Årets nyårslöfte

- Våga ta risker!

Jag vågade inte, du vågade inte. Tänk om någon av oss hade vågat...

GOTT NYTT ÅR=)


Det finns en anledning till varför jag sällan nickar på en fotboll, de är hårda!

Nu i mellandagarna så brukar vi alltid vara med i diverse inomhuscuper i fotboll. I år var inget undantag så igår åkte jag till Åstorp för att heja på mina lagkamrater. En bit in på kvällen så dök även supportern Katta upp. Hon satte sig vid mig och när hon tittade ner på sin mobil så ven det plötsligt en boll förbi oss.

- Det var nära ögat!
- Ja, det gäller att ha koll på vad som händer för det vore ju mindre roligt att få en läderboll i huvudet när man inte är beredd på det.

Tio minuter senare:

Jag: Vill du ha en läkarol?
Katta: Ja, tack!

Plötsligt händer det som inte får hända. Under tiden som vi tittar ner i asken så kommer det en boll flygande emot oss. Vi ser den inte och rätt som det är så träffar den Katta rakt i huvudet. Hela läktaren blir knäpptyst och vi bara tittar på varandra. Efter några sekunder brister vi ut i skratt och det var ju inget vi var ensamma om, övriga läktaren var inte sen på att hänga på...;) Efter den händelsen följde vi hela tiden spelet med blicken, ett sånt misstag gör man bara en gång...


Jag kan cykla

I måndags var jag hos min nya sjukgymnast Marianne.

- Hur länge behövde du ta starka tabletter för din smärta?
- Jag har inte haft ont så har inte behövt ta några.
- Oj, det var ovanligt.

Tydligen så är jag väldigt lyckligt lottad som har sluppit all smärta i samband med min skada. Jag är dock inställd på att det kommer vara en enorm skillnad efter operationen (inte minst efter allt jag har hört från My...;) vilket egentligen inte är så konstigt eftersom det ska in och städas/byggas i ett redan irriterat knä.

Av Marianne fick jag lite nya övningar som jag kunde göra samtidigt som jag skulle fortsätta med mina gamla. Hon testade även om jag var redo för att cykla, vilket jag skulle vara om jag kunde böja mitt skadade ben mer än 105 grader.

- Det klarade du ju med råge. 5-10 minuter får du lov att trampa, men bara med ytterst liten belastning på.

Vilken lycka det var att få sätta sig på cykeln. Känslan av att kunna göra en rörelse på samma sätt som jag gjorde innan skadan var häftig. Att det dessutom blev en tendens till några svettdroppar (lite överdrivet kanske, men i kombination med mina andra styrkeövningar så fick jag upp värmen i kroppen...) var underbart!

Det är de små stegen som räknas

Det har nu gått fyra veckor sedan jag skadade mig och här kommer dagens lägesrapport:

* Jag använder inte mina kryckor inomhus. Förhoppningsvis kommer jag inom det närmsta få lägga dem helt och hållet.

* Uppför trappor går jag helt obehindrat. Nerför är det dock svårare, men jag klarar av det=)

* Omkretsen runt mitt skadade knä/lår har minskat med 2-3 cm jämfört mot mitt friska. Musklerna tynar bort fortare än man tror och jag vågar inte ens tänka på hur det kommer att se ut några veckor efter operationen... 

* I torsdags var det första gången som jag körde bil. När det bara gäller kortare sträckor så är det inga problem och det känns skönt att inte längre vara så beroende av andra.

* Jag kan böja mitt ben mer än 90 grader.

* Jag kan ta på mig strumpor utan att behöva sätta mig ner på golvet...

* Jag har fått sår vid mina tummar. Vems fel? Kryckornas...

* På matchen mellan FCH - Warberg kunde jag sitta utan att behöva lägga benet på stolen framför (den var dessutom upptagen så det alternativet fanns ändå inte) Tack för biljetten Emma=)!

I sådana här situationer gäller det att glädjas åt det lilla. Det tråkiga är dock att jag, efter operationen, kommer att få börja om på noll igen...


Julafton tillsammans med nära och kära

Jag vaknade ganska tidigt, gick upp och tittade i julstrumpan. Tomten hade hälsat på denna gång också...


Brorsan, kusin, Tomten och jag

Kusin Thilda och jag lekte med kameran=)

Innebandykväll med jobb

Igår hade vi lite julavslutning med jobb. På lunch var vi och åt julbord på båten Svea. Det var faktiskt riktigt gott (eller i alla fall köttbullarna och laxen, sillen höll jag mig ifrån...) dock gungade det lite väl mycket för att man skulle kunna njuta fullt ut. Några såg däremot fördelarna i det också: "Det blir en billig fylla". (Förtydligande: Snaps unnade sig bara dem som hade tagit ledigt under eftermiddagen...) 

När klockan slog 17 var det tid för nästa anhalt. Tegel (nu är du omnämd med namn också..;) hade bjudit in oss assistenter till julmys. Västerås - FCH var kvällens nöje och givetvis slängde vi in vars ett resultat på matchen. Jag satte 4-6 och jag kan ju inte låta bli att säga att jag var den som var med längst, samtidigt som jag var den enda som faktiskt hade resultatet inne ett tag. Lite stolt är jag allt, inte minst då jag som ensam tjej slog ut sju sportnördar, så viktigt=)! Våga nu inte påstå att jag också hör till kategorin sportnörd, eller förresten så är jag nöjd med att tillhöra den...;)

Nu får ni vara tysta! Jag sätter på FCH´s intro så att vi får rätt stämning i soffan...

Födelsedagsfirandet är startskottet inför jul

Den 22 december är Farfars dag och i söndags var vi och kusinerna där för att gratulera. Som vanligt bjöds det på god mat och en massa tilltugg till glöggen. Det är verkligen helt omöjligt att komma därifrån med en kurrande mage! Farmor har sina hemligheter och helt plötsligt åkte kameran fram där det var så viktigt att mina kryckor fastnade också. "Du ska få se sen", var det enda svar jag fick...

HIPP HIPP, HURRA HURRA HURRA


Farmor & Farfar - Bild tagen i somras

Farmor & Farfar och Mormor & Morfar, fyra värdefulla guldklimpar! <3

FBC Engelholms julfest


Tina, Linda, Maria och Emma var på festhumör

Vissa gick in för jultemat mer än andra...;)


Festfixaren Jesper i egen hög person. Hade det inte varit för dig så hade det 
inte blivit något julfirande, bra jobbat!

Julmys med vännerna

Igår hade vi tjejer vårt traditionella julklappsspel. Först var vi ute och åt innan vi begav oss hem till Pillan för vidare aktiviteter. Det bjöds på glögg, pepparkakor, knäck, skumtomtar m.m. samtidigt som vi hejdlöst slog den ena tärningen efter den andra. Vi fick upp ett extremt högt tempo och när klockan väl ringde så hade vi för en gångs skull ungefär lika många paket (bortsett från Martina som alltid verkar ha tur med de där sexorna...;) Kvällen avslutades med att vi tittade på Sunes Jul och nu börjar faktiskt jag också känna lite julstämning. Jag har "bara" två julklappar kvar att fixa...


Vi tolkar saker på olika sätt

Jag och Veronica skulle ha genomgång med en av revisorerna på jobb.

- Tar du oss samtidigt?
- Ja, kommer ni nu?
- Jag ska bara hämta papper...


Jag reagerade inte på mina ord, men det hade däremot Veronica gjort. På fikan passade hon dessutom på att berätta hela historien för alla och då var det var många som inte kunde behärska sitt leende...

Med ansiktet mot stjärnorna

Ett leende spred sig, dimman börjar ge med sig...


Alternativ träning

Kvällens aktivitet var en spa-afton på Hotell Erikslund. Som sponsor passade de på att bjuda in oss och nu när vi är spellediga så satt det extra fint med lite vardagslyx. Vi inledde med att bubbla, läsa tidningar, basta och bara ta det allmänt lugnt innan det var tid för behandlingarna. Först fick ansiktet sig en omgång innan vi gick över till händerna. Nu känns det nästan som om man har fått bebishud, riktigt mjukt och skönt=) Sen är dock frågan hur länge det kommer att sitta i. Som vi själva konstaterade så har man ju knappt tid till att borsta tänderna på morgonen och skulle dessutom en sådan här procedur läggas in i planeringen så skulle det betyda att klockan måste ringa en halvtimme tidigare. En "klok" person uttryckte sig:

- Nu vet vi vad vi ska göra på bussresorna...


En historisk körning

Vi var ganska överens om att vi skulle hålla detta för oss själva, men vad är roligare än att bjuda på sig själv...;)

Det hela började med att jag och Bengan skulle köra och titta på Landskrona - FBC herr. Ni som känner oss vet att vi sällan hittar någonstans, men i denna idrottshall har vi varit många gånger samtidigt som jag passade på att få en detaljerad vägbeskrivning från en på jobb. Detta skulle vi bara inte kunna misslyckas med! Problemen uppstod däremot redan på motorvägen...

- Oj, jag missade södra avfarten.
- Det gör inte så mycket för han på jobb sa till mig att vi skulle köra av norra.
- Okey, men det var ju skönt. Då tar vi den istället.

Vi fortsatte och när vi väntade oss den norra avfarten så stod det helt plötsligt Eslöv.

- Vi får väl köra av här och sen köra på motorvägen igen så att vi kommer av på södra istället.

När vi väl hade kommit in i Landskrona så kände vi inte igen oss alls och vi snurrade runt hur länge som helst innan vi tog mod till oss att stanna och fråga om vägen. Tydligen var vi på helt fel sida om stan så det var bara till att vända ännu en gång. När vi väl nådde hallen hade vi "bara" missat en period och att det tog över en timme att köra från Helsingborg och dit var väl mindre lyckat... När vi sen skulle köra hem så berättade vi om vårt lilla äventyr för en vi träffade och det han direkt reagerade på var hur vi kunde vänta på att den norra avfarten skulle komma när vi hade kört förbi den södra och faktiskt var på väg söderut. Det kan man ju fråga sig och det komiska är att både jag och Bengan var lika säkra på att den skulle komma. Jag skyllde till och med på mig vägbeskrivare för att han hade sagt "fel":

- Han sa ju att det fanns två avfarter, men det finns ju bara en...

Tydligen hade vi först missat den norra och därefter även den södra innan vi upptäckte att vi var på fel spår. Att vi inte kände igen oss var ju inte så konstigt då eftersom vi inte hade kört av på det vanliga stället. Vi är verkligen hopplösa!


Formen är på uppgång

Jag kan numera klassas som en supporter av högsta rang då jag följer FBC damelit på både träningar, matcher och diverse aktiviteter. Jag sitter lite fint i båset för att känna gemenskapen bland allt svettande=) Ibland åker till och med träningskläderna på för att göra det extra effektfullt. De senaste veckorna har träningarna sett riktigt bra ut och tidigare har vi (observera formen) bara bjudit upp till den intensiteten på matcher. Det ser lovande ut inför våren och det är flera spelare som redan har tagit flera skutt framåt. Lite nya ansikten har också dykt upp och att krydda vår tidigare gourmetrupp kommer bara att göra oss ännu mer utsökta=) VI ÄR ETT RIKTIGT SALT GÄNG!

Sakta i backarna

- Du borde vara sjukskriven på heltid.
- Det går inte för mitt jobb...
- Jag kan sträcka mig till halvtid. Ditt knä är svullet och har inte det lagt sig till på tisdag så måste vi tömma det på vätska.


Idag var det första gången hos sjukgymnasten och det var väl med blandade känslor som jag gick därifrån. För att vara ett korsbandsknä så såg det tydligen bra ut invändigt. Styrkemässigt var det inte heller några problem, men sämre var det då med utsidan. Jag kan väl inte påstå att jag har vilat särskilt mycket sedan skadan skedde. Anledningen till det är att jag tycker det är jobbigt att bara gå hemma. När jag inte gör något så blir det att jag tänker alldeles för mycket och det är främst det som jag har försökt rymma ifrån. Förra veckan hade jag många övertidstimmar, vilket var för att underlätta för de som skulle hämta och lämna mig samtidigt som jag ville samla på mig lite komptid för just sjukgymnastiken. Nu i efterhand har det ju varit mindre klokt...

Spänn lårmuskeln


Frågan är inte OM det blir fler korsbandsskador, utan vem som står på tur

I förra veckan frågade ladiesedition.se om jag kunde tänka mig att skriva en krönika åt dem. Riktlinjerna jag fick var att den skulle handla om mig själv och min skada. Idag har den blivit publicerad och går att läsa här.

En omtänksam herre

I torsdags när jag stod på stationen och väntade på bussen så kom de och talade om för oss att den var trasig. Vi skulle alltså istället få vänta tills nästa avgång som var en halvtimme senare. Jag hann inte tänka mer än "typiskt" innan min "pendlarkollega" kom fram till mig: 

- Jag tänker inte stå här och vänta utan kör själv istället. Jag går till bilen och hämtar upp dig här om du vill åka med?

Givetvis ville jag det och han plockade även upp en av sina kollegor på stortorget. Jag kan ju inte säga annat än att jag var i ett väldigt tryggt förvar då både två hade chefsroller på polisen i Helsingborg. De hade dessutom ganska många intressanta berättelser då de jobbade som brottsplattsutredare.

De letar bovar medan jag letar siffror...

Nya mål

Som väntat sattes min diagnos till att korsbandet var av. På köpet fick jag även en trasig menisk, men om jag förstod det hela rätt så var det inget som skulle förlänga min rehabiliteringstid. Beskedet kom inte som någon överraksning utan bevisade bara att min känsla, när skadan väl skedde, hade varit rätt. 

Åh vad jag längtar till den dag då jag får dra på mig matchtröjan igen...


Bild: fbce.se


Hoppet är det sista som överger...

Det finns en minimal chans att doktor Wahlström har fel. Snart får jag dock domen svart på vitt, magnetröntgen är nästa anhalt...

Ljuset släcktes, men det kommer börja brinna igen

Det har nu gått drygt 79 timmar sedan jag låg kvidandes på golvet. Den värsta chocken har lagt sig och jag har istället börjat inse vad det är som väntar mig. Allt känns fortfarande overkligt och det hela kommer nog ta ett tag att smälta. Saker som tidigare har varit så självklara har bytts ut till en omöjlighet. Allt jag ska göra blir väldigt omständigt och det krävs planering in i minsta detalj för att underlätta för alla inblandade. Jag måste ha skjuts överallt och att bära en tallrik eller ett glas vatten är inte ens att tänka på. Mamma & pappa har fått ställa upp en massa och på jobb får de serva mig med sånt som jag inte klarar av. I gengäld får jag dock diska matburkarna så det blir väl kanske jämt lopp där...;)

För egen del finns det inte så mycket mer att göra än att finna sig i situationen och jobba utefter den. Jag har en karta att följa och om jag inte springer fel alltför många gånger så kommer jag att vara i mål i augusti. Ser ni mig på villospår så ryt till och peka vilket håll jag ska åt. Ni har redan gett mig en kanonstart med alla fina hälsningar som kommer ge mig kraft och energi under startsträckan. Alla meddelande är sparade så att jag ska kunna plocka fram och läsa dem de dagar som jag halkar ut i diket och har svårt för att ta mig upp på egen hand.

DET FINNS MÅNGA STIGAR TILL BERGETS TOPP, MEN UTSIKTEN ÄR ALLTID DENSAMMA