Chock, glädje, rädlsa, förväntan, spänning, utmaning

I förra veckan var jag på anställningsintervju på revisionsbyrån Nyström & Partners i Helsingborg. Jag kände väl inte att det gick jätte bra, men de ringde i alla fall och ville att jag skulle komma dit en gång till. Igår var jag alltså på plats för intervju nummer två och jag fick väl besvara ungefär samma frågor som sist. När jag gick därifrån satt en annan sökande och väntade på sin intervju. Kavaj, skjorta, slips och en portfölj var vad han hade klätt upp sig med. För att vara lite fördomsfull såg han verkligen ut som ett snille och jag trodde inte att jag hade någon vidare chans att få jobbet om det enbart var den här sortens typer som hade sökt... I morse ringde dock telefonen och det visade sig att de ville satsa på mig. Det är en oerhörd lättnad att jag har fått klart med ett jobb=). I morgon ska jag till min kommande arbetsplats för att skriva på anställningspapperna och den 22 september är det tänkt att jag ska börja jobba som revisorsassistent. Samtidigt som det är spännande är det även lite skrämmande. För tillfället känns det inte som om jag kan särskilt mycket och jag har ju trots allt bara de teoretiska kunskaperna. I sommar får jag nog ta och repetera de redovisningskurser jag har läst så att jag har det någorlunda färskt när jag börjar...


Vinst: 12 kg godis

I förra veckan var mamma med i en tävling på ICA Maxi där priset var 12 kg lösgodis. Ni som känner henne vet att hon brukar vara med i olika tävlingar (för något år sedan vann hon en charterresa till sig själv och pappa). Igår ringde dem då och sa att hon hade vunnit och att vi skulle infinna oss på Maxi klockan 8.00 nu på morgonen. Vi pallade oss alltså dit och fick fritt välja vilka sorter vi ville ha. Vi kommer definitivt inte att äta allt själva utan det kommer bli utdelning=) Om två veckor tar dessutom lillebror studenten och det är väl tur så att lite försvinner då...;)

Första testerna avklarade

Vi är nu inne på vår fjärde träningsvecka vilket betyder att vi har genomfört olika tester. Igår var det benböj, chins och dips som stod på schemat medan det idag var spänsthopp och beep som gällde. Av mina egna resultat var det väl inget som jag blev särskilt förvånad över utan jag fick de värden som jag hade förväntat mig att få. I efterhand kunde jag väl kanske ha pressat mig lite till på beep-testet eftersom jag direkt efteråt orkade köra en timmes löppass utan några större problem. Den känslan känns det dock alltid som om man har efter man har hoppat av på det konditionstestet... Till nästa gång är mitt mål att jag INTE ska orka springa något extra...=) Jag har nu tre veckor på mig att ladda tills det är prestationsångestvecka igen...;)

JAG ORKAR SPRINGA, JAG ÄR INTE TRÖTT... BEEP!


Fotbollsmatch: Kvidinge - Munka/ÄFF 5-0

Jag kan inte riktigt sätta ord på den här matchen. Vanligtvis brukar jag kunna ta förluster rätt bra, men ikväll känns det extra tungt. Jag är grymt besviken, och inte minst på min egen insats. Givetvis kan man inte vara på topp alltid, men när ingenting fungerar är det inte kul. Siffrorna speglar väl inte riktigt matchbilden. Vi hade en hel del vassa lägen samtidigt som Kvidinge nästan hade maximal utdelning på sina avslut. Ikväll är det tillåtet att vara irriterad, men imorgon börjar laddningen inför söndagens match mot Harlyckan!

Att prestera i medvind är ingen konst, utan det är lagen som lyckas resa sig efter en motgång som visar sin storhet!

Påfrestande, men spännande...

För tillfället står jag i det berömda vägskälet. Vad som kommer att hända är ovisst och denna gång är det inte bara jag själv som avgör. Mycket ligger i mina händer, men det krävs att det är någon som vill komma mig till mötes. Än så länge känner jag mig inte stressad, utan mer förväntansfull över vad framtiden kommer att erbjuda. Mina drömmar följer hela tiden med och oavsett vad som händer kommer jag inte att släppa dem. Någon gång kommer mina önskningar också att slå in, de väntar bara på rätt tidpunkt...


Vad är väl en bal på slottet

Igår var lillebror på studentbal och jag var bara lite avundsjuk...;) Det är ett minne som man kommer bära med sig för livet! Självklart var jag på plats för att fotografera och jag tänkte bjuda på ett litet smakprov. Tyvärr hade jag träning så jag hann inte se alla par, men Philip hann i alla fall komma innan jag åkte=)


Lillebror Philip med sin baldejt Ida Lilja


Bilen hade bara två säten så Philip fick köra själv.    


Maria Ursin och hennes dejt slängde sina 
innebandyklubbor och blev så här stiliga.


Anna Rengstedt skippade kvällens
fotbollsträning, jag förstår dig...;)

Fotbollsmatch: Munka/ÄFF - Eskilsminne 4-3

Dagens motståndare var Eskilsminnes b-lag som förra säsongen trillade ner från division 3. Det var ett ungt lag med tjejer som hade mycket boll i sig. Något jag tyckte de gjorde extra bra var deras lösningar i trängda situationer. De bildade allt som oftast de berömda trianglarna för att på ett lätt sätt spela sig förbi en jagande motståndare på ett eller två tillslag. I övrigt tyckte jag att vissa av deras spelare betedde sig en aning illa mot sina lagkamrater. Att gnälla och klaga höjer inte prestationen för någon... Det känns i och för sig mer som deras probem än vårt, men utåt sett ser det inte snyggt ut! För andra matchen i rad får jag väl även medge att vi hade lite flyt. Visserligen ledde vi med 3-1 en bit in i andra halvlek, men sen började raset. Eskils fick både reducera och kvittera innan vi lyckades få in det avgörande målet. Att vi fick med oss en trepoängare känns grymt viktigt=)!

Jag vet egentligen inte om jag vågar skriva att jag bara spelade 55 minuter då det var en skada som stoppade mig från att fortsätta... Jag lär väl bli halshuggen från tupparna på innebandyn som inte är särskilt förtjust i den här lite större bollen...;) När det hände blev jag riktigt rädd då jag högt och tydligt hörde hur något knakade i foten. Jag tror dock inte att det är särskilt allvarligt utan det känns som en vanlig stukning, skönt!


Nygräddade våfflor

Idag hade vi i damlaget blivit ombedda att servera våfflor för ett företag här i stan. Det var få som kunde ställa upp och därför fick vi även ta hjälp från herrspelarna Andy och Emil. Klockan 9 var i alla fall jag, Emma och Ursin redo att sätta igång. Det var lite halvtrögt i början, men allt eftersom tiden gick var det fler och fler som blev sugna. Jag åkte hem tidigare än de andra eftersom jag har en tenta som jag kände att jag behövde ge lite uppmärksamhet åt. Jag kan dock tänka mig att det blev ännu mer att göra de sista timmarna=) Under tiden jag var där kom Viktor Hansson Cronberg på besök för att provsmaka en våffla. Efter ett tag vände han sig till mig och sa:

- Du har lagt på dig...

Jag blev så paff över hans påstående att jag inte riktigt visste vad jag skulle svara. Andy såg lika förvånad ut och det var ingen som riktigt kom för sig att säga något. Min första tanke var bara att här har man slitet som ett djur på sommarträningen i några veckor och att jag sen skulle ha svällt upp av det känns ju sådär kul... Viktor fortsatte:

- Du måste ha solat en del eller? Ja alltså jag menade att du hade lagt på dig den bruna färgen...

Haha... Så kan man ju också uttrycka sig. Eller var det bara ett sätt att revangera sitt misstag kanske...;)?!

"En sommar fylld med konstant träningsvärk"

För några dagar sedan fick jag svara på lite frågor angående vår sommarträning. För er som är intresserade går intervjun att läsa här


Tenta nummer 28(?) ska skrivas

På måndag har jag tenta i revisorsjuridik och det är förhoppningsvis den sista jag kommer att göra. Det blir en tuff uppgift då det är en 15 poängskurs som har pågått under hela våren. Jag måste ändå säga att det är rätt intressant och lärorikt (nej, alla mina kurser har inte varit det...), men mängden att trycka in och förstå hade gärna fått vara lite mindre... Sen är det precis som vanligt att man ångrar att man inte började läsa lite tidigare. Vissa misstag lär man sig aldrig av...;)

Tack, välkommen tillbaka!

- Nummer 17, Henrik Larsson

Jag trodde det var ett skämt när Lagerbäck ropade upp Henkes namn, men vilken lycka. Det kvittar hur många yngre spelare som inte får chansen för hans skull, han är kung! En ledarprofil med sunt tänk och med förmågan att prestera det omöjliga. Våra chanser i EM har höjts betydligt. Inte bara genom att Henke är en bra fotbollsspelare, utan även då han har förmågan att göra sina kollegor bättre. En stjärna har återvänt och jag är glad över att han fortsätter sin resa med den gul/blåa dressen=)!

Beach 2008

Denna helg har det blivit två sköna stranddagar. I fredags var det säsongspremiär och det var lite tack vare Frida som jag kom iväg. Hon var ledig från jobbet och ville ha sällskap, vilket jag inte var sen att ställa upp på. När jag på eftermiddagen begav mig till skolan kändes det faktiskt lite lättare när man hade varit ute i det fina vädret hela förmiddagen=)

Idag var det sen dax för andra tillfället då jag gjorde Pillan sällskap en timme innan hon skulle vidare på kalas. Därefter tog jag en strandpromenad dit mamma & pappa hade slagit sig till ro och fortsatte solandet där, helt underbart=)! Det känns lite trist att väderprognoserna lovar regn imorgon, men vi får väl vara nöjda med det vi har fått hittills...


För det är fest på Peppes Bodega

Nercabbat, privat chaufför (Emil), strålande sol och med kvällens tillbehör i högsta hugg åkte jag och Emma till Båstad. Bramsell hade ställt till med fest och givetvis var vi särskilt inbjudna...;) Vi startade med grillning och om jag hade vetat att vi skulle använda engångsgrillar så hade jag nog också kört på grabbarnas hamburgarspår istället för mina köttbitar. Efter många om och men blev i alla fall allt klart och då smakade det riktigt bra med lite mat i den tomma magen. Mitt foliepaket med potatisgratäng väckte stor uppmärksamhet, men jag måste säga att det blev riktigt gott! Som vanligt inventerade vi kylskåpet och det ekade verkligen i det. Två flak öl och ett smörpaket var det enda vi fann. Vad sägs om en bashandling nu i veckan Martin...;)?! Det positiva var ju i och för sig att alla fick in sina flaskor på kylning och det var kanske det som var baktanken...;) Vi fick även höra den exklusiva låten Kioskaskrap av bandmedlemmen själv och ja, han var i alla fall nöjd med resultatet=) Strax innan tolvslaget begav vi oss ner till Peppes för att fortsätta festandet. Där var det inte jätte mycket folk och musiken var väl inte heller någon höjdare så i efterhand skulle vi ha stannat kvar på förfesten då det var mycket trevligare där. Klockan två stängde det och vi från Ängelholm och Helsingborg ville givetvis hitta ett ställe som hade nattamat. I Båstad var det dock inget som hade öppet, konstigt! Skjutsen hem stod Philip för. Det är tur att våra lillebröder ställer upp för oss, tack=)!

Bramsells inköpslista:
* Vinöppnare
* Grill
* Ketchup/senap
* Hushållspapper
* Handtvål
* MAT


Fotbollsmatch: Västra Karup - Munka/ÄFF 3-5

Den otur vi hade mot Wormo vände nu istället till tur. Att vi ledde med 0-3 i halvlek var allt annat än rättvist och jag tror nog att vi fick 100 % utdelning på våra avslut under de 45 första minuterna. Jag tycker dock att Västra Karup är bra mycket bättre än vad deras tabelläge visar och jag hade inte sagt så mycket om matchen hade slutat oavgjort. Offensivt har de några riktigt vassa spelare och det är väl främst defensiven som är deras akilleshäl. Bengan uttryckte det bra efter matchen:

- Ett topplag har tur.

Som nykomlingar har vi fått en underbar start i serien och jag hoppas att vårt fina flyt håller i sig ett bra tag framöver=)!

Värt att notera:
* Planen var rena drömmen och har verkligen skötts med omsorg.
* Vi hade inte en enda hörna medan Västra Karup säkert hade tio stycken. Deras var dessutom riktigt farliga...
* Jag som i stort sett aldrig nickar hann inte ducka på Beas klockrena inlägg och skrällen var ett faktum...;)
* Domaren kändes mer svart än grön och när till och med vi reagerade på att han gynnade oss i sina beslut så har det gått långt...

Stora ord

Sjöstrand har summerat årets innebandysäsong där jag också halkade med på ett hörn:

Emelie Ohlssons blogg
- Skin på näsan är något den här tjejen har ett överskott av. Dessutom har hon ett hjärta och vinnarinstinkt av modell större. Fem Emelie Ohlsson i Engelholm och de skulle nå Globen, jag lovar! (The List)

Aj aj aj, det dunkar och det bankar

Ja det är bara förnamnet på hur det känns i min kropp för tillfället. Igår hade vi vårt första fyspass där vi inledde med spänstträning, benstyrka och bålstabilitet innan vi avslutade med en 25 minuters löprunda i högt tempo. Ikväll var det sen tid igen, men då blev det ett tre timmars pass på gymmet. Nu i början tar allt lite längre tid innan vi riktigt har lärt oss alla övningar så om några veckor är nog träningstiden en aning kortare. På morgondagens schema är det först ett innebandypass som gäller innan vi ska ut på en 30 minuters löprunda i högt tempo. Hur min kropp kommer känna sig sen vill jag inte ens tänka på... Det är dock en himla skön känsla att ha så ont i musklerna samtidigt som det är ett gott tecken på att träningen har gett något=)

Om ni under de kommande månaderna tycker att FBC-engelholms spelare går konstigt så är det troligtvis för att vi kommer ha en konstant träningsvärk hela sommaren...;)

Fotbollsmatch: Munka/ÄFF - Wormo 1-1

Idag känns det verkligen som om vi förlorade två poäng. Själv känner jag mig extra besviken eftersom jag missade ett par klara chanser, inte alls bra! Om någon hade sagt till mig innan matchen att den skulle sluta 1-1 så hade jag kännt mig nöjd. Wormo kvalade nämligen till division 3 förra säsongen och ska alltså vara ett tufft motstånd. Dock var känslorna annolunda efter slutsignalen. Vi var så värda de tre poängen! På fredag är det dax igen då vi har bortamatch mot Västra Karup. Jag hoppas givetvis få en bra start på den helgen=)!

Efter matchen blev det en riktig snabbis hem för att få lite mat i sig. Jag skulle nämligen stå i inträdet när ÄFF tog emot Åtvidaberg. Det var väl inte någon höjdare direkt, men eftersom vi är tvungna att göra det fyra gånger under säsongen kan jag lika gärna passa på nu när vi inte har så mycket innebandy på helgerna...


Träningsmatch: U19 - FBC 13-2

Idag var det dax att damma av klubban och förbereda sig för match. Det var många nya ansikten och från fjolårets trupp var vi bara sex stycken som var med. Totalt var det 18 spelare som rastades med en blandad bakgrund från division 2 till elitserien och landslaget. Det var en hel del spelare som imponerade och med rätt sorts träning kan de blomma ut ordentligt. Jag får väl erkänna att det kändes lite ovant att springa runt med en klubba i handen och det var sällan det blev som man ville. Det var i alla fall roligt att dra igång och sett till de inbjudna nyförvärven ser det bra ut. Emelie Salomonsson (Halmstad div.1) och Anna Gunnarsson (Hässleholm div.2) är redan klara och förhoppningsvis kommer den listan att drygas ut de kommande veckorna=)

Jag kunde inte låta bli att sakna Mackans spelsystem när vi nu idag fick känna på att möta det. Alla kombinationer med snabba spelvändningar, dubblingar och press gav flash-backs till det strukturerade spel som vi faktiskt hade för ett par år sedan. Precis som alla tränare hade han också mindre bra sidor, men en bättre taktisk kunnig person än honom är det nog svårt att hitta!


Tre veckors uppehåll var tillräckligt, nu drar försäsongen igång

Igår hade vi uppstartsmöte där vi fick träffa vår nya fystränare från Piteå, Stefan Sandlund. Av honom fick vi en inblick i hur de närmsta månaderna kommer att se ut; träning måndag, tisdag, onsdag, fredag och lördag. Vi vet alltså hur vi ska spendera våra sommarkvällar... Jag måste ändå säga att det känns inspirerande att träna under en så pass kunnig person. Han vet vad han snackar om och gör vi bara som han säger så kan vi nog också börja kalla oss vältränade=) Jag pratade med min fotbollstränare och han var en som blev glad över våra tider. Nu kan jag ju faktiskt vara med på våra torsdagsträningar samtidigt som vi i stort sett alltid spelar söndagsmatcher. Så länge kroppen tycker det är okey kommer jag att köra på, vila kan jag göra när jag blir gammal...;)

En av våra mest omtyckta spelare har nu bestämt sig för att ta ett steg längre i sin karriär. För sin personliga utveckling tycker jag att hon gör helt rätt val, dock kommer hon att vara grymt saknad hos oss. Vi har upplevt många härliga minnen och nu är det dax för henne att bygga på dem med sina nya upplevelser. Jag önskar dig ett stort lycka till och du är när som helt välkommen tillbaka igen=)!