Fotbollsmatch: ÄFF - Kvidinge 0-0

Det här kan man kalla en plump. Egentligen borde vi inte ha haft några större problem med att ta hem en trepoängare, men vi hittade aldrig vårt spel. Kvidinge försvarade sig bra, men en annan bidragande faktor var att vi lirade på konstgräs. I stort sett alla djupledsbollar rann ifrån oss. Efter slutsignaen jublade motståndarna och det säger väl det mesta om matchbilden. Vi hade mycket bollinnehav, men skapade tyvärr inte några riktigt vassa målchanser. Ju fler vinster man har, desto närmre en förlust kommer man.

Det var en ganska gnällig match och emellanåt tyckte jag att Kvidinge hade lite väl många åsikter vid domsluten. Okey att man kan reagera ibland, men att göra det var varannan gång blir ganska tröttsamt att lyssna på. Inte minst vid inkast...

Nästa vecka har vi ännu en fredagsmatch och efter en hel vecka med skola och jobb krävs det lite extra laddning. Jag tror dock inte att vi kommer tappa poäng två matcher i rad och nu ser vi till att hitta tillbaka till vår fina form igen!


Overload - det säger bara stopp!

På kvällens pass skulle vi gå in i den där riktigt jobbiga zonen, den man inte är i särskilt ofta. Lindsjö pressade oss och vi skulle hålla ut tills musklerna tog helt slut. När vi kom till muskelgrupp ben så tyckte jag ändå att jag gick av tillräckligt tidigt för att de inte ska vara helt döda till morgondagens fotbollsmatch. Just nu känns det dock som att jag går på ett par styltor och tydligen höll jag på lite längre än vad jag egentligen borde ha gjort. Frågan är nu hur stor sanolikhet det är att jag vaknar med ett par pigga ben... 

Fotbollsmatch: Billesholm - ÄFF 0-3

Det var seriefinal vilket innebar lite extra nerver. Vi fick ett underbart (svettigt!) fotbollsväder och det var upplagt för en trevlig eftermiddag. Vi saknade vår duktiga mittback Ida, men Madde som ersatte henne skötte sig ypperligt i försvaret. En slitvarg utan dess like... Frida var inte heller med och henne får vi tyvärr klara oss utan ett tag framöver. En meniskskada sätter stopp och det blir ett tungt avbräck för laget. Hennes rutin, tuffhet, framspelningar och inte minst hennes personlighet kommer att vara saknad. I första halvlek fick jag i uppgift att axla hennes roll som offensiv innermittfältare. Det var ingen dans på rosor och jag såg nog ganska förvirrad ut där jag sprang runt. I fotbollssammanhang är inte försvarsspelet min styrka och jag hade lite svårt för att hitta känslan om var på planen jag skulle hålla till. Inte för lågt, men inte heller för högt...

Det bjöds inte på särskilt många målchanser utan det var två defensivt starka lag som möttes. Målen som gjordes var riktigt granna, inte minst Sofias nick. Den satt där den skulle=) I och med segern är vi numera tabelletta. Det känns fullt rättvist och fortsätter vi med samma inställning så kan detta bli riktigt bra. Mixen av spelare har visat sig vara lyckad och jag tror nog att åskådarna håller med om att vi bjuder på en publikfriande fotboll=)

Teambuidning med Nyström & Partners

I fredags var jag på Borgen (som Fångarna på fortet) tillsammans med mina arbetakollegor. Vi blev uppdelade i tre lag med 6-7 deltagare i varje. Vi skulle ta oss igenom olika övningar och jag som älskar sådana typer av utmaningar tyckte att det var riktigt roligt! Först stod klättring på schemat. Jag har aldrig provat det tidigare och det var lättare sagt än gjort. Allt var på tid och vid mitt första försök fegade jag lite och valde att plocka en av de lägre poängen för att försäkra mig om att jag skulle bidra med något. Andra gången siktade jag på högoddsaren, men trillade tyvärr ner innan jag nådde enda upp. En av revisorerna i mitt lag var dock en hejare på det här med att klättra. Han flög upp längs väggen precis som att det var en dagssyssla för honom=)

Efter denna utmaning följde kommunikationsövningar, labyrintspel, smakupplevelser samt norsk kareoke. En häftig upplevelse var när vi gick in i ett av tornen på Borgen. Vi skulle välja ut en deltagare som skulle hissas upp i taket. Övriga lagmedlemmar skulle sedan dra i linor så att personen åkte ut mot väggarna för att plocka diverse saker som hängde där. I mitt lag blev jag "bollen" som slungades runt i ett farligt tempo. Min tävlingsnerv var givetvis med och under flera av våra övningar fick jag höra att jag var just detta, tävlingsmänniska! Det viktigaste är inte att deltaga, utan att vinna...

När alla poäng summerades visade det sig att mitt lag hade vunnit alla grenar utom en, viktigt! Den vi föll på var spritkunskap. Vi var helnöjda med vår insats och detta kommar vi att leva länge på;)


Försäsongen är igång!

I måndags drog vi igång med innebandyn igen. Det har varit några veckors uppehåll och jag ska villigt erkänna att jag inte var sugen när jag begav mig till vårt första träningspass. Nu efter första veckan så kan jag dock säga att jag har fått motivation igen. Det krävdes inte många minuters fysträning förrän jag insåg att jag faktiskt har saknat det lite. Eller i alla fall känslan man har efter att man har tagit ut sig maximalt. Denna säsong är det Chelle och Sanny som ska leda oss. Under de första månaderna så är det dock två till som är involverade i laget. Med Anne Nilsson kör vi roliga och varierande pass (spinning, aerobic, core, step-up osv) och med Anders Lindsjö blir vi rejält grillade när det gäller styrketräning. Han är en före detta OS-deltagare och förutom att han hjälper oss så sköter han Halmstad BK´s fysträning. Ja, ni kan ju bara tänka er hur musklerna mår efter en kväll med honom...

Vi har många timmar framför oss och jag tror faktiskt att vi gör bäst i att inte tänka på allt slit som väntar;) Nu kör vi brudar!

Fotbollsmatch: Bjärelaget - ÄFF 0-4

Detta var en match som jag tyckte att vi hade full kontroll över. Bjärlaget skapade inte särskilt många chanser och i andra halvlek fanns det bara ett lag på plan. Vi radade upp farliga lägen och var knappt på vår försvarande planhalva. Att siffrorna inte blev större ska motståndarna vara tacksamma för...

Jag fick ett kanonläge, men missade... Situationen har gått i repris inne i huvudet och även om inte laget behövde målet just denna kväll så kommer det att behövas någon annan gång. Inför dagens seriefinal mot Billesholm har jag suttit och läst igenom min egobok (ja, jag sparar alla tidningsurklipp där mitt namn nämns;) Förhoppningen är att jag ska minnas hur jag gjorde förr i tiden. När målen kom som på ett löpande band samt när jag och bollen gick hand i hand. Jag har dock lovat mig själv en sak. Jag ska inte lägga mina fotbollsskor på hyllan förrän jag har hittat den form som jag hade för några år sedan. Min korsbandsskada ska inte få vinna över mig!


London: Söndag 16 majSista dagen ägnade vi åt till att promenera runt och se oss omkring på platser som vi inte hade besökt tidigare. Så mycket som vi har gått under vår Londonvistelse vet jag inte när jag gjorde sist. Jag och Elina konstaterade att engelsmännen måste vara grymt bra tränade, eller i alla fall i rumpan eftersom det finns så sjukt många trappor...;)

På kvällen blev det mys på högsta nivå. Vi la oss alla tre i sängen och tittade på SVT Play och snackade skit. Det var helt enkelt en perfekt avslutning på en perfekt weekend=) Jag och Elina var lite oroliga för att vi inte skulle komma hem som beräknat och när vi såg informationen om att alla flygplatser i London var avstängda så gick luften ur oss. Vid klockan 4 på natten begav vi oss dock ändå iväg till Heathrow och jag kan väl inte säga annat än att vi hade en himla tur. De flesta flighter var inställda, men inte vår. Att vi lyfte 40 minuter efter beräknad avgångstid kändes då överkomligt. Allt flöt på bra och som vanligt passade jag på att sova under hela flygresan. Elina kunde tyvärr inte göra det då hon fick en väldigt social person sidan om sig...;)

TACK TJEJER! DESSA DAGAR ÄR ETT MINNE FÖR LIVET <3

London: Lördag 15 maj

Även denna dag blev det en hel del shopping. Först var vi på Camden Market innan vi åkte in till stan. Vi fick med oss en del kassar hem och om jag säger att Elina köpte kuddar så förstår ni kanske hur mycket som hon gick och släpade på...;)

Chelsea hade FA-cup match och trots att vi inte såg matchen så var det en upplevelse att se fansen sjunga. Vi stötte på dem lite överallt, inte minst när vi stod i kö för att köpa musikalbiljetter.


Mellan all shopping tog vi en paus på "Joe & The Juice". Detta ställe blev vi alla förtjusta i och deras färskpressade juicer var gudomligt goda!

På detta fik var det en slapp stämning och vi var inte sena med att hänga i sofforna=)Jennie och Elina var svaga för det här med att prova glasögon;)


På denna bild syns halva Jennies rum. Nej, det var inte större och under fem dagar var vi alltså tre stycken som bodde där=)


Lördagens kvällsunderhållning? Musikalen Dirty Dancing
London: Fredag 14 maj

Fredagen gick i shoppingens tecken. Vi började med att besöka marknaden Portobello Market innan vi åkte vidare till Oxford Street. Rundan avslutade vi på Harrods.   


Bilder utanför Harrods


När jag och Elina var färdiga med shoppingdagen begav vi oss till Jennies jobb, Exportrådets kontor. Där väntade lite after-work tillsammans med hennes arbetskamrater.


Middag på en italiensk restaurang


London: Torsdag 13 maj

Första dagen i London gick åt till att avverka de sevärdheter som vi hade bestämt oss för att besöka. Jennie jobbade så jag och Elina fick helt enkelt klara oss själva. På morgonen tog vi en löprunda runt Hyde Park och Kensington Garden. Efter det begav vi oss in till stan för att uppleva det som alla andra gör när de är här. Turister kan man ju lugnt säga att vi var. Elina med sin karta och jag med min kamera...=)


Dubbeldäckarna var svåra att missa
Den berömda statyn vid Picadilly Circus


Den stora reklamväggen vid Picadilly Circus


Som svensk är det svårt att inte vara stolt över ABBA...
Den stora klockan Big Ben


Delar av Parlamentshuset


London Eye


En god glass i en av Londons underbart stora parker


Buckingham Palace


När vi stod utanför slottet blev det helt plötsligt värsta pådraget med poliser som stängde av vägen. Dessa bilar kom körandes i ett rasande tempo och vi misstänkte att det var några kungligheter som satt i...
Tower Bridge

London: Onsdag 12 maj

Igår klockan 18 satte jag och Elina oss på tåget i Ängelholm för att ta oss till Kastrup. Precis som vanligt när vi reser så hade vi problem med vikten på vår väska. Denna gång hade vi bestämt oss för att vi skulle klara oss på en resväska, det vill säga totalt 20 kg. För varje bagage man tog med sig kostade det nämligen en extra slant och snåla (=ekonomiska) som vi är så tänkte vi att det skulle räcka. Eller i själva verket var det jag som tog det beslutet. Hade Elina fått bestämma så hade vi enbart rest med handbagage(!). När vi kontrollvägde väskan hade vi 1.5 kg för mycket, men efter att vi hade plockat bort duschtvål och lite kläder så slutade det på 20.1 kg. Att det sen var jag och inte Elina som fick avstå en del av sin packning är en annan historia...

Att resa lätt var en följetång som jag fick lida för. Elina var fast besluten om att hon skulle ha med sig ett minihandbagage där hon bara fick plats med plånbok och mobil. Resterande hade hon tänkt lägga i mitt, men eftersom jag redan hade en ganska välfylld väska så körde hon på påsstilen istället. Som jag fick skämmas alltså;) Där gick hon med en välfylld Lindex- och en Pressbyråpåse...

På Kastrup inledde vi med en fika på Starbucks. Det blev vars en liten kopp varmchoklad med en muffins till. Vad det kostade? 200 kr, rena rånet! Det var tur att vi sparade in pengar på väskan...;) Vi var lite oroliga för att askmolnet skulle påverka vår resa och mycket riktigt kom vi inte iväg beräknad tid. En timmes fördröjning fick vi stå ut med och i slutändan skulle det visa sig bli en kostsam försening... Timmarna innan vi skulle gå på planet var det ett ständigt köande. Eller rättare sagt så satt vi i soffor och vilade medan övriga resenärer stod upp. Vi resonerade som så att det kunde kvitta om vi kom på planet först eller sist, alla hade ju sina bestämda platser. Riktigt så var det dock inte. När vi kom på så började vi leta efter våra rader, 46 och 47. Problemet var bara att det endast fanns 25 rader. Jaha, hur fungerade detta då? Vi funderade på att fråga en i personalen, men när vi insåg att alla var engelsmän och att övriga resenärer skulle höra när vi pratade engelska så ändrade vi oss ganska snabbt. När det i stort sett bara var vi som var kvar i gången så insåg vi att det var fri placering och att det antagligen var därför som alla hade varit så noga med att stå långt fram i kön. Själv hade jag tur och fick en plats nära fönstret och sov därför den två timmar långa resan.

På grund av förseningen kom vi fram till London (Stansted flygplats) precis efter att alla tunnelbanor hade stängt och därför skulle vi bli tvungna att ta en buss. Den skulle dessutom stanna långt ifrån vårt slutmål och hur vi skulle ta oss fram den sista biten var ett problem som vi inte riktigt visste hur vi skulle lösa. Taxi kändes inte aktuellt eftersom det hade varit en aning dyrt för två personer att dela på. Mina passagerargrannar hade dock bott i London flera år och med hjälp av dem så slutade det med att vi delade en taxi från flygplatsen enda fram till Jennies lägenhet. Visst blev det en ganska dyr tripp, men vid den tidpunkten på natten så var det värt varenda krona samtidigt som vi slapp att byta och vara ute på resande fot i ytterligare några timmar.

Vi fick en snabb rundvandring i lyan innan vi bäddade ner oss. Nu väntar nya äventyr i en ny stad!

Ängelholms FF - Svalöv 2-2

Hårt spel, glidtacklingar, sura miner, munhugg. Ja, denna match innehöll det mesta. Svalöv spelade en fysisk fotboll och la definitivt inga fingrar emellan. Själv flög jag som en vante och emellanåt kändes det som om jag låg ner mer än vad jag stod på benen. Trots detta blåstes frisparkarna emot mig och ibland hann inte ens bollen nå mig förrän jag hörde den där visselpipan... Rätt ska vara rätt, oavsett! Vi hade ledningen med 2-0, men i andra halvlek både reducerade och kvitterade Svalöv. Målen de gjorde kändes ganska enkla, men å andra sidan så tyckte jag att slutresultatet var rättvist. Att motståndarna höll till i div.3 förra säsongen märktes på deras sätt att spela och jag tror att vi var många som gick ifrån matchen med blåmärken som vi inte hade när den startade.

Idag ger jag hela laget plus då alla kämpade och slet för varandra. Denna match gav oss mycket, inte minst tuffheten!


Rädd och osäker

Jag vågade, men är det verkligen detta jag vill? Magont...


Jag håller tummarna för att askmolnet inte ska förstöra nästkommande resa!

På onsdag är tanken att jag och Elina ska åka till London. Vi har bokat biljetter och jag hoppas innerligt att flygplatserna kommer att vara öppna då vi ska hälsa på vår underbara vän Jennie som jobbar där. Det blir första gången som jag kommer till England och det ska bli spännnade att se vad denna plats har att erbjuda=)

Nu ska jag sätta fart med packningen...


Sång i soffan

Igår var det en typisk Emlan-Pillan kväll som stod på schemat. Till programmet "Så ska det låta" sjöng vi för fulla muggar och när det var över fortsatte vi att klämma i till musiken från datorn. Till slut plockade jag fram min ostämda gitarr och våra sångröster tillsammans med mitt halvtaskiga spelande var nog inte till vår fördel;) Jag säger bara:

- Stackars grannar!


Som pricken över i:et passade vi på att ladda batterierna med lite popcorn. Vi hade köpt dem på bion som ligger precis utanför min lägenhet. Man kan ju fråga sig om det är fler än vi som har kört Take-away på det;)

Blir det en fjärde seger?

När det gäller fotboll så sitter mitt självförtroende i frilägen. Skapar jag chanser och gör mål på dem så funkar det mesta andra i matchen också. På kvällens pass tränade vi just frilägen och det har jag inte gjort sedan jag skadade mig. Det är en speciell känsla, att komma ensam mot målvakten och läsa av henne. Att låta hon göra det första draget. Tidigare är det väl just det här som har varit min starka sida. Jag skulle nog vilja påstå att 95% av mina mål just har varit på frilägen. Eller egentligen säger det nog mer om mina skott. De är inte mycket att hänga i granen;)

I övrigt var det både en rolig och fartfylld träning. Jag premiärinvigde mina nya fotbollsskor och de var verkligen super! Kan jag kanske skylla på mina gamla håliga skor att det har gått lite halvtaskigt för mig hitintills;)?! Nu är det däremot ändring på det och på söndag ska mina Puma King få lämna planen som vinnare!

Söndag 9 maj klockan 17.00: Ängelholms FF - Svalöv 

Blir det ännu en semester i sommar?!

Grillkväll och reseplanering - spännande...


Som vanligt har helgen försvunnit i ett rasande tempo

I fredags, strax innan klockan halv fyra, hämtade Elina mig på jobb. Vi hade bestämt oss för att åka och handla och sen ha en lugn hemmakväll. Vi var inställda på att vi hade gott om tid, men att stångas på Maxi på valborgsmässoafton var lättare sagt än gjort. Att laga middag gick inte heller på en handvändning och det var först när klockan var 20 som vi sjönk ner i soffan. Det blev lagom till "Så ska det låta" och efter en timme hade vi slocknat båda två. En hård arbetsvecka hade tagit ut sin rätt... 

Igårkväll träffades jag, Elina och Sofia för en tjejkväll. Tyvärr saknades den fjärde puzzelbiten, Frida, då hon var uppbokad med annat. Det är tur att det kommer fler kvällar;) Vi åt fondue och jag tror att vi alla fick mersmak. Det satt som en smäck! Det smiddes många planer och jag ser med spänning fram emot vad som komma skall...

Drömmen om Italien

Fotbollsmatch: Eskilsminne - ÄFF 2-4

Denna seger satt väldigt hårt inne. Med 20 minuter kvar av matchen låg vi under med 2-0. Vi gick ner på en trebackslinje och spelade istället med en extra forward. Detta gav resultat och med två långskott, ett frisparksmål och en straff vände vi till seger. Även om det var ett fullt rättvist resultat så var det ändå oerhört starkt att vi lyckades med denna bedrift. Den sanna glädjen efter både mål och slutsignal var dessutom ett tecken på att vi nu börjar bli ett lag. Vi vinner tillsammans, och vi förlorar tillsammans.

Det är svårt att låta bli och nämna vår tremålsskytt i matchen, Amelia. En högerback med ett skott som borde frukta de flesta. Alla hennes mål var makalösa och jag har nog sällan skådat något liknande. Hennes precision coh tillslag är nog de flesta avundsjuka på...