Väskan har packats om

En dag har jag spenderat i Sverige och nu är det tid för nästa resa. Imorgon beger jag mig iväg till Sicilien för en veckas skattekurs. Jag har tyvärr inte tid att göra ett inlägg om vår Grekland-tripp utan det får bli när jag kommer hem från Italien. En bild bjuder jag dock på redan nu. Den är "smygtagen" från fotografen Mikael och detta var från fredagen när vi hade en av våra temakvällar.


Södra Dal - FBC Engelholm 1-1

Den 26 september var dagen vi hade längtat efter länge, samt tränat för sedan i början av maj, äntligen kommit. SERIEPREMIÄR med stort S... 

Matchen inleddes riktigt bra från vår sida. Vi skapade många chanser och Södra Dal kändes lite darriga. Man kan helt enkelt säga att första perioden var Engelholms. Den där bilden förändrades dock. Det bjöds på chanser från både vår och Södra Dals sida och att matchen slutade 1-1 kändes lite märkligt. Anledningen var de två duktiga målvakterna på banan där vår Sofie gjorde flera matchavgörande insatser och var lite av matchens stjärna. Målskytten Kvist förtjänar också extra beröm då hon med sina snabba fötter ställde till det för motståndarnas backar.  

Min egen insats är jag inte särskilt nöjd med. Jag hjälpte Södra Dal till en del målchanser samtidigt som jag sumpade tre(!) bra frislagslägen. Jag var helt enkelt inte på topp och min rubbade sömn (pga tjänsteresan) spelade säkert in en del. Tyvärr så missar jag de nästkommande två matcherna (onsdag mot Warberg och lördag mot Vänersborg) eftersom jag åker till Sicilien på utbildning. På gårdagens match hände dock något med mitt knä och idag är det väldigt svullet. Min utlandstripp kan alltså inte komma mer lägligt då jag troligtvis ändå inte hade kunnat spela. Någon diagnos har jag inte fått än, men förhoppningsvis är det inget allvarligt. Jag vill vara fit for fight när jag kommer hem!


Nu åker jag söderut

Om några timmar beger jag mig iväg på konferens till Halkidiki (Grekland). Under fyra dagar blir jag borta och på söndag är jag åter tillbaka i Sverige.

Jag vet att du läser här Chrille, men tro inte att du blir av med mig på seriepremiären;) Beräknad landningstid (nåde den som fördröjer det!) är klockan 13.15. Jag har hyrt in mamma och pappa som priviatchaufförer och de ska köra mig i ilfart till matcharenan. Om jag sen får förtroendet att spela eller stötta sidan om plan är upp till tränarna att bestämma, men oavsett så kommer min röst att höras:)

Afterwork i Helsingborg


Jag och Pill på Grand Hotel


Carro och Elina njuter av pianistens skönspel
Middag avnjöts på restaurang Oasen och gud så mätta vi blev! Dock inte så konstigt sett till hur mycket vi faktiskt tryckte i oss...;)


Vi nöjde oss inte med köttfondue utan till efterrätt blev det tobleronefondue=)


Pill dokumenterade min dokumentation...


Sofia och Pill på Grand ännu en gång. Det var här vi både började och avslutade kvällen.
Lite trångt i Elinas bil?! Nja, de skyllde mest på värmen...


Det tog lång tid innan fotot togs och jag tappade koncentrationen. Skrattade gjorde vi dock hela kvällen (vi hördes mest ovasett var vi bafann oss...) så den här bilden får symbolisera hur roligt vi hade! <3

Kvidinge - ÄFF 0-3

Tre poäng i dagens match skulle innebära att kvalplatsen upp till division 3 var säkrad. Vi skapade chans efter chans, men i halvlek hade vi ändå bara en 1-0 ledning. Någon fara för segern var det dock aldrig. Kvidinge skapade inte särskilt många chanser och det friläge som de fick fixade vår målvakt Lotte (numera med smeknamnet Nollan;) utan problem.

Det positiva, och samtidigt något som underlättar för oss anfallare, var att våra mittfältare kom med högt upp i plan och alternativet snett bakåt fanns alltid. Överlag hade vi dock lite slarviga avslut och att vi bara gjorde tre mål berodde mer på att vi var ofokuserade i avslutsläget än att Kvidinge försvarade sig bra. Huvudsaken var dock att vi vann och som tidigare nämnt så innebär det att det som sämst blir kval till division 3 nu i höst. I dagsläget är vi tre poäng efter serieledarna Svalöv och med två omgångar kvar hoppas vi på att de går på en mina. Att kvala är alltid ovisst...

Matchens plus går till vår back Ellinor som spelade tufft och säkert.

Farfar bad mig göra mål. Jag gjorde två stycken, de var för dig. Imorgon är det du som ska ta dig igenom det som du har lovat.

Stanstad - FBC Engelholm 1-15

Det här kändes som slöseri på lördag. Stanstad bjöd inte upp till mycket motstånd och så fort de fick bollen drog de iväg en långboll. Visst, de försökte och gjorde sitt bästa, men det var inget optimalt genrep för oss. Vi hade behövt en match med riktig fight, lite tunga närkamper och snabbt spel. Nu blev det precis tvärtom, men förhoppningsvis kan vårt förbättrade självförtroende ta oss upp på nya nivåer till nästa helg. Nu är det nära, det vi har jobbat för sedan i maj, seriepremiär...

Söndag 26 september: Södra Dal - FBC Engelholm

Värdefull vänskap

I lördags hade jag och Sofia en heldag i Helsingborg. Klockan 11 begav vi oss iväg till Väla där det blev drygt fyra timmars shopping. Sofia fick med sig en hel del kassar medan jag hade lite färre. Jag hade dock spanat in ett par nya stövlar, men när jag kom tillbaka för att köpa dem så var de slut. Snopet… Eller egentligen hade jag väl inte bestämt mig för om jag ville ha dem eller inte, men när alternativet köp helt plötsligt försvann så kändes det som att jag hade missat något klockrent;)

Eftermiddagens roande stod HIF – Gefle för. På jobb har vi två stycken säsongskort och eftersom jag för en gångs skull hade en ledig lördag så bokade jag upp mig på dem. Det är perfekta platser ganska i mitten på solläktaren (även om det inte var någon sol denna gång) och nästan högst upp. Matchen i sig var väl okey. I första halvlek var där en period där vi bjöds på sömnpiller, men att vi fick se fyra mål höjer ändå matchens slutbetyg.Kvällen fortsatte vi på restaurang Haket och det var där som vår stora diskussion blommade upp. När lärde vi egentligen känna varandra på riktigt?

Vi spelade lite fotboll tillsammans i Munka, men där tror jag knappt att vi pratade med varandra. På grund av innebandyn kunde jag sällan vara med och dök därför bara upp sporadiskt på matcherna. I november förra året följde dock Sofia med mig, Elina och Pillan till restaurang Oasen. Jag minns så väl att jag kommenterade innan vi skulle dit att jag inte visste någonting om Sofia. Därefter var det julklappsspelet hemma hos mig i december, men då kände vi också bara varandra ytligt. Efter detta gjorde vi tydligen ingenting förrän ”
The Fantastic Four – kvällen” och det är just det som känns så konstigt. Det var en så lättsam kväll och vi pratade som om vi hade varit vänner i all evighet! Sedan den dagen har vi varit tighta, vilket är i drygt fem månader. Även om det inte är länge så har vi hunnit med hur mycket som helst. Fester, golf, filmkvällar, restaurangbesök, stranddagar, Winnerbäck-konsert, Ullared, Italienresa och ja, denna lista kan göras lång… Ibland är det konstigt hur fort det kan ”klicka”. Jag, Elina och Sofia har redan börjat smida höstens/vinterns planer och jag ser verkligen fram emot våra kommande äventyr!


Jag, Elina och Sofia - Sardinien 2010


ÄFF - Billesholm 2-0

Det var ösregn, kvav luft och inget direkt skönspel. Om det var väderförhållandena som påverkade eller om det var något annat vet jag inte, men vi spelade i alla fall ingen bra fotboll. Det var ett ställningskrig där vi lyckades hålla undan och vinna. Att stå som segrare är väl egentligen det viktigaste, men det är så mycket roligare att vara nummer ett när man har bjudit på ett publikfriande spel…

Tvåmålsskytten Frida var gigantisk på mittfältet och vår slitvarg Madde var som vanligt grym i både sitt offensiva och defensiva jobb. Anna gjorde en kanoninsats och hon är verkligen enkel att spela med. Hon söker passningar i rätt läge och det behövs inte mycket kommunikation eftersom det är så lätt att förstå hur hon tänker. Att vi har en målvakt som håller nollan ger en enorm trygghet och som Lotte själv uttryckte det så är hon uppe i något personligt rekord genom alla de nollmatcher hon har lyckats med denna säsong. Det ser ljust ut!


En hjälpande hand

Självförtronde, ledarskap och korsbandsskador. Under de senaste åren har jag fått en del förfrågningar om att ställa upp som intervjuobjekt i skolarbeten. Det är mina kära lagkamrater som har haft det förtroendet för mig och det känns ärofyllt att de litar på att jag kan ge givande svar;) I veckan dök nästa utmaning upp. Det var Möller som frågade om jag kunde tänka mig att vara "revisor" i deras UF-företag.

Spänningen ligger i resultatet...

Tummarna kramas

S T A R K, du finns i mina tankar <3

Måndag, veckans värsting

Ikväll var det ett dubbelpass som gällde. Först var det fotboll där vi anfallare fick specialträna tillsammans med målvakterna. Temat var friläge och det blev både ett roligt och nyttigt pass! Därefter begav jag mig till innebandyträningen för ett fyspass med Lindsjö. Benen fick sig en rejäl omgång och imorgon lär jag antagligen ha samma känsla som jag brukar ha efter hans träningar. Det är en smärta som inte går att beskriva, den måste upplevas...

FBC Engelholm - Hjärnarp 12-2

Att det bara skiljer en division på oss var svårt att tro, klasskillnad! Hjärnarp fick knappt låna bollen och när de väl hade den så tog det inte lång tid förrän vi snodde tillbaka den igen. Det börjar kännas som en tjatig analys, men som vanligt fungerade vårt försvarsarbete klockrent. Att det dessutom lossnade framåt idag var skönt. Om det sen berodde på att motståndet var för dåligt eller om det berodde på att vi var bra låter jag vara osagt. Detta var min tredje match på fyra dagar (innebandy tors, fotboll fre, innebandy sön), vilket benen kände av på uppvärmningen. Ett par byten in i matchen så försvann det dock och kom inte tillbaka förrän någon timme efter slutsignalen=)

Denna gång ger jag beröm till hela min femma. Sofia pressade Hjärnarps backar perfekt och fick dessutom göra tre mål. Emma spelade säkert och fungerade, precis som tidigare, bra ihop med fröken Glebe som hade hög fart under fötterna. Min backkollega Elina var stabil och att vi är så nära vänner privat är inget som missgynnar oss. Vi vet var vi har varandra=)


En lördag med blandade aktiviteter

Gårdagen innehöll det mesta, både roliga och mindra roliga saker. Jag började dagen med en timmes promenad i det underbara vädret innan jag satte mig med lite helgjobb. Det blev fyra timmar med siffror innan min telefon ringde. Det var lillebror som precis hade kommit hem från IKEA och ville ha lite flytthjälp. Eftermiddagen spenderades i hans nya hem och jag måste säga att han har fått det väldigt fint där. Nu har vi inte längre så långt till varandra och med samma innergård är det lagom gångavstånd;) 

På kvällen blev jag uppassad av Elina. Hon bjöd på trerätters middag och det var verkligen gudomligt gott! En liten matlåda fick jag också med mig, vilket jag aldrig tackar nej till;) När vi var mätta och belåtna blev det soffhäng med både film och fotovisning. Gamla bilder som jag inte har sett på flera år dök upp och vissa skrattade man ju mer åt än andra=)


Jag, Pillan och Elina - Sommar 2006

ÄFF - Bjärelaget 3-1

Vi kom undan med blotta förskräckelsen. Bjärelaget spelade bra fotboll och visade gång på gång prov på fina kombinationer. Vi var helt ur gängorna och det spel som vi har haft de tidigare matcherna var som bortblåst. Vi tog ledningen med 1-0 (orättvist) och i andra halvlek gick vi fram till 3-0 innan de kunde reducera. Även om Bjärelaget hade mycket boll så skapade de knappt några målchanser samtidigt som vi förvaltade våra på ett bra sätt. Denna gång förtjänade vi kanske inte en seger, men det är väl det som symboliserar ett topplag. Att man vinner även när man inte spelar bra...

FBC Engelholm - Södra Dal 1-2 SD

Denna match kammar hem priset som världens tråkigaste! Tiden kröp fram, de riktiga fighterna uteblev och tempot var allmänt segt. Vi gick dessutom på tre fulla femmor, vilket jag aldrig har gillat. Jag kommer sällan in i matchen och för att jag ska kunna prestera behöver jag ha ett ständigt flås, vilket var omöjligt i gårdagens match, sömnpiller!

Defensivt funkade allt jätte bra och det känns verkligen som att vi har satt vårt positionsspel. Offensivt var det däremot sämre. Som back finns det inget tråkigare än när man inte får vara delaktig framåt i banan. Att bara springa hem när motståndarna kontrar, gröta i hörnorna och sedan stå vid mittlinjen och vänta tills nästa defensiva jobb ska påbörjas är inte särskilt inspirerande. Igår var det inte många bollar som slogs från forwards till backar, vi måste lita på varandra... Att släppa bollen i första läget, ta ny position för att sedan få den igen. Samarbete över gränser

Matchens stjärna, helt utan konkurrens, var Amanda Pommer. Hon var först på alla bollar, var nästintill felfri i sina passningar och tog många offensiva initiativ. Du gjorde en grym match Pommac!=)

Söndag 5 september kl.12.30: FBC Engelholm - Hjärnarp