Innebandymatch: FBC Engelholm - Örkelljunga 12-0

Ännu en storvinst, men denna gång försökte i alla fall bortalaget.

Matchens plus tilldelar jag Mette som var brytsäker och bjöd på flera lyckade individuella prestationer!

Internt genrep

Ikväll spelade vi en match mot föreningens P15-lag (förlust med 5-1). Det var högt tempo, mycket närkamper och ja, det var helt enkelt väldigt roligt! :)

Torsdag 27/10 kl.20.15: FBC Engelholm - Örkelljunga


Sov gott

Renbäddad säng med väldoftande lakan - så underbart att krypa ner under täcket!


Innebandymatch: Södra Dal - FBC Engelholm 1-16

Efter 1.17 in i första perioden var matchen död. Vi hade precis gjort 3-0 och Södra Dal valde att ta timeout...

Efter alla år i elitserien (med storförluster) trodde jag aldrig att jag skulle säga detta, men jag är så trött på våra överlägsna resultat. Jag vill ha spänning, där det med 2 minuter kvar av matchen är ovisst vem som ska stå som segrare. Du kan slå en indianare och bli syndabock, men du kan samtidigt sätta ett kanonskott i krysset och bli matchvinnare. Det är det som driver, skapar starka känslor och utvecklar.

Ju fler vinster man har desto närmre en förlust kommer man. Jag längtar dock till de matcher som vi på förhand förväntar oss ska bli riktigt tuffa. Snart snart kommer vi få något att bita i, yes!

Dagens plus måste jag tilldela vår 8(!) målsskytt - Linnea Jönsson :)


Roliga historier

Gårdagskvällen spenderades med Cannes-tjejerna. God mat och uppdateringar om det senaste, tack mina vänner! :)


Byggare Bob

Dagen är kommen, vi ska flytta med jobbet! Först väntar dock frukostklubben med marknadsföreningen och där kommer vi marknadsföra oss med våra snygga bygghjälmar;)

Baker Tillys nya adress:
Kanongatan 155 (Väla norra)
Helsingborg


Once in a lifetime - modelluppdrag

I måndags klockan 13 klev jag in på frisörsalongen United. Håret skulle fixas och make up skulle läggas. Vi var fem från damlaget och fem från herrlaget som hade fått det ärofyllda uppdraget att fungera som reklampelare åt föreningen. All fotografering var i idrottshallen och jag måste säga att det var en häftig upplevelse när vi blandade vårt festliga utseende och kläder från MQ med en svettig omgivning, kontraster! Visst att det kändes lite skrämmande att stå ensam framför kameran och följa fotografens instruktioner, men samtidigt så var det väldigt väldigt roligt. Nu väntar jag med spänning på att få se resultatet och jag hoppas att jag slipper skämmas över mina bilder. Man vet ju aldrig i vilka sammanhang de kan dyka upp =)


Heldag med laget - Arosfortet i Halmstad och fest hos Carro


Apan Glebe


Linda och Agge ger sig på klätterväggen


Hur är det med balansen Agge?? =)


Prickskytte


Hungriga tjejer efter dagens tävlingar


Det var många som kände sig manade att hålla tal...


1,2,3 FBC!!!


Förberedelser inför kvällstävlingarna
En helnöjd Pommis=)


Steffi - Är det tävling så är det!


Linda - Stor i käften, mums!


CK


Thess och Sofie smaskar på en rå potatis


Glebe


Tummen upp för en trevlig kvällFBC Engelholm - Lugi 13-2

V I N N A R E

Vi stod för många felpassningar, men lyckades ändå göra 13 mål, otroligt!


Hotellfrukost, en klass för sig!

- Jaså du är från Ängelholm, ni har ju snart ett allsvenskt fotbollslag!

Äntligen har hockeystaden satt en stämpel på sverigekartan även när det gäller fotboll! Under mina två kursdagar i Göteborg har inte Rögle nämnts en enda gång, vilket är högst anmärkningsvärt.

Torsdag och fredag har jag återupplevt skoltiden då det har varit föreläsningar, diskussioner och övningsuppgifter. Att kunna lyssna och koncentrera sig är inte det lättaste, men denna gång måste jag säga att jag är imponerad över min egen insats. Visst att mina tankar gjorde som de ville ibland, men definitivt inte så ofta som de brukar göra. Jag ger helt enkelt mig själv en klapp på axeln! =)

Min lediga tid ägnade jag åt shopping där mitt betalkort nog drogs lite för många gånger;) Jag har även hunnit med ett pass på gymmet och innan jag tog tåget tillbaka till Ängelholm spenderade jag mina sista timmar på O'Learys tillsammans med Mazars Set, som var ett mycket trevligt revisionsgäng från kursen.


Hört på tåget:
- Hur tror du det går för Juholt?
- Vem är det?
- Sveriges statsminister...

Jag är inte själv särskilt politiskt insatt, men när jag hörde ovanstående konversation fick jag bita mig själv i tungan för att inte brista ut i ett gapskratt=)


Finn - FBC Engelholm 3-8

Söndagens seriematch mot Finn var som ett segt tuggummi där andra perioden var något av det drygaste jag har varit med om. Motståndarna var ett starkt och löpvilligt lag som inte la några fingrar emellan när de gick in i en närkamp. Vi spelade inte på topp, men att få med sig tre poäng ändå är starkt!

Onsdag 12/10 kl.20.00: FBC Engelholm - LUGI

Ett snorigt linne

Jag är trött, riktigt riktigt sliten. Inte för att det kanske hör till ovanligheterna, men idag är det värre än vanligt. Jag har 8 timmars arbetsdag framför mig, innan jag ska möta upp Mette. En annorlunda utmaning, men samtidigt väldigt roligt. Jag gillar det=)


Rör oss inte, vi bränns!

Äntligen fick alla i min femma till det på en och samma träning. Från att i förra veckan ha varit kalla som isglassar så var vi på gårdagens träning brännheta. Jag tror faktiskt aldrig att vi har spelat så bra tillsammans - Pommis, Agge, Sylwander och Thess - bra jobbat girls! =)


FBC Engelholm - FBC Engelholm Ungdom 15-0


Bild lånad från fbce.se


Det var en lättnad att vi fick med oss tre poäng från denna match. På förhand var det en kamp som vi absolut skulle vinna och eftersom vi är representationslaget så har ju våra tränare fått välja och vraka fritt bland föreningens spelare. Hej press - vi hade allt att förlora!

I första perioden var det ganska jämnt, i alla fall resultatmässigt. Vi hade fler vassa chanser, men bollen studsade inte riktigt som vi ville. Emellanåt var det ganska tufft och lite småfult, men samtidigt hör det till och det är just det som gör matchen rolig. Vårt försvarsspel finns det inte mycket att säga om utan i denna match fick vi mest träna anfallsspel. Vi gjorde det mycket bra och bjöd på flera vackra mål samtidigt som vi visade att 16 träningsmatcher hade satt sina spår - övning ger helt enkelt färdighet=) 

Matchens plus tilldelar jag Amanda Hansson som dribblade av både en, två, tre och fyra motståndare - imponerande!

Dagen med stort D - Seriepremiär!

Mil efter mil har sprungits, vikter har lyfts och spänsthopp har avverkats. Spykänslan och yrseln har funnits med och tanken om "Varför utsätter jag mig för detta" har ploppat upp mer än en gång.

Vi drog igång försäongen i maj och idag, den 2 oktober, är det äntligen tid för det som vi har tränat för, SERIEPREMIÄR! Vi har spelat många träningsmatcher, men det är inget som slår en tävlingsmatch. Det är nu vi ska vara starka, nu vi ska ha självförtroende och nu vi ska plocka poäng. Att kalla denna första match för något annat än ett derby vore synd...

Kungsgårdsskolan kl.14.00: FBC Engelholm - FBC Engelholm Ungdom

Pengar ut och pengar tillbaka

Jag är nysshemkommen från en shoppingtur i Malmö med bästa Elina. Det blev faktiskt en del inköp, men som vanligt är min bästa vän förmånen "öppet köp". När jag provar plaggen hemma så känner jag ofta direkt om det är rätt eller fel och av det som jag fick med mig hem idag är det en klänning och en polotröja som jag kommer att returnera. Övriga inköp har jag dock redan hängt in i garderoben=)