Det blev inte många timmars sömn i natt

Tankarna åker karusell innanför pannbenet...

Mardrömmen har blivit sann

Jag trodde inte att jag hade så många tårar inom mig, men sen den tolfte minuten i tredje perioden så har de bara forsat. Jag kan inte riktigt förstå vad som har hänt och vad som nu väntar mig. Allt känns bara som ett enda stort svart hål där jag är huvudperson. En del av mig har dött och det kommer i bästa fall inte att bli levande förrän i augusti igen. Detta är en av de värsta dagarna i mitt liv!


Jag är evigt tacksam för Lars Wahlströms hjälp. Han körde hem till mig för att undersöka mitt knä. Hans första diagnos, som tyvärr aldrig slår fel, säger att mitt korsband är av. I början av nästa vecka väntar magnetröntgen och det lär troligtvis bli operation i januari eller februari. Med Lasse som ansvarig har jag de allra bästa förutsättningarna för att bli bra igen och jag kommer att göra allt i min makt för att jag ska vara redo för spel till nästa säsong. Så här lätt blir ni inte av med mig, vägen tillbaka har redan börjat...
 

TACK för alla värmande sms, telefonsamtal och den hjälp som jag fick när olyckan var framme! <3

FBC - Pixbo 7-4
Jag är stolt över hur vi inledde matchen, hur vi genomförde den och hur vi avslutade den. Med vår egen favorit Ellinor Nilsson i motståndarlaget blev de några känslomässiga tårar och kramar efter slutsignalen. Du är riktigt grym och vi väntar tappert på att du ska återvända. Du är en del av oss, vi saknar dig!


Ni verkar vara experter på att göra en höna av en fjäder

Jag har varit helt ovetandes, men tydligen har det cirkulerat på mångas läppar. Den röda, generade färgen börjar sprida sig i ansiktet...

En riktig genomkörare

Gårdagens pass blev en svettig historia. Först hade vi vår egen träning i 1 timme och 45 minuter och efter det hade jag, sen tidigare, lovat att ställa upp som spets (läs duracellkanin) på herrarnas träning. De spelar i sina vanliga femmor, men sen vill de ha en extra spelare som springer och stressar backarna. Man slänger runt som en jojo och lyckas man bryta bollen en gång så får man vara nöjd...;) Efteråt var jag rikigt trött, men känslan av att vara så utpumpad var ganska underbar. Jag hade ju trots allt tagit ut mig på ett roligt sätt. Inte nog med att det ger mig ett extra träningspass så kommer jag upp mer på tårna samtidigt som jag får ta emot hårdare smällar. Allt går så extremt fort och förhoppningsvis kommer kanske lite av tempot sitta kvar till kvällens träning=)

Att kunna ge beröm är en gåva, tack för dina ord!

För säkert femtionde gången läser jag de betydelsefulla raderna. Ett leende sprider sig och jag kan inte med ord beskriva hur mycket det värmer, TACK Linda!


Erbjudandet väntar på ett svar

Det är lockande, men frågan är om jag har den tid som krävs...


Magiskt är ordet

En historisk match och jag var på plats. Det var riktigt mäktigt att få uppleva något som hela Sverige pratar om. Henke, som alltid har varit en stor förebild för mig, stod nu med sin innebandyklubba i handen. Han hade ett konstant leende på läpparna och så fort han fick ett byte blev publiken helt lyrisk. Det applåderades och visslades utan dess like, vilket säkerligen gav övriga FCH-spelare en enorm kick. Det är en ära för innebandyn att en idrottsikon som honom väljer "vår" idrott.

En stor stjärna som låter sitt ljus lysa på den vita lilla plastbollen...


Fotbollen är på intåg

Under gårdagen ringde klockan 07.00. Pga av julfesten hade jag bara fått 4.5 timmars sömn och jag hade mer än gärna velat stanna kvar under täcket. Det var dock inget alternativ då jag skulle iväg på fotbollscup. Inomhusturneringar är riktigt roligt och när jag väl hade gett mig iväg så kände jag mig redo för spel. Det bjöds på tufft motstånd och sett till divisioner var vi det lag som spelade i lägst. Det var bl a Stattena från allsvenskan, Eskilsminne från division 2 och Råå från division 3 som satte ribban för en turnering med duktiga spelare. Vårt facit blev en vinst, en oavgjord och tre förluster. Bortsett från en plattmatch så bör vi vara nöjda med vår insats.

Något som jag konstaterade var att kroppen inte är van vid sån här typ av träning. Varje match varade i 13 minuter och därefter var det 1.5 timmes paus innan det var tid igen. Denna procedur upprepade sig fem gånger och ju längre dagen gick ju mer lik ett kylskåp blev jag. Det var stelt till tusen och i kombination med att jag inte har rört en fotboll sen min sista seriematch i början av september (jag har kickat lite med en innebandyboll, räknas det...?) gjorde att jag och bollen var ovänner vid ett flertal tillfällen...;) Det var i alla fall kul att komma i kontakt med den stora runda igen och jag kan inte påstå annat än att några muskler är lite gnällande idag. Om inget annat så var det på tiden att de rostiga fotbollsrörelserna fick dammas av och få sig en dos träningsvärk=)


Glasklart i MalmöI fredags var det tid för årets första julbord. Vi hade personalfest med jobb och direkt efter att vi hade slutat så begav vi oss iväg till Glasklart i Malmö. Fredrik Kempe, Three D och luftakrobaterna från Talang 2008 showade och de sistnämnda imponerade verkligen. Det var riktigt mäktigt att se deras nummer! När köttbullarna, prinskorvarna och gröten hade gjort oss mätta var det dans för fulla muggar. Vi fick chans att svänga våra lurviga och som vanligt gjorde vi det ordentligt. Vid 00.30 gick bussen till Helsingborg och där var det ett par stycken som passade på att fortsätta festandet. Själv tog jag bilen till Ängelholm och som tur var hade den mesta snön smällt bort. Vinterdäcken var i och för sig på, men det är tryggare att köra på en torr väg än en slaskig...

Kvällens viktigaste: På bussen hade vi en frågesport-tävling där jag och Veronica bildade ett lag. Frågorna om allmänbildning var inget som gynnade mig utan det blev lite som att tippa stryktipset, vi gissade=) Däremot var mattekluringarna desto roligare. Jag har alltid gillat den sortens uppgifter, och så även denna gång. På den delen hade vi rätt på det mesta och i kombination med att vi chansade rätt på några av de första nyhetsfrågornafrågorna så kammade vi hem första priset. För en tävlingsmänniska kunde inte kvällen ha börjat bättre...;)!

Komplimanger är alltid trevligt att få, inte minst när de kommer från oväntade håll...

Swed Camp

Denna vecka har jag precis tackat ja till ett sommarjobb. Under tre veckor så håller mitt vanliga jobb stängt och det är nu tänkt att jag ska ägna några av de dagarna åt att vara tränare för det årliga träningslägret Swed Camp. "Är du dum i huvudet?" tänker väl de flesta, men faktum är att jag tycker det ska bli roligt. Orterna det går av stapeln på är Staffanstorp, Åhus och Ängelholm. Att få lite ledarerfarenhet är alltid bra och tidigare har jag bara agerat tränare under sporadiska perioder. ÄFF:s fotbollsskola var en utmaning och jag kan tänka mig att detta blir något liknande. Nu väntar en spännande sommar med ännu mer innebandy än vanligt=)

En annorlunda personalrekrytering

För drygt en månad sedan berättade jag om en passagerare på bussen som undrade vad jag hade i min tool-bag. Efter det har vi aldrig pratat med varandra utan jag har bara hälsat när jag har gått på bussen. Idag när jag stod på hållplatsen så kom samma herre fram till mig.

- Jag är lite nyfiken på var du jobbar någonstans. Vi hoppar ju på och av bussen på samma ställe.
- Jag jobbar som revisorsassistent på Nyström & Partners.
- Då kan du bokföring?
- Jo, en del kan jag väl. Jag har inte jobbat här så länge, men jag har läst på högskola i fyra år så lite har jag ju lärt mig.
- Min fru jobbar som ekonomiansvarig på ett företag i Ängelholm och just nu söker de ekonomipersonal. Det kanske skulle kunna vara något för dig? Jag kan lämna deras telefonnummer till dig och säga till dem att du kanske ringer.
- Vad snällt av dig, men jag trivs faktiskt väldigt bra på mitt jobb.
- Vi bestämmer så här. Jag lämnar numret till dig imorgon så kan du ju själv avgöra om du vill ringa eller inte...


Ett "hej" och ett leende kan man komma långt med...

Ängelholms politiker

Åsa Herbst, i Ängelholms kommunalråd, blev förra helgen intervjuad av HD avseende Ängelholms elitverksamhet:

Kommer du att se någon match i helgen?

- Ja, det ska jag. Rögle på lördag och sen hade jag tänkt gå och titta på EVS-damerna på söndag
 

Ser du på mycket idrott live i Ängelholm?
- Ja, en hel del. Ängelholms idrottsliv är fantastiskt bra och jag försöker hinna med så mycket som möjligt. Jag har lite dåligt samvete för Ängelholms FF, de har jag inte sett så många gånger som jag velat.


Snacka om medgångssupporter. EVS, Rögle och ÄFF har det gått bra för. Vi i FBC har haft några ganska tunga säsonger i högsta serien, men det är inte en gång som den här Herbst har satt sin fot i vår hall. Om vi en vacker dag spelar SM-final i Globen kommer de väl för att gulla. Det ska firas på Stortorget och de ska sola sig i glansen. Vågar de kanske inte sig ner i vår hall för att de skäms över att vi bedriver en elitverksamhet i ett råttbo? Allt är en enda lång väntan...


Helgens matcher

Det har varit en helg som har innehållit både förtvivlan och glädje. Lördagen vill jag glömma fortare än kvickt och trots att våra två första perioder var bra så skuggas dem över av vår katastrofala avslutning. Vad som hände? Varning för ras... Att släppa in åtta mål på tolv minuter är inte okey. Varenda boll slank in och matchen som egentligen var jämn ger reslutatmässigt ett helt annat intryck. Nästa gång ska falukorvarna få känna på ett lag som står upp i 60 minuter för när vi gör det så är vi bra, riktigt bra.

Jag tycker dock att det är en enorm styrka att vi kunde resa oss från lördagens flopp och spela så bländande som vi gjorde idag. Det var många som visade vägen och många som fyllde upp sin plats på banan. Helt respektlöst gick vi ut och spelade precis så som vi skulle göra. Citat Karlberg: "Det är nästan så att man får en tår i ögat" Ja, igår kom de av en annan anledning, men idag är det av lycka. Att det står sju poäng i tabellen är så viktigt. Vi är givetvis fullt medvetna om att serien är lång och att det ska till mycket mer än det här för att vi ska nå dit vi vill, men idag är vi välförtjänta av att suga på den här karamellen. Det är dessutom så mycket lättare att jobba när det finns saker som går ens väg. DOCK, det är i motvind man ser vilka de verkliga vinnarna är. Vi föll, reste oss och blev drottningar. Njut, för det ska jag göra!

Signerat /En stolt nummer 3

En kväll i lugnets tecken

Om förra arbetsveckan var rolig så har den här varit precis tvärtom. Jag har jobbat med ett bokslut och där var verkligen ingenting som stämde. Att dessa dagar dessutom har byggts på med två träningar där nästan inget har klaffat har gjort den hemska veckan fullständig. Nu har i alla fall min efterlängtade fredag kommit och jag ska unna mig en kväll på soffan. Mina batterier kommer laddas upp till max och imorgon är det Falun som ska känna förlustens sötma. En tillfällig lösning på tränarluckan kommer Johan Karlberg att vara. Det är han som ska leda oss dessa två matcher och efter det får vi se hur det blir. Inför säsongen var jag negativ till det långa serieuppehållet i december (29 nov - 10 jan) men just nu känns det som om det kommer väldigt lägligt. En ny coach lär behöva den tiden...

Lördag 15/11 kl.14.00: FBC Engelholm - Falun
Söndag 16/11 kl.14.00: FBC Engelholm - Karlstad

Huddinge - FBC Engelholm 2-6

Vi vann, vi fick tre poäng, vi står som segrare. När slutsignalen ljöd var det våra händer som var i luften, våra vrål som hördes och vi som hoppade av glädje. Äntligen fick vi stå överst på pallen!

Detta har jag längtat efter. Att första segern dessutom kom på bortaplan var extra skönt och att det sen var mot ett lag i toppen av tabellen gjorde det inte sämre. På hemmaplan hade de tydligen bara förlorat mot Pixbo och hade väl väntat sig en lätt seger mot oss. Vi åt skott och vi offrade oss för varandra, vi var värda dessa poäng! Chelle har gjort sitt i vårt lag och kommer nu att övergå till herrlaget igen. Vi är oerhört tacksamma för att han har velat ställa upp för oss under dessa veckor som vi har stått utan tränare, tack! 

Något som känns extra bra är att jag slipper förklara orsakerna till att vi har förlorat. Under en måndag på jobb får man den frågan ungefär 15 gånger och nu har jag min chans att berätta att vi VANN. Underbart är ordet=)

En helg på hotell

Jag har sovit som en prinsessa i natt. Jag och twinsen delade rum och turligt nog var vi precis lika trötta. Efter lite kvällssnack somnade vi och sov som stockar tills det var tid för frukost. Det har varit den bästa frukosten hittills. Scandic vet verkligen hur lyx stavas=) Färska ananasskivor och meloner tillsammans med pannkakor, äggröra och goda frukostbullar har gett oss en bra start på dagen. 

Nu är det slappe på rummet. Carro har fått välja radiokanal och inte helt otippat så blev de svensktoppen. Fast för tillfället spelas Lars Winnerbäck och det köper jag i alla lägen=)

Rönnby - FBC Engelholm 12-8

I två perioder ledde vi matchen och med fem minuter kvar hade vi bara underläge med 9-8. Tyvärr lyckades vi inte enda fram, men det var i alla fall ett steg i rätt riktning. Matchen i sig är nog en av de märkligatse som jag har spelat. Inför den så var jag lite orolig för hur kroppen och min hosta skulle reagera på ett så högt tempo som det är när det är match. De första 40 minuterna var dock de mest långsamma som jag har varit med om. Det var gåbandy där Rönnby backade hem och tillät oss rulla mycket boll på egen planhalva. I tredje slängde Rönnby in sin första femma med landslagsspelare och de höll en klass för sig. Jag tror faktiskt att de gjorde alla deras nio mål i den perioden. Bortser man från den femman så var västeråsarna ingenting. De trodde att vi var så dåliga att de skulle kunna sätta sina stjärnor på bänken, men ack så fel de hade. Om de inte hade fått komma in i tredje hade det varit vi som hade kammat hem full pott. 

Det känns lite surt att vi inte fick med oss något poäng, men sen får vi skylla oss lite själva när vi låter dem utnyttja våra misstag. Vi visste ungefär hur de skulle spela och borde kanske därför ha kunnat stoppa dem lite bättre. I övrigt följer vi vår game-plan på ett ypperligt sätt och nu är det bara till att ladda batterierna till matchen mot Huddinge. Håll tummarna för oss=)!

Det är lätt att vara efterklok

Min klubba sprack på torsdagena träning och jag har därför bara åkt iväg med en. Lite orutinerat känner jag nu och jag kunde ju faktiskt ha tagit med mig min gamla. Vi är tre rightare i laget under denna helg, men de andra har pigmelängder på sina klubbor och det känns inte optimalt att låna dem. Nåde den motståndare som ger sig på min egendom!

En arbetsvecka till är över

Veckans jobb har gått i ett. På egen hand har jag tagit mig igenom mitt andra revisionsuppdrag och jag är faktiskt överraskad över hur bra det gick. När revisorn skulle ha genomgång med mig för att signera papper var jag allt lite nervös, men han skrev under utan några större anmärkningar. Det känns skönt att några rutiner börjar sätta sig! Fyra av mina kollergor har dessutom åkt iväg på kurs. Två skulle till Malaysia och två skulle till Thailand. De kommer att vara borta i tio dagar där fem av dagarna har inplanerade föreläsningar. De har dessutom siesta mellan 12-16 för att kunna vara på stranden under de bästa soltimmarna. Ahh, tänk vad underbart med lite sol och värme...

TACK Elina för gårdagen!

Lägesrapport inför helgen

- Host, host, host

Denna vecka har gått i förkylningens tecken. På grund av det har träningarna tagit lite skada då mitt flås har varit mindre bra. Jag tror dock att det börjar ge med sig nu och jag hoppas att jag slipper det eviga hostandet under helgen. En på jobb gav mig ett tips:

- Jag har en jätte bra hostmedicin som man blir frisk av direkt.
- Jaha, men vad är det för någon då?
- Jag kan ta med lite till dig som du kan få. Ta den innan du lägger dig för där är morfin i så du blir väldigt trött...

- Ehh, nej tack!

Det var ju tur att man inte provade den. Med tanke på att vi ska möta Rönnby så hade det verkligen varit mindre lyckat. Jag och Scott har nämligen fått göra dopingtest både
en och två gånger i Västerås.

Till matcherna har det skett lite spelarbyten och det är några som inte kommer följa med. I gengäld dyker ett par spelare från vår division 2 trupp upp samtidigt som en nygammal spelare gör come-back. Herrlgets tränare Niklas "Chelle" Lauritsen ska coacha oss och jag är övertygad om att han sitter inne med några ess i rockärmen. Han har planerat och filat på det mesta och förhoppningsvis kommer det ge oss en skjuts i rätt riktning. Vi har dock fått vara med och bestämma en sak, vad vi ska äta i helgen. Vad vi bestämde oss för är inte så svårt att räkna ut:

- Köttbullar med potatis och sås.
- Vad vill ni ha efter matchen på söndag då? Ni får inte välja köttbullar igen...
- Nähä, men då tar vi pannbiff med potatismos och sås.


Som kan förstås är vi ett riktigt köttbullslag...;)

Lördag 8/11 kl.17.00: Rönnby - FBC Engelholm
Söndag 9/11 kl.14.30: Huddinge - FBC Engelholm

Något att tänka på i dessa turbulenta ekonomiska tider

Om man för tre år sedan köpte Ericsson-aktier för 100 000 kronor så är de värda cirka 4 600 kronor idag. Om man istället köpte Telecom, till exempel Song Networks, för 100 000 kronor så har man idag kvar 791 kronor. Om man var klok och gick till bolaget och köpte starköl för 100 000 kronor, drack ur dem, hade trevligt och idag går och pantar tomflaskorna så får man 6 741 kronor. Det är därför grabbarna på torget kallas för A-laget...

En ledig lördag blev en händelserik lördag

Dagen inleddes med ett långt skönt löppass tillsammans med Emma. Vi fick kompromissa om vilken tid vi skulle springa och hamnade till slut på klockan 9. För min del var det sent och för Emmas del var det tidigt...;) Efteråt kände vi oss duktiga och det var skönt att få rasta sig lite. Bra jobbat vännen=)! När jag kom hem skulle lillebror till OnOff och Stadium Golf för att uträtta lite ärende. Eftersom jag inte hade något inplanerat passade jag på att följa med. Det hela slutade med att jag köpte en kamera och en vinterjacka. Att jag har införskattat en ny kamera tror jag dock att många tycker är ganska skönt. Tidigare har det haglat repliker som: Vänta, vi måste ta om kortet för det blev suddigt..."  I fortsättningen slipper vi det problemet och det är ju inte helt fel=) Vi passade även på att åka en runda till Farmor & Farfar för att därefter avsluta trippen hos Mormor & Morfar. Mätta och belåtna (det finns inte en chans att man kommer ifrån någon av dem med en kurrande mage...) åkte vi hem och då fick jag direkt börja göra mig i ordning inför kvällens bravader.

Klockan 17 steg jag in i Lindas lägenhet där det nalkades lagfest. Vi gjorde tacos och det blev en trevlig kväll. Själv var jag både trött och hostig (har fortfarande inte hämtat mig från Riga) så när klockan var 23 körde jag hemåt. De andra fortsatte dock och jag väntar tappert på att få höra om nattens skandaler=)

Vem kommer att styra rodret?

Den gamla kartan är borta och vi har istället fått en ny att följa. Vår påbörjade stig har därmed lämnats för att ge oss möjligheten att vika in på en annan väg. Frågan är nu var vi kommer att hamna...

Vad som har hänt denna vecka har nog de flesta koll på, samarbetet mellan FBC Engelholm DE och Christian Hägerström har upphört. Beskedet nådde oss spelare i onsdags då vi samtidigt blev ombedda att inte kommentera det inträffade i media. Dagen efter, när jag var på jobb, så ringde plötsligt min telefon:

- Hej, det är Lennart Norrlöv från HD/NST. Vad har du för kommentar om att Christian inte är er tränare längre?
- Alltså nu får jag tyvärr vara lite tråkig. Vi får inte lov att kommentera vad som har hänt och därför hänvisar jag dig till Johan Karlberg istället.


När samtalet var avslutat tog det inte många minuter förrän Johan ringde upp och gav mig tillåtelse att
svara på frågan. Journalister kan tydligen vara ganska envisa...;) 

I fredags hörde jag av mig till Chrille för att fråga hur allt kändes. Han verkade ha tagit det hela ganska bra och jag är övertygad om att vi kommer se honom i hallen under våra hemmamatcher. Som han själv uttryckte det:

- Ni lär höra mig på läktaren...