Utomlands tar solen bättre...;)

I jakten på den perfekta brännan begav jag mig, tillsammans med familjen, över till Danmark. Klockan 9.00 bredde vi ut våra handdukar på fina Sneekersten strand för ett härligt ryggläge. Det var gudomligt skönt och vi varvade solandet med svalkande dopp. Picknickkorgen hade följt med och innan vi begav oss hemåt igen så toppade vi med en supergod kulglass. Jag tror nästan att det är den första för i år, men jag fick verkligen mersmak så fler lär det bli=)!

En helt underbar semesterdag


Nöta nöta nöta

Helgen var en riktigt tuff historia med fys, taktik och innebandy. Vi har gått igenom nivå 1 i vårt kommande spelsystem och så här långt känns det hur bra som helst! I motsats till förra året, då vi spelade ganska avvaktande, så kommer vi nu att bli betydligt aggresivare. För egen del tror jag att detta kommer utveckla min egen spelstil samtidigt som jag kommer bli tvungen att gå utanför min "trygga" position. Jag har redan fått en hel del tips från medspelare/coacher och jag ska verkligen suga åt mig all hjälp som jag kan få. Vi backar ska dessutom få extra coaching från Sara Bergström och en bättre person till det uppdraget går knappt att få! Detta år har jag alla förutsättningar för att utvecklas till en bättre spelare!

Under tvåmålsspelet fick jag bland annat spela tillsammans med Caroline Böcker. Hon är en riktig pärla och jag är så glad över att hon har valt att komma tillbaka till oss igen=)! Hon hittar passningar som ingen annan gör och hon löper på ytor som är lätta att hitta henne på. Du har varit saknad!


Kom igen!

F ö r b a n n a d   B e s v i k e n   I r r i t e r a d


Det blev en dag på stranden

I fredags när jag kom hem från Göteborg så åkte jag direkt ner till stranden där jag mötte upp Linda, Scott, Carro och Andreia. Vi fick några riktigt sköna timmar i solen samtidigt som vi fick många goa skratt av våra samtal med Andreja... Hon (målvakt) har precis kommit från Schweiz och har skrivit på för FBC-Engelholm till denna säsong. Mina engelskkunskaper är inte de bästa och att hitta rätt ord i alla lägen är inte särskilt lätt... Jag har en känsla av att vi kommer skapa många roliga och nya fraser/uttryck under detta år...=) Jag har ju även en chans att damma av mina tyskakunskaper då de har legat på hyllan sedan gymnasiet...


Ett dygn i storstanVärt att notera:

* För några år sedan hade H&M jämnbreda hårband som man kan ha i håret när man tränar. Nu på senare tid har det funnits många andra smalare varianter i alla möjliga sorters färger, dock inte de som jag/vi vill ha... Trots att jag vet om att dessa inte finns någonstans så kan jag inte låta bli att kolla efter det när jag är i butiker som kan tänkas ha sånt. När jag gick in i den tionde(?) H&M-butiken och kollar bland hårbanden så bara hänger dem där. Jag roffar åt mig allihop och känner mig helnöjd med att kunna ta med mig 9 stycken hem=) Några har jag delat med mig av, men resterande behåller jag för mig själv=)!

* När jag var inne i en butik kom det plötsligt fram en tjej till mig och sa: "Can I ask you one question?" Jag blev helt paff och kom knappt för mig att svara, innan hon fortsatte: "Swedish girls always have so nice hair, where do you buy your shampoo?" Jag försökte på mig en lite knackig förklaring om att det finns att köpa på ICA och efteråt kändes det skumt att hon hade frågat mig då jag verkligen var i behov av en tvättning och klippning!

* Jag har fått det svart på vitt hur sjukt olika världar jag och Jennie lever i. Så mycket träning som min vardag innehåller, så mycket fest innehåller hennes. För mig är det helt ofattbart hur man pallar hålla ett sånt tempo. Själv är jag helnöjd om jag lyckas få in en fest varannan månad...

* Jag har dansat med Henrik Lunqvist! När vi var på ute på torsdagskvällen så gick helt plötsligt Henke förbi mig på dansgolvet. Så i några sekunder dansade jag med honom, men han vet inte själv om det...;)

* Sen tidigare har jag problem med att mina vader och fötter svullnar rejält (när jag sitter stilla för länge, åker buss/tåg/flyg/bil samt om det är varmt ute). I Göteborg blev det inget undantag och på kvällen var mina fötter som två stora fotbollar som jag knappt kunde stå på samtidigt som det kändes som om vaderna skulle sprängas.

* Jennies lägenhetshus blev för för några år sedan utsedd till Göteborgs finaste byggnad. Jag kan inte annat än att hålla med och nedan bjuder jag på några bilder från det bebyggda berget.


TACK MIN KÄRA VÄN FÖR ATT DU BJÖD IN MIG TILL DIN HÄNDELSERIKA VÄRLD=)!
Ett givande utvecklingssamtal

Innan kvällens träningspass hade jag det traditionella personliga samtalet med mina tränare Christian Hägerström och Sara Bergström. Jag tyckte att jag fick fram det jag ville och trots att jag i efterhand kände att jag var ganska negativ så både tror och hoppas jag att de tog det på rätt sätt. Det gäller att ge och ta, den konstruktiva kritiken hjälper oss att bli bättre=)!

Själva träningspasset gick dock väldigt trögt. Vi hade först en timme med klubba och boll innan vi gick ut för att springa intervaller. Kroppen ville inte riktigt som huvudet och idag tog det verkligen emot. Som Chelle sa: "Du såg lite seg ut." Ja, seg var bara förnamnet! Så pigg som jag var i måndags, så trött och sliten var jag idag. Imorgon är vi i alla fall träningslediga, men jag tänkte lägga in några extra pass... Jag ska spendera min dag i Göteborg vilket kommer innebära mycket powerwalk mellan affärerna innan kvällen kommer erbjuda aerobicpass på dansgolvet...;) Variation är aldrig fel=)

Till helgen kommer vi sen äntligen att få börja med innebandy ordentligt då vi ska nöta spelsystem. Teoripass ska varvas med praktiska exempel och förhoppningsvis kommer vi få någorlunda klart för oss hur kommande års spelidé ska vara. Det känns riktigt bra att vi börjar med detta i tid och till seriepremiären tror jag att vi kommer känna oss trygga i det mesta. Det är nu det roliga börjar=)!


Årets roligaste turnering på ingång

Den 1-3 augusti är det äntligen dax för Båstad Outdoor Open. Det ska bli så grymt kul att få börja spela lite tävlingsmatcher och jag hoppas innerligt att vädret är med oss! Att spela inomhus i en gymnastiksal är ingenting i jämförelse med att lira ute på Centercourten. Jag kan lätt ha regn under hela min semester så länge det blir sol under den helgen... Det är dessutom extra kul att vi har lite lokala lag med i turneringen. Många kända ansikten kommer äntra banan och i kombination med elitspelarna blir det en härlig mix=) Klockan 9.00 på fredagsmorgonen kommer jag att vara på plats på läktaren för att följa dramatiken. 

Längtan är enorm!

Våra matcher:
Fredag 1 augusti klockan 13.30: FBC Engelholm - Pixbo Wallenstam IBF
Fredag 1 augusti klockan 19.45: FBC Engelholm - Rödovre
Lördag 2 augusti klockan 13.30: Ljungby - FBC Engelholm

Söndag 3 augusti: SLUTSPEL


Allting har ett slut...

Idag klockan 14.00 började min semester. Den kommer vara riktigt lång och bortsett från tre arbetsdagar i vecka 34 så kommer jag inte jobba något förrän jag börjar mitt nya jobb den 22 september. Bara tanken på att jag har 17 timmar kvar att spendera på ICA känns väldigt konstigt. Sedan jag gick i årskurs 9, dvs i åtta år, har jag jobbat helger och sommarlov på Munka Allköp. Helgerna som tidigare har betytt arbete för mig (bortsett från när jag har spelat matcher) kommer i fortsättningen vara något att se fram emot. Visst att det många gånger har känts tråkigt att jobba då man missat en massa roligheter, men å andra sidan har jag verkligen fått en bra grund att bygga vidare på. Att ha gått en fyraårig högskoleutbildning utan att behöva ta några studielån känns få förunnat. Att jag dessutom har kunnat spara undan lite slantar under tiden känns ännu mer unikt. Arbetsuppgifterna kommer jag nog aldrig sakna, men att inte träffa personalen lika ofta kommer kännas tomt. Det är många som har ställt upp för mig och hjälpt mig att pyssla ihop alla tider så att jag inte har behövt missa några matcher pga av jobbet. Det är jag evigt tacksam för! Jag har trivts kanon och jag har minnen som jag kommer bära med mig för alltid!


Thank you for the music

Denna vecka har det blivit en del vardagslyx, men å andra sidan så har jag jobbat extremt mycket och det är väl just då som man ska unna sig saker=) I torsdags var jag och Elina på bio där vi såg Mamma Mia. Jag som är väldigt svag för filmer med musik- och danstema var ju helt såld nästan innan filmen hade börjat=) När dessutom en av mina absoluta favoritlåtar av ABBA (Lay all your love on me) dök upp så blev det pricken över i:et. Jag är riktigt glad över att vi valde att se den på bio och inte väntade tills den kom på DVD. Sådana här filmer ska ses i en stor salong med prasslande påsar och med viskande okända människor runt omkring sig. Mitt råd är: "Unna dig en magisk kväll tillsammans med ABBA!"If you change your mind 
I'm the first in line
Honey, I'm still free
Take a chance on me
If you need me
Let me know
Gonna be around
If you got no place to go
When you're feeling down

Tour de Munka

När det är sommar så brukar jag cykla till jobb (ca 1 mil) och eftersom mina ben var som asplöv efter morgonens hårda styrkepass så tänkte jag att jag skulle unna mig en lite lugnare tur idag. Det gick dock mindre bra... Så fort jag kom ut på den långa stigande raksträckan så märkte jag att jag hade en cyklist några hundra meter framför mig. Min tävlingsnerv började sakta smyga sig på och innan jag visste ordet av så hade jag maxat musiken i hörlurarna samtidigt som jag trampade på som om jag vore på ett spinningpass. Med den speeden jag hade så kom jag ifatt cyklisten, och då var jag ju tvungen att fortsätta mitt tempolopp för att inte släppa förbi mig någon. Mjölksyran efter dagens benböj fick nu sällskap, men jag lyckades i alla fall uppfylla mitt mål med att komma först till Munka... Att jag sen blev alldeles för tidig till jobb är en annan femma...;)


Leende guldbruna ögon

Det dök upp ett ansikte från förr. Varje dag skapas minnen som gör att ingenting glöms bort...


Sex And The City

För att fira Bengans födelsedag hade vi andra tjejer planerat in en helkväll för henne. Vi började med att äta en god bit mat innan vi avslutade med bion Sex and the city. Jag som inte har sett serien tidigare måste säga att filmen var riktigt bra och på våra långa bortaresor i vinter vet jag hur jag ska fördriva tiden; med den rosa lilla boxen...;)

TACK FÖR IGÅR MINA UNDERBARA VÄNNER! <3Fyspass nummer 44 är nu avklarat...

På kvällens träning var jag riktigt sliten och det känns att man har många tuffa pass i kroppen. Vi är nu inne på vår tionde träningsvecka och har alltså sen den 5 maj kört fem gemensamma pass i veckan. Var fjärde vecka är det dock tester som gäller och då får vi några dagar med egenträning och återhämtning. Veckans träningar har sett ut som följande:

Måndag: Hoppstyrka, Bålstabilitet, Intervall 3 min x 6
Tisdag: Styrka på gymmet för hela kroppen
Onsdag: Innebandyträning (Internmatch tillsammans med div.2 laget)
Torsdag: Snabbhet, Intervall 15 sekunders löpning och 15 sekunders vila x 36, 60 minuters löpning i lugnt tempo
Fredag: Intervall 4 minuter x 4, Styrka på gymmet för hela kroppen

Imorgon har vi också ett pass, men eftersom jag jobbar hela dagen så gjorde jag det på vår fria dag i torsdags istället. I helgen kommer det alltså bara bli en lite längre löprunda för min del och sen ska jag försöka ladda batterierna till nästa veckas träningar. Detta år kommer vi vara bättre förberedda med allt!

När du vilar tränar motståndarna!

En minisemester inbokad

Ängelholm - Göteborg C
24 juli kl. 8.13

Göteborg C - Ängelholm
25 juli kl. 9.40


Så var biljetterna bokade och jag ska äntligen åka och hälsa på Jennie=) Hon rekommenderade mig att komma en torsdag då det var bra drag i stan då och helt otippat är vi träningslediga på torsdagar. Det kan ju verkligen inte bli bättre! Först blir det en heldag med shopping innan Jennie får fria händer för kvällens aktiviteter. Om jag känner henne rätt så vet jag vad det kommer att bli...;)

Det ska bli kul att träffa dig vännen och jag ser verkligen fram emot en Göteborgstripp=)!


Lördagkvällens kommentar

Emma: Nej men alltså dessa skor kan jag inte ha ikväll för de hade jag på mig sist jag var på Bahnhof...

Tjejfest hos Emma
Personalfest med mitt nya jobb Nyström & Partners

I fredags var det då tid för mig att för första gången möta mina nya arbetskollegor. Vi slöt upp på Pålsjö Krog för en fördrink (dock vatten till mig eftersom jag var körandes). Därefter bagav vi oss till minigolfbanan för att svart på vitt ta reda på vem som var bäst respektive sämst. Sett till hur det gick för mig så är det svårt att tänka sig att jag faktiskt lägger ner i genomsnitt 8-10 timmar per vecka med klubba och boll... Det började uruselt med att jag fick en tia på första banan, men sen gick det skönt nog lite bättre. Segrare blev jag dock inte, utan det var en golfare som kammade hem det priset. Kvällen fortsatte därefter med middag på Vikingstrands restaurang.

Kvällens citat:
Anställd: Ska du inte ha mer äv din förrätt?
Jag: Nej, jag är klar. (Var bara lite creme fraiche kvar på tallriken)
Anställd: Släng över din tallrik till mig så tar jag dina rester...

Ja de var ju inte direkt blyga och vissa tog sig friheten att norpa både det ena och det andra från grannens tallrik...;)

Sammanfattningsvis var det en trevlig kväll och det känns skönt att ha träffat sina kommande arbetskollegor under lite avslappnande förhållande. De verkar vara en väldigt tight grupp och jag tror inte att jag kommer ha några större problem med att trivas. Den 22 september börjar allvaret och det kommer säkerligen bli en krävande, men spännnade, vinter=)!

Pappa blev månadens coach i HD

Tidningsartikeln går att läsa här