Kap Verde 15-22 mars

En veckas semester på en ö ute i Atlanten utanför Afrikas västra kust. När jag och Elina bokade resan hade vi egentligen ingen aning om vad vi kunde förvänta oss. Vi kände ingen som hade varit där tidigare och själv visste jag knappt var det låg någonstans. Tyvärr så började vår vecka inte särskilt bra. Min influensa hade inte gett med sig och när klockan ringde vid halv 4 på natten så kunde jag inte ta mig ur sängen. Efter en stund asade jag mig in på toaletten för att göra morgonbestyren, men jag fick lägga mig på golvet då jag var både yr och illamående. Efter en halvtimme var jag något så när på fötterna och insåg att jag nog behövde lite mat i magen. Gröt kokades, men när jag skulle äta så sa det bara stopp. Efter många om och men begav jag mig iväg till stationen med inställningen att jag fick ge det ett försök. Att må dålig på ett tåg är inte hela världen, men att genomlida en sju timmar lång flygresa med feber, yrsel och illamående är desto mindre lockande. Elina mådde inte heller bra och tillsammans var det två hostande och febersvettiga tjejer som satt i linne(!) på tåget mot Kastrup. När vi kom fram till flygplatsen checkade vi in och gick sen till Joe & The Juice för att försöka äta lite innan planet skulle lyfta vid klockan 9. Vi var inte riktigt vid våra sinnes fulla bruk och när klockan var 8.20 så sa jag till Elina att vi kanske borde gå till gaten. Hon tyckte dock inte att det var någon stress och vi satt kvar ett tag till. I lugnan ro gick vi på toaletten och rätt som det var så sprakade det till i högtalarna:

- Emelie Ohlsson och Elina Persson, sista chansen för påstigning på planet till Kap Verde!

Vad hände där??? Vi fick panik och började småspringa, men kunde inte hitta till gaten. Vi bad om hjälp, men ingen personal verkade veta var vi skulle. Det visade sig dock att det hade stått fel nummer på tavlan och det var alltså inte särskilt konstigt att vi inte hittade rätt. Vi skulle sitta allra längst bak och fick gå igenom hela planet för att komma till våra platser. Jag har nog aldrig känt mig så uttittad... Fem minuter tillgodo hade vi i alla fall innan vi lyfte;)

Jag sov större delen av flygresan, vilket nog var tur eftersom jag mådde kass varje gång jag vaknade. Det var egentligen inte förrän efter fyra dagar som jag kände mig frisk. På ett sätt var det tur att vi var dåliga båda två för det hade inte varit roligt om en av oss hade haft obegränsat med energi medan den andra bara hade velat sova. Att vi tog igen oss var bara förnamnet och under hela veckan snittade vi 11 timmars sömn per natt. Vi somnade vid klockan 20 och gick upp vid klockan 7. Det är semester för oss=)

Någon dyr vecka var det definitivt inte och jag vågar knappt berätta hur mycket pengar vi gjorde av med... Priserna var som i Sverige och i vår bokning var det bara frukost som ingick. På grund av influensan så var aptiten som bortblåst och de första dagarna var det inte mycket vi stoppade i oss. På en vecka gjorde vi av med 800 kr, totalt. 400 kr per person känns överkomligt;)

Skulle jag rekommendera en resa hit? Kap Verde är en ö som inte riktigt har utarbetat sin turism än. Det var som en öken med hotell lite här och där. Något centrum med restauranger och affärer fanns det inte heller. Stranden var dock underbar! Det sägs att det är lite som minimaldiverna och jag kan nog hålla med om det. Vit sand, korallblått vatten, lite folk och en strand som verkar oändlig (jag gick 30 minuter bort och såg inget slut på den) Det fanns många kajtsurfare och eftersom det blåste mellan 8-10 meter/s under hela vår vistelse där så var det nog lite av ett paradis för just dem. Det som sänker betyget på resan var alla de lösa hundar som sprang runt där. Vi råkade ut för den ena händelsen efter den andra och när Elinas sko försvann bort i en glufsande käft så var tårarna inte långt borta (hon fick aldrig tillbaka den heller så den ligger väl ute i öknen någonstans). Att hunden dessutom la sig och vaktade utanför vårt hotellrum gjorde inte saken bättre... Är man enbart ute efter sol och bad (som vi var) så är detta ett bra alternativ!

Några bilder från den underbara stranden. Snacka om att jag njöt när jag gick där! =)

En krasslig Emelie

Jag är i stort sett aldrig sjuk, men denna gång har inte mitt immunförsvar kunnat stoppa bakterierna. Feber, halsont, hostig och ett mossigt huvud gör att jag inte är världens piggaste. På grund av detta så missade jag tyvärr gårdagens, tillika säsongens, sista match mot Jönköping. Trist avslutning...

Trots allt så blir det en kort dag på jobbet för att färdigställa alla måsten. Tidigt imorgonbitti beger nämligen jag och Elina oss iväg till Kap Verde på semester och jag har en del som jag behöver få klart innan. En vecka med sol, bad och avkoppling ska bli underbart och det blir ett perfekt sätt att fylla på energin inför den kommande tuffa våren. Ofattbart


I augusti...

...åker jag, Elina, Sofia och Carro på en veckas semester till Cannes i Frankrike. Allt spikades i lördags över en middag hos Carro. Det är viktigt att alltid ha något att se fram emot=)

Lugnt och skönt

Grillning hemma hos mamma & pappa i fredags - underbart gott!

Därefter vankades det final av På Spåret och för en gång skull lyckades jag ta ett av resmålen innan de tävlande gjorde det. Montevideo var platsen och jag var verkligen helnöjd (pappa blev dessutom lite imponerad över mig;) Detta kommer jag leva på länge=)


En vissen blomma har fått nytt liv

Taggarna är avklippta och rosen börjar slå ut. Den kommer att bli stor och den kommer att bli vacker. Vem plockar den till sin bukett?


Bilder från matchen mot Älvstranden
Undra varför jag har handen sådär?!


Citat Tina: "Emelie, du lyckades ännu en gång att bli dålig på bild"
Jag kan inte annat än att hålla med samtidigt som jag konstaterar att det var tur att jag la min gymnastikkarriär på hyllan. Det ser ju inte särskilt graciöst ut...


Alla bilder är lånade från upsphoto.se

FBC Engelholm - Älvstranden 10-5

För egen del så finns denna match med på topplistan över de roligaste under denna säsong. Det var närkamper där det smällde ordentligt samtidigt som det bjöds på fina kombinationer på alla håll och kanter. Älvstranden har dessutom ganska många spelare i min egen storlek och personligen föredrar jag en närkamp med dessa istället för en liten tunn junior. I matchens sista minuter var jag riktigt trött, men det var samtidigt en underbar känsla. Att ge allt och känna mjölksyran flöda i takt med en orytm i flåset är speciellt. Denna gång är jag faktiskt ganska nöjd!

På samma sätt som jag sågade domarna för ett par veckor sedan så tänkte jag nu hylla de som vi hade idag (inte samma). De friade hellre än fällde och på så sätt slapp vi få matchen hackad och malen. Att spela tufft fick vi också göra och jag uppskattar verkligen domare som inte ser oss som några porslinsdockor. Bra jobbat killar!=)


CL98 - Fbc Engelholm 4-5

Årets längsta bortamatch var precis som bussresan, dryg. Det var inget tempo och Kalmar var ett fan av att slå de traditionella och tråkiga långbollarna. Närkamperna var lätträknade och det fanns helt enkelt ingen glöd. segermålet lyckades vi slå in med två sekunder kvar att spela och för en gångs skull var det vi som hade marginalerna på vår sida!

Matchens plus tilldelar jag Therese "Tess" Andersson som tog för sig. Hon var farlig i offensiven samtidigt som hon jobbade sig långt ner i banan när det behövdes. Ett snyggt mål fick hon dessutom också göra=)


Middagsmys med Melodifestivalen

Lördagskvällen spenderades hemma hos Sofia. Tjejmiddag med trerätters och en avslutning framför Melodifestivalen satt perfekt. Förr träffades vi flera gånger i veckan på fotbollsträningarna, men nu när vi inte gör det längre så har vi så mycket att diskutera igenom när vi väl ses=) Tack Sofia för det trevliga initiativet! 


Värdinnan Sofia


Elina och Frida


Carro och Sofia


Frida