Det är ju inte som att välja en tröja på H&M...

Min autograf satt som en smäck på pappret. Det var en konstig känsla, men samtidigt en väldigt bra en. Sedan i augusti har jag dragit med mig pappa till x antal återförsäljare där vi har provat, pillat, inspekterat och förhandlat. Idag var dock den dagen kommen då allt kändes rätt och jag tror nog att pappa var mer lättad än vad jag var;) Vad är det då jag har köpt? Jo, numera är jag en stolt ägare av en sprillans ny svart Honda Civic=) Jag säger bara "Hejda buss!". I över två år har jag pendlat kollektivt till jobb, men jag har insatt att jag sparar sjukt mycket tid på att köra bil istället. Visst, jag förlorar sjukt mycket pengar, men i detta läge är min fritid mer värt än de kronorna... Självständighet, härligt!

Olofström - FBC Engelholm 7-5

Surt, surt och åter surt! Vi är så nära och de här förlusterna svider likt ett skrapsår i duschen. Det är inte en, det är inte två, det är helt enkelt på tok för många jämna matcher som vi har förlorat! Varför lyckas inte vi dra längstra strået? Varför kan inte vi få ha turen på vår sida, ibland? Vi sliter, vi kämpar, vi krigar, men det räcker helt enkelt inte.

En matchvinnare är något som vi saknar. Olofström har däremot ett par stycken. En pålitlig målskytt som kliver fram och levererar när det behövs som mest. Matchen var en ganska jämn historia där vi gång på gång hamnade i underläge. Vi lyckades dock resa oss och vid ställningen 5-5 kändes det verkligen som att vi var på gång. I matchens slutskede kom det två snabba mål från motståndarna, vilket vi tyvärr aldrig hämtade oss ifrån. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, surt!

Hon jobbade hårt och var flera gånger långt ner i försvarszon och hjälpte till (som back uppskattar man det väldigt mycket:) Det fanns spring i benen, vilket skapade många farligheter framför motståndarnas kasse. Matchens plus tilldelar jag Felicia "Flis" Karlsson.

Full laddning

Idag är det inte en vanlig torsdag. I eftermiddag beger vi oss nämligen iväg till Blekinge där match mot Olofström väntar. Förra året kvalade de till elitserien så det kommer säkerligen inte att bli någon lätt uppgift för oss. Käka taggtråd!


Är förändringar alltid till det bättre?

Mitt val är enkelt, men vem säger att det kommer bli som jag vill?

Något nytt som kanske kommer att leda mig till något ännu nyare. Är det ett tecken?


FBC Engelholm - Jönköping 7-9

Igår kom de osbesegrade serieledarna på besök till Ängelholm och det var nog många som trodde att vi inte skulle ha en chans mot dem. Precis samma inställning verkade Jönköping ha och i första perioden ställde de bara in skorna. Vi spelade ut dem totalt och vår 5-0 ledning var definitivt i underkant. I andra perioden kom de dock ut som ett helt nytt lag och deras underskattning var som bortblåst. Deras snabba forward rörde sig över stora ytor och även om de, enligt min uppfattning, fick en del skitmål så gjorde dem det smart. Att tappa en så stor ledning som vi gjorde är aldrig okey, men det var förr Jönköping som tog sig i kragen än vi som slutade jobba. Att lyckas hämta sig efter en sådan start är väl dessutom något som symboliserar just en serieetta...

Även om vi var nedstämda efter slutsignalen så får vi ändå ta med oss att vi lyckades göra sju mål på ett lag som inför denna match hade snittat två insläppta per omgång. Allt är inte negativt! Mitt plus tilldelar jag My Löfqvist. Hennes fart under fötterna är oerhört viktig samtidigt som hon inte har några problem med att ta för sig. Igår krönkte hon dessutom sin insats med att göra tre mål, bra jobbat!

Kvällen tillbringade laget tillsammans. Middag och bowling stod på schemat och det blev en trevlig avslutning på en mindre bra dag. Givetvis var det tävling och nu när det vinnande laget har utsetts så bör väl vi få äran att utse straff till förlorarna?! =)

Gratis inträde

Lördag 23 oktober klockan 14.00: FBC Engelholm - Jönköping

Hjärtligt välkomna!

Egentid på arbetstid

Jag är först på kontoret, vilket hör till vanligheterna. De ensamma morgontimmarna är guld värda samtidigt som det passar mig utmärkt att komma igång tidigt. Hej effektivitet! Det är mörkt ute, tyst i korridoren och jag kan spela hög musik plus ta ton utan att någon störs. Man skulle kunna sammanfatta det hela som att det är en bra start på morgonen:) Att sitta själv alltför länge hade dock varit trist och ett par timmar känns precis lagom. Nu kallar dock siffrorna igen och det är dax att gräva ner sig i den lilla (stora!) pappershögen...

?!

Det finns många frågetecken, men jag önskar mig utropstecken...


ÄFF - Hardeberga 2-2

Vår andra kvalmatch spelades med de allra bästa förutsättningarna. Tränare/ledare hade fixat och donat för att vi skulle få det så bra som möjligt och det underbara vädret gjorde inte saken sämre. Vi inledde matchen piggt och borde egentligen ha gjort något mål. Tyvärr hade vi inte den koncentration som krävdes och Hardeberga kunde istället ta en 2-0 ledning. Vi kämpade oss dock tillbaka, men närmre än en kvittering kom vi inte.

Det oavgjorda resultatet innebär att det blir division 4 även nästa säsong. Personligen så tror jag att laget behöver ett år till på denna nivå innan man är redo för att ta steget högre upp. Det finns dock enormt mycket talang och med rätt inställning så är det en del som kommer kunna ta sig riktigt långt!

Detta var årets sista match och frågan är om det var karriärens sista match för mig. Jag står i ett vägskäl och vet inte riktigt om jag ska svänga höger, vänster eller kanske stå kvar?! Att dubblera med fotboll och innebandy har varit enormt krävande och skulle någon fråga mig idag så hade jag utan tvekan svarat: "Aldrig mer" Nästa fråga blir då, ska jag lägga fotbollsskorna eller innebandyklubban på hyllan? Valet är inte självklart och beslutet kommer jag inte att fatta än. Det är många faktorer som spelar in och jag tror inte att det är så svårt att räkna ut vilken faktor som kommer att vara avgörande. Fram till mars är det i alla fall innebandy till 100 % som gäller och vad som händer sen står i stjärnorna!

FBC Engelholm - Ingelstad 6-3

Vi har suktat efter segerns sötma och i lördags kom den äntligen! Det smakade kalas och nu vill vi bara ha mer=) Vi har haft en stor godispåse framför oss och nu när vi väl har fått ta en bit så är vi inte nöjda. Tvärtom, suget har ökat!

Ingelstad är ett lag som jag tror kommer att få det tufft i år. De hade två frontfigurer och har man bara koll på dem så är mycket vunnet. Matchinledningen var lite sisådär från vår sida och det var tur att vi hade en storspelande målvakt (Sara Ginstrup) som gjorde räddning efter räddning. Denna säsong har vi två riktigt duktiga målvakter och jag måste säga att det var längesedan som jag kände ett sådant lugn på just den positionen.

Offensivt skapade vi ganska mycket, men precis som i övriga matcher hade vi lite för mycket missar. Visst att vi gjorde sex mål, dock alldeles för lite sett till motståndet... Huvudsaken var dock att vi VANN och nu är det bara till att jobba vidare på det spåret. Jag vill inte vara en förlorare! Matchens stjärna utser jag min backkollega Stephanie Boberg till. Hon är lagets yngsta spelare, men har ett lugn och en spelförståelse som heter duga. Lägg namnet på minnet, hon kommer gå långt!


Lördag = Gameday

Nu är det inte många timmar kvar till match. Jag är grymt laddad och vinstnollan i tabellen ska definitivt vara raderad efter dagens drabbning!

14.00: FBC Engelholm - Ingelstad

Inflyttningsmiddag med Idolmys


Drottningen i köket! Bengan var kvällens värd och hade som vanligt lagat en riktigt god middag.

 
Elina och Sofia


Hanna, Carro och Madde


Till en början var Pill i Pill pigg, men ögonlocken blev tyngre ju längre kvällen led;)

TACK BENGAN!

Ett par gamla rävar har gjort träningscomeback

Det är kanske lite elakt att kalla en 25- och 28-åring för gamla, men faktum är att benämningen är ganska rätt, i alla fall i detta lag. Vilka jag syftar på? Juliana Jönsson och Caroline Böcker. Numera dyker de upp på våra onsdagsträningar för att bidra med lite rutin i en av våra femmor. Det är nostalgi på hög nivå och när det gäller Jull kan jag inte låta bli att tänka på hennes berömda fall vid line-up. Helt mörkt i hallen, speakern skriker "Nummer 7 Juliana Jönssssssson" och strålkastarna fångar backklippan. Vad som händer? En fot som fastnar i sargen och det blir platt fall, en riktig klassiker! Carro har bjudit på mycket hon också, men jag tror nog att hon har lyckats undgå de värsta minorna;) I vilket fall som helst så är det med glädje jag hälsar Engelholms stjärnor VÄLKOMNA TILLBAKA!

Hörby - ÄFF 3-0

Strålande sol, vindstilla, frisk luft, linjemän samt en jämn och bra fotbollsplan. Förutsättningarna för kvalet till div.3 kunde inte ha varit bättre. Hörby var bättre än oss på allt och denna gång räckte vi tyvärr inte till. De var aggresiva, samspelta samtidigt som de hade ett gó och en glädje i laget som fick dem att lyckas hela vägen fram. På söndag spelar vi kvalmatch nummer två och även om chanserna är betydligt sämre efter dagens förlust så är det inte helt kört. En seger innebär att vi är med i matchen igen och klarar vi av det blir det till att hålla tummarna när resterande lag möts. Vi går en spännande tid till mötes...


IBF Göteborg - FBC Engelholm 4-2

Vi skapade chanser, och vi missade dem. Vi gjorde mål, men det dömdes bort. Vi gjorde fler mål, men alldeles för sent. Detta var helt enkelt en match som inte gick vår väg. Alla slet som djur och bortsett från att vi inte fick in bollen så gjorde vi vad vi skulle. För egen del så kände jag mig nöjd med min insats. Mina förutsättningar var inte de bästa (på grund av mina tjänsteresor så hade jag ju inte spelat mycket innebandy de senaste veckorna, jag drogs med ett irriterat knä samtidigt som jag hade en tjock hals), men det gick över förväntan. Jag tror dessutom att jag slog något personligt rekord i antal täckta skott under en och samma match. De hade många "Tinor" i sitt lag (internt;) och just nu ser mina ben gräsliga ut!

En förlust svider alltid och inte minst i det läge som vi befinner oss i nu. Om vi fortsätter att köra på som vi gjorde i lördags så är jag dock övertygad om att poäng kommer att börja trilla in!

Lördag 16/10 kl.14.00: FBC - Ingelstad


Skattekurs på Sicilien: 28 september - 5 oktober


En vecka i Italien innebar både utbildning samt sol och bad. Vi hade föreläsning mellan klockan 8.30-12.00 samt mellan klockan 16.00-19.00. Siestan på fya timmar ägnade jag åt att vila vid poolen och på stranden=) Vädret var underbart och det var inte många moln vi led av.


Mitt knä var inte helt hundra och för att få ner svullnaden körde jag på min lite speciella stil. Benet flög upp på föreläsningsbordet och under våra bensträckningspauser smet jag in i gymmet (låg i rummet sidan om) för lite cykling.


Veronica och jag


Jag och Peter H

Vi var bara tre stycken som fick chansen att åka på denna utbildning. Hotellområdet var jätte fint och trots att kursen var ganska svår så var den lärorik och bra. Tyvärr låg vårt hotell lite off och att handla något i en SuperMarket var stört omöjligt. För att komma in till stan krävdes en halvtimme i buss och där inne fanns inte mycket som jag efterfrågade. Jag led dock inte av det utan för min del var stranden det viktigaste;) 

De sista dagarna hade jag lite hemlängtan, av flera olika anledningar. Borta bra med hemma bäst...

Konferens på Halkidiki: 23-26 september

Varje år åker vi iväg på konferans med Horwath Sverige. Denna gång begav sig 130 stycken ekonomer/revisorer till Grekland för utbildning och teambuildning.


Jag och Veronica

Kvällarna hade olika tema. På torsdagen fick alla vars ett lakan och en olivkrans som man skulle klä sig i. Det blev enormt många olika stilar, men jag måste säga att det var en väldigt skön utstyrsel=)


Peter H och Martin


Full laddning inför kvällen


Innan middagen samlades vi nere på stranden.


Det blev mycket skålande, i alla fall för vissa. Själv hade jag ju innebandymatch på söndagen så jag avstod från allt vad alkohol hette. Nackdelen var att jag blev trött mycket fortare än alla andra!
Vilket kärt kort;)


Martin, jag, Veronica och Nisse
Vi hade varken mycket fritid eller mycket sol. Så fort det blev några minuter över (när det inte var molnigt) så tog vi dock tillfället i akt och slängde oss i solstolarna.


Hotellet hade tre stora poolområden. Jag hade flyt med rumsplacering och fick denna terass.  


Vilket sammanträffande att alla bär vitt och blått... Eller inte, tema för kväll nummer två var nämligen "Greklands färger"


På lördagen var en båtutflykt inbokad. Detta var något som jag hade sett fram emot, men som kan ses på bilden så var det inget vidare väder. Det blåste och några regnstänk fick vi också känna på.


Vädret till trots var det ändå många som badade.


Sista kvällen var den bästa sett till vad som serverades till middag. Jag kan vara lite kräsen när jag är utomlands och brukar ofta hålla mig till rätter som jag känner till. Under dessa dagar var dock all mat förbokad och man fick snällt äta vad som serverades. Musslor, bläckfisk, lamm osv var inte något som jag skrek efter, men på lördagen bjöds det i alla fall på supergod fisk.


Anneli, Ann och Marie E


Fredrik, Jonas och Karin


Kim, Jonas, Martin och Peter T