FBC Göteborg - FBC Engelholm 6-8

Serietvåan på bortaplan, att det skulle bli en tuff match var nog alla medvetna om. Det var egentligen inte så mycket som talade för en skåneseger då vi hitintills bara har vunnit på bortaplan mot de två jumbolagen Malmö och Husqvarna. Göteborgarna trodde nog inte heller att de skulle få något vidare motstånd, men tji fick dem. Tidigare har jag tyckt att de har varit det bästa laget som vi har mött i serien, men nu tar jag dock tillbaka det. Antingen har de blivit sämre eller har vi blivit bättre... Det nonchalanta hånflinet har jag dessutom inte mycket för och underskattar man oss får man skylla sig själv!

Avgörandet kom i tredje perioden när det lossnade rejält för vår andraline. Möller, Ida, Tina, Anna och Johanna kom igång ordentligt och levererade som aldrig förr=) Att vi fick tvåla dit Göteborg tror jag att alla njöt av och det gav oss en lätt bussresa hem. Den kommande veckan innehåller en match mot P15 samt en DM-semifinal mot KFUM Malmö. En vinnarkultur har skapats, låt oss få behålla den!

Värt att nämna: Jag vill ge en stor eloge till våra trogna supprtrar. Föräldrarnas engagemang och stöd hjälper nog mer än vad många tror. Denna match till ära fanns även vår gamla lagkamrat Elle med på läktaren. Heja Engelholm!


Vilken hemsk morgon!

Denna dag har verkligen inte börjat på ett bra sätt. Mina planer var att ta bussen som gick klockan 6.40 i morse, men i takt med att minuterna började ticka över tiden så misstänkte jag att den troligtvis inte skulle komma. Att gå hem för att vänta på nästa avgång ville jag inte heller göra för man vet ju faktiskt inte om den trots allt dyker upp. Jag och mina pendlarkollegor stod alltså snällt kvar och väntade. Jag var som en isbit och mina tår var totalt bortdomnade när 7.10 bussen äntligen kom. Vi frågade varför den förra turen hade blivit inställd och tydligen hade chauffören försovit sig...

Min underbara fredagsmorgon var inte slut här utan när jag hade hoppat av bussen i Helsingborg så upptäckte jag att jag hade glömt kvar min mobil i sätet. Panik! Jag ringde Skånetrafiken, men jag fick bara svaret att jag skulle höra av mig till godsavdelningen, som inte öppnade förrän klockan 9. Menade de alltså på allvar att jag inte kunde få kontakt med busschauffören och be honom kolla extra i mitt säte?! Nej nej, det gick absolut inte för sig. Jag ringde mamma och pappa för att berätta vad som hade hänt samtidigt som jag förberedde dem på att de eventuellt kunde få något samtal av någon som hade hittat den (jag har ju mamma, pappa och hem i min kontaktlista). När det var gjort började jag ringa min egen mobil. Jag tror att jag kom upp i över 40 samtal, men tyvärr utan resultat. Plötsligt hörde mamma av sig till mig här på jobb. Hon berättade att hon hade provat att ringa mobilen och att det hade varit en man som hade svarat, busschauffören. Tydligen hade han hört något som spelade i bussen och på så sätt hittat den. Vilken lättnad! Man har ju hela sitt liv i den... Telefonnummer, musik, bilder och allt möjligt. Att den skulle hamna i orätta händer hade inte varit roligt!

I vanliga fall har jag alltid mobilen på ljudlös när jag åker buss och att jag just idag hade på mitt ljud tackar jag gudarna för. Vem vet var den annars hade kunnat hamna...

Att stå i centrum är inte alltid kul...

Igår hade jag och Jennie en helkväll tillsammans. När jag hade slutat jobba tog jag mig ner till city här i Helsingborg för att möta upp henne. Först gick vi en kort liten runda på stan innan vi bagv oss till restaurangen som vi skulle äta på. Den öppnade inte förrän kl. 18 och eftersom vi hade bokat biljetter till bion Snabba Cash, som började redan kl.18.30, så var det lite tight om tid. Vi räknade dock kallt med att det skulle vara reklam första kvarten då det alltid brukar vara så. När vi hade ätit klart kände vi ändå stressen och började småspringa bort till biografen. Kl. 18.40 klev vi in i salen och vi insåg ganska fort att filmen redan var igång. Attans också... Vi hade problem med att hitta våra platser i mörkret och när vi väl hade rett ut vilken rad vi skulle sitta på så kom nästa problem, några hade satt sig på våra stolar... Jennie tog tag i det och vi fick be dem att flytta på sig. Att övriga i salongen störde sig på oss förstår jag. Själv hatar jag när folk kommer för sent...

Filmen blev jag besviken på. Jag hade väntat mig mycket mer och det är definitivt ingen som jag kommer att se två gånger. Jag funderar istället på att läsa boken eftersom den tydligen ska vara helt annorlunda. Det får helt enkelt bli ett semesterprojekt...

En söndagsutflykt

Idag fick jag och Elina ett ryck och begav oss ut på en liten tripp till Landskrona för att kolla deras match mot Göteborg. På många sätt och vis blev det några intressanta timmar. Vi hade i alla fall våra åsikter om det mesta; shorts, liknelser, stilar och så vidare. Elina roade sig dessutom med att lära sig diverse information om spelarna. Citat: 

- Att åldern står med i programbladet är ju jätte intressant. Detta borde alltid finnas med som en upplysning! 

Vi tackar Fidde så mycket för inträdet och passar dessutom på att upplysa om att han hade en stor beundrare i publiken. Han satt framför oss och varenda gång Fidde hade bollen så applåderades det och han berömde honom hela tiden. Det var abslout inte oförtjänt för vi höll också med om att han var duktig, men det var ganska kul att se åskådarens engagemang=)


FBC Engelholm - Husqvarna 12-2

Måstematcher brukar sällan vara lätta och på förhand tror jag nog att vi alla var inställda på att det skulle bli en tuffare drabbning. Vi hade intalat oss att Husqvarna hade tagit stora kliv framåt sedan vårt förra möte, då vi vann med klara 8-2 (som dessutom var i underhant eftersom vi hade hela 41 skott PÅ mål). Jag tyckte dock inte att det var någon större skillnad mot i höstas. Vi spelade ut dem totalt och de hade inte mycket att komma med. Vår seger kändes aldrig hotad och frågan var inte vem som skulle vinna utan vad segersiffrorna skulle bli.

På de två senaste matcherna har vi lyckats göra 22 mål. Visst har det varit mot de två jumbolagen, men vid en eventuell målskillnadsaffär så kan vi ha stor nytta av detta. På lördag vet jag att det kommer bli mycket tuffare då vi ska möta FBC Göteborg, vilka jag tycker har varit seriens bästa lag. Det kommer bli en värdemätare för oss och det ska bli spännnade och se om vår uppåtgående form kan knäcka serietvåan!


En lugn fredag

Igår hade vi familjekväll. Vi inledde med en restaurangtripp och fortsatte därefter med årets upplaga av Engelholmsrevyn. Första delan av föreställningen var ingen höjdare, men den andra var däremot riktigt bra. Det var en del bekanta ansikte på scen, vilket gjorde det extra kul att kolla. Om jag kan tänka mig att se den nästa år? Jajamensan...


Mormor 70 år

I torsdags hade vi gille för Mormor. Det var ett litet kalas där barn och barnbarn samlades hemma hos mamma & pappa för att gratulera.


Lillebror
Kusinerna Hugo, Axel och Emil


Mormor & Morfar


Mina två morbröder och Gunilla


Mamma & Pappa


Kvällens tårta


Lisen


Snacka om fotogenisk!

Äntligen är den min

Under en ganska lång tid har jag haft planer på att införskaffa mig en systemkamera. I sista sekund har alltid den ekonomiska sidan hos mig ploppat fram och jag har insett att jag faktiskt kan få en semesterresa för samma belopp... 

I samband med att jag skulle ha lönesamtal så lovade jag mig själv att om jag fick igenom mina krav så skulle jag unna mig en kamera. Tyvärr har jag inte fått besked ännu, men eftersom rean är i full gång nu så kände jag att jag inte vågade vänta längre. Igår slog jag till och även om jag inte köpte den för någon löneökning (jag är lite tramsig ibland, men när jag ska investera i lite större saker känns det bättre att göra det för pengar som jag egentligen inte hade räknat med att få...;) så är jag nöjd med mitt köp. Det lär dock ta ett tag att lära sig alla funktioner och inställningar, för särskilt insatt i denna tekniska pryl är jag inte...

Tuggar taggtråd

S T R A X   L Ö N E S A M T A L . . .

Konstgräs, offside, inkast och hörnor...

Under hela min rehabtid har jag bara fokuserat på att ta mig tillbaka till innebandyn, men när jag för några månader sedan fick lite fotbollssamtal så väcktes tanken på att göra en comeback även här. Trots att det var på innebandyplanen som jag skadade mig så har det på något konstigt sätt känts mer obehagligt att snöra på sig fotbollsskorna än joggingskorna. Jag antar att det är dobbarna och det lite trögare gräset som har avskräckt mig.

I eftermiddags var det dock tid för mig att göra första fotbollsträningen sedan skadan. Uppdrag nummer ett var att leta upp min utrustning och hemma hos föräldrarna hittade jag mina fotbollsskor. Spindlarna hade tydligen gillat dem för de var fyllda med väv... Mina benskydd hittade jag däremot inte så det blev till att låna lillebrors istället. Mitt minne säger mig att mina egna inte hade varit mycket fräschare... Dagens väder var inte någon höjdare och det blev till att slänga på sig ett tjockt lager med kläder. Jag förstår varför fotboll är en sommarsport!

Min insats på träningen var väl inte så mycket att hurra för. Jag kände mig ringrostig, men något annat hade jag å andra sidan inte räknat med. En av de första övningarna vi hade var att slå lite längre passningar till varandra. Jag gav högerfoten chansen ett par gånger, men jag gillade inte känslan av att mitt knä översträcktes. Jag började istället använda min mindre heta fot, vänster. Jag får väl helt enkelt vänja mig vid tanken på att jag numera är vänsterfotad;)

Innan gårdagens innebandymatch fick jag frågan:
- Alltså vad är det för ett lag du ska träna med? Är det oldladies eller?

Nej Möller, riktigt så gammal är jag inte än. Som 24-åring är det okey att spela i ÄFF´s DAMLAG...;)


KFUM Malmö - FBC Engelholm 4-10

Även om det var en överlägsen seger så var den faktiskt i underkant. Malmö hade inte mycket att komma med och i vissa byten fick de inte ens låna bollen. Att vi inför matchen kämpade mot dem i bottenstriden känns bara konstigt, det är klasskillnad! 

Efter första perioden låg vi under med 2-1, vilket inte speglade matchbilden. Vi skapade mängder med chanser och det enda som saknades var målen. En hel del av missarna tar jag själv på mig och jag tror aldrig att jag har skjutit så mycket och så dåligt som jag gjorde idag. Efter halva matchen bestämde jag mig för att nu ska i alla fall inte jag skjuta mer. Det dröjde dock inte länge förrän jag avlossade ännu ett skott. Jag fick så öppna och klara lägen att jag helt enkelt inte kunde låta bli... Huvudsaken var i alla fall att vi vann och det är ju tur att det är i en sådan här match som man har siktet fel inställt så att det inte är när laget är i stort behov av mål. 

Matchens plus: Denna gång vill jag lyfta fram mina kedjekompisar Carro, Hjälm, Linnea och Elina. Jag tyckte att vi hittade varandra på ett bra sätt och jag kände mig väldigt trygg med er. Alla tog ansvar, täckte upp för varandra och vi hittade hela tiden lösningar på våra problem.  

Matchens minus: Att jag sköt som en kratta!

Jag lämnar inte min lägenhet!

Jag har precis kollat på en av Johan Falks filmer och nu vågar jag inte gå till tvättstugan för att ta ner min tvätt. Jag är sällan mörkrädd, men att gå ner ensam i källaren känns inte särskilt lockande. Jag får helt enkelt göra det tidigt imorgon innan nästa pass tar vid...


En kväll i FBC-arena

Igår inleddes träningen med en timmes fyspass. Vi sprang en lite längre löprunda och avslutade med bål- och armstyrka. I vanlig ordning fortsatte måndagen med en timmes teori och innan vi skulle dra igång kvällens innebandypass skulle laget säga något positivt om varje enskild spelare. Teknisk, målfarlig, löpstark osv fick de första personerna höra, men när vi kom till mig så blev det:

- Här har vi biffen

Jaha, det var ju kul...;) Skämt och sido, jag vet precis vad de syftade på och även om det var en lite annorlunda beskrivning på min spelstil så är det ett tecken på att vi vet var vi har varandra och i stort sett kan lägga fram saker utan några krusiduller=)

För att vi skulle få träna försvarsspel hade vi bett P15 att ställa upp på en internmatch. Det blev dock inte så mycket till försvar och de tidigare så jämna matcherna blev denna gång till en överlägsen damseger, 12-5.

Det var nära ögat

Igår hade jag och Elina en av våra traditionella myskvällar. Vi var sugna på att kolla film och eftersom My hade rekommenderat "Flickvänner från förr" så litade vi på hennes omdöme och hyrde den. Jag kan ju säga att det var första och sista gången som jag lyssnade på henne när det gäller filmval;) Den var riktigt usel! Jag och Elina brukar vara ganska oense när vi ska välja filmer för hon vill oftast se romantiska komedier medan jag helst ser kriminalare. Denna gång gav jag alltså med mig och att se en romantisk komedi med spöken och overkliga händelser var fett tråkigt...

Jag fick ansvaret att lämna tillbaka filmen och först tänkte jag göra det på vägen hem så att jag hade det gjort. Tröttheten tog dock överhand och när jag läste dagens tidning så tackar jag han där uppe för att jag inte är någon kvällsmänniska! Klockan 22.30 hade det nämligen varit väpnat rån mot Bogarts och om jag hade bestämt mig för att lämna filmen igår så hade det varit samtidigt som de hade den obehagliga påhälsningen...

En välbehövlig vila

Under jul och nyår var jag ledig en hel del. Från början var tanken att jag skulle jobba, men jag insåg ganska snabbt att jag krävde lite extra semester för att orka med den tuffa vår som väntar. Jag njöt verkligen och just nu känner jag mig mer utvilad än vad jag har gjort på länge.

Jag vet inte vad jag vill, men jag vet vad jag inte vill

IBF Göteborg - FBC Engelholm 6-3

Att förlora är verkligen ingen höjdare. På senare år har jag dessutom svårare att släppa matcherna än vad jag hade tidigare. Jag är definitivt ingen dålig förlorare, men jag är en väldigt besviken sådan... 

Denna match gick vi ifrån vårt trygga spel och kom helt i otakt. Vi fokuserade på taktiken och hittade inte riktigt rätt i våra positioner. Det spreds en osäkerhet hos alla och det var inte förrän vi gick tillbaka till vårt vanliga spel som det gick bättre. I tredje perioden började vi upphämtningen, men avståndet var för stort. Jag tror att alla var väldigt missnöjda efter matchen eftersom vi vet att vi kan så mycket mer än så här. Även om vi försökte och hela tiden kämpade så räckte det inte.

Vi har nu några viktiga veckor framför oss med matcher som kommer att vara på liv och död. Att bli topp 7 måste vi bara klara av och helt ärligt så tycker jag att vi är bättre än vad tabellen visar. Det är vinsterna som räknas och vi får helt enkelt plocka fram det där lilla extra för att vi inte ska ligga ännu risigare till!

Dagens goda gärning: När vi var på väg till Göteborg så kom Tina plötsligt på att hon hade glömt sin sporttopp hemma. Hon var smått hysterisk och visste inte hur hon skulle lösa sitt problem. Efter ett tag slog det mig att jag hade tagit med mig en extra som jag hade tänkt ha efter matchen och snäll som jag är så lånade jag ut den till henne=) Nackdelen var dock att jag nu inte hade något att ta på mig efter att jag hade duschat... Å andra sidan kändes det viktigare att den kom till användning på matchen än på bussen;)


SM i Linköping 3-6 januari 2010


SKÅNELAGET FLICKOR 15
Bakre raden: Alex Nikolaidis, Susanne Andersson, Nicolina Johansson, Moa Petersson, Johanna Falkenback, Elin Myhrman, Therese Linde, Julia Schyllert, Matilda Kvist, Emma Wahlström, Emelie Ohlsson
Mitten: My Rosberg, Elin Jacobsson
Främre raden: Linn Jeppsson-Widerberg, Linda Augustsson, Cajsa Holmåker, Johanna Nilsson, Ida Sundberg, Ellen Tillman, Felicia Karslsson, Stephanie Boberg
Liggande: Johanna Olsson, Beverly Smedenäs


Den i särklass bästa klacken, SKÅNE! Det trummades och skreks vilket var enormt roligt samtidigt som det blev ett extra stöd för tjejerna.

GRUPPSPELSMATCHERNA:
Skåne - Halland 3-2
Skåne - Västernorrland 3-1
Skåne - Södermanland 1-1

Med dessa resultat slutade vi på en andra plats i gruppen. Södermanland blev etta tack vare bättre målskillnad.


Full laddning inför kvartsfinalen...
Bevan är fokuserad


Kvartsfinal: Skåne - Småland 1-1 efter förlängning
Efter 55 minuters spel väntade ett straffdrama. Tyvärr gick det inte som vi ville och vi fick avsluta SM som förlorare. Det var riktigt surt och det blev inte bättre när vi i efterhand fick höra från publiken (ej skånefans) att även de tyckte att det var orättvist.

Nu när den största bevikelsen har lagt sig så måste jag säga att jag är oerhört stolt över tjejerna. Vi var ett spelande lag och lyckades undvika allt som heter långbollar. Vi var defensivt kompakta och på fyra matcher släppte vi enbart in fem mål (exkl. straffarna i kvartsfinalen). Tyvärr hade vi det desto svårare med målskyttet. Vi hade lägen, men bollen ville helt enkelt inte in. Var det något vi saknade så var det en målskytt som man kan räkna med i ur och skur... 

Resultatmässigt förlorar vi trots allt inte en enda match under ordinarie speltid. Vi blev dessutom bara bättre och bättre ju fler matcher vi spelade samtidigt som vi presterade som bäst när vi mötte topplagen. Personligen tyckte jag att vi hade ett riktigt slagkraftigt lag och hade vi haft lite tur med alla våra ramträffar så hade vi kunnat bli ett lyckligare slut på vår saga...


Skånes Felicia Karlsson fick helt rätt en plats i årets all star team. I varje match slet hon som ett djur, både offensivt och defensivt. Hon är en tävlingsmänniska utan dess like och att se hennes besvikelse efter kvartsfinalmatchen var grymt. Detta är en tjej som med rätt omgivning kan komma hur långt som helst. Det ska bli spännande att följa dig Felicia och lycka till med dina kommande val=)


Kvist vilar upp sig i vårt gemensamma allrum.


Johanna Nilsson gillade min sovplats mer än sin egen;) Emmas säng var också populär och frågan är om det var lugnet i vårt ledarrum eller oss tränare som de uppskattade...;)


Jag hade x antal sådana här bilder på min kamera. Bevan roade sig med att prova diverse inställningar och enligt mitt tycke så blev detta vinnaren;)

Hennes röst ekar dessutom fortfarande i mitt huvud: "Alexander kyckling, mästare i cykling..."


My: Ni kan väl komma till mig på spelkväll?
Det var många som nappade och spenderade därmed kvällen på Mys madrass...


Som avslutning på detta äventyr samlades hela laget utanför skolan för att skjuta upp en raket.

För min del har detta varit en ny erfarenhet och det har gett mig minnen som jag kommer att bära med mig för livet. Jag har lärt känna många nya människor som jag har upplevt både glädje och sorg med. Det kändes lite ledsamt att skiljas från alla, men jag är ganska övertygad om att jag kommer att träffa på många av tjejerna igen. Inte minst i en närkamp nere i sarghörnan...


Emelies 2009

ÅRETS SKADA - KORSBANDET


"Jag minns det som igår. De tre klicken upprepas i mitt inre och jag vet exakt var det hände. Min besvikna röst som hördes långa vägar och alla nyfikna blickar som tittade ner på mig. Jag kände mig så hjälplös och trots att jag inte hade varit med om detta tidigare så var jag ganska säker på vad som hade hänt. Tårarna rann konstant och det var inte förrän på kvällen när det ringde på dörren som de hejdade sig. Det drogs i olika vinklar och när jag fick beskedet var jag konstigt nog helt lugn. Dörren hann dock inte mer än stängas förrän det var kört igen. Många tankar snurrade i mitt huvud och fram till klockan var 4 på morgonen grät jag. Det fanns helt enkelt inte något stopp, men till sist lyckades jag somna. Stora delar av 2009 har fokuserats på mitt knä, vägen tillbaka - jag är tillbaka!"


ÅRETS FEST - MARTIN BRAMSELL 30 ÅR


Jag kom till Båstad som en ensam liten ängelholmare, men det dröjde inte länge förrän jag kände mig som en i "gänget".

  


Skål från årets galnaste kväll!


En vän rikare, Anna från Båstad och jag har haft många roliga stunder tillsammans.

ÅRETS BAKGRUND - MARTINAS GARDIN


Det tog inte lång tid förrän vi upptäckte denna härliga gardin. Balkongen förvandlades snabbt till en fotostudio=)


ÅRETS LEENDE


Symboliskt för många av mina minnen från 2009 - smile

ÅRETS TRÄNING - UTOMLANDS


Mina och Elinas träningspass i Kroatien var verkligen helt underbara. Det var varmt, soligt, vacker utsikt samtidigt som man hade vetskap om att dagen inte hade några måsten. Semester, välkommen till mig!


ÅRETS COMEBACK"Jag plockade fram min matchtröja och tittade på den. I den hade jag gjort både bra och mindre bra prestationer och nu var det ÄNTLIGEN tid för oss att fortsätta det vi hade påbörjat. Sist jag hade den på mig var den blöt av både svett och tårar, det var för drygt åtta månader sedan... Där sitter många minnen i den och nu är jag redo att uppleva ännu mer, hörde jag lycklig=)"
Nya erfarenheter, nya utmaningar


ÅRETS RESA - KROATIEN


Ett naturparadis där jag och Elina roade oss med att leka med kameran=)ÅRETS VÄNNER


Jag har spenderat många timmar med mina underbara vänner, minnen. <3 
ÅRETS ARBETSRELATERADE HÄNDELSE - KONFERENS PÅ VISINGSÖ
ÅRETS BILD - SOMBRERO


Eller inte...;)


ÅRETS LAG - FBC ENGELHOLM


Detta innefattar både vårens och höstens lag. Det går inte med ord att beskriva hur mycket jag har upplevt med alla dessa människor, både på och utanför plan.


ÅRETS AVKOPPLING - STRANDEN


Min sommar var fylld med stranddagar, både med familj och vänner. Denna bild tror jag dock är en aning gammal (eller rättare sagt så ser jag att den är det, jag har inget ärr på mitt ben...), men den speglar hur jag helst av allt kopplar av på min semester=)


ÅRETS UTMANING - INNEBANDYLÄGRET


Teambuildning med innebandylaget innehöll höghöjdsträning. Skogsövernattningen kunde jag lätt ha varit utan, men att balansera högt upp i luften var en upplevelse.

ÅRETS FAMILJ - OHLSSON


Julen spenderades med nära och kära.


ÅR 2010 VÄLKOMNAR JAG MED ETT LEENDE PÅ LÄPPARNA


Gott Nytt År

Nya året firades in hemma hos Emma och Dennis. Middagen satt som en smäck och när alla var mätta och belåtna var det tid att spela spel - Med Andra Ord. Både jag och Emma förvarnade övriga om vad som skulle följas för att det skulle bli så trevligt som möjligt. Eftersom Emmas tävlingsnerv kan bli lite för stor ibland så tog hon på sig uppgiften att vara domare. Jag klargjorde väldigt tydligt att jag inte tollererar fusk, då blir jag bara tjurig... Slutliga segrare blev jag och Elina. Dennis och Grana blev tvåa medan Emil och Emmie hamnade på en hedrande tredje plats. För egen del var kvällen räddad;) 


Dennis och Emma


Emma, Elina och jag - påpälsade som bara den, super kallt!


Grana och turisten Dennis..;)Jag höll mig så långt ifrån smällandet som jag kunde komma. Jag har aldrig uppskattat denna typ av firande och har alltid haft stor respekt för det. Att vissa dessutom bränna upp så mycket pengar på raketer har jag aldrig förstått mig på...