog var tvungna att öka det till 13 minuter=) 

Elina, tack för en trevlig kväll! Okey...;)


FBC - Rönnby 4-9

Så fick vi inkassera ännu en förlust på kontot och det blev ju inte lättare när jag fick höra att Karlstad hade vunnit sin match. Vi har nu fem poäng ner till Västerås och fem poäng upp till Karlstad. Att matcherna till helgen är viktiga behöver jag väl inte säga två gånger och på lördag kommer mycket att stå på spel. Kommer vi lämna ett lite större glapp ner till vår bottenkollaga eller väljer vi att stanna kvar nere hos dem? Valet är vårt eget, det här klarar vi tjejer!

Matchen mot Rönnby tänker jag inte säga så mycket om mer än att den gick i ett rasande tempo. Hela laget slet som djur och trots att det trillade in några bollar så gav vi aldrig upp.

Johanna Möller, vilken stjärna!

Låt trenden vända, det är mycket lättare att stå sidan om när det går bra för laget! Jag kramar mina tummar...

FBC - Huddinge 5-7

Matchen förlorades i första perioden då vi lät Huddinge gå ifrån till en 4-0 ledning. Vi slarvade alldeles för mycket på mittplan och det var därifrån som deras flesta chanser uppstod. Att dribbla i den zonen är en dödssynd, men i de två sista perioderna så minimerade vi våra individuella misstag rejält vilket också gav resultat. Vår intensitet och löpvillighet var dessutom mycket bättre än vad den hade varit under de första 20 minuterna. Tyvärr räckte det inte hela vägen, men om matchen hade varat 10 minuter längre så är jag övertygad om att vi hade vunnit. Det hjälper ju dock inte särskilt mycket eftersom det är målen under 60 minuter som räknas...

Idag väntar Rönnby och det är ett topplag som vi brukar kunna hållla jämna steg med. I höstas ledde vi länge, men när deras landslagsstjärna, som för tillfället är skadad, satte fart blev det till slut en klar förlust. Vårt oavgjorda resultat i fjol tror jag dock att många bär med sig och vi vet att det verkligen inte är en omöjlighet att rubba dem!

Tågen orsaker problem för många

I torsdags kände jag ett behov av att komma hem en kort runda innan träningen skulle börja. Jag slutade därför lite tidigare från jobb för att ta den buss som gick klockan 16.50. När den kom så var den proppfull och busschauffören ryckte bara på axlarna och körde förbi oss. Tydigen så stod alla tåg stilla och därför var många av deras resenärer på bussen istället. Det fanns inte mycket mer att göra än att vänta på nästa som skulle komma vid 17.20. Jag var verkligen inte klädd för att stå ute i minusgrader och i takt med att klockan tickade så skakade jag bara mer och mer. Att gå in och vänta var inget alternativ för det fanns ju en liten chans att det kanske skulle komma en ersättningsbuss. Det gjorde det tyvärr inte och när buss nummer två äntligen kom så var den precis lika full som den första och körde bara förbi. Så här kunde det ju hålla på hur länge som helst och det var inget som jag varken hade lust eller tid till. Just som jag stod och funderade på ett alternativt sätt att ta mig hem så kom det fram en man till mig:

- Jag känner igen dig från Ängelholmsbussen. Jag har precis bokat en taxi och där är plats till dig om du vill åka med. Jag betalar resan och skickar in kvittot till Skånetrafiken. Skulle de säga något om det så kommer min arbetsgivare stå för kostnaderna så det är inget vi behöver bekymra oss om.

Det var omtänksamt gjort och efter 50 minuters frysande var det helt underbart att hoppa in i en varm bil. På vägen hem höll vi dock på att vara med om en total frontalkrock. En bil framför oss hade missat avfarten till Malmö och började helt plötsligt backa bakåt. Vår chaufför fick tvärnita och med en mindre uppmärksam förare hade det blivit en ordentlig smäll. Vissa nötter borde inte få köra bil!


DM-semifinal: KFUM Malmö (div.2) - FBC 1-7

Onsdagens träningspass byttes istället ut till match. Efter helgens mindre lyckade resultat så kändes det bra att få vinnarkänslan tillbaka. Att vi inte släppte in så många mål bakåt var viktigare än att vi inte gjorde fler framåt. Vårt försvarsspel kommer vara avgörande för hur våra fortsatta matcher kommer att te sig och förhoppningsvis blir det inga fler ras. Senare i vår väntar DM-final och inte helt otippat är det Södra Dal som står för motståndet. Guldet ska till Engelholm=)!

- Vi ber motståndarna visa hänsyn till att vi spelar i en lägre division

Innan matchstart så kom denna uppmaning från seketariatet och jag förstår fortfarande inte vad de syftade på. Närkampsspel, antal mål eller vad vet jag. Märkligt var det i alla fall...

Att glömma och förlåta

Jag är inte långsint av mig och nu tycker jag att vi lägger locket på den här diskussionen. Att markera kändes rätt, men nu när alla har fått säga sin åsikt är det tid att gå vidare och verkligen fokusera på vår uppgift. I grund och botten har vi samma mål och tillsammans kommer vi att nå dem!


Falun - FBC 19-4

Att hitta en massa ursäkter till vårt mindre smickrande resultat är svårt. Vi hade en dag då det inte var mycket som stämde och det var något som Falun tog till vara på. Den största anledningen till att vi släppte in så mycket mål var för att vi stirrade alldeles för mycket boll. Vi släppte markering i både slottet och på bortre stolpen och får någon stå omarkerad där ska det mycket till för att det inte ska resultera i mål.

Att sparka på en som redan ligger ner gör det inte enklare att resa sig...

Denna match har blivit omtalad på många olika sätt. Att det skrivs anonyma kommentarer i en gästbok är svårt att undvika och kritik/beröm är något som en elitidrottare får på köpet. Däremot blev jag, och många med mig, särskilt besviken över ett uttalande. Det såg inte snyggt ut, men egentligen så är jag inte förvånad över det heller. Du slutar tydligen aldrig att överraska...

Ni säger att vi inte ger allt...

- vi tjänar inte en krona på vår idrott
- vi är många som jobbar heltid
- vi får ingen ersättning för förlorad arbetsinkomst
- på våra bortaresor står vi i stort sett för all mat själva
- från den 1 maj till i slutet på juli körde vi fysträning fem dagar i veckan
- vi står över fester och diverse andra nöjen till förmån för våra träningar och matcher
- familj och vänner får inte den tid som de förtjänar
- varje säsong åker vi cirka 13 000 (?) km i buss
- förra veckan var jag bara hemma mellan kl. 22.00-06.00 måndag till fredag och på helgen var jag i Falun och Karlstad. Så här ser vanligtvis veckorna ut när vi har bortamatcher
- sett till spelarmaterial så är det en bragd att vi har lyckats stanna kvar i elitserien under våra senaste fyra år. Vad som har gjort att vi har lyckats är just det som vissa kritiserar, vårt hjärta för FBC Engelholm!

Relaterade artiklar:
HD och fbce.se

Karlstad - FBC 6-1

Det finns ett ord som sammanfattar dagens match, segt. Det kändes som om bussresan (vi åkte klockan 5.30 i morse) hade satt sig i både ben och huvud. Karlstad var mer alerta samtidigt som de var effektiva med att täcka skott. Våra uppspel fastnade dessutom ofta på en rättvänd motståndare som direkt kunde påbörja en kontring. I matchens inledning var det målsnålt, men under de 30 första sekunderna i tredje perioden gjorde Karlstad två snabba mål, som vi aldrig orkade hämta upp. Dagens plus går till nyförvärvet Veronica Persson, en riktig slitvarg.

Att förbättra: Använd mittplan som en transportsträcka och inte som en hållplats
Att fortsätta med: Täcka skott

Det är frustrerande att stå sidan om...

Hur hoppar man?

- Ställ dig på denna bräda och hoppa jämfota ner på marken.

Jag gick upp (ca 1.5 dm) och tittade ner. Hmm, hur gör man nu för att hoppa? Det blev ett litet skutt ner, men det blev långt ifrån en mjuk landning. Efter ett par hopp gick jag över till att hoppa på plan mark istället. Det kändes inte lika obehagligt och eftersom detta var första gången, efter min skada, som jag gjorde dessa rörelser så kändes det bättre att börja lite lugnt. Jag behövde inte studsa särskilt många gånger förrän jag kände att jag började flåsa. Min tidigare fysiska form är mil härifrån och det kommer krävas mycket slit för att få tillbaka den. Däremot är det en utmaning som jag ser fram emot att ta mig an=)! 

Jag och sjukgymnast Marianne räknade lite på när jag kan tänkas bli opererad. Mitt knä är fortfarande en aning svullet och därför kommer det att dröja några veckor till innan det är tid. På tisdag ska jag i alla fall till doktor Wahlström så att han kan ta ett beslut om när det kommer att bli av. När kniven är redo för mig så är jag redo för kniven...


Allvar, kan man inte kasta tärning om vilket konto man vill lägga skatterna på...

Igår var det för en gångs skull "rätt" busschaufför som körde på morgonen. Han släcker alltid mittenlamporna och det är mycket skönare att sova då än om man har något som lyser en rakt i ansiktet. Precis som vanligt så satte jag mitt alarm på mobilen. Jag slöt ögonen och det tog inte många minuter innan jag somnade. Efter ett tag vaknade jag till och tittade ut genom fönstret. Vi hade kommit till Berga och jag skulle alltså hoppa av bussen vilken sekund som helst. Jag blev förbannad för att alarmet inte hade gått igång, men anledningen till det var att jag hade satt det på 7.40 istället för på 6.40. Denna morgon tog jag nämligen bussen en timme tidigare än vanligt, vilket jag tydligen hade glömt. Snacka om tur att jag vaknade ändå!

De senaste dagarna har det varit mindre roligt på jobb. Jag har fått in ett riktigt skituppdrag där i stort sett ingenting stämmer. Ibland undrar man vilka typer som företagare anställer till ekonomiavdelningen. Här var allting hopplöst fel där alla tal och konto var blandade som en påse lösgodis. Jonas har fått hjälpa mig och vissa stunder svor vi lika mycket över varför folk inte själv inser sina begränsningar. Be om hjälp istället för att chansa!
 
Winnerbäck på TV, viktigt!

En utmaning

Jag kan om jag vill
Jag vågar om jag gör det
Jag (miss)lyckas om jag tar chansen...?!


Ett blogginlägg omvandlades till en krönika

Igår hörde ladiesedition.se av sig för att fråga om de fick publicera delar av mitt inlägg från Pixbo-matchen på sin hemsida. Varför inte, tänkte jag och nu kan man alltså läsa det här.

Pixbo - FBC 6-0

- Det verkar som om det är en ganska ny buss.
- Vad syftar du på då?
- Här är ju lite skinn på sätena. Förresten, varför sätter vi inte på någon film?
- Den tar bara VHS...

Så himla ny var den alltså inte och det var ju tur att det var derby så att vi inte hade 30 timmar framför oss... 

Jag hoppade på bussen och gick raka vägen till min plats. Jag placerade min matsäsk på golvet och satte mig bekvämt i sätet. Träningsstället hade åkt på och jag åt i lagom tid innan matchstart. När vi kom fram till hallen gick jag med tjejerna in i omklädningsrummet där jag fyllde min vattenflaska och satte upp håret. Strax efter klockan 15 började uppvärmningen och medan de andra sprang stod jag med en lånad klubba och bara kände känslan av att få ha den i handen igen. Tio minuter innan matchstart var vi tillbaka i omklädningsrummet och genomförde vår vanliga ritual med att släcka lamporna och sätta på vårt intro. Jag blev riktigt laddad och det var först när laget skulle ställa upp sig i nummerordning som jag kom på mig själv med att jag faktiskt inte skulle gå in med dem. Idag var den dagen då jag gjorde debut på ett annat sätt än som spelare...

När man tittar på siffrorna så ser det ut som om Pixbo tog en stabil utklassningsseger. I själva verket gav dock matchen sken av något helt annat. Under vissa perioder var det vi som förde spelet medan göteborgarna inväntade våra misstag för att sticka på kontringar. Att de stod som segrare var väl inte orättvist, men en vinst hade värmt skönt i denna kyla=) Dagens plus går till elitseriedebuterande Johanna Andersson som definitivt förtjänar att få fler chanser i vår. Johanna Möller gjorde också ett bra jobb och det känns härligt att vi har så många unga lovande spelare i vårt utvecklingslag!

DM-match: Malmö FBC - FBC Engelholm 1-9

Igår var det åter igen tid för tjejerna att plocka fram innebandyklubborna. Det märktes att det var fem veckor sedan vår senaste match samtidigt som juluppehållet hade satt sina spår. Andreia gjorde en stabil insts i målet och hennes besök i Schweiz verkar ha gjort susen. Annars kändes spelet ganska slarvigt, men huvudsaken var att vi fick igång fötterna och tänket. 

På lördag är det returmöte mot Pixbo och jag hoppas att vi kan vara i lika bra form som vi var när vi mötte dem senast. Jag hoppas även att vårsäsongen kan bli bättre än den vi hade i fjol då vi enbart lyckades knipa en poäng. Jag räknar dock med att alla har skött sin individuella träning och då är vi i alla fall en bra bit på väg.

Nu börjar allvaret, får vi ert stöd?

En stund i rampljuset

För några veckor sedan gjorde HD ett reportage om alla korsbandsskador som vårt lag har drabbats av. I söndags publicerades det och artiklarna går att läsa här, här och här.


I innebandyns tecken

Tidig väckning, innebandyhallar, analyser och trötta kvällar...

Startskottet för helgens äventyr gick i fredags efter jobb. Jag blev hämtad av tre stycken herrar (Fält, Jeppson och Chelle) och resan mot Linköping hade inletts. Vi hann inte särskilt långt innan jag och Chelle var tvungna att ta toapaus. Det var inga problem, men när vi kände att stopp nummer två var nödvändigt så blev det lite gnäll i framsätet...;) Trots att vi drog ut på restiden en aning så var vi framme vid 20-snåret. Vi hälsade på Skånelagen innan vi fyllde magarna med lite mat och checkade in på hotellet. Jag och gotlänningen Jennie Hamberg delade rum och det funkade kanon, trots att hon har spelat i Endre...;)

Frukost är dagens bästa måltid och den blir ju inte direkt sämre av att man får äta den på Scandic. Denna gång behövde jag dessutom inte tänka på vad jag stoppade i mig då jag inte hade någon match att anpassa allt efter. När hände det senast på ett hotell?

Dagarna har varit fyllda med innebandy då SM för flickor 15 och pojkar 15 var huvudmålet med denna lilla tripp. Jag hade dessutom kusin Jonathan Olsson i de röd/gula färgerna och det var verkligen roligt att se honom spela. Jag har inte sett honom särskilt mycket, men det var en stolt kusin som satt på läktaren=) Han har alla förutsättningar för att kunna gå långt och så mycket som han brinner för denna lilla plastboll så ska det mycket till för att han inte ska lyckas. Pga mitt jobb så var jag tvungen att åka hem på söndagen och missade därför slutspelsmatcherna. Tjejerna lyckades få med sig en bronsmedalj medan killarna föll i kvartsfinalen. Det var starkt av tjejerna att ta sig så långt och av de rapporter som jag fick så kunde tydligen sista matchen ha slutat hur som helst. Att killarna inte gick längre kändes snopet, och det är väl bara till att inse att inga matcher är avgjorda innan de har spelats.   

Att min hemresa skulle gå smärtfritt var väl för mycket att hoppas på. Jennie skjutsade mig till stationen och jag satte mig ner i väntsalen. Inte helt otippat så var tåget försenat (har de någonsin varit i tid när man ska åka?). Fem minuter blev till tio och så höll det på. När jag äntligen kom på det så hade jag hoppats på att de skulle försöka köra in lite tid så att jag ändå skulle hinna med mitt byte i Hässleholm. Det var dock inte att tänka på då det flera gånger fick stanna och vänta på mötande tåg. När jag var framme i Hässleholm hade min buss gått för länge sedan och mitt uppdrag var nu att hitta en alternativ lösning på hur jag skulle kunna ta mig till Ängelholm. Givetvis var rulltrapporna stilla och med resväska, ett sargat knä och kryckor så kändes det inte aktuellt att ta alla trappor. Jag gick till hissen, men den ville inte röra en fena, typiskt! Det var alltså bara till att sakta men säkert ta sig nerför trapporna. Jag tittade vilka andra bussar som skulle kunna passa mig, men om jag skulle ta någon av dem så skulle jag få vänta ett par timmar. Nja, det kändes inte särskilt lockande... Jag asade mig uppför trapporna igen för att kolla tågtiderna. Jag hittade ett tåg till Helsingborg som skulle gå om en halvtimme och jag bestämde mig för att det var den bästa lösningen. Projekt nummer två blev att ordna en biljett. Jag upptäckte att jag bara hade 40 kronor i kontanter och insåg att det inte skulle räcka till Helsingborg och sen därifrån till Ängelholm. Turligt nog kom jag på att jag hade ett rabattkort laddat med pengar. Automaten som tog de korten fungerade givetvis inte och det fanns inget ställe som hade öppet där jag kunde ta ut pengar. När skulle min tur vända? För säkerhets skull så checkade jag lite priser på vad en biljett skulle kosta och med min tomma plånbok insåg jag att jag inte kunde komma särskilt långt. Jag upptäckte dock att tåget gjorde ett stopp i Klippan och om jag hoppade av där kostade det bara 39 kr. Det gäller att ha marginalerna på sin sida...;) I Klippan fick brorsan komma och hämta mig och den bilfärden gick ï alla fall smärtfritt. När jag steg in genom dörren gick jag raka vägen till sängen och la mig, det hade varit en tuff dag=)

Denna helg var intressant på mer än ett sätt...


SM i Linköping för F15 och P15

Tidigare i höstas så fick jag en förfrågan om att sitta med i Skånes elitkommitté. Efter lite funderande så beslöt jag mig för att tacka ja. Det kommer att bli spännande och exakt vilka uppgifter som jag kommer att ha hand om lär jag nog få mer insikt i under den kommande helgen. Imorgon beger jag mig nämligen till Linköping för att påbörja mina första uppdrag.

Nya utmaningar skapar nya erfarenheter

Delar av mitt 2008