Vändning

Det var en jobbig helg vi hade, mötte Boden i lördags och Skellefteå i söndags. Vi hade räknat med åtminstone en seger men fick tyvärr åka hem utan några poäng alls. Nu har vi inte match igen förrän den 30/12 och det gäller verkligen att alla spelare tar sig i kragen och dyker upp på träningarna. Det är nu vi har vår chans att ordna upp allt som har gått åt skogen innan. Jag vet att vi kommer klara detta om vi löser problemen som ett lag och börjar dra åt samma håll. Jag ska göra mitt bästa för att bidra och det hoppas jag att alla andra också kommer att göra. Att avsluta säsongen som en förlorare är inget jag har tänkt att göra, från och med nu blir vi alla vinnare!

Nu vänder vi den nedåtgående trenden IBC - ENGELHOLM!

Julstämning

Idag har jag adventpyntat på mitt rum. De gamla gardinerna har tagits ner och hela rummet går i det röda tecknet. Det är hur mysigt som helst och nu bara längtar jag tills den riktiga julstämningen på allvar infinner sig=)! Som en hjälp på traven klinkade jag lite jullåtar på pianot, inte världens vackraste kanske men en skön känsla var det i alla fall...;) Jag känner på mig att denna jul kommer att bli helt underbar. Hela familjen ska fira den här hemma tillsammans med Mormof & Morfar samt Farmor & Farfar. Jag ska ta vara på stunden och vara glad för att jag får uppleva den med mina nära och kära, vem vet hur länge jag får vara lycklig över att ha dem alla vid min sida.

Brev

Att mejlen har tagit överhanden märks tydligt. Denna vecka fick jag ett handskrivet brev på posten. Alla i familjen engagerade sig och tyckte att det var jätte spännande... Jag hann knappt själv öppna det innan mamma kom rusande och frågade vem det var ifrån=) Men tänk så roligt det är egentligen, känns mycket mer personligt och idag är det inte så vanligt. Nu funderar jag starkt på att själv skriva ett brev för att förgylla dagen för någon annan, för det var just det som min dag blev, förgylld=)!


Fotboll vs Innebandy

Nu börjar snart nästa års fotbollssäsong dra igång och jag står som vanligt inför samma val; ska jag satsa på fotbollen eller innebandyn 2007? Jag måste erkänna att det känns lockande att prova på fotboll högre upp i seriesystemet. För ett par år sedan provtränade jag med Stattena men kom då fram till att jag inte var villig att ge upp innebandyns elitsatsning för fotboll i div.1 eller 2. Denna gång är det Eskilsminne som ringt. Visst är jag sugen på fotboll, men nu har jag inte spelat på ett tag och är jag villig att offra innebandyn denna gång? Svaret lär troligtvis bli desamma som sist. Frågan är bara om jag kommer prova någon månad eller om jag säger nej direkt. Hmm, vi får väl se. Men nu ska jag i alla fall koncentrera mig på innebandyn. Vi möter Skellefteå imorgon och då är det bara vinst som gäller! Hade suttit fint med en seger så att vi hade fått visa vår hemmapublik segerlåten;)!

Thailand

Tänk att få rymma iväg till varmare breddgrader och bara ta dagen som den kommer. Jag är verkligen avundsjuk på dig Bengan! Att ni nu är i Thailand återupplivar minnen för mig från när jag var där i vintras. Två mysiga veckor tillsammans med familjen och upplevelser som jag aldrig kommer att glömma. Att springa en runda på stranden, svalka sig i havet och därefter ta en glass i solnedgången, det var underbart! Egentligen hade vi bokat en liknande resa i januari men jag kände att jag inte ville svika innebandylaget samtidigt som jag har massor att göra i skolan. Jag valde därför att inte följa med vilket även blev resultatet för mamma, pappa och brorsan. Det känns i och för sig rätt så skönt, hade varit tufft ifall de skulle åka iväg till värmen och lämna mig kvar här hemma. Ni får jag istället längta tillbaka genom alla bilder vi tog!


                                                                                                                 


Coach

Så ska man inleda en coachkärriär... Fick precis reda på att det kommer vara jag som ska leda mitt fotbollslag i Billesholms inomhuscup. Vår förra tränare har avgått och den nya har inte tillträtt ännu och med tanke på att jag ändå inte kan spela på grund av mitt knä så föll lotten på mig. En spännande utmaning=)! Men det kommer kännas jobbigt att bara stå sidan om, att inte få hjälpa till inne på banan. Detta blir dock en engångsförteelse, hade tänkt försöka börja spela så smått igen. Jag saknar verkligen laget samt känslan av att få spela just fotboll. Jag hoppas att mitt knä inte sätter sig emot!

Gänget som i våras var med på vårt oförglömliga träningsläger i Holland

101060-4


Dagens födelsedagsbarn: Emma. Grattis på 20-års dagen!


Italienare

Idag på jobbet kom det några italienare för att handla. Helt plötsligt börjar de fråga mig en massa saker, på engelska... För att kunna ge de någorlunda vettiga svar försökte jag med mina stapplande språkkundskaper svara dem. I takt med att min ansiktsfärg började blossa upp ökade också kön i kassan. Som pricken över i:et var det även knäpptyst i affären, det händer aldrig annars! Typiskt att alla skulle höra när jag pratar engelska... Det pinsamma var inte slut än utan när italienarna skulle betala med sitt kontokort så hade de ingen kod på det och jag fick därför be dem om legitimation. Men vad hjälpte detta, var ju hur mycket siffror som helst i deras pass och inte en enda kombination som såg ut som ett svenskt personnummer. Det slutade med att de fick visa mig vilket nummer det var som gällde och jag hoppas innerligt att de inte lurade mig. Fast o andra sidan visste ingen annan i personalen heller hur man såg personnumret på ett utländskt pass och det var ju för väl. Men det måste ha sett roligt ut för övriga kunder när jag satt där som ett fån...=) Men jag får väl bjuda lite på mig själv...


Shopping

Nu när jag har rensat bort gamla käder i min garderob så får jag helt plötsligt in lite mer...;) Givetvis tog jag tillfället i akt att på min lediga dag åka till Väla, tre tröjor och en väska blev resultatet. Men mest nöjd är jag nog ändå med att jag hittade födelsedagspresent till mamma. Det var nog längesen jag var ute i så god tid! Nu hoppas jag bara att hon blir glad över vad hon ska få, blev en vinteroutfit i alla fall=) Farsdag börjar också närma sig med stormsteg och som vanligt är det mycket svårare att hitta något till pappa. Jag har dock en del förslag så vi får väl se vad det blir till slut. Philip erbjöd sig faktiskt att försöka hitta något idag vilket är "kryss i taket". Jag tror att jag har fixat varenda present som vi gemensamt har köpt till våra föräldrar... Men så är väl brödrar, litar på sina systrar till 100%, och det är väl inget man ska klaga över...;)

Val

Ibland stänger livet en dörr. Men plötsligt öppnas det ett fönster och då gäller det att hoppa.

Varje dag ställs du inför många val, vissa mer betydande än andra. Ibland vet du inte ens om att du har tagit ett beslut utan det bara blev som det blev. Ett svårt dilemma kan ta hur lång tid som helst innan du vågar bestämma dig för något, andra saker räcker det med ett par sekunder innan du vet vad som är rätt eller fel. När jag var liten ansåg jag att det svåraste valet var vilken glass jag skulle välja, vissa gånger blev det till och med så att jag inte åt någon bara för att jag inte kunde bestämma mig. Tänk om livet kunde vara så enkelt nu också! Idag är uteblivna beslut ibland värre än "feltagna". När ett fel har gjorts har du i alla fall tagit ställning och det är lättare att rätta ett snedstag än att rätta ett steg som varken togs åt höger eller vänster...