En onsdag med trevligt sällskap

Ikväll tog jag en cykeltur till Tåstarp för att hälsa på Famor & Farfar. Även om det inte var någon jätte lång sträcka så var det perfekt innan jag skulle äta middag. Jag hann bli riktigt hungrig, vilket passade bra då det bjöds på mycket god mat=) Jag passade även på att hjälpa Farfar med deklarationerna. På jobb har jag hunnit göra ganska många och nu ska jag bara ta tag i min egen också. Det lär väl bli någon av de sista dagarna, som vanligt...


Jag är expert på att fylla upp mina lediga dagar...

Efter förra helgen tänkte jag:

- Nu får det dröja tills jag har en så intensiv helg igen. Jag behöver vila upp mig och undvika stress...

Nu sitter jag dock här och har minst lika mycket framför mig. Å andra sidan så vill man ju utnyttja sin lediga tid så mycket som möjligt och då kan man ju inte bara sitta i soffan och glo...;)


En fullplanerad helg

Helgen är väl egentligen till för att man ska vila upp sig, men denna gång har den haft motsatt effekt. I fredags var det after-work med jobb som gällde. Hamnpaviljongen och Marina Plaza hann avverkas innan jag lämnade gänget och fortsatte kvällen tillsammans med Elina. Vi slog oss ner på ett av våra favoritställen, Grand Hotel. Givetvis var det pianobaren som lockade, men denna kväll var det tyvärr en av de sämre pianisterna som spelade. Vi fick dock en trevlig och välbehövlig tjejkväll där vi hann prata igenom både det ena och det andra. Våra bordsgrannar var dessuom väldigt intressanta och spänningen steg ju längre kvällen led...;) Strax efter klockan 22 körde vi hemåt. Vi var trötta efter en hel arbetsvecka samtidigt som vi ville lägga oss i tid inför lördagens match.

Lördagen startade med en runda på stan tillsammans med mamma. Därefter blev det middag på min balkong i den strålande solen innan det var tid för fotbollsmatch.

Kvällen ägnades åt festligheter. Det var årsfest med innebandyn och vid midnatt var vi några som fortsatte till Helsingborg. Det blev lyckat och efter några timmars dansande var mina ben mer än trötta. Sista halvtimmen fick jag oväntat besök, men det gav pluspoäng;)
I spåkulan

Det är många tankar som snurrar runt just nu. Det första steget har jag inget att förlora på utan det kommer ge mig en bra erfarenhet. Valet behöver jag dessutom inte göra förrän senare. Frågan är dock om jag får chansen, och kommer jag i så fall att ta den?

Fotbollsmatch: ÄFF - Hasslarp/Allerum 1-0

Det var ganska mycket folk som hade kommit för att kolla på matchen och jag kan inte annat än att tycka synd om publiken som fick se en så dålig fotboll. Båda lagen bara tjongade och jag förstår inte var det spelet kom ifrån. I vanliga fall brukar vi kunna bjuda på både det ena och det andra, med denna gång var vårt bländande spel som bortblåst. Jag tror de flesta spelarna tyckte att det var en tråkig match och det enda positiva var att vi fick med oss en seger. Det ska vi ta med oss...

Mathens plus ger jag till Olivia Bruzelius som var en klippa i försvaret. Det var inte många som tog sig förbi henne och trots sin unga ålder (född -93) utstrålar hon en enorm trygghet.


Brinner det?

När jag kom hem från jobb och gick in i trapphuset så hörde jag att det var något som pep. Jag satte nycklarna i dörren, men innan jag hann öppna så stack min granne ut huvudet:

- Jag kom hem för en kvart sedan och då hörde jag din brandvarnare. Jag har luktat ner i ditt brevinkast, men jag kan inte känna någon rökdoft.

Jag blev lite smått nervös och öppnade dörren försiktigt. Det såg precis likadant ut som det gjorde när jag åkte hemifrån och min brandvarnare hade tydligen bara fått fnatt. Jag hade inte mer än hunnit plocka ut batteriet i den förrän grannen ovanför mig kommer ner:

- Den har pipet sedan klockan 15 idag. Jag ringde fastighetsskötaren, men de har inte varit här.

Jaha, det känns ju mindre tryggt att höra. Min brandvarnare hade alltså hållt på i två timmar utan att fastighetsägarna tog det säkra före det osäkra med att gå in och kontrollera så att det inte hade hänt något. Det är i alla fall tur att man har grannar som engagerar sig!

Råå - ÄFF 1-9

18:e april och seriepremiär för nykomlingarna i division 4, Ängelholms FF. Matchen började trevande och det kändes som att det var lite nerver som spökade. Råå hade tryck på oss och när vi tog ledningen var det inte ett dugg rättvist. Första halvlek fortsatte i samma osäkerhet och att vi ledde med 2-1 i paus kändes ganska konstigt. Under de sista 45 minuterna var det dock inget snack om saken. Vi höll ihop laget och skapade mängder med chanser. En bättre start på serien än så här kan man ju knappt få.

Dagens plus går till Lina Persson. Det finns ingen som är så snabb som henne och trots att hon är liten så kan hon hålla i bollen på ett bra sätt. Detta är en spelare som, om hon bara själv vill, kan gå hur långt som helst!


Lördagens motto: Återhämtning

Jag och Elina var egentligen bjudna på middag till Göteborg, men på grund av att vi hade seriepremiär med fotbollen på söndagen så fick vi tyvärr tacka nej (förhoppningsvis kommer det fler chanser?!=) Vi bestämde oss istället för att ha hemmaspa och avsluta med en trerätters middag. Klockan 14 hämtade Elina mig och vi begav oss till Maxi för att handla alla ingredienser. Jag ansvarade för huvudrätten och Elina för de övriga två. När vi kände oss nöjda med våra inköp åkte vi hem till mig och hade några sköna timmar med allt som hör avslappning till. Innan vi började med middagen blev det en kort promenad för att vi skulle vara extra hungriga=)


Förrätt


Huvudrätt


Efterrätt


Det här fina kortet fick jag från Elina. Texten stämmer mer än bra och själv hade jag inte kunnat beskriva vår relation på ett bättre sätt!

Spegel spegel på väggen där...

Efter torsdagens träning skulle vi ha fotografering med fotbollen. Jag hade inte tänkt så mycket på det utan tog för givet att vi skulle bege oss till fotografen direkt efteråt. Jag var tydligen helt fel på det för vi avslutade träningen 35 minuter tidigare så att alla skulle hinna fixa till sig. Jag bytade om till matchkläder och sen kände jag mig redo. Samma sak gjorde övriga "gamla" spelare medan lagets yngre skara hade andra planer. De hade med sig plattång och smink vilket bildade en lång kö framför spegeln. Korten har vi inte fått se ännu, men jag antar att jag får lida för att jag inte la någon kraft på att dölja mitt rödblossiga och svettiga ansikte;)


Premiär i Superettan

Nu när jag har bytat förening så tillkommer det lite extra arbetsuppgifter. Igår var det min tur att stå i inträdet på herrarnas match och jag kan ju säga så mycket som att jag hade att göra. Hammarby stod för motståndet och redan två timmar före matchstart var det lång kö till biljettluckan. Själv stod jag i insläppet och det var faktiskt en helt okey uppgift. Det kom mängder med folk som jag kände och för en gångs skull var det skönt med en arbetsuppgift där huvudet kunde slappna av. Det dök även upp en hel del idrottsprofiler, både från Ängelholm och Helsingborg. Henrik Larsson var väl den med högst stjärnstatus, men några allsvenska spelare och innebandyprofiler från Superligan skymtade jag också;)

Ängelholm fick en härlig start på serien och förhoppningsvis kan deras 3-2 seger ge publiken mersmak. På söndag har vi vår premiär, men att räkna med 3 000 åskådare är nog i överkant...;) 

Jag knuffas allt närmre kanten...

Hur länge kan jag hålla balansen? Finns det någon som fångar mig? Ska jag våga sträcka ut min hand mot det okända? Faller...


Teambuildning

Fjolårets unga ÄFF-lag har denna säsong fått lite rutin från några av oss gamla Munkaspelare. Att anordna någon aktivitet, utöver själva fotbollen, kändes därför extra viktigt. Igår träffades vi ute på Lingvallen i Skälderviken för att umgås. Vi inledde med en föreläsning, Att Våga Misslyckas. Därefter följde diverse teambuildningsövningar samt några individuella tävlingar. På eftermiddagen hade vi en kurs i självförsvar. Det var lärorikt och även om man kanske inte kommer ihåg allt så vet man ungefär hur man kan agera om man någon gång skulle hamna i en obehaglig situation.

Kvällen fortsatte i tävlingarnas tecken och den gren jag blev utmanad i var: "Vem suger bäst". Vi tre som skulle tävla fick in vars ett stort glas med coca cola och ett sugrör. När jag insåg att jag skulle tömma det så snabbt som möjligt sjönk jag genom golvet. Jag hatar läsk och har inte druckit det på hur många år som helst. Tävlingsinstinkten finns ju dock alltid där så att ge upp var inte aktuellt. Tyvärr fick jag ingen seger med mig utan det blev istället en bubblande mage;)

På kvällen var vi många som var trötta och det bestämdes att vi skulle kolla på film. De flesta röstade på Björnbröder (sa jag att det var ett ungt lag...;), men som tur var så hade jag tagit med mig en film, Beck - I Stormens Öga. Det slutade med att vi såg den och det passade både "barnen" och oss vuxna;)

Idag avslutade vi lägret med att prata målsättningar. Vi siktar högt och med den erfarenhet som jag har från division 4 så anser jag att vårt mål är fullt realistiskt. Lagets blandning av rutinerade samt unga lovande spelare kommer att bära frukt...


Träningsmatch: ÄFF - Nygård Lödöse 2-5

I fredags stod ett division 3 lag från Göteborg för motståndet. Vi startade matchen bra med en del vassa chanser och vi kunde dessutom, helt rättvist, ta ledningen med 1-0. Innan paus hann dock Nygård kvittera och halvtidsresultatet 1-1 kändes ganska rättvist. Under matchens sista 20 minuter rann siffrorna tyvärr iväg och även om det aldrig är kul att förlora så tror jag att det var ganska nyttigt för oss. Detta var nämligen säsongens första förlust och oftast lär man sig mest av de matcher där det går lite sämre.  

Sammanfattningsvis så tyckte jag att det var en ganska tråkig match. För egen del så vet jag att det beror på att jag fick spela på mittfältet (defensv innermittfältare) som inte är en position för mig. Jag kände mig mest i vägen och även om jag är försvarare i innebandyn så var det inget som jag kände mig bekväm i här. På fotbollsplanen är jag kort och gott en anfallare;)

Nu vet jag hur man gör så om det blir en nästa gång kan jag lösa problemet själv=)

Igår skulle jag på kundbesök och därför lånade jag föräldrarnas bil till jobbet. På vägen hem passade jag på att stanna till på Maxi för att handla. När jag kom ut och satte mig i bilen var det plötsligt någon som knackade på min ruta:

- Du kan inte köra. Du har fått punktering...

Jag gick ur bilen för att inspektera och mycket riktigt kunde jag konstatera att mitt ena bakre hjul var platt, förbannat också! Att jag inte själv hade märkt att bilen lutade är ett under... Jag öppnade bagageluckan och släpade ut reservdäcket. Med kavaj och högklackade skor kände jag mig ganska fel på det, men jag ville i alla fall ge det ett försök. Det var flera personer som satt kvar i sina bilar och begrundade mig och jag tänkte mer än en gång att: "Varför kan ingen komma ut och hjälpa mig istället för att bara sitta och titta på?!"

Jag insåg ganska snabbt att jag inte skulle reda ut detta själv och ringde därför min personliga 112 tjänst = föräldrarna. Pappa kom på studs och när han väl var på plats så tog det inte många minuter innan vi hade löst problemet. "Föreställingen" var slut för denna gång och alla andra bilar kunde också åka hem...;)

Fotboll fotboll fotboll

Under hela vintern har vi haft förmånen att träna på konstgräs, men ikväll var dagen kommen för att ta klivet ut på en riktig gräsplan. Även om den var ganska sunkig så var det ändå en skön känsla. Det är ett tecken på vår och det är ett tecken på att det snart är seriepremiär, äntligen=)

Säsongen 2010/2011

Inför denna säsong hade jag som mål att komma tillbaka i den form som jag var i innan jag skadade mig. Även om jag kanske har haft tydligare toppar och dalar så känner jag ändå att jag har kunnat plocka fram det där lilla extra några gånger. De senaste veckorna är det ett par föreningar som har hört av sig och på något sätt är det ett kvitto för mig att jag faktiskt har lyckats uppnå mitt mål. När ett topplag i division 1, som för några veckor sedan var nära att ta sig igenom kvalet till elitserien, ringde mig blev jag extra glad. Jag har ju redan bestämt mig för att spela en säsong till i Engelholm, men jag har nu svart på vitt att mitt korsbandsknä inte har sänkt mig till en lägre nivå.

Stolt över min väg tillbaka


Min privata deklaration

Det var med spänning som jag loggade in på Skatteverkets hemsida. Jag kramade båda mina tummar för att jag skulle slippa betala kvarskatt och hoppades istället på att få tillbaka några extra slantar. Tyvärr hade jag inte turen på min sida, men som väl var är det inte en hel förmögenhet som jag ska kasta upp. Hur mycket? 27 kr, knappt lönt skulle jag vilja säga...


En stjärna dör, en ny föds...

Det är inte min förlust, jag inväntar högvinsten...


Träningsmatch: ÄFF - Bjärelaget 1-1

Sådana här dagar ifrågasätter man varför man spelar fotboll. Det var kallt, blåsigt och mitt i matchen började det att hagla. Väderförhållandena var alltså inte de bästa och det är ofattbart hur lördagens underbara väder kunde försvinna så fort.

Dagens match spelades på Förslövs konstgräsplan. I vanliga fall håller vi till ute på Valhall och det var en stor skillnad på måtten mellan dessa planer. Idag var det en fyrkantig och kort sak där det var svårt att hitta passnignar mellan motståndarnas backlinje och målvakt. Detta missgynnade oss, och inte minst mig själv som gillar att löpa mycket på tomma ytor. Även om vi inte spelade någon bländande fotboll så hade inte Bjärelaget mycket att komma med i första halvlek. Efter paus var det vi som fick motvind och då jämnades spelet ut. Det var ganska tufft och småfult, men det var inget som jag klagade på. Det brukar helt enkelt passa mig bättre än när jag möter små, snabba, tekniska lirare.

För egen del så lossnar det allt mer och idag hade jag färre felpass än tidigare. För varje match jag spelar så känns det som att jag tar små kliv tillbaka mot min gamla form och förhoppningsvis ska det inte ta hela säsongen innan jag är där;)


3 April Min Födelsedag, Emelie 25 år

Att fylla år kommer jag nog aldrig att bli för gammal för. Det blir alltid en mysig dag samtidigt som det är så roligt med alla gratulationshälsningar. Varje år blir jag lika förvånad över hur många som faktiskt hör av sig och denna gång var det nog rekord. TACK till alla som tänkte på mig, gulligt av er!

LÅNGFREDAGEN

Denna kväll var uppbokad för släktkalas. Att ta hem alla i min lägenhet var inte aktuellt så då passade det bra att fira hemma i föräldrarnas stora hus istället. 


Gertie, Farfar och faster Ann-Marie


Farmor och Gertie


Lillebror och Pappa


Morfar och Mormor


Gösta och Gunilla som tar för sig av tacobuffén


Morgondagens innebandystjärna, kusin Jonathan. Här tillsammans med sin pappa och lillasyster Thilda.


Kusinerna Emil, Axel och Hugo


Nästkusin Emma och "Knallen"


Mina morbröder Anders och Lars


Filip och Emma


Jag och Mamma


Lillebror


Hela kusinskaran på mammas sida är samlade


PÅSKAFTON

Lördagen var den dag som jag faktiskt fyllde år på och då firade jag tillsammans med mina vänner. Tyvärr var det några som hade annat inplanerat, men de som kom förgyllde i alla fall min kväll=)
Köksfest...


Emma och Pillan


Frida och Sofia


Oskar


Pillan och Martina


Mikael


Presentöppning


När det var tid för födelsedagssång var jag sådär bekväm i situationen...;)


Emma och Elina


Carro


Björn, Mattias och Anna

Helgens största tack går till mamma och pappa som har servat med det mesta. Utan dem hade mina två födelsedagsfester inte blivit hälften så bra <3

En hemsk torsdagsmorgon!

Skärtorsdag innebar att vi bara hade fyra timmars arbetsdag. Jag ville få ut så mycket som möjligt av dagen och därför valde jag att ta bussen redan vid klockan 5 på morgonen så att jag kunde åka hem tidigare. När jag kom till jobb så blev jag dock helt knäckt, jag hade inte med mig nyckeln... Som tur var kom jag in i själva byggnaden, men in till våra kontor var det givetvis låst. Jaha, det var bara till att sätta sig i trappan och vänta på att någon av mina kollegor skulle dyka upp. Sekunder blev till minuter och minuter blev till timmar. Jag somnade i trappan och vaknade inte förrän två av mina arbetskamrater väcke mig. Klockan var då 7.30 och jag hade alltså suttit där i två(!) timmar. Att jag hade åkt extra tidigt var därmed helt onödigt och jag fick snällt jobba till klockan 12 istället för att, som planerat, åka hem vid klockan 10. Jag har i alla fall lärt mig en läxa och hädanefter kommer jag att kolla mer än en gång att jag har med mig alla nycklar som jag behöver...

En extra touch på cyklingen

Igår hade vi spinning med fotbollen. I vanliga fall brukar inte jag tycka att det är jätte tillfredsställande, men nu var vi på något som hette spin-puls. Detta var helt annorlunda och faktiskt roligt! Alla fick vars en pulsklocka och sen kunde man följa sin puls på en stor väggskärm. Under passet så guidade ledaren oss om hur många procent av vår maxpuls vi skulle ligga på och istället för att fokusera på hur jobbigt det var så blev det att man fokuserade på sin puls. Detta pass är något som jag varmt kan rekommendera!