Veckodagarna = en transportsträcka till helgen

Denna långhelg som gick var verkligen helt fantastisk! Det kändes precis som semester och just nu vill jag bara ha mer. Torsdagskvällen tillbringade jag hemma hos familjen. På fredagsmorgon åkte jag dit igen för en gemensam frukost innan jag och mamma plockade blommor i trädgården. En midsommarkrans skulle göras och solen stekte gott under tiden som vi roade oss med det. Dagen spenderades på stranden tillsammans med Sofia. Vädret blev inte fint förrän efter lunch, men vi trotsade och var där i god tid. Allt för att få den bästa hålan...;) Midsommarkvällen fortsatte, som tidigare nämnt, ute i Torekov.

Lördagen och söndagen var identiska och precis lika underbara som fredagen. På dagarna var det stranden som gällde och kvällarna ägnades åt grillning i goda vänners sällskap. Att jag längtar till den kommande helgen är bara förnamnet. Jag vill ha fredag, veckans bästa dag!

En lördag hemma hos Madde


Bengan och Madde skötte grillen galant




Sofia och Carro, vilka solstrålar=)


Filip verkade trivas i tjejgänget, inte minst med allt tjejsnack han fick lyssna på;)






Elle var lite krasslig och ville inte vara med på kort, men en profilbild lyckades jag i alla fall få...



Det var en mysig, lättsam och lugn kväll som gav mersmak på semester. Nu längtar jag verkligen till den 16 juli då jag har min sista arbetsdag innan en fyra veckors lång ledighet=)

Härlig midsommaridyll


Familjen Wennerholms underbara sommarstuga i Torekov


Mingel ute på trädäcket




Sofia, Bengan och Madde. Känner du dig så kort Bengan så att du måste stå på tå...;)


Kajsa i full gång med matlagning


Värdinnorna och syskonen Jennie och Carro












Min fina midsommarkrans gjorde jag tillsammans med mamma=)





TREVLIG MIDSOMMAR - min var underbar!

Med kunglig glans

19 juni, en historisk dag, kärlekens dag. Vi var ett gäng som ville göra något extra av det och redan klockan 13 var det drop-in hemma hos Elina. Vi satt bänkade framför TV:n och suktade framför det fina bröllopet. Det kom fram många åsikter/funderingar om både det ena och det andra, inte minst när det gällde kläderna;)


Lägg till våfflor i denna samling så är det inte svårt och förstå att man var mätt när man hade tagit sig ett smakprov av allt.


Bettina och Pillan


Sofia kunde tyvärr bara vara med på eftermiddagen då hon redan hade andra planer för kvällen. Det skulle dock visa sig bli lyckat...;)


Pillan och Carro


Madde och Bettina


Värdinnan Elina


De svenska jordgubbarna var svåra att motstå!


Middagsdukning


Grillmästaren i egen hög person.


En välbehövlig paus från all rök och värme...


Dagens huvudpersoner, Viktoria och Daniel


Carro, vår DJ






Full aktivitet i köket


















Ingen middag utan en smaskig efterrätt=)








Mellan talen på den kungliga middagen passade vi på att roa oss på annat sätt, Twister














Helt riktigt, jag gjorde ett klänningbyte. Den andra luktade så mycket grill samtidigt som den bara kändes fel;)




Vi gjorde bröllopsparet sällskap med en vacker vals innan vi bagav oss vidare ut i vimlet för annan dans...

EN DAG VÄRD ATT MINNAS, PÅ MÅNGA SÄTT OCH VIS!

Fotbollsmatch: ÄFF - Råå 5-0

Jag har känt mig långsam och klumpig samtidigt som jag och bollen har varit värsta ovänner. Även om jag inte har velat det så har jag både analyserat och funderarat för att minnas hur jag gjorde förr. Då när allt var så lätt. Jag har inte haft några problem med att förstå varför, men jag har haft problem med att acceptera. Huvudet vill en sak och kroppen gör något helt annat. Vilket är receptet för framgång? Vilka ingredienser behöver jag för att lyckas? Svaret har tagit tid att få fram och det är först den sista veckan som jag har fått ihop min blandning. Självförtroendet kom som ett brev på posten och i kombination med lite pigga ben så lossnade det äntligen. Jag är medveten om att jag har en bra bit kvar, men jag är samtidigt stolt över att jag har klättrat över det största hindret. Det var segt och emellanåt har jag skämts över att det har tagit så lång tid. Jag gav i alla fall inte upp och jag känner att jag snart kan skratta min korsbandsskada rakt i ansiktet: Du kommer inte vinna över min fotboll!

Vi avslutade vårsäsongen på ett lika bra sätt som vi började den, som vinnare. I första halvlek spelade vi stundtals en strålande fotboll och, som jag har sagt så många matcher tidigare, så hade vi kunnat ha en större ledning. Det var flera träffar i målramen och chanser hade vi gott om. Att vi fick en seger var dock det viktigaste, inte minst för att få ett bra utgångsläge till hösten. Matchens plus ger jag till Erica. Hon var grym!

Efter matchen väntade grillning hemma hos lagledare Peter. Han hade, med tränare Magnus och en del föräldrar i spetsen, planerat och fixat allt på ett supersätt. God mat och en mysig inramning, det är fint med engagerade personer runt laget!  

Just nu tycker jag faktiskt att det känns lite sorgligt. Det är ett par månader innan vi ska spela match igen och när jag själv börjar känna att jag är på gång så blir det ett break. Ge mig mer! Motivationen är på topp och jag känner mig inte redo för att släppa det än. Just nu är fotboll livet=)

Ett kärt återseende

Ikväll var det tid att damma av innebandyklubborna. De har legat i min toolbag sedan DM-finalen i början av mars och att vi har varit ifrån varandra i drygt tre månader kändes. Mina passningar och skott var inte av bästa kvalité, men å andra sidan så var det inget som jag hade räknat med. Som jag och Ida resonerade så behöver "vänner" vårdas och nu ska jag åter igen ge dem mitt fokus. Säsong 2010/11 började för exakt en månad sedan, men med kvällens klubb- och bollträning så har den dragit igång på riktigt=)


Återförenade - när vi två blir en

Prognos: Strålande sol - Utfall: Moln

Jag hade planerat dagen in i minsta detalj, men eftersom vädret blev som det blev så sprack allt. Jag och mamma hade bestämt oss för att ta med oss picknick till stranden och därför var jag på jobb redan klockan 5.20 i morse. Ju längre dagen löd desto molnigare blev det dock och det hela slutade med att vi hängde i TV-soffan framför fotbolls-VM. Eftermiddagen blev i alla fall lugn och för tillfället är jag glad över att jag har lite utlandssemestrar att se fram emot. Den svenska sommaren går inte att lita på...

Fotbollsmatch: ÄFF - Hittarp 4-2

Äntligen vände vi vår nedåtgående trend. Ett oavgjort resultat, en förlust och nu kom vinsten igen=) Vi inledde matchen på ett strålande sätt och hade ett bra tryck framåt. Det bjöds på en hel del fina kombinationer och Hittarp kändes osäkra överlag. Matchbilden ändrade sig dock och i andra halvlek tyckte jag att vi fick lite problem. Vi var trötta och det blev lite väl mycket "tjongande". Vi lyckades i alla fall få in några viktiga mål och i slutändan tyckte jag ändå att vi vann rättvist. Vi hade två bollar i stolpen samtidigt som vi skapade många andra chanser som var värt ett bättre öde.

För egen del kände jag mig pigg. Sedan tisdagen hade jag bara tagit promenader och det var något som min slitna kropp jublade över. Mina löpningar och närkamper fick ett helt annat tryck och det är så mycket roligare att spela match när man känner att man får ut något av sitt jobb. Mitt plus går till min anfallskollega Juhlia Andersson. En snabb och teknisk liten lirare som stod för två mål och en assist.

Halva serien är nu spelad och vi ligger på en delad förstaplats, men innan sommaruppehållet ska vi spela mot Råå. På fredag är det dax och jag är taggad!

Stjärna för en dag

Walking on sunshine...

När Linda fyllde 30 år fick hon en upplevelsepresent från laget, inspelning av musikvideo. Tiden har gått och vi har inte riktigt kommit till skott för att genomföra det hela, men i lördags var äntligen den dagen kommen. Tyvärr var det många som inte kunde följa med och vi blev till slut bara sex stycken som åkte till studion i Malmö. De missade dock något för vi hade verkligen super roligt! Linda var givetvis frontfigur och stod för solosången medan vi andra hjälpte till och körade. Det var ingen lätt låt hon valde och redan efter en träningsrunda så var våra röster lite skrovliga. Vi fick ta i enda från tårna och svetten började lacka ganska tidigt... (undra hur många gången jag sa att jag var varm?!;) När vi hade spelat in sången var det tid för nästa del, videon. Framför filmkameran kände jag mig inte särskilt bekväm och även om jag gärna dansar när jag är ute så var det inte riktigt samma sak här. Det ska bli spännande att se resultatet, men jag tror att jag kommer skämmas så mycket så att jag nöjer mig med att kolla en gång;)


Emma, jag, My, Maria och Carro = kören


Här övas det för fullt och skrattade gjorde vi i stort sett hela tiden=)


Linda får instruktioner


Redo för inspelning




Mitt upp i dansen


När vi hade gjort vårt var det Lindas tur att stå framför videokameran


Kom igen nu! Ta i mer, du kan ännu bättre;)




Bakom kulisserna

När vi var tillbaka i Ängelholm anslöt Elle, Anna och Scott. Det blev ett restaurangbesök på Pepelino (Anna ville tvunget ha fläskfilé...;) och när vi kände oss färdiga där begav vi oss vidare hem till Madde. Det var inflyttningsfest och hon hade även bjudit hem några av sina kollegor. Eftersom jag jobbar inom samma bransch så blev det en hel del intressanta diskussioner. Vi hade alla ganska lika uppfattningar och det oberoende på om man hade jobbat i ett eller tre år. Vi revisorsassistenter håller ihop!

På söndagen hade jag fotbollsmatch och därför blev det en nykter kväll för mig. Jag följde med en liten runda till Bahnhof, men efter en timme hade jag fått nog. Det är faktiskt ganska krävande att prata med berusade personer när man själv är 100% redig;)

TACK TJEJER FÖR EN OFÖRGLÖMLIG UPPLEVELSE!


Sjung om studentens lyckliga dagar

Varje år står man inför samma problem, vilka ska man gratulera? Denna gång satte jag gränsen till tre stycken. Det kändes lagom och nu i efterhand kan jag ju säga att jag inte hade orkat äta på ett enda ställe till;) Jag inledde med ett besök hemma hos Sabina innan jag fortsatte min runda till Tina. Slutdestination blev hos Lisen där jag blev sittandes en ganska bra stund, men när mina gäspningar tog överhanden begav jag mig hemåt.

Att det var sex år sedan jag själv tog studenten känns ganska konstigt. Den där speciella dagen minns jag som igår...

Vardagslyx? Ja, tack!

Förra veckan var jag på bio och såg Last Song (en riktig tjejfilm, klart sevärd). Denna vecka blev det också ett biobesök och det var jag, Elina och Bettina som unnade oss det. Kvällen började med att vi träffades hemma hos mig för att kocka. Det blev hemmalagade hamburgare med ugnsbakade ciabata, gott! Mätta och belåtna (givetvis fanns det plats till popcorn;) begav vi oss till bion för att se Sex and the city 2. Jag hade mest hört negativa kommentarer om filmen så jag var inställd på att den skulle vara mindre bra. Jag har inte sett serien på TV så något riktigt fan kan jag väl inte kalla mig. Det känns dock som ett måste att se filmerna och tvåan tyckte jag faktiskt var bättre än vad jag hade förväntat mig. Att det sen inte är en film som jag kommer att se två gånger är en annan sak...


Tester leder till en orolig och negativ Emelie. Nu är de dock över och min positiva sida kan titta fram igen;)

Denna vecka stod det fystester på schemat. Personligen så tycker jag att det är en pest och pina, vilket främst uppkommer ifrån att det sällan ger mig något. Jag har spelat seniorinnebandy i tio år och varenda säsong är det x antal tester som ska göras. Det har inte funnits någon kontinuitet utan de övningar vi har gjort har bestämts beroende på vilken tränare vi har haft. Även om vi har gjort vissa liknande tester så är det nästan alltid något som skiljer. Längd, miljö, antal osv. Att min prestationsångest ofta tar överhanden underlättar inte och när tisdagens träning var över föll en tung sten från mina axlar.

Nu väntar tuffa veckor med mycket fysträning och det är något som jag faktiskt ser fram emot. Att pressa kroppen när det inte ska dokumenteras passar mig mycket bättre=)


Nationaldagen 6 juni

Min morgon började med en tur till Tåstarp. Jag och farmor hade bestämt träff klockan 7 för en timmes promenad. Vi gick i den härliga morgonsolen mellan alla gårdar och ängar. Det var en ljuvlig start på en söndag och när vi kom tillbaka åt vi frukost tillsammans med Farfar. När jag åkte fick jag med mig några blommor från deras trädgård och de står så fint ute på min balkong. Sommaren är verkligen underbar!

Eftermiddagen spenderade jag i solstolen med en bok, deckare, innan jag mötte upp familjen. Mamma och Pappa firar 23 årig bröllopsdag just idag (mamma var inte mer än 14 år när hon träffade pappa, ofattbart!) och på senare år vi haft som tradition att hitta på något tillsammans. 

En mysig dag


Fotbollsmatch: Glumslöv - ÄFF 4-2

Årets första förlust var ett faktum. Vi låg under med 4-0 innan vi ryckte upp oss. Min egen insats skäms jag över. Eller egentligen gjorde jag vad jag kunde, men kroppen ville inte som huvudet. De senaste veckorna har det varit mycket och jag antar att kroppen förr eller senare säger stopp. Nu gjorde min det... Benen bar mig knappt och jag bidrog inte med speciellt mycket.

Glumslöv var egentligen inte bättre än något annat lag vi har mött utan det var vi som gjorde dem bra. Viljan och inställningen var inte som den brukade och att vi saknade några nyckelspelare märktes. Matchens stora stjärna var Madde Persson. Hon sprang som aldrig förr och i andra halvlek vann hon varenda duell, outstanding!

En otrolig smärta som vid vissa rörelser har fått ögonen att vattnas...

Träningsvärk är något som jag alltid har tyckt om. Man känner att musklerna har fått jobba och man känner att träningen har gett något. Denna gång var det dock på en helt annan nivå än vad jag har varit med om tidigare. I måndags körde fystränare Lindsjö ett kvalitetspass med oss, inriktning spänst. Vi pressade hela tiden oss själva till att klara de utmaningar som vi ställdes inför och när träningen var slut kände jag hur trött jag var. Att jogga ner var lättare sagt än gjort. Benen vek sig och bålen hade svårt för att hålla överkroppen rak. Detta skulle visa sig bli värre...

Dagen efter hade jag och Elina bestämt oss för att ta en morgonpromenad och på så sätt få igång den stela kroppen. Stel var bara förnamnet och jag tog mig knappt framåt på rundan. Benen gick inte att böja en enda centimeter för då föll jag ihop. Ryggen var så trött och jag fick ont så fort jag stod rakt upp. Magen var inte bättre och att skratta var stört omöjligt!

När jag åkte till jobb blev det inte bättre. För det första skulle jag ta mig av och på bussen. 90+ personerna var smidigare än mig och jag fick hänga på armstöden för att lirka mig ut genom dörrarna. Takiskt sett så lät jag alla som klev av bussen på samma hållplats som mig gå före så att de inte skulle se min stil. Den var gräslig! Väl på jobb uppkom nya problem. Vi har två våningar (cirka tio trappsteg emellan), men jag var tvungen att använda hissen varje gång jag skulle ta mig någonstans. Det gick definitivt inte att gå i trappor, och speciellt inte neråt... (Observera att jag inte ens använde hissen när jag var korsbandsskadad och gick på kryckor...) Häftapparaten har jag undvikit eftersom det har krampat sig i hela kroppen när jag har "tagit i" för att häfta ihop papper. Mitt komplement? Gem... Bära pärmar och gå på toaletten ska vi inte ens tala om, vilken pärs!

Att kvällens step-up pass måste ha sett roligt ut är nog inte så svårt att lista ut...


Inflyttningsfest i Svenstorp

I lördags vankades det fest hemma hos Alex och Frida. Den senaste tiden har de haft fullt upp med diverse renoveringsprojekt, men jag måste säga att de har lyckats riktigt bra. Trots att det inte var helt färdigt (blir man någonsin det?!) så var det väldigt mysigt. Det verkade vara ett rofyllt område och med strålande sol var det perfekt att ta fördrinken i trädgården. Jag förstår att ni trivs bra=) Tack för att jag fick äran att tillbringa kvällen hemma hos er!

Vid midnatt var vi ett gäng som begav oss vidare till Bahnhof. De hade utepremiär och det var ju fler än vi som hade tänkt avsluta kvällen där... Det var riktigt mycket folk och jag som inte har varit där på hur länge som helst blev positivt överraskad. Jag fick mersmak och jag har en känsla av att det inte kommer dröja jätte länge förrän jag hamnar där igen=)

Tyvärr var jag lite dålig på att fotografera. Eller rättare sagt så var jag usel, det blev inte ett enda kort. Jag hade väl helt enkelt annat för mig (eller var jag bara glömsk;) 

Gamla minnen dök upp, nya skapades