Disiplin var ordet;)

Vilka seriösa träningspass jag och Emma har genomfört. I onsdags körde vi både distans-, back- och spänstträning innan vi avslutade med styrketräning på gymmet samt MAQ- och stabilitetsprogrammet. Jag kan inte säga annat än att det var riktigt bra jobbat! (Egentligen lite krydd att köra allt det på en gång, men vi var inne i ett sånt stimm att det gick av bara farten...) Det blev även en runda på gymmet både igår och idag, vilket känns i kroppen... Nu blir det vila i helgen, max en liten joggingrunda. Vi har nu "bara" tre veckor kvar av vår individuella träning innan vi ska greppa klubban igen. Det kommer säkert ta ett tag att få tillbaka känslan i den, men förhoppningsvis har vi hittat den innan Båstad Outdoor Open...=)

Ikväll är det grillfest med fotbollslaget hemma hos Frida. Även om vi inte var så många som kunde komma så ska det bli trevligt, bra initiativ=)! Imorgon ska vi egentligen ha kusinträff, men jag jobbar kväll så det känns inte så lönt att bege sig till Åstorp för att sen åka hem tidigt pga att man ska upp och jobba på söndagen. Som det ser ut nu så lutar det åt att jag stannar i Ängelholm och tittar in en runda hos Wahlströms. Tojan skulle komma till stora stan så kan vara kul att träffa henne, var ett tag sen sist. (Yes, vi förväntar oss att höra allt om era träffar...hehe!)

Onsdag, ledig från jobbet=)

Idag är min sista lediga dag innan allt jobb drar igång på allvar... Jag kan inte säga annat än att det känns sådär att jobba sju dagar i veckan, men med siktet inställt på min semster så ska det nog gå bra=) Efter lunch kommer det bli en runda till stan med mamma för att uträtta lite ärende. På seneftermiddagen ska jag och Emma ta på oss våra löparskor för att springa i backar och därefter avsluta med en runda till gymmet. Konstigt nog ser jag fram emot det, men det är väl för att jag slipper göra det själv=)

Den lille börjar bli stor;)

Grattis grattis brorsan på 18-årsdagen=)! Nu väntar jag bara på att du ska fixa ditt körkort så man kan utnyttja dig som taxi...Hihi!

image31

Roliga historier på gymmet

Dagens träningspass blev ett besök på gymmet. Trots att det var söndagförmiddag blev det rätt händelserikt och jag hann inte mer än dit förrän en av grabbarna (stämmer Madde och Emma, det var fightkillen...) säger att han har stenkoll på var jag har varit i helgen. Han bor ungefär mittemot Elina och hade tydligen sett mig där. I denna stad är det inte lätt att vara anonym...;) I slutet av passet kör jag igenom vårt bålstabilitetsprogram. Samtidigt är där en som kör liknande övningar sidan om mig. Efter ett tag börjar han prata och frågar en hel del om vår försäsongsträning. Jag som inte har så bra koll frågar efter en stund vad han sysslar med och det visar sig att han spelar i Rögle... Jag tror att han räknade med att jag skulle veta vem han var, men jag har som sagt noll koll på hockey i allmänhet... Hoppas inte han tog illa upp i alla fall=) När jag sen kom hem var jag tvungen att kolla upp vad han hette och det visade sig att det var en av de mer kända namnen också, eller i alla fall ett namn som man ofta läser i tidningen... Nej, de var inte Kenny Jönsson, han känner jag igen...;) Jag fick höra en del om hur Rögle försäsongsträna samt att de bland annat hade LG som fystränare. Deras sista gemensamma pass, innan deras individuella träning drog igång, var inte att leka med. Jag ska aldrig klaga på våra löpningar! På förmiddagen hade de sprungit en mil och därefter kört olika sorters bollspel. På eftermiddagen hade det varit dags för ett cooper-test innan de avslutade dagen med ett beep-test på stranden(!). Hälften hade spytt och jag kan inte säga annat än att jag förstår dem...! Du har takterna kvar LG, jag är dock glad över att de idéerna inte existerade under fotbollsgymnasietiden...;)


Midsommarafton

"Det bjuder vi på..." Detta var verkligen helgens motto...Hehe! Koncentrerad äpplejuice kan vara bra att ha till mycket, eller vad säger ni tjejer...(dock var man väl sådär sugen på det till dagens frukost...) Det blev en super mysig inflyttningsfest hemma hos Elina. Hon hade ordnat jätte god mat och alla var riktigt mätta efteråt! Bengan och jag tog tillfället i akt att gå och köpa piggelinglass till våra drinkar (de blev inte lika goda som vanligt, råkade göra de lite starka...) Som tur var slutade inte kvällen som den har gjort de andra gångerna som piggelin har varit i farten...;) Det blev även några rundor med spelet Twister och när vi hade kommit överens om att det var tillåtet att tacklas var det inte många som stod på benen, men roligt hade vi i alla fall=)! Elinas skivsamling letades igenom och vi fastnade rejält för "Hits for kids" med gamla godingar från mellanstadietiden. Emellanåt svängde det rejält...=) Jennie hade fått sin vilja igenom om att vi skulle ut i Helsingborg. Bengan som skulle upp och jobba hängde inte på, men vi andra begav oss dit. Det blev väl inte riktigt som vi hade tänkt oss, men det var ingen som klagade särskilt över de.

image30

Cooper kändes bättre än väntat

Cooper-testet är gjort och jag känner mig hyfsat nöjd med resultatet. Nu är vi som sagt nertränade och förväntades inte springa på någon särskilt bra tid, ändå förbättrade jag mitt förra resultat med fyra sekunder. Det låter kanske inte så mycket, men den tid som jag vill springa på efter försäsongen närmar sig=) Jag måste dessutom säga att det gick mycket lättare att springa denna gång än sist, alltså hade jag nog kunnat öka tempot lite tidigare... Kan ju vara bra att veta till nästa gång...;)

Imorgon är det jobb mellan 9-13 som gäller. En riktigt gó tid faktiskt då jag bara är extrainsatt och ska därför mest glassa runder...;) Lyx! Nej men jag får väl avlösa de andra på raster och göra lite ärende, men det känns inte särskilt betungande...

Nästan lite sorgligt...;)

Imorgon är det sista gemensamma innebandyträningen innan vi tar ett uppehåll på fyra veckor. På ett sätt ska det bli skönt att jag själv kan planera när på dygnet jag vill träna, å andra sidan tycker jag att det är rätt kul när vi tränar tillsammans. Att ta ut sig till max är lättare att göra då alla runt omkring en också gör det precis som att man ibland behöver ha någon som står och gapar/hejar på en när man springer i backar. Det ska säkert inte bli några problem med de individuella passen då man har gjort många såna under årens lopp, dessutom tror jag att både Bengan och Emma är villiga att hänga på någon gång?! Det är vad jag hoppas på i alla fall...=)

Rena rama utklassingen!

Seger med 19-0, en mer spännande match får man nog leta efter...;) Det var ingen höjdare direkt, jag föredrar tuffa och jämna matcher! Som vår tränare uttryckte det: "När ni har gjort fyra mål får ni inte spela mer". Därför fick Engvall och jag gå ut när det återstod en halvtimme av matchen (Jepp, vi tror att det var därför vi inte fick spela hela...Hehe!) Alla gjorde i alla fall sitt jobb och det är väl en styrka i sig att fortsätta spela som vanligt även om man möter ett mycket sämre lag.

Onsdag

I förmiddags var det jobb som gällde. Det var hur mycket som helst att göra och tiden bara rann iväg. Jag fick dessutom ett trevligt besök, eller det var en hel del som jag kände som var och handlade idag, men ett var extra kul...;)

Nu är det snart fotbollsmatch, den sista innan sommaruppehållet. Vissa matcher är lättare än andra, och detta är ett Kågeröd som vi i vanliga fall inte ska ha några som helst problem med. På ett sätt hoppas jag ändå att det blir lite jämt för matcher där siffrorna rinner iväg är något av de tråkigaste jag vet. Förra gången blev det seger med 10-0, och vi får väl se vad resultatet stannar på ikväll...

Tjejkväll i den nya lägenheten

Igår kväll var vi hemma hos Elina för att uppdatera om allt som hade hänt. En del hade mer att komma med än andra och mobiler pep med jämna mellanrum...;) Vi planerade även en hel del inför fredagens midsommarfirande och jag kan inte säga mer än att jag ser fram emot att få fira det tillsammans med mina underbara vänner=)! Allt från groggar och kläder diskuterades och det känns som om kvällen kommer bli mycket lyckad!

Jag och Jennie fann vår egen lilla låt, men jag tror att vi behåller den för oss själva...;) Glöm dock inte bort de nödvändiga kraven...Haha!

Trött på allt det tekniska

Det var bara ett halvår sedan jag köpte min dator, ändå har den redan börjat klabba. Jag har problem med alla program som är kopplat till internet (förutom msn), så typiskt! Lillbrorsan har kollat på det och inte ens han reder ut det. Jag får väl ringa till supporttjänsten och be om hjälp istället.

Munka/ÄFF - Kvidinge

Det blev seger med 3-2 mot ett Kvidinge som hade sina bästa spelare i Alek (spelade hos oss i fjol) samt deras målvakt som stod för några riktigt svettiga räddningar. Jag lyckades göra två mål, vilket inte var särskilt svårt efter de fina framspelningarna jag fick från Frida N och Bengan. Innan vi får uppehåll har vi Kågeröd på onsdag. Det är dock inte säkert att det blir någon match då det ryktas om att de ska dra sig ur serien, lite trist!

Lottningen till Båstad Outdoor Open har kommit in idag. Vi hamnade i samma grupp som Halmstad (div.1), Warberg (div.1) och Landskrona (div.2). Jag ser verkligen fram emot den turneringen och hoppas på att vädret inte sätter stopp för utomhusspelet. Det är en speciell känsla när man även i innebandy kan påverkas av med- och motvind samt solen i ögonen.


Koncentrerat på ben med avslutande beep- och coopertest

Dagens fotbollsmatch kunde jag egentligen inte vara med på, då jag skulle jobbat mellan 13-19. Som tur var erbjöd sig en på jobbet att ta mina sista timmar så nu kan jag helt plötsligt spela, så kul=)! Motståndare är Kvidinge och det kan säkert bli en tuff match. Min fysiska status är dock inte riktigt hundra... Förra veckan körde vi koncentrerat ben fyra dagar i rad varav vi avslutade med ett beep-test (nej, ingen fick något bra resultat på det...) Nästa vecka ser likadan ut förutom att vi ska avsluta med ett cooper-test istället. På torsdag kommer kroppen må som den förtjänar...;) Det som i och för sig är skönt är att vi denna gång inte behöver ha någon vidare press på oss när vi springer testerna (även om jag som vanligt mår dåligt av prestationsångest innan de ska göras...) då det är meningen att resultaten inte ska vara särkilt höga pga att vi är nertränade. Ladda, ladda, ladda för ännu en benvecka...=)! 

Tack för din kommentar Pillan, den värmde=)! Det är jätte kul att läsa era kommentarer till mina inlägg, fortsätt gärna så! Puss på er!


Hänga och vika kläder, jag har blivit något av en specialist på det området=)

Igår kväll var det inte som en vanlig lördagkväll utan det var Elinas flytt som gällde=) Jag blev ansvarig för klädkammaren och måste säga att det gick riktigt bra (förutom när Elina och Lotte kom in för att fixa mer plats, då blev det rörigt...hehe!) Vi gjorde ett gott ryck och nu är det mest lite småplock kvar att få upp. Som vi sa igår; "Det ska bli trevligt att få hälsa på i denna lägenhet och bara kunna sätta sig i soffan...;)"

Elina, jag hoppas att du inte var uppe alltför länge efter det att vi hade åkt hem, du behöver sömnen för att orka! Hör av dig istället så kommer jag och hjälper dig, två stycken gör saker fortare än en=)!

Skrattade oss igenom studentfirandet

Igår tog Klippans gymnasie studenten. Jag, Emma, Jessa, My, och Elle tog oss dit för att fira vår egen lilla Scott. Det blev en myckert trevlig kväll med många góa skratt=)! Jag kan inte säga mer än att Marika är i en klass för sig. Haha...det är verkligen kul att du bjuder på dig själv! Kan du inte ta tag i din träning nu så att vi får tillbaka dig igen, du livar upp stämningen...;)! Förresten lovade du ju "Krill" (Jessas egna smeknamn...haha) att du skulle träna på måndag. Han tyckte säkert det var trevligt med ett fyllesnack på fredagskvällen;). I present av oss fick Scott ett par örhänge som jag och Emma hade valt ut. Vi visste inte riktigt om hon skulle gilla dem, men att hon valde att ha de på sig resten av kvällen tog vi som ett gott tecken=)! Jag var körandes (måste säga att jag är rätt sugen på partay nu. Har festat tre gånger på ett halvår varav senast var i påskas...) och var hemma vid halv ett efter att ha släppt av övriga i stan. Jag hoppas att ni fick en trevlig kväll ute, själv gick jag och la mig för att vara pigg till dagens jobb!

Elina, snart klar i nya lyan

Denna vecka har gått i flyttens tecken. Elina har fått sin lägenhet och vi har gjort allt ifrån att bära lådor till shopping i Ullared=)! Det ska bli riktigt spännande och se hur det kommer att se ut när allt är på sin plats! Roligt har vi i alla fall haft det, särskilt när vi skulle få in alla nyköpta grejor i den lilla bilen...Haha, ett gott skratt fick vi verkligen;)! 

Vilken skön avslutning på terminen

Vi har nu fått tillbaka vår C-uppsats. Alla tre är vi riktigt nöjda då vi kunde inkassera högsta betyg på den=)! Jag säger bara, gott jobbat! Nu har vi bara en D-uppsats kvar att skriva...;)

Besvikelsen byttes till förtjusning...;)

Förra veckan blev vi lovade att vår "Hembygdsparksrunda" (som vi springer en gång i veckan och som inte är särskilt rolig...) skulle förnyas. När vi kom till träningen ikväll hade Christian fått instruktioner om  vad vi skulle göra. Till allas stora besvikelse så var det samma runda ännu en gång. Han ändrade dock på träningen och körde bara halva den rundan och la istället till kortare ryck i backe, vilket var riktigt roligt! Det blev gó fart på allas ben=)!

Fredag, lördag, söndag

Helgen har runnit iväg i ett rasande tempo med både jobb, student, strand och fotbollsmatch.

Fredag: Jag och Bengan körde ett två timmars träningspass som bestod av både löpning och styrketräning på Friskis & Svettis. Efter det åt vi en riktigt god frukost hemma hos Bengan! Vi gav oss ut på stan för att fixa studentpresenter till de i fotbollslaget. Det vi köpte blev vi själva helnöjda över, dock bestämde vi oss för att nästa år är det någon annan som får ordna presenterna för nu har vi gjort det två år i rad...;) Traditionsenligt vid skolavslutningen åt hela familjen jordgubbar med glass hemma i trädgården innan vi skulle ner på studenternas utsläpp. Jag kan inte säga annat än att det var riktigt varmt att stå bland allt folk. Jag tyckte lite synd om killarna som gick i svarta kostymer, dock hade jag nog hellre haft sånt väder än det som vi hade på vår, ösregn...! Under kvällen hann jag besöka tre stycken studenter. Från början hade jag tänkt åka till fler, men insåg ganska snbbt att det inte fanns en chans att hinna med alla.

Lördag: Det var jobb mellan 8-14 innan jag åkte ner till stranden där Elina och Jennie hade "tagit plats", för fy med folk där var! Jag satte min solstol precis sidan om Elinas, men jag kunde knappt fälla ner den för då slog den i det tjejgänget som satt sidan om oss. Kvällen gick i det lugna tecknet med slappe som tema.

Söndag: Idag var det matchmat hemma hos Elina, vilket betydde att det var tredje gången i rad jag var där för att äta. De fick grymt mycket mat över efter Chris student och var glada för all hjälp de kunde få och jag var inte sen till att tacka ja...;) Klockan 17 var det avspark i seriefinalen mot Klippan. Vi var både obesegrade innan denna match och för vår del låg det en hel del prestige i mötet också. Vår förre tränare är nämligen tränare för Klippan detta år. Resultatet skrevs till 2-2, vilket kändes rättvist då lagen hade vars en halvlek. Vanligtvis brukar jag aldrig klaga särskilt över domaren, men denna match går det inte att undgå, jag säger bara katastrof! Vi ligger fortfarande etta i serien, dock bara genom att vi har gjort ett mål mer än Klippan, jämnare kan det inte bli!

20-årig Bröllopsdag

För tjugo år sedan, närmare bestämt den 6 Juni 1987, gifte sig mamma och pappa. För att fira ville de att familjen skulle göra något tillsammans. Det blev en heldag i Danmark där vi först gick och strosade i Helsingör innan vi åkte till Gilleleje för att sola och äta vår medtagna matsäck. Till efterrätt blev det en smarrig glass=)! För min del blev det inte någon shopping, däremot hittade brorsan desto mer. Han tyckte det var finnemang att han själv slapp betala...;) Dagen kunde inte blivit bättre och avslutades med en skön 5-0 seger för de svenska fotbollskillarna=)!


image28   image29
BRORSAN OCH JAG                                                  MAMMA OCH PAPPA

Robotrörelserna börjar ge med sig

Jag kan inte säga mer än att jag hade sjukt ont i kroppen efter söndagens träningspass! Trots att vi har kört järnet i ett antal veckor nu så var inte kroppen van vid innebandyrörelserna... Rumpan och ryggen har varit värst och det såg riktigt stelt ut på gårdagens träning... Turligt nog var jag inte den enda utan nästan alla som hade varit med och lirat hade känningar. Det är ju i alla fall gott och veta att innebandy som är så roligt ger bra med träning också...;)! Som krydd på moset körde vi vår berömda Hembygdsparksrunda igår kväll. Långa backträningsintervaller var inte jätte populärt hos någon av oss, dock släppte det onda allteftersom vi löpte. Idag är jag nästan som vanligt förutom att jag går lite hackigt nerför trappor, men det mjukas nog upp under dagen...;)

Obesegrade serieledare, hur länge kommer det att hålla?

image27

Efter innebanydagen begav jag mig direkt ut till fotbollsmatchen mot Salamis. Vi hade inga större problem med dem och vi gick segrande ur kampen med 7-2. Det kändes att jag hade varit igång hela dagen, då mina ben inte riktigt ville som jag ville... Det blev i alla fall två mål från min sida=)

Innebandyns try-out dag

Klockan 8.30 samlades vi i hallen för en gemensam frukost. Sju nya ansikten dök upp och jag måste säga att där var många jag var imponerad av. En målvakt känns som högsta prioritet och om hon som var på provträningen väljer att skriva på ser det riktigt bra ut. Det som ska till är att hon får ett jobb här nere, lyckas det så har vi knutit till oss en målvakt i världsklass! Övriga spelare kom från blandade divisioner och länder; en var från danska landslaget, en från norska landskaget, en från division ett och tre stycken från olika division två klubbar (varav en spelar i U19 landslaget). Det ska bli spännade att se hur truppen kommer se ut, tror att den skulle vara spikad vecka 30.

Vi hade ett tvåtimmars träningpass på förmiddagen där det var en hel del innebandyspel. På eftermiddagen fokuserade vi mycket på skott och passningar. Jag kan ju inte påstå att jag var vän med min klubba, kan knappt förstå att jag ens lyckades spela med den förra säsongen...=) Det är väl bara till att försöka få tillbaka den lilla känsla man hade i fjol och se om det räcker detta år också...;)! 


Kanon och kalkon

Efter tjugo minuters spel var det nog inte många som sa emot att våra grabbar låg bra till för seger, men vilken avslutning det blev! Det tog dock ett tag innan vi fattade vad som skulle hända, då det emellanåt var ett himla liv på sportbaren vi satt på...

Omgivningen gav oss några góa skratt. Det var en hel del som hade sina egna orginella stilar... Att knäppa byxorna innan man är klar på toa var inget alternativ för han som satt framför oss. Det blev ju mål precis när han var där inne och han ville ju inte missa reprisen också, när den var sedd gick han tillbaka in för att slutföra det han hade påbörjat. 
 
                             
Frida, jag och Anna                             Sofie, Elina och Bengan

Trots fotbollsmatchens ovanliga slut så var det en trevlig kväll vi hade! Nu är det bara att hoppas på att svenskarnas första halvlek kan upprepas i 90 minuter på onsdag!


Som vanligt en fullspäckad helg

Klockan åtta i morse begav jag och Bengan oss ut på en löptur. Det var helt underbart väder att springa i, och vi tog en runda ner om stranden. Efter 45 minuter kände vi att det räckte för denna gång och fortsatte istället med styrka på Friskis och Svettis. Egentligen har jag genom innebandyn gratis medlemskap på Träningsakademin, men för några veckor sedan valde jag att förlänga mitt Friskiskort (jobbet betalar ändå så jag tyckte att jag likaså kunde utnyttja det...) då jag har tröttnat lite på Träningsakademin. Jag kände att jag behövde ett miljöombyte samt lite nytt folk runt mig när jag tränar. (Jag syftar verkligen inte på dig Emma för våra träningar behåller jag gärna...Hihi! Vi får planera in en dag nästa vecka!) Efter ytterligare en timmes träning var det dax att cykla hemåt igen.

Det blev även en runda till stan tillsammans med Jennie, innan mamma och jag ordnade våra ärende. Just nu har vi hantverkare i hela huset då vi håller på att bygga om vårt uterum. Det kvittar var man än är så känner man sig bara i vägen, alltså var det en perfekt dag till alla saker man behövde fixa!

Ikväll har det varit softekväll med tjejerna, vilket ska bli riktigt mysigt! Hela helgen kommer i övrigt gå i ett. Imorgon är det jobb nästan hela dagen och på kvällen bär det in till Helsingborg med fotbollslaget. Vi har bokat bord på Telegrafen där vi ska heja fram de svenska fotbollsgrabbarna till seger=)! Söndagen går i sportens tecken. Vi ska ha vår try-out dag med innebandyn mellan 8.30-18.00, dock har jag fått tillåtelse att åka ifrån lite tidigare för att spela fotbollsmatch. Även om helgen är välfylld är det mestadels roliga saker som händer, den kommer i vilket fall som helst att rusa förbi...!