Positiv uppmärksamhet från oväntat håll

I morse när jag var inne och läste på en innebandyblogg blev jag smått överraskad av ett inlägg,

http://blogofinnebandy.blogspot.com/2008/02/imponerande-eller-pinsamt.html Tidigare har den här personen bara skrivit om IBC Engelholm i negativ riktning och att det denna gång faktiskt gavs lite beröm till laget var oväntat. Jag funderar nu över om Krilles mejl eller mina blogginlägg har fått honom att inse att man faktiskt kan se på saker och ting från två håll. Själv försöker jag fokusera på det positiva, medan Sjöstrand däremot brukar koncentrera sig på det negativa i våra prestationer... Att det denna gång var annorlunda gjorde mig glad! Av mig får du beröm för ett läsvärt och tänkvärt inlägg!

"När du ler får du ett leende tillbaka"


Bitter? Inte alls...;)

"Hej! 35 grader och en helt underbar strand, vi har det jatte bra! Maten är fantastisk och denna gang bor vi pa ett stalle som har orimligt laga priser. Idag har vi varit pa en batutflykt med snorkling och grillning, sugen? Puss och kram Mamma & Pappa"

Om jag är sugen? Det kan man lätt säga... Sandkorn mellan tårna, doften av solskyddsfaktor, någon läskande fruktdryck i handen, ljudet av havets vågor och känslan av att bara kunna ta det lugnt. Ahh, jag vill inte ens tänka tanken... Här hemma får vi istället "njuta" av andra saker... Stormens vinande ljud, regnets piskande mot rutan, dammsugarens väsen, kalla föreläsningssalar och en massa måsten. Ett byte kanske...;)?! Det värsta blir väl när de kommer hem och man får se alla paradisbilderna. Jag lär dessutom inte kunna vistas i närheten av dem för jag lär se sjuklig ut med min blekvita hy sidan om deras pepparkakskroppar... Tänk vad livet kan vara orättvist=) Saknar er!

Här är lite bilder från vår förra Thailandresa


Inga gröna fingrar=)?!

För ett år sedan när mamma och pappa reste på semester fick jag i uppgift att vattna blommorna. Oturligt nog glömde jag bort det och när de väl kom hem var det inte många som levde... I somras var det sen dax igen, men denna gång var jag tydligen lite för generös med allt vatten, de drunknade... Tro det eller ej, men jag hade till och med lyckats vattna några plastblommor... Idag blev jag ombedd att vattna blommorna LITE och sen skulle mormor komma och fylla på imorgon. Jag har precis gjort det och för blommornas skull hoppas jag att jag fann känslan för rätt mängd...;)


Balrog - IBC 7-3

På förhand skulle detta vara en lätt match för Balrog, men IBC´s vinnarskallar ville något helt annat. Våra förutsättningar var ju som sagt inte de bästa, och sett till det gjorde vi en bragdinsats. Vi hade 4-3 ett tag, men i sista perioden märktes det att vi var trötta. Det var i och för sig inte var så konstigt då vi hade kört press på nio spelare medan stockholmarna hade gått runt på tre(?) femmor. För att alla skulle få plats att byta om fick vi två omklädningsrum... Vi nöjde oss dock med ett...;) Våra uppvärmningsled såg löjligt korta ut när vi sprang fem spelare i två led, medan Balrog hade en lång svans med spelare. Räknade jag rätt så var de 18 stycken... I vårt bås stod dessutom 20 stolar när vi egentligen bara behövde fem stycken... Många skämt om vår trupp hann vi i alla fall dra=) Vid vårt lunchstopp fick alla plats vid ett bord. Hur ofta händer det...?!

Inför denna säsong kom Becca från div.2 klubben FC Helsingborg och har under detta år bara stått två DM-matcher samt sista perioden när vi mötte Balrog hemma. I lördagens match tog hon verkligen till vara på den chans hon fick och gjorde flera kanonräddningar. För egen del gick det inte alls bra, men som jag sa till henne efteråt bjöd jag Balrog på chanser för att hon skulle få glänsa...;) Maria Ursin gjorde sin första hela match och skötte det galant! Vi hade även med oss F16 tjejen Evelina Wahlström som fick ett par byten i slutet vilket hon också gjorde bra. Av de senaste fyra säsongerna är detta det bästa resultatet mot just Balrog, jag är riktigt stolt över lagets prestation!

* Precis som vanligt sover de i bakre delen av bussen tills det är dax för lunchstopp. Själv kvicknar jag till runt nio-tiden för att äta den gudomligt goda frukost jag har tagit med mig...=) Att sitta helt tyst är väl sådär kul och det är tur att Ursin och Becca alltid håller sig vakna. Jag flyttade fram till dem och där fick de dras med mig tills övriga i bussen hade vaknat...;)

* På ett rastaställe vi stannade på hade de ett helt godisparadis där alla passade på att unna sig lite godsaker. Jag var mitt uppe i att välja sorter när jag nästan springer rakt in i ett välbekant ansikte. Först kopplade jag inte riktigt, men sen såg jag att det var Andreas Lundstedt från Alcazar. Snabbt som attan försvann Jullan mot toaletterna då hon inte ville riskera att vara i närheten om vi skulle råka göra bort oss. För skojs skull hade vi tänkt gå fram och fråga om vi kunde få ta ett foto av honom för att en i vårt lag så gärna ville ha det, men inte vågade fråga själv. Vi skulle därefter ha pekat på Jullan... Med risk för sura miner struntade vi i det och nöjde oss med att se att hans favoritgodis var lakritsstänger och hårda karameller...;)

* Scott slutar aldrig att förvåna. Varje resa har hon med sig något skumt att äta. Oliver, färsk vitlök eller keso (hon äter det direkt från burken...) är bara några av hennes favoritgodsaker. På hemvägen tog alla utom Scott fram sina godispåsar, hon plockade istället fram sin Brieost. Inga krusiduller alls utan hon åt den som den var... Det ska tilläggas att en Scott-frukost består av ett Mars och en Coca Cola...=)

* På hemvägen skulle det ses skräckfilm. Det var helt svart ute och vi åkte på en ödslig väg med en massa skog runt omkring. Mer skrämmande miljö få man leta efter...;) Täcken och kuddar åkte fram och vi satt inte längre en på fyra säten, nu satt vi trångt. Om vi var rädda? Nej nej, bara lite skrämda...;)

* Evelina, tack för lånet av dator och internet! Det var tur att någon hade det med sig så att vi kunde följa melodifestivalen i bussen. Att det sen inte var någon höjdaromgång är en annan femma...

Destination Stockholm

Nio utespelare och en målvakt, förutsättningarna hade ju kunnat vara bättre... Jag inbillar mig dock att det kanske är just dessa förutsättningar som behövs för att vi ska kunna rå på Balrog. Nu känner verkligen alla vilket ansvar som vilar på varje spelares axel. Denna gång går det inte lita på att någon annan ska avgöra, utan nu är det VI TIO som ska klara det. Förra mötet var det inte mycket att hurra över, siffrorna 1-17 talar rätt mycket för sig själv. Hur vi har tänkt spela imorgon är inget jag kommer avslöja här (om nu ni stockholmare trodde det...), men jag kan säga så mycket som att vi kommer kriga tills benen inte bär oss längre!

Balrog är duktiga, men inte oslagbara!


LTU Flickor 13

I måndags var jag med som ledare på ett talangutvecklingsläger för flickor 13. Det var första gången som jag deltog på något sånt och jag hade inga drekta förväntningar på dagen. Nu i efterhand kan jag inte säga annat än att det var riktigt roligt! Det fanns många duktiga och lovande tjejer som har stor potential att gå långt. Chelle (IBC herr tränare) höll i teoribiten medan jag, Krille och Johan (kapten för Skånelaget flickor 15) höll i träningspassen. Tydligen hade de ledarna som var med på förra träffen fått kritik på den dagen så visst hade vi lite press på oss att göra det roligare denna gång. Efteråt pratade jag med några av tjejerna och enligt dem så hade dagen varit lyckad. Å andra sidan vågade de väl inte säga något annat när det var jag som frågade...=) Ju fler timmar vi spenderade i hallen, desto lägre nivå blev det på ledarskämten... På vägen hem hängde nog varken jag eller Krille med i vad som var roligt i Kjelles berättelser...;) Trötta var vi i alla fall, inte minst när mitt egna träningspass började klockan 20.30...


Tjuv- och polismaskerad

Efter Karlstadmatchen skulle hela laget iväg på 20-årsfest hos Rebecca. Sett till förlusten var jag väl sådär sugen, men å andra sidan är det inget som blir bättre av att man deppar. Innan alla hade duschat och klätt på sig hade klockan sprungit iväg rätt ordentligt och vi blev en aning sena. Fem minuter efter att vi hade åkt från hallen kom dessutom Elle på att hon hade glömt sin mobil så det var bara till att vända igen. I hallen var den dock inte, och någon annanstans kunde hon inte heller hitta den. Scott gjorde en insats och kollade under förarsätena i bilen. Tro det eller ej, men där låg den=)!

Beccas fest var slut klockan 01 och de enda som ville dra vidare ut var jag, Krille och Mysan. Först begav vi oss till Utposten där vi inte helt otippat träffade Jullan. Lagets partypingla var på gott humör och det blev lite barhängande och dans innan de stängde=) Strax efter 02 begav jag, Mysan och Krille oss hem till honom (perfekt med en tränare som bor i "storstan", slapp vi problemet med att ta oss till Ängelholm) . På vägen uppstod ett litet missförstånd som gjorde Mysan riktigt irriterad. Det slutade med att hennes ena sko hamnade på ett tak på gågatan och vad jag vet så ligger den fortfarande kvar där... Efter ett tag försvann de sura minerna och själv kan jag ju tycka att det var rätt roligt=)

"Dansa med de två där borta." Javisst svarade vi och fick de på fall ordentligt;) Mysan fick ett fast grepp om armen när vi skulle smita därifrån...Hehe!

En herre, som vanligtvis har en pipa i munnen, gav mig både ris och ros. Roserna stoppade jag i en vas med vatten, medan jag illa kvickt slängde bort riset...;) 

Jag och Mysan lärde oss en ny förkortning, CWB... Vad kan nu det betyda då...?! Coach With Benefits... Haha!

Tryckte Krille in snooze 20 gånger på söndagmorgonen eller?! Mysan var uppe vid åtta och jag gick upp strax därefter. Den tredje däremot lyckades vi då inte få liv i förrän 11.30, trots att vi både hade spelat musik på stereon och satt på TV:n... När alla till slut var vakna tog vi oss in till Ängelholm för att kolla IBC herr som mötte Röke. Seger med 10-5 blev en bra start på den dagen. Jag mötte upp Emma och vi åkte även in och kollade FCH-Täby. Under den matchen fick jag uppleva två skumma sammanträffande:

Nummer 1: När vi gick in på Idrottens hus skymtade jag Henke Larsson längre fram i folkmassan. För mig har han alltid varit en favorit, en riktig stjärna=) I första perioden kollade jag om jag kunde urskilja honom på motsatta läktaren, men jag såg honom aldrig där. I tredje perioden gick vi en runda och det slutade med att vi satte oss på en helt annan plats än tidigare. Efter ett par minuter kommer två herrar och sätter sig framför oss. Kan ni tänka er vem den ena var...?! Alldeles riktigt, Henke=) Den perioden såg jag inte alltför mycket innebandy utan koncentrerade mig mer på mannen framför...;) Ni skulle sett hur han reagerade på Daniel Johnssons zorromål, han var i extas...=) Vilken ära för FCH-spelarna att Sveriges egen Larsson kommer och stöttar dem, stort!

Nummer 2: I tredje perioden märker jag plötsligt att min mobiltelefon är borta. Lite smått panikartat tar jag mig tillbaka till den sektion där vi satt i första perioden. Jag kom inte riktigt ihåg vilken rad vi satt på och att stå i trappan och glo in bland publikens ben kändes rätt genant... När jag inte såg den bestämde jag mig för att vänta tills matchen var slut. Precis när jag skulle till att gå hörde jag någon ropa: "Emelie Ohlsson" Det var den för dagen nyktra domaren som ville be om ursäkt för sitt beteende kvällen innan. Efter lite småprat fångar mina ögon upp något vid hans fötter... "Ursäkta, men skulle du vilja ge mig den mobil som ligger vid dina fötter" Snacka om sammanträffande!

Krille, tack för sovplatsen! Becca, tack för en super trevlig fest!

Igår pratade jag lite med han på innebandynytt som intervjuade mig för ett par veckor sedan. Han berättade bland annat att han hade skrivit en artikel om IBC. Det är kul att de uppmärksammar oss trots att det går lite tungt!


IBC - Karlstad 3-6

Gör man inga mål så vinner man heller inga matcher. Jag tycker väl inte att resultatet speglar matchbilden, men om vi inte kan förvalta de lägen vi skapar så finns det inte mycket att göra. Vi fick tyvärr en dålig start med ett tidigt underläge på 0-2. Detta lyckades vi aldrig hämta upp utan fick istället jaga hela tiden. Inte ens i tredje perioden, där vi vinner skotten med 20-6, kommer vi nära resultatmässigt.

13.08 in i tredje perioden får vi straff. Denna sekvens har jag både drömt och tänkt på hur många gånger som helst. Krille pekar på mig och jag går in på plan. Som han själv uttrycker det så har jag min "patenterade variant" som jag givetvis hade tänkt försöka mig på. I mina tankar har det alltid varit Pixbo som varit motståndare, det står 3-3 och det är 10 sekunder kvar av matchen när vi får straff. Jag går fram, lägger upp bollen, hör domaren blåsa i pipan, gör min variant och sträcker jublande händerna i luften. Riktigt så här blev det då inte i verkligheten... Det där med händerna i luften blev istället ett nersänkt huvud. Vad som gick snett har alla olika uppfattningar om. Vissa påstod att målvakten var väck och att jag sen själv sparkade till bollen så att jag miste kontrollen, andra menar på att målvakten sparkade undan bollen med sina fötter. Jag kan inte själv säga vad som hände, men det jag vet är att det blev ett misslyckande. Kanske var det för att det inte var Pixbo som var motståndarna...;) Jag citerar farmor: "Du kan i alla fall glädja dig åt att ditt namn var rättstavat i tidningen" Ja, det gäller ju att se det positiva... Tyvärr stod inte mitt namn där för att jag hade gjort något bra, utan för det motsatta...

Domarnas insatser var det en del som inte var nöjda med. Jag däremot tyckte att de var jätte bra. De tillät ett tufft spel och släppte slagen vilket passar min spelstil utmärkt=)! Scott blev välförtjänt matchens lirare, men gav sina blommor till mig. Du är verkligen för söt, tack! Att skellefteå knep två poäng mot Ö-vik kom som ett extra slag och nu börjar det verkligen brinna i knutarna. Det återstår tre omgångar där vi ska ta oss an Balrog, IKSU och Rönnby. Det är ingen lätt uppgift, men ingenting är omöjligt!


Avundsjuk, jag är så avundsjuk

På tisdag sticker mamma & pappa till Thailand på en två veckors härlig semster. Det känns lite vemodigt att jag inte ska följa med, men jag blev trots allt erbjuden och jag får väl skylla mig själv att jag tackade nej. Anledningen till att jag ska stanna hemma är väl inte så svår att räkna ut utan det är samma som alltid, innebandyn... Som dagens läge ser ut är jag ändå glad över mitt beslut. Det hade inte känts bra att lämna laget i sticket inför våra kommande viktiga matcher när vi är en så tunn trupp. Nu hoppas jag bara att det kommer sluta så som jag hoppas, annars har jag ju stannar hemma i onödan...=)!

I helgen kommer Karlstad på besök och det är väl ingen hemlighet vilken nyckelmatch detta är... Kom gärna och stötta oss, ni hjälper oss att prestera!

Lör 16/2 kl.16.00 IBC - Karlstad


Skön läsning framför mig

Idag när jag var på stan fastnde jag inne i en bokhandel. Enda sen jag var liten har jag gillat böcker, men på senare år har tiden inte riktigt räckt till. Nu läser jag mest på sommaren då jag inte har några skolböcker att bläddra i... Oftast blir det när jag vill fördriva tiden i en solstol eller kanske bara sätta mig på en skuggig plats i trädgården. Idag köpte jag i alla fall två nya pocketböcker=) Väl här hemma beställde jag även hem tre stycken från nätet. Som student har jag en del förmåner så därför passade jag på att utnyttja dem innan min studietid är slut... Trots att vi har en hel del i skolan hade jag tänkt unna mig lite vardagsläsning. Den ena boken har jag börjat på så smått och jag tror att det blir några sidor till innan jag släcker lampan för ikväll=)

Befintlig musik i ny klädsel

Lillbrorsan gillar att mixa med låtar och jag tänkte nu låta er lyssna på två av dem=)

Pictures Of you:
http://www.speedyshare.com/298534437.html

To Be With You:
http://www.speedyshare.com/236554716.html  

Endre-IBC 16-3 och Täby-IBC 9-4

Efter dessa två förluster säger jag bara: "Ingen kommentar!" Matchanalyserna lämnar jag till någon som känner sig manad att prata om det och själv väljer jag istället att fokusera på andra delar...=)

* Mot Endre lyckades jag finta av två personer samtidigt. Hur jag bar mig åt vet jag dock inte och jag hade aldrig klarat av att göra om det en gång till=)!

* Denna resa följde vår korsbandsskadade Tapper med. På lördagen var hon grymt sugen på att lira så hon stod och sköt en del på uppvärmningen. Rätt som det var vred hon sitt knä ännu en gång och nu får hon börja om på nytt igen. Jag hoppas inte att det försummar alltför mycket tid i rehaben, men nu har du kanske lärt dig en läxa... Va rädd om dig!

* Mot Endre hade vi nog rekord i antal självmål under en och samma match...

* Under hela min innebandykarriär har jag aldrig tagit sönder någon av mina klubbor. På lördagen hände det dock, min favoritklubba knäcktes rakt av och reservklubban fick plockas fram. I Täby-matchen var det sen dax igen. I början på andra perioden går även min reservklubba i två bitar. Några fler klubbor hade jag inte med mig för hur stor är egentligen sannolikheten att man ska ta sönder två klubbor under en helg? Vi är relativt få rightare i laget så utbudet av klubbor var inte särskilt stort. Snällt nog erbjöd sig Ursin att jag fick låna hennes, men hon är kortast i laget och en klubba som knappt når upp till mina höfter kändes inte särskilt aktuellt...;) Jag fick istället ta Scotts gamla klubba vilket gick hur bra som helst. Det var en sån som jag hade förra säsongen så helt ovant var det inte även om våra hookar var väldigt olika...=) Tack för lånet i alla fall!

* Täby står inte högt i kurs hos många i vårt lag! Det fanns spelare och famlijemedlemmar som hade attitydsproblem. Efter denna match ligger de i toppen på min lista över vilka lag som jag inte unnar framgång, mina lyckönskningar kommer de inte få (så länge det inte gynnar Engelholm vill säga...)

* Emma hade varit huslig och bakat muffins, supergoda=)!

* Christer Sjögren?? Ett ypperligt bevis på vilka det är som röstar i melodifestivalen, skandal! Om den låten kommer vara det svenska bidraget skäms jag!

* Ursin och Tina är ett släkte i sig=) Var får de allt ifrån?!

* Vissa visar sitt humör tydligare och längre än andra...

* Becca måste ha rekordet i att kunna snyta sig så högt som möjligt!

* Efter att Elle i cirka en timme stått och pratat i telefon utomhus kommer hon frysandes in i stugorna. "Ursäkta att det tog sån tid, men jag pratade med mamma" Haha, det var nog bara du själv som trodde på den...;)

* Sista filmen på hemresan var Ladder 49. I slutet satt vi väl alla mer eller mindre och snyftade, men inte Scott, hon storbölade=)!


På jakt efter poäng!

Resans färdkost är nu klar. För en gångs skull kunde man äta en lagad middag innan avfärden och slipper därför ta med sig den annars så traditionella pastasalladen... Idag har jag istället gjort en fruktsallad med färsk ananas, jordgubbar, vindruvor och kiwi. Sugen? Det är i alla fall jag...=)! Ett par fullkornsmackor med kokta ägg på får också slinka ner i väskan tillsammans med mina råa morötter. Bara lugn, jag lär säkert falla för någon frestelse som inte finns under kategorin "nyttigt"...;)

Håll era tummar för oss=)!


Några frågor inför helgen

Igår hände något oväntat, men roligt. Innebandynytt.se skulle skriva något inför helgens matcher och de frågade om de fick intervjua mig. Givetvis gick det bra och det roligaste av allt var att det var en känd skribent som skulle vara reporter. Det var riktigt roligt att få prata med någon som man tidigare bara har läst skrivna texter av. Vilken röst som har döljt sig bakom inläggen har jag nu fått svar på och jag kan säga så mycket som att det var en härlig prick=)! Tack för en trevlig pratstund!

För er som är intresserade av att läsa intervjun så finns den här:

http://www.innebandynytt.se/newsmain.php?nyheter=2911

Ett lag är som ett puzzel; försvinner någon är inte bilden sig lik

Helgen börjar närma sig och laddningen inför de kommande matcherna har redan börjat. Det känns lite vemodigt att detta är vår sista dubbelhelg. Att resa iväg med vårt underbara gäng är verkligen en ära. Vi har så många minnen tillsammans och det är nästan med en tår i ögat som jag konstaterar att det är "sista natten med gänget"...;) Jag får ofta frågan hur vi orkar med att resa land och rike runt där det ekonomiskt sett kostar mer än vad det smakar. För mig är det inget konstigt alls utan det har blivit lite som en livsstil; packa väskorna, sätta sig på bussen och ta sig an utmaningarna. Jag förstår dock att många undrar, vissa tycker säkert att man är helt knäpp som håller på som man gör (jag vet att ni tänker så även om ni inte vågar säga det till mig...), men helt ärligt hade jag inte velat vara utan det, i alla fall inte nu.

På lördag är det gotländska Endre som ska tas an. Det är faktiskt något skumt med den fängelseön. Det är precis som om det finns några "övernaturliga krafter" som cirkulerar runt i deras hall. Laget och deras stöttande publik bildar en sekt där det ges någon märklig kraft till spelarna. Ett starkare hemmalag går det knappast att hitta! När vi mött dem i Ängelholm blir det oftast jämna och tuffa matcher där vi till och med har vunnit någon gång. När det sen är dax för returmötet är det som om ett helt nytt lag står på banan och vi har fått storstryk de flesta gånger. Nu är jag dock riktigt sugen på att bryta upp deras andliga hemmakrafter för att sen fort försvinna bort från den mystiska ön med tre härliga poäng...! 

På söndag ställs vi inför nykomlingarna Täby. Det är ett ungt och duktigt lag med mycket potential i. Förhoppningsvis kommer vi till start med ett stort självförtroende efter lördagens kanonmatch mot Endre=)!

Tack för en bra föreställning=)!

Ikväll har vi haft en riktigt mysig familjekväll=)! Först var vi ute och åt en gemensam middag innan vi styrde stegen för att kolla Ängelholms nyårsrevy. Som i alla shower var där både bra och mindre bra scener, men den var helt klart sevärd! Sofie Hellberg var en av dansarna/sångerskorna och det var hur kul som helst att få se dig! När vi var yngre umgicks våra familjer väldigt mycket och vi var även på en hel del semestrar tillsammans, men i takt med att vi barn blev äldre upphörde familjesamlingarna. Det var i alla fall riktigt roligt och se att den talang du hade som liten nu har gjort dig till en stjärna=)! Enligt mig var du en av dem som gav revyn den lilla extra touchen och ska du vara med nästa år igen tvekar jag inte en sekund på att köpa biljetter!

Vi klädde ut oss och uppträdde med än det ena och än det andra, dock var det bara en av oss fyra barn som tog sig till den "riktiga" scenen...;) Lycka till i fortsättningen Sofie!