Det ständiga problemet

Imorgon är det fest och som vanligt står jag inför dilemmat om vad jag ska ha på mig. Trots att garderoben är fylld till max är där ändå aldrig något som lämpar sig för just denna partykväll. Att hitta det som passar perfekt gör jag sällan och jag måste därför tvunget ut och försöka hitta något nytt som efter en kväll bara hängs in i garderoben igen... Ibland misslyckas letandet och då blir det en rensning bland kläderna jag redan har och har jag tur hittar jag något som jag känner för att använda. Någon som känner igen sig? Det tror jag alldeles säkert då samtalsämnet denna vecka har varit just lördagens klädval. Egentligen tror jag inte att folk reagerar så mycket över vad andra har på sig, hur många skulle till exempel komma ihåg vad jag hade på mig för två månader sedan?! Nej jag trodde väl det, inte många. Trots detta konstaterande var jag ändå tvungen att shoppa något nytt, men vad gör det så länge det blir en lyckad kväll...;)

Imorgon är det som sagt fest och det är innebandylaget  som samlas för att sätta punkt för denna säsong. Vi blir troligtvis bara åtta stycken, men som vi säger så är det festeliten som kommer...;) Det börjas hemma hos Wahlström innan vi beger oss vidare ut i vimlet. Alla verkar se fram emot en trevlig kväll och för egen del var det två månader sedan jag var ute senast. Helgerna har varit välfyllda med både jobb och matcher och det ska bli rätt skönt att äntligen ha en helt ledig söndag=)!

Som kor på grönbete

Gräs, gräs, gräs... Vilken känsla det är att snöra på sig sina gräsfotbollsskor. Att springa runt på en hård grusplan samtidigt som regnet öser ner och tårna fryser till is är ingen höjdare. Nu är detta ett minne blått och känslan av att äntligen få spela "riktig" fotboll är det inget som klår. Imorgon är det ny träning och på lördag är det första träningsmatchen i år på gräs innan vi på torsdag nästa vecka beger oss till Danmark på träningsläger. Tänk vad underbart om vi kan få detta härliga väder med oss, att kunna träna i shorts blir pricken över i:et=)!


Premiär

Jag har gjort strandpremiär för i år, dock inte genom sol och bad. På morgonkvisten sprang jag nämligen längs vattenbrynet och så härligt det var. Det var vindstilla, stålande sol och jag var helt ensam, vilket kanske inte var så konstigt då klockan bara var halv nio på morgonen. Sådana här dagar gillar jag!

101060-16
Ett löppass nere på den Thailändska ön Riley i februari 2006

Mäktigt!

I måndags åkte vi till Idrottens hus för att se kvartsfinalen mellan FCH och Warberg. Matchen i sig såg jag inte så mycket av utan där var något annat som fångade mitt intresse... Vi upptäckte nämligen att självaste Henke Larsson satt på läktaren mitt emot oss, riktigt stort;)! Bengan gjorde ett flertal, dock misslyckade, försök till fotografering samtidigt som vi smidde våra planer... Det bästa alternativet var ändå att när Henke i paus gick in i vip-rummet för lite fika skulle vi av "misstag" råka sätta oss på hans plats så att när han kom tillbaka skulle behöva be oss att flytta. Då hade han ju trots allt börjat prata med oss och inte tvärtom...;) Hehe! Precis som alla andra helsingborgare stöttade han laget med sina applåder. Matchdryck för denna stjärna var coca cola och några gånger fick han snällt skriva autografer till de som satt närmst omkring honom. Det måste vara jobbigt att vara en så offentlig person, men vem kan undgå att gilla vår egen kung Henke!

Gitarr

Jag är riktigt sugen på att köpa en gitarr. Jag kan egentligen bara ta några få ackord som jag lärde mig på musiken på högstadiet, men det är väl aldrig för sent att lära sig=). Jag har kollat lite på blocket, dock har jag inte hittat något som har känts rätt. Är det kanske någon som vill sälja en gitarr eller vet någon annan som vill göra det? Hör gärna av er då=)!

Slut

Årets innebandysäsong avslutades med förlustmatchen mot Pixbo och det är nu vi ska ha möjlighet att ladda batterierna till ännu en lång säsong. Det var "generöst" med ledighet i år, vår försäsong börjar inte förrän den 14 april(!). Personligen känner jag att jag skulle behöva vara ifrån alla lite längre än tre veckor. Sen i somras har vi trots allt träffats i genomsnitt fem gånger i veckan och om vi vill undvika motivationsbrist tror jag att det skulle vara klokt med en lite längre individuell träningsperiod, om inte annat så hade vi kunnat dra igång efter årsfesten den 5 maj. Jag har dessutom fotboll som jag hemskt gärna skulle vilja spela under i alla fall början av serien, det ser ju dock inte så ljust ut med det=( Att löpträna och köra styrka kan jag väl tycka är okey, men att även köra ett innebandypass ser jag ingen mening med innan truppen är komplett. Vi kommer dessutom missa tjusningen med att två veckor innan Båstad Outdoor Open gå in i hallen. Aja, jag har en känsla av att sista ordet inte är sagt ännu och oavsett hur det blir så kommer jag rätta mig efter det. Vill vi avancera i serien så är kanske detta enda alternativet?!

Middag

Super mysigt initiativ i söndags tjejer! God mat tillsammans med vårt tjatter är alltid roligt=)! Jag ser fram emot träningslägret och hoppas att det blir som vi har tänkt oss, eller vad säger ni...;) I vilket fall som helst kommer det säkerligen att bli lyckat, kan inte bli annat med vårt góa gäng!

Jag håller torsdag öppet så får vi se om alla kunde då, dessutom tycker jag snart att det är dags för ett lördagspartay...=)! Fram med kameran... Haha, vilka bilder vi kan få till!

Målskytt

Även om det blev storförlust med 10-2 i lördagens drabbning mot seriesegrarna Balrog var jag inte jätte deppig efteråt. Jag hade nämligen gjort mitt första elitseriemål på alla dessa tre år som jag har spelat=)! Snacka om att det var en lättnad när jag såg den gå i nät, sjukt skön känsla! Som Elina sa; "Så högt har jag nog aldrig sett dig hoppa, inte ens när du försöker nicka på fotbollen..." Haha... och det har du nog rätt i, jag hatar att nicka...;) I och med att jag fick in den där bollen så har jag nu uppnått alla de individuella mål som jag satte upp inför denna säsong och då har vi ändå en match kvar att spela=)! Med andra ord är jag helnöjd;)! På onsdag möter vi nämligen Pixbo och där har vi god chans att spela jämt. Även om de är ett topplag så har de alltid haft svårt för att möta oss så de kan nog bli en tuff match... Skoj!

Veckans...

...surskunk: Reportern på HD som sågade oss totalt efter söndagens match. Hade du vaknat på fel sida eller du var kanske inte på samma match som övriga IBC-publiken?! I vilket fall som helst var du väldigt ensam om dina synpunkter på vårt spel. Efter de förutsättningarna som vi hade, och med tanle på att vi vann med 6-2 och därmed säkrade kontraktet, så tycker jag inte att du ska gnälla. Vi spelare och ledare var nöjda, så det borde du också kunna vara!

...jobb: Vi har precis rivit vår altan för att bygga en ny. Jag har hjälpt till att gräva och skyffla jord/rötter och jag säger bara, vilket slitgöra! Jag förstår varför pappa är helt slut efter några timmar där ute för det var verkligen jag också!

...träningspass: Måndagens fotbollsträning var riktigt rolig då vi äntligen fick vår efterlängtade skotträning. Sånt gillar vi=)!

...tävling: Fighten på innebandyträningen igår. Även om stämningen blev lite tryckt i ena "lägret" så hade i alla fall vårt gäng mycket tjo och stim.

...konditionsträning: Hitta lite variation i de löpningarna vi gör på fotbollsträningen tack! Fys kan vara riktigt roligt om man lägger upp det på rätt sätt och inte alltid gör samma sak. Att springa 20 minuter runt koner i en kvadrat känns inte jätte motiverande...


Bubbel

Jag har precis stigit upp från ett långt bubbelbad. Det var riktigt skönt, inte minst för mina trötta muskler. Denna dag har jag inte så mycket inplanerat utan det blir till att göra lite småsysslor här hemma, sånt som jag har en förmåga att skjuta framför mig hela tiden...=) Jag tror att jag ska börja med att gå igenom min garderob och sortera bort allt som jag inte använder. Även om det inte var jätte längesen jag gjorde detta så behövs det göras igen.

Ikväll är det tidig innebandyträning där det ska laddas för mötet mot serieledarna som kommer till oss på lördag. Som vi sa på träningen igår så är det nu vi har chansen att visa att vi kan spela bra även mot de bästa!

Kontraktet säkrat!

Med enbart elva spelare var det nog många som trodde att vi inte skulle klara av dagens motståndare Kumla. Tänk så fel de hade! Vi hade bra kontroll från början till slut och jag tycker nog aldrig att vår seger kändes särskilt hotad, matchen slutade 6-2. Hela laget gjorde bra ifrån sig då vi slet för varandra och för vår existens i elitserien. Jag fick mottaga priset som matchens lirare vilket var en stor ära=)! Två matcher, Balrog och Pixbo, återstår innan denna säsong är över. Oavsett hur dessa slutar så hamnar vi i ingemansland, men för egen del så hade det varit skönt med en bra avslutning.


Grease

101060-15

Igår hade Elina och jag en heldag i Malmö. Vi tog tåget redan innan klockan nio, allt för att vi inte skulle missa någon shoppingtid...;) Väl framme var det som sagt affärer som gällde, även om det inte blev jätte mycket inköp för någon av oss. Jag hittade i alla fall ett par skor, en väska och sen lite nödvändiga grejor till håret. Anledningen till att vi åkt till Malmö var att vi skulle se musikalen Grease på kvällen. Jag säger bara grymt. Jag satt fängslad hela föreställningen och man riktigt drömde sig bort. Vi hade dessutom fått första parkett, i mitten på rad fyra vilket gjorde att vi såg alla uttryck riktigt tydligt. Jag hade inte tvekat över att gå och se den ännu en gång!


Torsdag

En så här lugn vecka var det längesen jag hade. Jag har inte varit i skolan någon dag och särskilt mycket hemarbete har vi inte heller haft, men det är väl det man brukar säga; lugnet före stormen... Igår var det fotbollsträning och för första gången sen vi gick ut på grus så tyckte jag det var riktigt roligt. Det var en hel del som hade pallrat sig dit och det känns bättre och bättre för varje träning vi gör.

Kvällens pass är innebandy och det är sista chansen för oss tio som ska vara med mot Kumla att spela oss samman. Våra 18-års tjejer ska till Umeå på SM-sluspel och VI tappar därmed flera stycken spelare som tidigare har varit ordinarie. Vi som ÄR kvar får istället visa att vi kan klara oss lika BRA själva, dessutom är det en ypperlig möjlighet för de som tidigare inte har fått så mycket speltid att visa att de hör hemma på planen. Överraskat har vi gjort förr och jag är övertygad om att vi kommer att kunna göra det på söndag också! Så länge vi tror på oss själva så blir det inga problem, att kämpa TILLSAMMANS kommer vi långt på!

Stöd på läktaren uppskattas;)! Matchstart 14.00. Välkomna!


Munka/ÄFF - Kvidinge

Fotboll på grus... Nja, det är väl sädär om jag får säga mitt. När vi dessutom bara har haft två uteträningar så har man inte riktigt hunnit känna på det ordentligt. Första halvlek var väl ingen höjdare och det var inte många passningar som gick vår väg. I andra halvlek spelade vi upp oss och hade en hel del chanser, dock blev det förlust med 2-1. Jag stod för vårt mål och det var ett typiskt "Emelie-mål", med andra ord ett friläge=)


IBC -Boden

6-1 efter första perioden säger det mesta. Vi var för dagen mycket hetare än Boden och emellanåt undrade man vad de höll på med, det syntes i alla fall inte att de slogs för en slutspelsplats! Denna gång lyckades vi även hålla undan och inte släppa in dem i matchen vilket kändes riktigt gott! Segersiffrorna skrevs till 9-3. Nu ser det riktigt just ut och jag hoppas att vårt kontrakt kan vara säkrat inom det närmsta!


Match

Jag är riktigt sugen på att spela match och jag känner mig förväntansfull inför vår uppgift. Det är Boden som gästar oss och de ska få en tung resa hem till Norrland igen med noll poäng i bagaget! Jag säger som Tjärna, KRIGA!!!


Väntar

Lillbrorsan har ett helt gäng kompisar här hemma som spelar poker. Vid denna tidpunkt är det egentligen tid för mig att sova med tanke på att jag har match imorgon. Philip har dock sagt att de skulle vara klara vid tolv så då kan jag lika bra vänta tills dess innan jag försöker sova. För mig är det meningslöst att lägga mig tidigare då jag ändå inte kommer till ro förrän här är tyst här hemma... Godnatt!