Det närmar sig med stormsteg

           

Båstad Outdoor Open, ja vad säger man. Det är årets roligaste helg med en touch av både innebandy och fest. Jag gör inget annat än att hålla tummarna för att regnet ska hålla sig borta. Att spela inomhus förstör hela turneringen, för själva poängen är ändå att vara gynnad/missgynnad av sol i ögonen, motvins etc som gör allt så speciellt. Att slippa kolla matcher inne i en sunkig idrottshall och istället få njuta av dem i gassande sol är en obeskrivlig känsla=)

Vädergudar, hjälp oss!!!

Aj om de hade trillat på mina tår...

Jag hade lovat hjälpa pappa med att hämta stenar uppe på Granngården. Jag hade fått en beskrivning om var de skulle ligga någonstans och när jag väl hade hittat dem började jag lasta upp dem på vagnen jag körde. De var inte några små lätta utan de var stora bumlingar som vägde cirka 15 kg/st. Fyra stycken skulle jag ha med mig och när de var pålsatade på vagnen var det bara till att köra vidare till kassan, men det var lättare sagt än gjort! Inne i affären fanns där en liten ramp som jag var tvungen att köra över och jag tänkte att: "Här gäller det att ta i från början så att jag kommer upp med hela lasset". Jag tog sats och det såg ljust ut när vagnen styrde uppför, men rätt som det var hamnade den lite på sne och en efter en trillade stenarna ner. Som det lät! Turligt nog var där ingen som såg mig och jag var snabb med att köra upp den tomma vagnen ovanför rampen för att sen bära varje sten uppför och lägga på dem igen innan någon skulle komma. När det var fixat var det bara raka vägen till kassan för att betala,innan jag försvann fort där ifrån=)

Elina 22 år

image42

Grattis grattis min älskade vän=)! Hoppas att du får en underbar dag!


Kalas, Hbg och en underhållande prick!

I lördags det det födelsedagsfirande hemma hos Elina. Det bjöds på god mat och vi tolv om var där hade mycket trevligt! Vid elva skulle vi ta tåget in till Helsingborg och som vnligt när man ska åka tåg så var vi ute i sista minuten... Cykeltramporna gick av bara den, tro det eller ej men vi hann med=) När vi väl var framme i Helsingborg strosade vi mest rundor och efter tre timmar tog vi tåget hem igen. Det var verkligen kaos när vi skulle gå på och där var en tjej som var ytterst nära att trilla ner mellan tåget och perrongen, obehagligt! Vi var nästan först på och fick därmed sittplatser. Sidan om mig hamnade en äldre herre som roade oss rätt rejält... Allt från att läsa SMS till att sjunga; Korken av, botten upp, vege vege holm..." Det var en rolig och minnesvärd färd... Haha! Slutdestination blev hos Elina. Vi städade undan från festen innan det var läggdags. Vid niotiden på morgonen fick vi gäster och vilken hotellfrukost vi ställde till med=)! Resten av dagen spenderade jag i solen ute på vårt nya trädäck med en bok i handen. Jag såg även ÄFF´s första halvlek tillsammans med Frida, dock var det inte något skönlir... Kvällen avslutades med ett släktkalas hos Elina.

Tack för en trevlig helg tjejer=)!

Sandiga och våta, vilken syn!

De första dagarna på min semester har gått i shoppingens tecken=). I måndags åkte jag och Emma till Väla för att förnya garderoberna. Emma hittade en hel del medan jag nöjde mig med ett par baslinne. Gårdagen tog vi en runda i Ängelholms stad och där var det bättre lycka för mig, ett par jeans. Emma hittade också en del och vi var båda två nöjda när vi åkte hemåt.

Innebandypasset bjöd på många góa skratt, inte minst när vi sprang hinderbanan nere på stranden. Upp och nerför backar, ut i vattnet där vi skulle runda en pinne innan vi skulle rulla rundor i sanden. Gisses som vi såg ut efteråt! Det var lite tur i oturen att det inte var jätte fint väder för då hade de säkert varit mycket mer folk som grillat på stranden... Lira lite fotboll gjorde vi också samt sprang en del stafetter. Vårt lag vann, vilket inte var så konstigt då vi hade fuskaren Toyan med oss...;) När vi väl var tillbaka i hallen och Krille skulle plocka fram sina nycklar från avgasröret (några spelare skulle hem tidigare och hade saker i Krilles bil och fick därför lägga dem där tills vi kom tillbaka) fick han inte ut dem. Alla engagerades och till sist försökte vi till och med lyfta bilen för att de skulle rulla ut. Efter cirka en halvtimmes meckande fick vi med hjälp av en lång ståltråd med krok ut nycklarna...


Nu börjar allt det roliga komma igång

Igår drog vi igång med den gemensamma innebandyträningen igen. Som det ser ut just nu har vi tre nyförvärv; Maria Andersson från Södra Dal (div.1), Maria Ursin från Strövelstorp (div.2) och Pernille från danska elitserien/landslaget. Det vi saknar är en målvakt och det är bara till att hålla tummarna för att vi kan värva någon. Som en mycket klok person uttryckte det i helgen så behöver ett lag som inte ligger i toppen av serien en målvakt som kan göra räddningar som kan ge de där extra poängen. Lyckas vi få hit någon högklassig i buren ser det riktigt ljust ut för oss i år. Fjolårets stomme finns kvar och den har vi som sagt breddat med ett antal duktiga nyförvärv. Dessutom verkar det som om det är ytterligare spelare på väg hit. Träningsdosen har ökats på så att vi nu kör gemensamt mån-tors där även vissa pass har blivit längre. Om allt klaffar tror jag att vi denna gång har marginalerna på vår sida för att ta oss till slutspel=)!


Bilder från Martinas födelsedagsfest


              
Hektisk vecka som mynnar ut i semester=)

Jag har inte gått under jorden även om det kan verka så på min ouppdaterade blogg... Det har varit full rulle hela veckan och idag känns det bara tomt över att inte ha något som jag måste stressa iväg till. Jag hoppas att vädret blir bra för vad ska jag annars göra under en tre veckors lång ledighet?! Givetvis kommer innebandyträningarna att fylla en stor del då vi drar igång nästa vecka igen efter fyra veckors egenträning. Det ska bli roligt att träffa alla igen och slippa lägga ner så mycket tid på den individuella biten.

Jaha, vad har då hänt denna vecka? Förra lördagen var det födelsedagsfirande hemma hos Martina i Helsingborg. Det var en mycket trevlig kväll där alla var så grymt mätta när vi skulle hem. Det blev tyvärr ingen utgång eftersom jag skulle upp och jobba, och nästan alla följde i mitt fotspår att åka hem istället. När jag skulle släppa av min sista passagerare, Pillan, blev vi sittandes i bilen ett rätt bra tag. Vi snackade om det mesta (även om mycket handlade om en viss händelse...) och vi konstaterade att vi nog fick ta en av våra traditionella "Pillan-Emlan kvällar". Under tiden vi satt i bilen kom det ett par personer gående, när de såg att det var vi öppnade de dörren direkt för att få lift till Bahnhof. Bilen bagav sig därmed vidare ner till stationen där vi lämnade av dem. (Bengan, du skulle ha varit med för den ena av dem var den personen som vi diskuterade tidigare under kvällen som du inte visste vem var...)

Hela denna vecka har det var innebandylägret Camp Öresund. Vi i dam- och herrlaget ska hjälpa till med diverse saker och i måndags innan mitt vanliga jobb var det alltså min tur. Som uppgift fick jag skjutsa ungarna mellan de olika idrottshallarna. Även fast det var minibussar vi körde så lyckades jag klara ut det utan några större probem (om man bortser från att jag inte fick i backen när alla 80 barn stod och väntade...Hmmm, var något med en knapp som skulle tryckas ner samtidigt... Var ju inte så lätt för mig att veta så fick be en av ledarna om hjälp...Haha...men det bjuder jag på...) Ni som känner mig väl vet även om att mitt lokalsinne inte är det bästa. Det var därför ganska komiskt att jag körde först av alla de fem bussarna när vi skulle till Magnarp. Tro det eller ej, men jag körde faktiskt inte fel en enda gång...Haha! De minsta killarna "slogs" om vem som skulle sitta i framsätet och till min förtjusning var det min favorit som drog längsta strået;) Jag och Kevin har tidigare varit trogna supportrar till våra brorsors fotbollsmatcher. Han är så gó och söt! (synd att han inte är äldre...Hehe!)

I övrigt har det varit mycket jobb i veckan. I onsdags var jag hemma hos Pillan i Hillarp där vi grillade och hade lite girl-talk. Senare på kvällen slöt Oskar upp och drog sina historier...Haha...kul var det i alla fall=)!

I torsdags bjöd Elina mig på middag efter ett tolvtimmars arbetspass. Det blev lite TV-tittande innan jag var tvungen att åka hem och lägga mig. Jag hade nämligen en lika lång jobbedag på fredagen.

På tal om fredagen så blev den lika fullspäckad. Efter jobbets slut hämtade jag upp Öster och Babs för att släppa av de i Ängelholm. Tydligen tyckte de att jag var en aning stressad, men det var i alla fall inte mitt fel att jag höll på att krocka. Fy säger jag bara, det var riktigt nära ögat! När jag kom körandes inne på Statoil i Ängelholm var det en bil som svängde in på min körbana. Med bromsen i botten ven det i ljulen och den mötande bilen svängde snabbt över på sin körbana, dåre!!! Väl här hemma gick det i ett rasande tempo och jag mötte upp Emma när klockan var kvart över nio. Vi åkte till Bahnhof där det var grillad mat som väntade=). Det blev en trevlig kväll, dock var det värdelös musik som gjorde att man blev både trött och seg. Myggorna hade också letat sig dit och jag är tveksam till om jag någonsin har haft så många bett som jag har nu... Det kliar verkligen överallt! Jag var hemma relativt tidigt, strax innan tre, då vi kände att vi hade varit på Bahnhof tillräckligt. Det blev en kort natt då jag började jobba klockan 8 dagen därpå. 

Gårdagens kväll gick i lugnets tecken. Först var det grillning tillsammans med han som har byggt vårt uterum samt en annan familj, sen hade jag och Emma filmkväll. Det var riktigt nära att vi inte fick igång DVD:n och jag kan inte säga annat än att det är puckovarning på det... Vi kopplade, men fick inte fram någon bild eller ens någon tid på DVD:n och vi kunde inte förstå vad som var fel. Efter mycket prövande hittade vi ännu en scartkontakt som vi ansåg skulle vara den rätta. När vi nästan hade gett upp undersökte vi sladdarna ordentligt och då såg vi att de två "olika" scartkontakterna vi hade provat var samma bara det att vi använt olika ändar. Med andra ord var den inte inkopplad i TV:n... När det ljuset gick upp för oss var det inga problem att få igång filmen=)


Dagens scen: bilen

För mig är att köra bil samma sak som att sjunga ut... Så fort jag sitter ensam höjer jag volymen på stereon och tar i för kung och fosterland. Jag har en känsla av att det kan se rätt roligt ut för folk som ser mig, och idag mötte jag en vinkandes person just som jag tog en av de högre (falska) tonerna... Det måste verkligen ha sett roligt ut, men jag vinkade glatt tillbaka. Nu vet du i alla fall varför jag satt där med öppen mun, och som jag brukar säga; "Det bjuder jag på=)!"


You never walk alone

Ibland blir jag fundersam på vad jag egentligen är ute efter. Under senare tid har jag tänkt väldigt mycket på det, men jag kommer ändå inte fram till något vettigt svar. Jag söker och söker, men när jag tror att jag har hittat det jag vill ha är det alltid något som kommer i vägen, något som är fel, eller något som är för bra. Att finna det som är perfekt är lättare sagt än gjort och ibland frågar jag mig själv varför det just är det jag är ute efter för vem är egentligen perfekt? Hur kul skulle det vara med någon som aldrig gör fel eller som aldrig visar en dålig sida. Det är trots allt de små "felen" som gör en person så unik som den är. Att vara sig själv kan i vissa lägen vara svårt och det är en gåva för de som kan vara det fullt ut, att stå för den man är och för vad man älskar. Just hur den perfekta personen ska vara är det nog ingen som har ett rakt svar på även om en del nog ser sig själva som det ultimata exemplet. Ibland kan det säkert vara det svåraste att inse, att man faktiskt själv också har brister. För att komma någon vart krävs det att man möts på vägen och accepterar att ingen är felfri.

Vi når mycket längre när vi går tillsammans än när vi går ensamma!


"Här står livet i farstun så nära inpå, men det är nåt som gnager ändå. Det kallas tvivel..."
Munka Allköp med rolig personal

Det annars så sega eftermiddagspasset rann iväg i ett rasande tempo. Jag tittade knappt på klockan och helt plötsligt var dagen slut=) Det är väl i och för sig något som jag får tacka "Frys-Anders" (eller jag skulle kanske skriva And eller Olsson här...Haha!) och Öster för då allt skitsnack piggar upp jobbet;) Dessutom är jag ledsen för att jag ger dig så många pikar Öster, men det går nog på plus minus noll det där... Än så länge har du inte fått mig "ur balans" även om du försökte riktigt rejält idag... Hehe! Nu har ni det riktigt lyxigt och är lediga i helgen, själv ska man jobba så lär väl vara segt när ni är borta...;) Ses dock på måndag igen, blir kanske en "plocka-upp-varor-dans då... Haha!


Nio dagar kvar...

Min semster börjar närma sig med stormstag och jag har nu gått in på min sista tiodagars period. Lördagen den 21:a har jag mitt sista pass och jag längtar verkligen=) Förhoppningsvis hinner vädret stabilisera sig tills dess så att man kan få lite sommarkänsla!

Tisdag med sol, grillning och musik

Dagen började med ett snabbhetsträningsprogram som jag och Emma har fått av Spanky. Det är ett riktigt hårt och tufft pass som man är helt slut efter. När det var färdigt åkte jag till stranden tillsammans med mamma & pappa. Det blåste en hel del och därför letade vi upp en håla. Det var inte många som tagit sig dit och det måste jag säga var en riktig tabbe för så varmt som det var där så gäller det att passa på=)! På kvällen åkte vi en runda till Båstad där vi först var på grillfest hos Frida, trevligt! En sväng till Rix FM hann vi också med. Det var hur mycket folk som helst och att hitta parkeringsplats var inte det lättaste. Trots allt blev det en tidig kväll och det var nog tack vare att vi körde gamla hållet hem. Köerna genom Båstad var enorma och där hade man säkert fått sitta halva natten...


Skön söndag

Gårdagen var en trött historia... Kan inte sova värst länge på morgonen och när klockan var halv tio var jag uppe. Det fick jag dock lida för senare på dagen. Tog i alla fall en slappeeftermiddag hos Elina som vi avslutade med en promenad genom stan. Därefter var det middag hos Farmor & Farfar. Riktigt smarrigt med trerätters, snacka om att man var mätt när man åkte hem...! Klockan nio slockande jag och nu känner jag att jag har tagit igen mina förlorade timmar. Ikväll snackas det om att vi ska till Båstad för att kolla läget, får väl se hur det blir=)!

Bengans födelsedagsfirande

Kvällen inleddes med champagneskålande hemma hos Bengan. Glömsk som jag är hade jag lämnat kvar Bengans present i bilen och jag fick snällt be min morbror att köra ner med den igen. Tack så mycket=)! Att leka på fester börjar bli något av vår specialitet. Skratta gjorde vi i alla fall konstans vilket var en av anledningarna till att den ena leken inte gick att göra så länge (skrattade man var man ute...) När klockan var slagen begav vi oss vidare till Bahnhof. Det dansades i stort sett hela kvällen och jag hade riktigt roligt! På vägen hem råkade jag dock tappa min "förlovningsring" som jag fått av mina två favoriter...;) Jag letade lite, men insåg ganska snabbt att den var omöjlig att hitta i mörkret. Tur att det inte var någon dyrgrip...Hehe!

                 

Trots att det inte blev någon efterfest (även fast Bengan blev mutad med en hamburgare...Hehe!) var man inte i säng förrän vid fem. Efter att ha insett att min mobil hade skickat iväg "egna" SMS (jag förlåter er, men ni har i alla fall lärt er en läxa...) blev det till att försöka reda ut allt. Jag hoppas att det är okey från alla håll nu, och jag ska i fortsättningen hålla hårt i mobilen...;)

Tack Bengan för en super rolig fest=)!

Ekebo med gamla favoriter

Mellan alla flaskor passade jag och Pillan på att stå och vila på "rätt" ställe. Som små hade vi båda två Arvingarna som idoler och det blev nästan till att uppleva gamla minnen när man både hör och ser dem igen... För att förgylla Bengans födelsedag, och för att ge henne en personlig present (givetvis fick hon mer av oss, men detta var ändå lite speciellt...Hehe), begav vi oss till signeringen för att ordna detta kort. Casper var en riktigt diva och han kan slänga sig i väggen, Lasseman var lika populär hos oss som vanligt och vi fick till och med en grimas av honom...;) En som höjdes upp rejält var Kim och som Pillan sa; "Han tog hand om oss..." Haha! Vi hade i alla fall himla kul=)!

image32

Jobb olika tider på dygnet

Jag har precis kommit hem från Allköp och ska bara snabbt äta och göra mig iordning inför nästa skift. Mellan 21.30-03.30 ska jag nämligen gå och plocka flaskor med fotbollslaget på Ekebo. Därefter ska jag försöka komma till ro så att jag får lite sömn innan jag ska till Allköp och jobba igen. Morgondagens pass är mellan 10.30-19.15 och sen bär det iväg till Bengan på fest=)!

Världens bästa Spanky!

Nu när vi har individuell träning rågfrågade jag och Emma vår förra tränare Spanky om några träningsförslag. Det är så lätt att man blir "blind" på det man gör och bara kör samma saker hela tiden. Han hjälpte oss direkt med olika program och igår träffade vi honom dessutom för försäkra oss om att vi hade förstått allting rätt. Han är verkligen toppen och jag kan inte säga annat än att jag saknar honom! Det fanns "vissa" som inte ansåg att han räckte till som tränare åt oss. Jag är övertygad om att det hade gått lika bra för laget om vi hade fått ha kvar honom säsongen ut. Jag skulle till och med kunna sträcka mig och säga att en bättre tränare har jag nog aldrig haft och jag är tveksam till om jag någonsin kommer få någon så bra som honom. För mig är en tränarens personliga kontakt med spelarna minst lika viktig som det sportsliga. På plan gav han mig det självförtroende som andra tränare bara har "trampat" längre och längre ner. Du är guld värd=)!

Veckans motto; vardagslyx är vi värda

Tidigare i helgen hade Jennie frågat mig om jag ville med henne och Martina till Tempel Club Monday i Helsingborg. Jag tackade då nej pga jobbet. I sista stund ändrades dock mina arbetstider och jag kunde alltså följa med ändå=). Det blev en trevlig kväll och jag börjar nästan bli lite bakant med stora stan...;)

Ikväll blir det ännu en vardagslyxgrej, nämligen ett restaurangbesök med tjejerna. Vi får se var vi hamnar då vi har en hel del ställen som vi har sagt att vi vill gå och äta på. I vilket fall som helst så kommer det bli hög mysfaktor=)!

Ingen utgång, men tar igen det denna helg istället=)

Lördagen bjöd på en trevlig kväll hemma hos Emma. Spelet upp/ner roade oss rätt länge innan alla hade fattat poängen...;) När de andra skulle vidare ut var jag sugen på att följa med in ett tag, men tröttheten knackade på och jag begav mig hemåt istället. Nu i efterhand ångrar jag nästan att jag inte gick in på Bahnhof ett litet tag, tydligen hade det varit jätte mycket folk där. Å andra sidan är jag istället extra sugen till kommande helg. På fredag ska fotbollslaget hjälpa till inne på ekebofestivalen med att plocka flaskor. För det kommer jag bland annat att få två stycken fribiljetter och ett tag var vi alla sugna på att åka dit på lördag för att roa oss. Nu har jag istället bestämt att det för min del blir Ängelholm och Bahnhof. Biljetterna hade jag tänkt sälja och det lär nog inte bli så svårt att få sålt dem då de till ordinariepris kostar 290 kr/st, rena rånet...