Kräftskiva/Födelsedagsfest - för Sofia


Vi hann inte mer än att stiga in hos Sofia förrän vi började tjattra. Munnarna gick i ett och när jag tog denna bild fanns det inte ens tid att kolla in i kameran. Att de skulle le behövde jag dock inte be om. Det fixade de ganska bra ändå=)






I full gång med att skala...


Kladdigt kladdigt!


Kvällens tema var Sing Star och som vi sjöng...


Amen lilla hjärtat;)


Fullt koncentrerade


Är det tävling så är det!




Så vackert så=)




Här ser det ut som om vi sjunger en ABBA-låt




Nej, jag sa ta i allt vad ni kan!


Hello...








Fel vinkel på kameran?!


Detta var tydligen en låt som vi kunde utantill. Att sjunga högt hade i alla fall jag och Pillan inga problem med. Här skulle jag nog vilja säga att vi skrek...


Gitarrsolo...


Vilken min jag sitter inne med här!






Givetvis bjöds det på en hel del dans också=)










Den berömda Brandsta-klappen! Visst var jag bra på att fånga den på bild? (att jag bad omtagning x antal gånger behöver jag ju inte avslöja;)


Drinkblandaren nummer1, drink nummer?








Redo för fest!


Hey, hänger ni inte på?!


Vi dansar i lägenheten istället=)









Kvällen blev inte riktigt som planerat, men oavsett så gav den oss nya upplevelser. I efterhand så har vi haft extremt mycket att prata om och vi har dragit samma historier om och om igen. Pillans trippande med handväskan, min armbåge, vårt fnittrande, toabesök och ja, jag kan göra denna lista lång!

Träningsmatcher

FBC Engelholm - Malmö FBC 7-4

Detta var en match som vi hade ganska bra koll på. Segern kändes aldrig hotad och Malmös sista tre mål kom inte förrän i slutet på tredje perioden. 

I måndags fick vi våra nya klubbor och jag hade därför bara provat min på en träning. Jag tog en chansning och bestämde mig för att ändå använda den på matchen. Mina passningar var väl kanske inte de bästa, men det brukar alltid ta ett tag innan de sitter. Dragskotten var dock desto bättre och jag lyckades även få in två i mål. Att jag använde den nya klubban kändes alltså som rätt beslut... Nu återstår det att se om det var en engångsföretelse eller om jag kan leverera fler gånger;)


Älvstranden - FBC Engelholm 5-4

Älvstranden är en sammanslagning av tre lag och är dessutom en av våra seriekonkurrenter. De är fysiska och detta blev en liten värdemätare för att se hur vi låg till just nu. Försvarsspelet tycker jag att vi har bra koll på och alla verkar känna sig trygga i hur vi ska spela. Matchen i sig var en jämn historia och kunde egentligen ha slutat hur som helst. Anfallsspelet blir bättre för varje vecka, men vi måste lära oss att vi inte behöver spela bollen enda fram till mållinjen, varje gång... Vi har bra skyttar, skjut! =)

Matchernas plus går till fröken Glebe. Hon har tagit stora kliv framåt på den taktiskt biten och med en sådan utvecklingskurva ska det bli spännande att se henne de kommande månaderna!

Nästa vecka har vi ytterligare två träningsmatcher, hemma. På torsdag är det Södra Dal som står för motståndet och på söndag är det Hjärnarp.


Det är över nu...

Fem veckors semester har försvunnit fortare än kvickt och det känns lite vemodigt att det är ett helt år till nästa sommar. Jag hade min första arbetsdag i fredags och så här i början är jag alltid lite trögstartad. Denna höst kommer dock inte kännas så lång eftersom jag ska iväg på både konferens och utbildning i sep/okt. Först är det Halkidiki (Grekland) i fyra dagar som gäller och därefter beger jag mig till Sicilien för en veckas skattekurs.

År 2010 har verkligen blivit ett utlandsår för mig...

Mars: Egypten
Maj: London
Juli: Skiathlos
Augusti: Sardinien
September: Halkidiki
Oktober: Sicilien


Den årliga kusinträffen

Detta år var det mamma och pappas tur att styra upp festligheterna. Som vanligt blev det diverse tävlingar som avslutades med grillning och lite kvällsparty. Bilder säger mer än ord=)


Farmor


Caroline och kusin Christoffer


Natalie och kusin Tobias


Farfar


Benga: Nöjd med att ditt foto kom med...;)?!


Filip, en hejare på att berätta historier. Jag säger bara, vilken inlevelse! Som jag skrattade...


Nästkusin Matilda


Nästkusin Kajsa imponerade i golftävlingen




Lillebror


Farmor och jag


Farfar ville hitta bästa plats för fotografering och gick in i rabatten. Pappa har slitit hårt med sin trädgård så han var sådär nöjd när han fick se detta kort;)


Lisen och Philip


Grillmästarna






Nästkusin Emma och Emelie


Pappa med sin syster Ann-Marie


Farmors syster Irene, Lasse, Benga och Farmor


Ann-Marie, Lippe och "Knallen"




Farfar och jag


Fotbollsmatch: ÄFF - Eskilsminne 6-0

Resultatet tyder på en ganska överlägsen seger, men det var egentligen inte förrän de sista 45 minuterna som det lossnade ordentligt. Första halvlek började lite trevande och vi hade stora problem med positionsspelet. Backar låg som mittfältare, mittfältare halkade ner som backar och forwards tog större defensivt ansvar än vanligt. Eskilsminne spelade med fem mittfältare och det tog ett tag innan vi fick ordning på det.

I andra halvlek var det däremot inte mycket försvarsspel och vår pausledning med 1-0 ökades på rejält. Frida var åter igen tillbaka efter sin knäskada och det var väldigt roligt att se henne på plan igen! Carro Böcker gjorde sin första tävlingsmatch med oss och inte helt oväntat gjorde hon det med bravur. Jag har förlorat henne på innebandyplanen, men har fått henne på fotbollsplanen=) Du gjorde en härlig debut Carro!

På fredag är det seriefinal mot Svalöv(borta). Tyvärr kan jag inte vara med då vi har träningsmatch med innebandyn, men jag är övertygad om att tjejerna kommer hem med en vinst i bagaget. Jag förväntar mig en spännande höst...


Sardinien 2010: Emlan, Elina och Sofia


Onsdagen den 11 augusti började en resa som skulle visa sig bli ett minne för livet. De tre blonda girlsen var en bra kombination, både internt och externt... Italienarna verkade i alla fall gilla oss;)


Tågresan till Kastrup


I väntan på boarding




Vår lägenhet var riktigt stor och eftersom ingen ville sova ensam i allrummet så möblerade vi om och flyttade in bäddsoffan i sovrummet. "Godnattsagorna" som vi drog på kvällarna ville ju ingen missa=)


Vi anlände ganska sent och när vi hade kollat runt så insåg vi att de flesta restauranger var stängda. Vrålhungriga som vi var (svårt att missa på matmängden kanske...;) så hittade vi till slut en pizzeria som kunde serva oss. Det blev en take-away pizza och att påstå att de hade normala storlekar är synd. Just denna var en meter lång...


Kvällens I-landsproblem: Att sätta sig i rätt ändå så att man fick sina specialbeställda ingredienser...


Som vanligt så sov jag mig igenom större delen av förmiddagen. Anledning? Jag är en morgonmänniska och var uppe i ottan. Jag ansvarade för frukostinköpen och när jag var strandredo fanns det vissa som knappt hade vaknat. Sova kan man ju göra i solstolen=)


Elina var fast i Privata Affärers tidning...


En solig seneftermiddag på balkongen...


...med kortspel som roade oss.


Kväll nummer två






Denna måltid var en riktig nitlott! Jag är inte jätte förtjust i skaldjur och beställde därför in svärdfisk (trodde jag). När tallriken kom in höll jag på att tappa hakan. Jag hade fått fullt med musslor, kräftor och räkor. Jag var övertygad om att det hade blivit något fel i beställningen, men när vi dubbelkollade i menyn så var det vi som hade läst lite fel. Istället för swordfish så hade det stått shellfish... Vilken slarvig tabbe!

Sofia såg inte heller jätte nöjd ut med sitt val...


...men som de flesta motgångar så möttes det av ett leende=)


En närbild på en av våra rätter. Jag skulle vilja säga att den är som tagen från "Fear-factor"...


På hotellet fanns det en tennisbana och vi tog tillfället i akt att spela. För mig var det första gången, men gud så roligt det var!


Jag fick stränga order om att inte lägga ut någon bild från våra första matcher eftersom det var så "vita kroppar". Sofia och Elina slipper att vara med, men själv bjuder jag på ett par kort=)




Sofias älskade oliver...


...medan Elina smakade för första gången.


Oavsett vad jag beställde in så kunde det inte bli sämre än föregående kväll. Denna lasagne fick verkligen högt betyg!


Vi hade i alla fall INTE tur med vädret... Ösregn, åska och blixtar fick vi stå ut med (som tur var försvann det efter en dag) och under den värsta skuren satt vi inne och spelade kort. Så fort det slutade så släppte vi allt i våra händer och sprang ut till poolen. Visst, det var inte jätte varmt, men vi ville utnyttja alla utetillfällen som dök upp.


En frusen Sofia


Är det svensk sommar eller?!


Vi trotsade vädret och styrde upp en liten picknick nere på stranden. Det blev en hel del (skön)sång (vilket i just detta ögonblick syns på min mun...) och att vi fick publik brydde vi oss inte om...




Till slut tittade solen fram och kvällen var fulländad.








Elina, en nöjd tennisspelare




Sofia var laddad inför sin match






Mot stan






Smaken är som baken, men vissa badbyxor undrar man ju var italienarna har hittat. Det var i alla fall väldigt roande på stranden;)   










Vi nöjde oss inte med en picknick-kväll utan slog till på två=) Denna gång fick vi fint väder och en underbar utsikt. Elina och Sofia hade köpt med sig räkor (nej Elina, räkan sjunker in i din hudton och syns knappt på bilden;), men när de öppnade sitt frysta paket så visade det sig att de inte var tillagade överhuvudtaget och var rikitigt slibbiga. Som tur var hade vi med oss en massa frukt, ost samt kex så vi blev mätta ändå!


Det var lite småläskigt att sitta så nära en brant kant, men vad gör man inte för en bra picknick-plats=)


En mysig solnedgång


Här är vi inne på vår favoritglassbar och var det något som italienarna var bra på så var det just glass. Den var verkligen gudomlig! 


En helnöjd Sofia


Mina favoriter blev pistagenöt, mandel, melon och vit choklad. Jag blir sugen bara jag tänker på det...




Elina sov i bäddsoffan medan jag och Sofia tog dubbelsängen. Det vi inte visste var att vi inte nog med att dela säng skulle dela täcke. Det fanns bara ETT lakan... Den första natten var det inga problem utan då låg vi längst ut på vars en sängkant och använde knappt täcket. I takt med att vi "sov in oss" så blev vi mindre försiktiga och en natt råkade jag dra i Sofias ände på lakanet. Det hann dock knappt landa på min kropp förrän allt ryktes bort och det blev en liten dragkamp. Det roliga var att när jag skrattande pratade med Sofia på morgonen om vår lilla incident så kom hon inte ihåg någonting. Hon hade gjort allt i sömne...


Vår favoritstrand där vi spenderade den mesta tiden=)


Veckans badkruka var definitivt Sofia! Hon badade bara två(!) gånger, varav det första doppet var i poolen. På denna bild ser hon inte direkt ut att njuta...;)






Jag och Elina tog desto fler dopp. Det behövdes i den stekande hettan!








Sista kvällen tog vi en promenad längs stranden och beslöt oss för att gå uppe på några klippor som låg cirka tio meter ovanför havet. Vi tänkte passa på att ta några fina bilder mot solen, men när jag plockade upp min kamera så hände det som absolut inte fick hända. Min mobil åkte ut och föll ner bland några stora stenblock...


Djupt ner i detta hål ligger min kära ägodel...


Elina hade för tight klänning för att kunna hjälpa till (själv sa hon att hon ansvarade för dokumentationen av händelsen...;) och det blev istället jag och Sofia som fick klätta. Det var lättare sagt än gjort och att lyfta på några stenar gick definitivt inte. De satt som berget!


En bekymrad Emelie...


Vi kröp och försökte på alla sätt och vis att få tag på den. En gång var jag nära, men jag hade för korta armar och kom aldrig åt den. Jag och Sofia gjorde ett platsbyte, vilket skulle visa sig vara ett smart drag...


Sofias "aparmar" blev min räddning och efter en halvtimmes slit fick jag äntligen tillbaka min mobil;)


Sofia beundrar den fina utsikten
















Vems fötter? Hmmm, mina...




Sista kvällen hamnade vi på en riktigt fin (och dyr!) restaurang. Den låg högt upp på ett berg i hamnen med utsikt över havet och solnedgången. När vi fick in notan stannade nästan hjärtat och ett tag var vi rädda för att vi inte skulle lyckas lösa ut oss. Vi skramlade och fick ihop tillräckligt med pengar. Någon dricks var det dock inte tal om för vi hade exakt så mycket pengar kvar som behövdes till vars en glass. Att avstå från det sista kvällen var inget alternativ!










Mums!




På väg till hotellet för att packa inför hemresan.


Citat Elina: Detta är min favoritbild! Ni skrattar så naturligt härligt och det symboliserar vår vecka, glädje=)






Sista dagen var kommen. Avresa var inte förrän på kvällen och vi ville givetvis passa på att utnyttja våra sista timmar maximalt. Många resenärer satt påklädda i skuggan och spelade kort, men vi hängde i solstolen=) Min favorit höll dessutom till här och jag ville inte missa chansen att vara nära honom. Vem det var? Oskar, en solbränd tvååring med kritvitt hår. Han charmade mig totalt och ett gladare barn har jag sällan skådat. Det bubblade av skratt och hans yrvakna kaluffs efter middagsluren var så kär=) Han var faktiskt en kopia av lillebror i den åldern (men på den tiden tyckte jag nog inte att Philip var särskilt charmig utan mer retlig;)


Under veckan har vi alla tre läst väldigt mycket. Elina har haft sina kärleksromaner (eller feel-good-böcker som hon själv säger), Sofia kör på blandat innehåll och jag på kriminalare.




Här var det bara några timmar kvar av vår semester.


Vi landade sent på natten och då gick våra tåg bara en gång i timmen. Oturligt nog kom våra resväskor absolut sist på rullbandet och trots att vi sprang till tåget så missade vi det med två ynka minuter. Till skillnad från många andra så lyckades vi roa oss ganska bra under tiden och med vår medhavda proviant avslutade vi vår semester med ett leende på läpparna.

TACK MINA FAVORITER FÖR EN OFÖRGLÖMLIG VECKA!

Tillbaka i Sverige


Elina, jag och Sofia

Vi är nu hemma från en härlig Italien-semester och i väntan på en längre uppdatering bjuder jag här på ett fotosmakprov. Mina två kompanjoner har dessutom fått "äran" att gästblogga om vår lilla tripp och det är något som i alla fall jag ser fram emot att läsa=)

Då var det tid för nästa resa=)

Denna gång beger jag mig till Italien/Sardinien där jag, Elina och Sofia ska njuta och vila upp oss inför den långa hösten. Ses om en vecka! L Ä N G T A N

Nära, men ändå så långt bort

Det tränger sig på. Inflammerat och kliar som ett irriterat myggbett...

Båstad Outdoor Open 2010

Årets turnering är över och det har åter igen varit en underbar helg! Spelmässigt gick det sisådär, men det blev i alla fall bättre och bättre för varje match. Det som fällde oss var öppningsmatchen mot Helsingborg och den insatsen är något som vi gärna glömmer. Det var hawaiinnebandy och vi sprang runt som yra höns. Jag tror inte att publiken uppskattade vår insats... Ett poäng mot våra seriekonkurrenter Göteborg kändes okey och vår storvinst mot Palmstaden måste vi vara nöjda med. Tyvärr räckte fyra poäng inte för att gå vidare till söndagens slutspel.  

Resultat
FBC Engelholm - FC Helsingborg 1-2
FBC Engelholm - Göteborg 2-2
FBC Engelholm - Palmstaden 7-1

Under lördagen blev jag intervjuad och för de intresserade går den att se
här. Själv har jag sett den en gång, vilket var första och sista gången... Att stå framför kameran är verkligen inte min grej. Som jag ser ut och usch som jag låter!


Vi hoppades att vädergudarna skulle vara med oss men regnet kom lagom till vår första match. 


Vi var sådär roade över att inte få spela utomhus. Två matcher flyttades in och vår var en av dem...


Full laddning inför en av våra matcher!












Otippat att det är de två stela gamlingarna (jag och Elina) som känner behovet av att stretcha i pausen...;)
















Under lördagen var det underbart väder och att kunna kombinera sol med innebandy var verkligen toppen=)


Förberedelser inför kvällen


Sofia var en av våra supportrar. Frida kom också och stöttade, men följde tyvärr inte med på kvällen. Tur att det kommer fler chanser=)


Det blev middag på restaurang Sand. Här är Benagn och Carro.


Elina och Madde


Observera Sofias snygga bränna;)




Laddning inför Peppes







Vad som är tråkigt? Att det är ett helt år till nästa gång...

Tävling nummer 2: Golf

Som bekant kom Frida på en hedrande tredje plats när vi spelade fotbollsgolf. Hon fick därför äran att bestämma nästa aktivitet, vilket blev en golfrunda i Skummeslöv. Jag har aldrig spelat golf och det tog ett tag innan jag lyckades träffa bollen. Efter några testslag så började vi. De första hålen fick jag lite dispans på och mina slag började inte räknas förrän jag hade fått min boll minst tio meter fram. Det gick dock bättre och bättre och på sista hålet lyckades jag med mina tre (?) slag vinna. I just det ögonblciket var nog turen min närmsta vän...;)


Frida ska slå ut på hål 1


Sofia inspekterar






Det var mycket att tänka på. Böjda knän, raka armar, täta händer samtidigt som jag hela tiden skulle ha blicken på bollen. Det sistnämnda hade jag nog mest svårt för. Som både fotbolls- och innebandyspelare är jag van vid att kolla mot målet, men varje gång jag gjorde det här så blev det ett luftsving;)




Frida slog ut...


...och hamnade för ovanlighetens skull bland buskarna.






Dagens vinnare var Frida. Sofia kom tvåa och inte helt oväntat blev jag sist. Om jag ska se något positivt med det så var jag trots allt "bara" tio slag efter;)  


Efter några timmars spelande var vi hungriga och lunchade innan vi avslutade dagen på stranden.



Min sistaplats innebär att jag ska komma på nästa utmaning. Är det någon som har några tips på vad jag ska hitta på?

Semesterfirarna aktiverar sig


Idag var det inget strandväder och därför bestämde jag, Sofia och Frida oss för att spela fotbollsgolf i Våxtorp. Vi hade inget pris till vinnaren, men förloraren skulle få "äran" att planera nästa aktivitet.




Jag verkar helnöjd efter några (miss)lyckade sparkar.


Sofia och Frida laddar inför hålets utmaning.




Det är ofattbart hur jag lyckades med denna bedrift. Jag körde i alla fall inte den fega varianten med att skjuta över bäcken. Jag tyckte helt enkelt att det var mer sport att få över bollen via bron. Ja, givetvis var det planerat;)


Sofia hamnade långt ut i skogen, men lyckades ändå stå som slutlig segrare. Jag antar att det säger mer om min och Fridas insats än Sofias...;)


Frida hade koll på antalet slag, absolut den viktigaste uppgiften!


Sofia hängde som sagt mycket i skogen och fick lite skrapsår på köpet;)


DAGENS VINNARE


På denna bild taggar vi givetvis Frida;)


När vi hade gått klart rundan avslutade vi med tre stycken straffsparkstävlingar. Det var väl inte riktigt Sofias grej, men som vi sa: "Man kan ju inte vara bra på allt...;)"


Det var meningen att vi skulle skjuta löst och istället placera bollarna, men vi var lite för mycket tävlingsmänniskor för det och tog istället i för kung och fosterland... 


Sofia bjöd på en TV-räddning...


...och Frida ville inte vara sämre=)

På onsdag är nästa aktivitet inplanerad. Frida är värden och det ska bli spännande att se vem som står som förlorare efter den dagen!

Elina 25 år


Dagens 25-åring, underbara Elina!


Sofia och Martina








Madde


Carro




Carro skulle fotografera mig och Sofia och påstod att kortet skulle bli mycket bättre om vi inte var med på det. Jag vet inte riktigt om jag håller med henne...;)




De tre girlsen som snart sticker iväg till Italien=)


Elinas lillebror och Farmor. Farmor som för övrigt var i sitt esse och hängde med enda tills vi skulle bege oss vidare ut. Äldre människor med krut i är härliga=)


Daniel och Tias



Klockan 23 tog vi tåget in till Helsingborg för vidare festligheter. Carro hade med sin kamera och dokumenterade både det ena och det andra, men idag är jag tveksam på om jag vill se de bilderna;) Jag, Sofia och Carro upptäckte vår favoritshot (även om bartendern trodde att det var han som lockade;) och som tur var skrev jag upp ingredienserna så att vi själva kan göra den;) Ett tag gick det verkligen undan! Det blev mycket dans och när vi åkte hem fanns det en som var förvånad över vilket tempo vi orkade hålla.

- Jag har aldrig varit med om att man dansar så mycket!

Vi förstod absolut ingenting då kvällens danslängd var i underkant i jämförelse med våra vanliga kvällar. Jag fick sjukt ont i fötterna och hädanefter blir det andra skor när vi ska gå ut. Nästa gång kommer det även att bli uppsatt hår och lättklätt. Det var en sådan extrem värme och att man svettades som på ett träningspass kändes inte okey;)

Tack för en lyckad kväll/natt! Nya upplevelser, nya minnen...