Nära en semifinalplats

Mellandagarna är en dröm för fotbollsspelare som gillar inomhuscuper. Igår spelade vi i Åstorp, som alltid lockar till sig många bra lag. Precis som vanligt var det fullsatt på läktaren och svettdofterna var inte nådiga...;) Vi hade haft lite otur med lottningen och hamnat i den svåraste gruppen. Sett till vilka lag som deltog var vi på pappret bland de sämsta och att vi skulle ta några poäng var det nog inte många som trodde. Vi inledde med att möta Billesholm (div. 4) där vi fick en 1-0 seger med oss. Efter en timmes väntande (finns det något tråkigare när man är på cup...?! Man spelar tio minuter, sen sätter man sig ner och blir stel som en pinne innan det är dax att röra på sig igen...) var det Kvidinge (div.4) som skulle tas an. Här var det en enkel match där vi hann göra 5-0 innan tiden var ute. Vi hade fått en riktig smakstart=)! Nästa motstånd var mot turneringens bästa lag Vittsjö som i vanliga fall hör hemma i div.1. Att det skiljde så många divisioner mellan oss lät vi inte påverka utan vi gick in och körde på precis som innan, matchen slutade 2-2. Vår sista gruppspelsmatch skulle nu bli avgörande för om vi skulle ta oss till slutspel eller inte. Ännu ett lag från de högre divisionerna väntade, HDFF (div.2). Här fick vi tyvärr inkassera kvällens första förlust, 1-2. Trots att vi inte tog oss till semifinal är vi ändå nöjda med våra insatser. Det är bara till att ladda om batterierna för imorgon är det dax för nästa cup i Strövelstorp=)

Inomhusfotboll är väl egentligen inte riktigt mitt rätta element. Jag gillar stora ytor där det inte krävs någon tekniker för att ta sig någon vart... Utomhus räcker det med lite fart under fötterna och du kommer helt plötsligt fri med målvakten, min specialitet...;) Igår var pappa min "läktarcoach" och hans analys var att jag sprang alldeles för mycket. "Titta på forwards i de andra lagen, de står och lurpassar bakom sina backar och springer inte i onödan". Hur kul är det liksom?! När man väl spelar vill man ju bli trött så de ger något, palla stå där uppe och fiska...;)


En minnesvärd kväll, eller redan glömd kanske...?!

Juldagen = fest... Det sammanfattar nog vår kväll ganska bra. Jag, Elina, Katta och Alek slöt upp för ett gemensam party. Givetvis skulle vi börja med spel (som jag för övrigt inte gillar särskilt mycket. Jag vill alltid vinna och det är på något sätt mentalt jobbigt att behöva gå in för en lek så hårt...) Det var en frågesport, men vi räknade inga poäng så då gick det väl an för mig också...;) När klockan var 21.30 gick vi ner för att ta stämpel till 57:an. Vi var lite oroliga för att vi inte skulle komma in då det var ålder 25 och en sån stor utgångskväll kan de ju i stort sett neka vilka gäster de vill för de får fullt ändå. Det var i alla fall inga problem och vi slapp till och med att visa leg. Om man ska se det som en komplimang är jag dock mer tveksam till... När alla hade fått sin stämpel gick vi till Elina igen för att fortsätta festandet. Vi fick även påhålsning av Elinas kusin och hans vän som också var på partyhumör. Det blev i stort sett tre timmars dansande innan vi traditionsenligt avslutade kvällen på Lindens.

Noterbart:
* Emma, tack för lånet av jackan!
* Utanför Lindens blev jag 30 kronor rikare. Jag hittade först en tjuga, sen ett par minuter efter hittade jag en tia också. Det blev nästan gratis nattmat=)
* Nilsson var tydligen riktigt hungrig och kunde inte bärga sig till hennes egen mat kom in. Tur där fanns folk som inte orkade allt sitt...
* Elina: "Gå nu tyst så inte grannarna vaknar" Det första en av oss gör är att trilla nerför de första tio trappstegen...
* Som vanligt fick jag skoskav. Mina dåliga fotleder gjorde sig även påminda genom att jag vrickade till min fot . Klackar och jag hör inte alltid ihop...
* Piggelin, jag säger inte mer än så.
* Elina gör verkligen allt för sina gäster. Alek fick sängen, Katta fick madrassen, jag fick soffan och själv la hon sig på en yogamatta, din stackare!
* Jag ska aldrig mer rucka på mina utgångsprinciper! Hädanefter är det bara vatten efter klockan 01.


24 december

Det är julaftonsmorgon och klockan ringer 06.25. Jag går direkt och kollar i min julstrumpa för att se vad tomten har lagt för paket detta år (Det blir jag aldrig för gammal för...) Jag slänger på mig mina träningskläder, sätter MP3:an i öronen, som dagen till ära är fylld med en massa jullåtar, och går ut. Det är inte ett hus som lyser och inte en bil som kör förbi mig under min 40 minuters långa joggingtur. När  jag kommer hem är det dax för frukost, som bl a består av mammas hemmalagade risgrynsgröt,  samtidigt som jag ser sista avsnittet av julkalendern. Vilken härlig morgon!

Jag är en riktig julmänniska och tyckte väl att det kändes lite halvtråkigt att åka iväg för att jobba en dag som denna. Det var i och för sig bara mellan 8.30-12.00 så var trots allt inte så farligt. Efter jobb hade vi lite jullunch här hemma och en allmänt mysig familjestund. När klockan blev 15 var det givetvis Kalle Anka som fick uppmärksamheten innan vi åkte till Farmor & Farfar för att tillbringa kvällen där. Det bjöds på massor med god mat och det blev precis så som man vill att en jul ska vara. Alla verkade nöjda med sina julklappar, och så även jag=)! Något som glädje mig var mammas reaktion på det hon fick från mig och Philip. Vi hade egendesignat en kalender till henne och hon blev rörd till tårar när hon såg den. Finns det något roligare än att ge bort saker som blir så uppskattat?!

Nu börjar ögonen ge vika och det är tid för sängen. Det kommer en dag imorgon också som jag ser fram emot väldigt mycket. Julmiddag med Mormor & Morfar och därefter party hemma hos Elina. Kvällen kommer förhoppningsvis sluta med utgång, var det blir får vi dock se...

GOD JUL

         image77                                                                 


Lillejul med dutt

Efter en gemensam julmiddag, tillsammans med familjen, begav jag mig iväg till Elina. Vi hade bestämt oss för att ha en helkväll med Bingo Lotto. Precis som Scott skulle vi också vinna tillbaka våra julklappspengar...;) En massa godsaker hade vi dukat fram och vi duttade för fulla muggar när numren lästes upp. Tyvärr blev det inga vinster, men på något sätt känns det som om Bingo hör till den 23:e. Elina hade tänkt att vi skulle skriva julklappsrim på hennes paket och hade räknat med lite hjälp från mig. Vanligtvis brukar jag inte tycka det är så svårt att komma på sånt, men igår blev det inte mycket att hurra över... Efter mina oseriösa förslag om osa och nosa, fight på day och night lyckades vi till slut få ihop några som var hyfsat bra i alla fall=)

Det var en jätte mysig lillejul, vilket jag i och för sig visste att det skulle bli. Med dig Elina har jag aldrig tråkigt=)!

Kan ni lista ut vad detta är=)? Tänkte väl det, inte jätte svårt direkt...
"Köttbullar, korv och skinka vill vi inte längre att du ska stinka. Ett eller två sprut, kommer ge ifrån sig många manliga tjut"


Pixbo - IBC 6-1

Så var det dax för sista matchen innan juluppehållet, ett "derby" mot göteborgslaget Pixbo. Jag hade med mig lite supportar i pappa, farmor och farfar. Det var farfars födelsedag, men han sa att han hellre ville följa med och kolla på vår match än att fira sin dag. De tyckte det skulle bli spännande att få åka med spelarbussen och hade sett fram emot det ganska länge, ni är för kära=)

Pixbo fick ett ganska tidigt power-play mål, vilket kändes lite snopet. Om vi hade kunnat hålla tätt bakåt en längre stund och kanske till och med fått in några av våra frilägen så hade matchbilden säkert varit annorluna. Jag säger egentligen inte så mycket om att vi förlorade då det kändes ganska rättvist, men tävlingsmänniska som man är vill man ju alltid vinna...! Om jag ska plocka fram något från matchen tyckte jag att vårt försvarsspel fungerade rätt bra. Visst att Pixbo skapade många chanser, men vi låg ändå där och störde dem. Min femma spelade 1-1 och det bör vi vara nöjda med, förra Pixbo-matchen var det ju vi som läckte...

Nu är det i alla fall juluppehåll och vi får väl se vilka dagar det blir gemensam träning. Nästa match är inte förrän den 12/1 så vi har ju tid att förbereda oss inför de viktiga returmötena. Det är en hel del nyckelmatcher i rad och där är några lag vi ska ta vår revansch på!

         

En kväll med paketfight...;)

I fredags träffades vi tjejer för att ha vår tradtionella kväll med julklappsspel. Vi började med en middag på Telegrafen där vi fick lära oss hur man effektivt skaffade sig ett bord när alla är upptagna... Vi hade precis ätit upp när det rätt som det var kom ett killgäng och slog sig ner. Vilka nötter de var alltså, berusade och ohyfsade! Ganska så snabbt reste vi oss för att gå och betala. Personalen skämdes nog lite för hur deras gäster hade betett sig mot oss och bjöd på vår dricka. Själv hade jag vanligt isvatten så var väl inte jätte många kronor, men i alla fall en god gärning=) Kvällen fortsatte hemma hos Madde där det var tärningarna som stod i fokus. Det var ingen som fick gå hem tomhänt, trots att det var vissa saker som var mer populära än andra...;) Martina fick flest paket, vilket gör att hon nu får äran att organisera kvällen nästa år. Tack för en trevlig kväll mina vänner!


Skola eller innebandy? Jag slapp välja=)

Jag var ytterst tveksam till om skolan skulle ställa upp på våra krav angående tentan vi ska ha den 12/1 (vi har nämligen tidigare hört studenter som har velat skriva på en annan tidpunkt pga bröllop m.m. men det har inte accepterats). Idag fick vi ett mail där den kursansvarige läraren hade beslutat att flytta ordinarie tentamenstid till kl. 8-13, och detta för enbart vår skull. Hela klassen får nu skriva den på morgonen istället, vilket jag i och för sig inte tror att de har några större invändningar emot. Att vi som daminnebandyspelare skulle tas så seriöst från skolan hade jag dock aldrig trott. Med lite förutfattade meningar hade jag förr kunnat tänka mig att de hade ordnat ändrad skrivtid för en allsvensk herrfotbollsspelare eller en elitseriespelade ishockeyherre... I vilket fall som helst så är vi väldigt tacksamma för att vi fick möjligheten till att både skriva tentan och spela match.

Beslutsångesten gjorde mig till en stinkbomb...=)

I början på veckan hittade jag ett presentkort som jag helt hade glömt bort att jag hade fått. Det var till parfymeriaffären Unik. Giltighetstiden var bara ett år och sista dag för användning var som imorgon. Innan kvällens träning åkte jag därför till stan för att utnyttja det. Den parfymen som jag hade bestämt mig för att köpa var givetvis slut och det var bara till att sätta igång och leta upp någon annan (det känns ju alltid roligare att testa någon ny sort...) Det var verkligen rena djungeln och efter att ha luktat på mängder av olika dofter kände jag knappt någon skillnad längre. Efter många om och men valde jag i alla fall en som verkade helt okey. När jag kom till träningen kändes det som om dofterna stod som ett moln runt mig. Förhoppningsvis överförde sig lite av aromerna till våra underbart härliga västar...;)

En jobbig krock som leder till ett svårt val

Under de 3.5 år jag har läst i Halmstad har inget obligatoriskt skolmoment lagts samtidigt som vi har haft innebandy. Lördagen den 12/1 kl.16 ska vi möta Dalen hemma. Vi har alltid haft tenta mellan 9-14 så vi kände att vi hann med både ock denna gång med. Nu visade det sig tyvärr att tentatiden är mellan 14-19. Hallå, vad tänker ni på? Ska vi skriva en lördagkväll, riktigt rått! Vi kommer i alla fall försöka göra allt vi kan för att vi ska få göra den på morgonen istället. Om vi kan sitta i en sal där någon annan klass ändå skriver blir det inget extra jobb för skolan. När klockan är 14 lämnar vi in vår tenta och sitter sen kvar i 40 minuter (man får vara max 30 minuter sen till en tenta, alltså fram till 14.30 finns det en möjlighet att förmiddags- resp. eftermiddagsstudenterna kan stöta på varandra) Risken för att vi ska möta någon som ska göra den på eftermiddagen är då som bortblåst. Om tentavakterna vägrar sitta kvar de extra 40 minutrarna för att "passa" oss kan de ju alltid följa oss till en sal där de har tenta på eftermiddagen. Nu ska vi bara till att övertyga våra lärare om att detta skulle vara en bra lösning... Jag hoppas verkligen att de ställer upp på det!

Madde har redan tagit beslutet om att hon kommer att välja tentan före matchen. Jag är mer kluven och vet inte riktigt vad jag har tänkt göra. Hjärnan säger en sak och hjärtat säger en annan...


Lugnt för mig, hårt för andra=)

Denna helg hade vi spelledigt och vi passade då givetvis på att planera in en lagfest. Att vara ifrån varandra kändes inte som ett alternativ...;) Madde bjöd hem till sin lya där vi började med en tacomiddag, smarrigt! Jag skulle upp och jobba och fick därför hålla mig till mitt vattenglas. Trots att det var tråkigt att jag inte skulle med ut så var det rätt intressant att studera allas förvandling. Jag fick höra en massa historier, och vissa mer än en gång...;)

Kareoken skulle givetvis fram. Mikrofonerna fick vi inte igång, men det var nog tur för vilka stämmor alla fick till... Jag och Linda fick gatupublik och funderade starkt på att sätta upp en lapp i fönstret: "Vi tar endast sedlar" Haha, men det blev vi aldrig färdiga till. Det skulle kanske annars vara ett alternativ, att showa på stan så vi drygar ut vår säsongskassa?! Det känns väl inte jätte lockande nej...;) Sista timmen var det mycket som hände och lite kalabalik blev det allt, men när alla kände sig redo körde jag vägen via Bahnhof för att släppa av mina kära lagkamrater/tränare. Därefter begav jag mig mig hemåt för att krypa ner och få några timmars sömn innan jobbet kallade.


Traditionsenligt toppmöte

I fredags var jag och kollade på den stekheta seriefinalen i division 2, mellan Munka Ljungby och Åstorp. Det har blivit lite av en vana att dessa två lag ska göra upp om första platsen. I år är det väl kanske lite väl tidigt att påstå att guldet kommer stå mellan de lagen, men de senaste åren har de broderligt avancerat uppåt i seriesystemet. Tidigare möten jag har sett har alltid resulterat i en uddamålsseger till Åstorp, vilket bevisar den lilla skillnaden mellan dem båda. Personligen tycker jag det är ett extra roligt möte då jag känner många ganska väl i båda lägerna. Jag säger som jag brukar: "Som lag ligger Munka närmst hjärtat, men jag kan ändå heja och unna framgång till en del spelare i Åstorp". Hemmalaget började starkast och efter första perioden ledde de med 4-1. Att det skulle gå så lätt hade jag inte trott och jag började nästan tycka att det var lite tråkigt om den vanliga spänningen inte skulle infinna sig. Att räkna ut Åstorp ska man dock aldrig göra! Efter tre Munkautvisningar lyckades de vända på steken och ta ledningen med 4-5. Jag led verkligen med Munka och tyckte att de genom alla möten hade jobbat sig ihop till en trepoängare. I slutet lyckades de få till en kvittering, men i sudden gjorde Åstorp det avgörande målet och matchen slutade 5-6. Om man bortser från andra perioden, som var lite "platt", var det en sevärd match. Frågan man ställer sig nu är om man kommer få se fler seriefinaler mellan dessa två föreningar...?!

Både innan och efter sammandrabbningen har det från bägge håll förekommit en hel del munhugg, vilket jag tycker är lågt. En match ska avgöras under 60 minuter och därefter är det bara att acceptera sig själv som en vinnare eller förlorare. Smutskastning hör inte hemma i idrottens värld!


DM: Backalirarna - IBC 5-17

Jag är en person som inte är jätte förtjust i att köra bil, och särskilt inte om det är till nya ställen. Det kan ju då också sägas att mitt lokalsinne är uselt, jag kör mer ofta fel än rätt...=) I vilket fall som helst behövde vi bilar till matchen så jag anmälde mig som chaufför. Jag och pappa skrev ut en karta med vägbeskrivning för att öka chanserna till att jag skulle komma fram till matchstart...;) När jag väl kom till samlingen, här i Ängelholm, visade det sig att vi var en bil för mycket och jag var inte sen med att köra och parkera. Min karta lämnade jag till My som skulle guida Tjärna. Allt verkade gå bra där vägnamn etc stämde, men när vi enligt vägbeskrivningen skulle vara framme stod vi mitt i ett bostadsområde. Hmm, det blev nog trots allt fel någonstans... Madde kollade kartan och insåg att där inte var någon idrottshall på den punkten som vägbeskrivningen var gjord till. Det visade sig att när jag och pappa hade slagit in "Kirseberg idrottshall" på datorn hade den inte hittat något med det namnet och hade istället tagit en punkt mitt i Kirseberg. Aja, med Tjärna vid ratten hittade vi fram ganska fort ändå. Det var i alla fall ännu ett bevis på att jag och vägbeskrivningar inte passar så bra ihop...;)

Matchen blev ingen nervpirrande historia. Motståndet stod malmölaget Backalirarna för som i vanliga fall hör hemma i division 3. Redan efter nio sekunder tog vi ledningen med 0-1. Det rullade på och siffrorna skenade iväg. Jullans kommentar efter 0-5 målet: "Tjejer, vi springer inte in och gratulerar efter varje mål. Jag vill komma hem i skaplig tid ikväll" Haha, du är gó du...;)! Vårt spel var inte på topp och att vi lät de göra fem mål på oss är inte okey. Givetvis är segern det viktigaste och sett till de sjutton mål vi levererade framåt så stämde i alla fall vårt offensiva spel. Nu väntar en semifinal som lär bli mot ett betydligt tuffare motstånd!

Halvtidssummering av våra insatser

Halvårets...

...största besvikelse:
 I bortamatchen mot KAIS/Mora får vi åka hem utan poäng (7-6). Att släppa in två mål i vårt eget power-play är inte godkänt. I slutändan kändes det som om det var alla våra individuella misstag som avgjorde matchen.

...mest oväntade poäng: Här kan jag inte säga annat än Rönnby hemma (5-6 SD). Inför matchen skulle det, som jag har sett andra skriva, vara en kassaskåpssäker seger för svenska mästarinnorna. Vi ville något helt annat och kämpade oss till en poäng.

...mest övertygande match: Genom att spela diciplinerat och självsäkert imponerade vi på Karlstads hemmapublik. Det mesta fungerade och vi hade inga större problem med att knipa en trepoängare (2-5).

...utklassning: En av de mest omtalade matcherna, än så länge, är när vi mötte Balrog hemma (1-17). Att vi skulle åka på en förlust var väl egentligen inget konstigt, men att förlora så stort är inget vi vill göra fler gånger!

...transportmatch: När Skellefteå (4-2) kom på besök bjöds vi på det ena läget efter det andra. Under långa stunder ägde vi bollen och att vi bara stannade på fyra mål kändes underligt efter alla de chanser vi skapade.

...retligaste förlust: Sett i Engelholms ögon speglades hemmamatchen mot Endre av en del otur (4-5). Vi var mycket väl värda poäng, men denna gång räckte det tyvärr inte hela vägen.

..."stå-på-hälarna": Här gick det inte att skilja bortamatchen mot Ö-vik (5-2) och hemmamatchen mot Täby (2-7) åt. Förluster är extra tuffa då man efteråt känner att man inte kom upp i sin normala kapacitet.  

...orosmoment:
Hemmapremiären mot Pixbo (1-8) oroade i alla fall mig en aning. Tidigare säsongspremiärer har vi oftast lyckats hålla jämna steg med göteborgslaget. Detta år gjorde vi alltså inte det, men nu i efterhand var det inget som vi nämnvärt behövde bekymra oss över. 

...defensiva slit: Efter premiärförlusten mot Pixbo (där min femma släppte till mycket i defensiven) ändrade vi vårt spelsytem till 1-2-2. Med en träning i benen satte vi det klockrent i bortamatchen mot Dalen (4-4) samtidigt som vår andra femma spelade ett säkert 2-2-1 system.  

...dalmatch: I bortamötet mot IKSU spelade vi en helt okey första period, men allt eftersom matchen gick blev vi bara sämre och sämre (11-1).

...trepoängare: Den första segern känns alltid extra speciell. I år tog vi den i hemmamötet mot Boden (5-4).

...kategorilösa match: Falun borta är en match som känns lite "suddig" (7-1). Varken vi eller dem bjöd på något extra och segern kändes rättvis. 

Det känns som om vi går en spännande fortsättning till mötes. Allt är långt ifrån klart, må bästa lag vinna!


Smaken är som baken

Årets julkalender är i full gång och än så länge har jag inte missat några avsnitt. På något sätt tycker jag det hör till att kolla för att bygga upp den rätta julstämningen=) Om jag ska välja ut en favorit så blir det Pelle Svanslös, riktigt mysig!


Bytte klubba mot tyngder

Jag är nyss hemkommen från dagens träning. Istället för vårt "nattpass" körde vi stabilitetsträning med Anne. Vi inledde med spinning, som inte direkt är lagets favoritgren, men med lite gó musik och lite peppande lagkamrater gick det ändå rätt så smärtfritt=) Därefter fortsatte vi med olika knäböjsövningar, som i slutet sög riktigt ordentligt. Imorgon lär det bli säkert bli jobbiga toalettbesök, har man väl satt sig ner kommer man väl inte upp igen...;)

På torsdag gör vi entré i DM. Jag har alltid tyckt att det har varit en rolig turnering och ser fram emot den i år också. I fjol lyckades vi inte försvara våra senaste års guld, utan vi får försöka ge det ett nytt försök nu istället. Motståndarna är division 3 laget Backalirarna och för dem kan jag tänka mig att detta är årets match. På pappret borde det inte vara några problem för oss, men alla vet att med fel inställning kan allt hända!

IBC - Rönnby 5-6 (SD)

"Skräll, omöjligt, mirakel". Det är några av orden som kommer ligga på utomstående folks läppar. Kritikerna som har snackat ner oss är många och det finns inte en góare känsla än när vi får ge dem en knäpp på näsan, ni fick vad ni förtjänade! Själva skulle vi förr sammanfatta dagens insats som väntat! Att "lilla dåliga" Engelholm, som skulle hamna sist i tabellen, skulle sno en poäng från svenska mästarna var det antagligen bara vi själva som trodde på. Grädden på moset hade varit om vi dessutom hade lyckats hålla vår ledning matchen ut. Under ordinarie tid tillät vi aldrig Rönnby att ta ledningen. När de reducerade grämde vi inte ner oss utan höjde istället våra huvuden och gick upp och smällde dit ett mål själva. Nog att vi ska vara grymt nöjda med en poäng, men jag kan inte låta bli att tänka på möjligheten vi fick i tredje perioden då de hade en femminuters utvisning. Ett tag spelade vi till och med 5 mot 3, dock utan utdelning... Vi följde i alla fall våra mål och lyckades med hjälp av dem störa Rönnby, emellanåt lyste frustrationen i deras ögon!

För en gångs skull fick alla samtidigt ut maximalt av sin kapacitet. Som lag var vi äckligt bra och slet verkligen tillsammans. Jag är oerhört stolt över vad alla presterade. Oavsett om det var tränare, avbytare eller spelare på plan så stöttade vi och trodde på varandra=)! För första gången hade vi dessutom vår mentala tränare, Lotta Vöcks, med i båset. Det var ett riktigt smart drag och alla var mycket lugnare än vanligt. Tack för din positiva påverkan, du var en stor del i dagens poäng! 

I en sån här match går det inte säga annat än att vi vann en poäng, medan Rönnby förlorade en!

Det är nu man har fått sin dom...;)

Denna vecka har jag haft mitt personliga samtal med Krille. Det är många som inte tycker sånt ger något, men för egen del hävdar jag motsatsen. Enda sen jag var liten har jag tyckt att kvartsamtal och liknande har varit lite spännande... Man får i lugn och ro tillfälle att framföra sina egna åsikter samtidigt som man får reda på vilken uppfattning andra har om en, givande! På gårdagens samtal kom det väl inte upp några jättenyheter, utan jag kände att det mesta som Krille sa hade jag förberett mig på att höra. En negativ sak var att jag var lite "för seriös". Jag hade tänkt ändra på det från och med nästa vecka. Jag ska strunta i egenträning, gå ut och festa dagen innan match, äta middag precis innan träningen börjar, droppa in tio minuter för sent till samlingarna, medvetet glömma matchkläderna till bortamatcherna osv. Jag lyssnar alltid på vad min tränare säger...;)

Lugn Krille, jag fattade vad du menade. Jag kunde bara inte låta bli att överdriva det lite...Hehe! Såna drastiska förändringar lär du aldrig få se mig göra...=)!

Nu kan julen komma när den vill

I onsdags åkte jag till Väla för att handla mina sista julklappar. Jag tror nog aldrig att jag har varit ute i så här god tid innan. Det är alltid något man sparar in i det längsta för "tänk om man kommer på något klockrent att köpa" (vilket man ändå aldrig gör...) För en gångs skull känner jag mig dessutom nöjd med alla mina inköp och där är nog inget som jag har köpt bara för sakens skull.

Jag passade även på att shoppa lite till mig själv. Det är alltid roligt med lite nytt och nu till jul brukar det bli mycket festligheter=)! Ett par nya skor, en klänning, en tröja samt lite accessoarer blev mitt facit. Jul är en generös högtid och då måste man ju vara det mot sig själv också...;)

Körkortet i hamn, grattis!

Lillbrorsan har precis klarat sin uppkörning=)! Så nervös som han var innan idag har jag inte sett honom på länge... Nu ska han allt få betala igen för alla de gåner jag har skjutsat honom, gott med en egen "fylletaxi"...;)

Slarvig personal

När jag packade upp mina hårbandsinköp blev jag riktigt paff. Personalen hade glömt att ta bort larmet på det ena. (Jag betalade faktiskt för alla tre, kollade nämligen mitt kvitto direkt efter köpet). Hur jag lyckades komma ut från affären utan att det pep är en gåta. Mitt kvitto slängde jag och jag kan ju inte direkt åka till Väla och be dem plocka bort larmet. De kommer ju tro att jag har snott det! Att försöka få bort det själv är inte lönt för det var tydligen märkfärg i dem och då förstörs de i vilket fall som helst. Jag får nog helt enkelt slänga dessa och köpa mig nya band istället...

Orginalet har alltid varit en favorit, och denna version kommer inte långt efter...

Så berörande och känsligt! Kanske inte de renaste tonerna, men vad gör det med en inlevelse som Amanda.
 


IKSU - IBC

Jag hade tänkt ut ett perfekt inlägg som jag skulle ha skrivit om vi hade tagit poäng i helgens match. Nu gjorde vi tyvärr inte det och jag får istället ta och skriva om ännu en storförlust. Tidigare år har vi mer varit ett lag som spelat bra mot bättre motstånd och sen haft svårt att prestera mot sämre lag. Detta år är det precis tvärtom, vi spelar emellanåt bländande innebandy mot bottenlag, men sen när det kommer till topplagen klappar vi ihop totalt. Idag var inget undantag, även om vi "bara" låg under med 2-0 efter första perioden. IKSU rullade runt bollen bra och det fanns inte särskilt mycket att säga om deras seger. De hade lätt kunnat få in några bollar till, men sen fick de även in ett par enkla mål så det jämnar nog ut sig i slutändan. Slutresultatet skrevs till 11-1 och det är väl inte något man är jätte stolt över. Mitt plus delar jag i alla fall ut till Scott som gjorde en bra match och bjöd på en hel del lyckosamma finter=)! Denna helg har vi suttit i buss 32 timmar för att spela en match på 60 minuter. Att vi alla lever för innebandyn och laget är väl inget man behöver säga två gånger...


Lotten avgjorde rumsindelningen på lördagens vandrarhem och jag hamnade tillsammans med Emma, Tojan, Scott och Jullan. På kvällen fick vi även påhälsning av Marika som glatt delade med sig av sina historier och erfarenheter...;) Emma vill ha "mesar", Tojan vill ha busar, Jullan vill ha grönsaksälskare, Marika rättar till det så det blir som hon vill och Scott vill ha sin Linus...;) Haha...många góa skratt blev det i alla fall=)! Mycket SKITsnack dessutom, men som vi sa: "Det är NÖDvändigt".


Som vanligt var vi inom en runda på H&M där vi gick igenom vad de hade för träningspannband. Ett par stycken nya blev det i alla fall.

Vi lämnade Umeå lite efter klockan 19 igår och kom fram i Ängelholm vid nio i morse. Jag trodde verkligen att natten skulle vara jobbig, men vad snabbt den gick! Jag somnade vid 00.30 och sov till 8.30 då de väckte oss och sa att det bara var en kvart kvar tills vi var hemma. Riktigt skönt att det gick så lätt!


Snö runt bussen

För andra gången denna säsong var det någon som försov sig. Idag var det Marias tur... Hon är den i laget som bor längst härifrån, med en timmes körning, så det var ju lite oturligt... Det var dock ingen större fara då vi inte ska spela förrän imorgon och därför inte har någon särskild tidspress. Marika slipper i alla fall känna sig ensam om att ha lyckats med den bedriften...;)

Tojan hade som vanligt tagit med en förlängningssladd för att vi inte skulle slåss om kontaktuttagen. När alla skulle sätta i sina sladdar visade det sig tyvärr att det inte alls fungerade. Det kändes riktigt slitet att inte kunna ha sin bärbara dator igång när man för en gångs skull hade tagit med den. Som tur är har vi vår egna lilla tekniker, Elle. Hon kom fram till att om man satte igång mikrovågsugnen ett par sekunder fungerade även övrig elektriitet. Denna procedur har vi gjort en fyra fem gånger så nu är alla nöjda och glada=)

När vi passerade Stockholm kände vi oss extra vaarmt välkomna. Krilles släktingar brukar tydligen slå vad om olika saker och hade även gjort det igår kväll. Förloraren skulle på något sätt överraska oss när vi åkte igenom. Mycket riktigt, när vi körde under en bro hängde där ett stort lakan där det stod: Heja Ängelholm. Gulligt=)!