Jönköping - FBC Engelholm 2-1

Att släppa in två mål i en match känns klart godkänt och det bör man dessutom få tre poäng för. Idag hade vi dock siktet fel inställt och även om vi skapade mängder med farliga målchanser så ville helt enkelt inte bollen in. Frustrerande... Vi höll våra positioner bra och trots att Jönköping hade en hel del boll så tyckte jag att vi hade ganska bra koll på dem. För oss som har haft några tunga år i elitserien (där vi har gett vår målvakt ryggskott efter alla bollar som hon har varit tvungen att plocka ut från målet) så känns det väldigt skönt att det numera inte är i försvarszon som vi förlorarar matchen. För varje minut vi spelar så närmar sig dessutom den berömda ketchupeffekten och jag tror att korken ryker på lördag...

Något som jag tyckte att vi gjorde extra bra var att vi var grymma på att täcka skott. Som Chelle hade sagt: Flamingos ska inte finnas på en innebandyplan...;)

Uddamålsförluster svider


Hemska förbannelse!

Vad har vi gjort för att förtjäna det? Vad gör vi för fel? Vem är det som vill straffa oss? Jag hoppades att jag skulle vara den sista i laget som drabbades av en korsbandsskada, men i torsdags rök nästa. Sabina Jansson var offret och listan på spelare med dåliga knän blir bara längre och längre. Det är en skada som man verkigen inte unnar någon, inte ens sin värsta fiende... Att Sabina dessutom har varit med om detta en gång tidigare gör bara saken ännu värre. Första gången vet man inte vad som väntar och det händer hela tiden nya saker. Andra gången blir allt bara en repris på en av de värsta månaderna i sitt liv. Det finns många frågor och det verkar inte finnas några svar på dem, men det jag undrar allra mest är: Varför är det så vanligt nu? För sex sju år sedan visste jag inte vad ett korsband var, men nu är det efternamnet på många av oss. Detta är sjukt...

Olyckan var framme när vi gjorde ett fystest (Harres). Resterande del av träningen blev väldigt känslosam, vilket i och för sig inte är så konstigt. Ett lindat knä bådar aldrig gått och ALLA i vårt lag vet vad en sådan skada innebär. Har man inte själv drabbats så har man på nära håll fått följa sina lagkamraters väg tillbaka. Jag lider med dig Sabina, men jag är övertygad om att du kommer ta dig igenom detta ännu en gång!

Jubileum

För exakt ett år sedan gjorde jag entré på Nyström & Partners. Min första vecka där var dock något av det värsta jag har varit med om. Det var extremt mycket nytt och hela huvudet kändes sprängfyllt med information. Nu kan jag ju inte annat än att konstatera att jag har lärt mig enormt mycket sedan dess och jag har verkligen ett lärorikt jobb!

Rookiefest


GUL VÄST = ROOKIE


Lekledarna är i full gång


Tänk så svårt det var att få ett bra foto på er, fjärde gången gillt...;)


Fångad av en stormvind - detta gjorde ni klockrent!
Den ena minen...


...var värre än...


...den andra=)

- Jag tycker vi har som regel att man säger till varandra om man har något mellan tänderna. Jag menar hur kul är det att gå runt med ett pepparkorn som alla kan se...

Var du rädd att vi inte följde din regel Filippa;)


Givetvis utnyttjade vi möjligheten att få höra vår nya idolstjärna live. När en tävling förlorades så blev straffet att vi skulle få en repris på förra veckans sångframträde på TV. Du var verkligen duktig TP!

Tack Ida för att du ordnade det så bra på Bahnhof!


Vi träffade på My och Henke som var på ett riktigt partyhumör=)


Knäco-gänget slöt upp på Bahnhof


Andre hade fullt upp för att få alla nöjda


Här rockas det ordentligt, och givetvis med Filippa i spetsen=)


- Lova mig att du lägger ut detta foto på din blogg!

Jag håller alltid vad jag lovar Filip, så här är din bild=)


Vad hände här?!


Eslövbruden Maria tog själv mikrofonen för att framföra en låt från sin favoritartist Hasse Andersson...

DET HÄR VAR VERKLIGEN EN LYCKAD KVÄLL TJEJEER, PRECIS VAD VI BEHÖVDE!


FBC Engelholm - Södra Dal 3-3

- Är du sugen på att spela?
- Jag har laddat för denna stund sedan den 29 november, mer sugen är nog svårt att bli...


Dagen med stort D var äntligen kommen. Spänningen var enorm och det var en underbar känsla att få vara "en i gänget" igen. Vi inledde matchen piggt och kunde göra 1-0 redan efter 24 sekunder. Det blev en ganska målsnål match och det var inte förrän i slutet av tredje perioden som det hände lite. När det var 4.5 minut kvar av matchen gjorde Södra Dal två snabba mål och tog ledningen med 3-2. Det var nog många som trodde att detta skulle bli slutresultatet, men med sju sekunder kvar lyckades vi kvittera, viktigt! Om jag ska vara ärlig så kändes det som att Södra Dal låg närmst en vinst då de hade mer boll än vad vi hade. Å andra sidan så ber jag inte om ursäkt för vår poäng för jag tyckte att vi, genom våra kontringar, skapade fler vassa målchanser än vad de gjorde.

I jämna matcher är det ofta "specialarna" box och power som avgör. Även denna gång tyckte jag att det var något som skiljde lagen åt. Tidigare säsonger har alltid vårt boxplay varit en av våra styrkor och att vi gick ifrån vår diamant var inget som gynnade oss. Powerplay har däremot aldrig riktigt varit vår grej, och så inte i denna match heller. Vi hade svårt att spela oss till farliga lägen och skapade därmed få målchanser. Förhoppningsvis kan vi slipa till dessa bitar för att ta till vara på det till kommande matcher, övning ger färdighet.

Matchens plus ger jag till vår målvakt Filippa Hultgren samt felfria backen Johanna Möller. 


Dan före dopparedan

Det är en pirrig känsla i magen, precis som det ska vara. Jag är redo, blås i pipan!


15 september

"Efter 90 timmars slit har hon kommit till genom kejsarsnitt. Ingen drömförlossning de kan jag lova"

Detta meddelande fick jag i morse tillsammans med en bild på en söt liten tjej. Stort GRATTIS till de nyblivna föräldrarna Linda och Håkan!


Nu är det fyra dagar kvar...

...till seriepremiären=)

Alla är hjärligt välkomna till hallen för att att heja fram oss till säsongens första trepoängare!

Lördag 19 september klockan 14.00: FBC Engelholm - Södra Dal

För de som är intresserade så gör Södra Dal en sammanställning av lagen i div.1 södra. Information om vårt lag går att läsa
här och övriga lag kan man bläddra fram här.


Träningsmatch FBC D1 - FBC P15

Gårdagens träning byttes ut mot en match mot föreningens P15 lag. Matchen i matchen var mellan mig och min kusin Emil. Vi möttes inte många gånger, men jag får väl erkänna att de få gånger som vi drabbades samman drog han det längsta strået. Med namnet Olsson på ryggen så kan jag väl ändå tycka att det är okey (trots att det är "felstavat";)

Matchen slutade 7-3 till vår fördel. För några veckor sedan vann dock killarna med 6-5 (när jag var på Visingsö, därav inget matchreferat från den gången) så nu står det alltså 1-1... Vågar ni er på en avgörande match;)?

Min helg

Fredag:
Jag kom hem relativt sent från jobb och då var det soffan som väntade. Under hela veckan hade jag längtat efter denna stund och efter middagen passade jag på att unna mig en stor portion glass (det är verkligen underskattat!) Jag har alltid varit svag för musikprogram och eftersom vardagarna går i ett så hade jag spelat in alla idolavsnitt. Det blev ett riktigt idolmaraton=) 

L E E N D E T . . .

Linda, du vet vad jag menar;)

Lördag:
På morgonen blev det en lång och härlig löprunda som avslutades med ett pass på gymmet. Under eftermiddagen/kvällen stod kusinträff på schemat. Vi samlades hemma hos Farmor & Farfar för diverse aktiviteter och avslutade med grillning. 

Söndag:
Denna dag var en riktig slappedag. Som vanligt vaknade jag tidigt och nu när jag var ledig hade jag ju dessutom tid för en brakfrukost. Strax innan lunch åkte jag och pappa till Farmor & Farfar för att hjälpa dem att ta ner partytältet efter gårdagens fest. Det bjöds på mat och jag fick även med mig lite godsaker hem. De nyplockade hallonen var helt underbara och har avnjutits till frukost de senaste dagarna=)

På kvällen hade vi vår traditionella familjeafton. Det började med att mamma & pappa hjälpte mig att fixa lite i lägenheten. Lampa, hylla, tavla och spegel (veckans nyinköp) skulle sättas upp. På kvällen blev det tacos och filmen "Män som hatar kvinnor". Jag har sett den tidigare, men ville passa på att friska upp minnet innan jag ska se del två. Jag väntar med spänning...


Tema kyckling

Denna vecka har jag och Anneli varit ute och jobbat hos en kund. När jag sitter inne på byrån har jag alltid med mig mat, men just vid kundbesök så blir det svårt. Måndag, tisdag och onsdag åt jag kycklingsallad medan Anneli tog räksallad. På onsdagseftermiddagen fick vi ett mejl från vår receptionist:

"På fredag är det företagslunch här på byrån och ni får välja på kycklingsallad eller räksallad"

Det kändes ganska komiskt och jag kan ju säga att vi inte valde sallad på torsdagen...

Under de dagarna vi var på företaget satt vi i ett konferensrum som var delat med en veckad skjutdörr. Ljud isolerades inte och på andra sidan satt en man, som under tre dagar, hade anställningsintervjuer. Det var inte många sökande som jag fastnade för och jag har ju lärt mig vad man INTE ska säga på sådana intervjuer. Det första en av de dem sa var:

- Alltså jag har sökt hur många jobb som helst, men inte fått ett enda...

En annan pratade så mycket att det helt plötsligt var ombytta roller och när han dessutom började ställa personliga frågor till han som höll i intervjun så kunde vi inte hålla oss för skratt längre.

Träningsmatch: Malmö FBC - FBC Engelholm 0-11

Oddsen är minimala, ungefär lika stora som att jag skulle campa frivilligt eller dra hem miljonvinsten på Lotto (jag spelar aldrig, d v s är risken ännu mindre...;)

Under en hel säsong gör jag max två mål, men i söndags lyckades jag stänka in tre (!) stycken bollar. Tur, en för dagen perfekt klubba eller bara en Emelie som hade vaknat på ett riktigt målhumör? Svaret låter jag vara osagt och jag tror att det ska mycket till för att jag ska lyckas med en sådan bedrift igen. Det är tur jag spelar med folk som är specialister på det där med att göra mål när jag själv slår till så sällan=)

Matchen i sig finns det väl inte så mycket att säga om. Vi lyckades hålla fokus i 60 minuter och emellanåt kändes det nästan som att vi var en spelare mer på banan. Beslutsamheten saknades i vissa lägen, men för varje vecka kommer den mer och mer. Det var verkligen en rolig match där det bjöds på en en hel del fina kombinationer. Själv spelade jag två perioder och det känns så skönt att vara i spel igen. Jag fick lira en period med Carro, vilket kändes mer än bra. Passningarna sitter ju som en smäck på klubban, bra där=)

Det närmar sig...


Uttagning skånelag

Jag ingår numera i den stab som ska ta ut ett distriktslag för flickor 15 och denna helg har ägnats åt just innebandy. Under lördagen var det 40 stycken 95:or som skulle studeras och idag var det drygt 60 stycken 94:or. Jag blev positivt överraskad av många och vägen mot den slutliga SM-truppen kommer inte att vara lätt!

N Y A T I D E R

En helg på Visingsö

Det var en slitsam helg, och då inte enbart för att jag hade den i särklass tyngsta väskan... Vi samlades utanför jobb klockan 8 på fredagmorgonen och vissa var ju mer laddade än andra. När vi anlände till ön väntade mat (jag hade beställt specialkost eftersom jag inte tåler vitlök och tur var väl det då det verkade finnas i alla deras rätter...) Eftermiddagen ägnades åt diverse kulturella inslag, vilket inte direkt är min största passion. Jag blev dock grymt imponerad av den dam som hade hand om oss i kyrkan. Hon var 93 år och hade stenkoll på precis allting. Oavsett vilken fråga någon ställde hade hon hela tiden svar på tal samtidigt som hon var dösäker på alla namn och årtal, imponerande!Vår transport till hotellet, remmalag.

Under lördagen var det teambuilding som stod på schemat. Det blev ett cykelpass i en extrem blåst (vi slapp i alla fall regnet) med småstopp för frågesport. Jag var lite besviken på frågorna för det var inget som jag kunde briljera i... Sveriges geografi var temat och när det äntligen kom en sportfråga så var det många som kunde den. Teori, nja jag föredrar fysiska utmaningar!


"The fantastic four" = De fyra bordsgrannarna under båda kvällarna.

Jag lovade att omnämna Jonas till kvällens fotograf och även om jag inte publicerade några av hans opassande bilder så får han ta åt sig äran...;)


Det skedde en liten olycka, men vårt bord var dock inte värst. Byråns sekreterare lyckades välta ut en hel bricka med fyllda glas...Efter en rolig (läs usel) historia från en av våra revisorer behövdes det lite extra hjälp för att dra på smilbanden...=)

Lördagskvällen bjöd på en hel del roligheter. Jag, Tomas och Peter fastnade vid pianot i danslokalen och satt kvar tills vi blev utslängda vid 03.30. Tanken var att jag skulle lära Tomas att spela, men som man brukar säga så är det inte lätt att "lära gamla hundar sitta...;)" Till sist var vi i alla fall nöjda med vad vi hade presterat, men när vi senare i veckan lyssnade på inspelningen av vårt framträdande var vi inte lika begeistrade. Tänk så mycket bättre det lät live=)

Söndagen var en ganska trist historia. Vi hade genomgång av lördagens aktiviteter och det var väldigt svårt att hålla ögonen öppna efter tre timmars sömn. Att föreläsaren bara pratade i ett tonläge (godnattsagoröst) och drog samma saker tre gånger underlättade inte.

När jag kom hem slockande jag direkt och elva timmars sömn var precis vad jag behövde efter denna krävande helg!


Motivationen fick sig en knuff framåt

De senaste veckorna när vi har spelat på träningarna så har jag inte riktigt kommit till min rätt. Jag har kännt mig låst samtidigt som jag inte har varit helt bekväm. Igår lossnade det dock äntligen för mig! Vår femma fungerade riktigt bra ihop och mina medspelare gav mig möjligheten att spela på ett sätt som verkligen passar mig. Vi hade bra rull på bollen och anfallsmässigt hade vi stenkoll=)

S P E L G L Ä D J E