Lagfest!!!


Agge, Stephie och Sylen


Flisan


Thess och Fia


Agge, Sophie och Cajsa


Det blev många rundor kortspel. Linda var dock en liten mes och följde inte reglerna;)


Tummen upp för Emlan! ;)


Några timmar senare...


...men det var fortfarande kortleken som var i fokus!


Puss 1


Puss 2


Vem är sugen? ;)


Emma


Med röda läppar i fokus


Redo för utgång, men två personer tog sååå lång tid på sig på toaletten att taxametern började ticka innan vi åkte. Snacka om att vara oekonomisk! ;)


I taxin


Haha, jag verkar ha noll koll på paraplyet i alla fall=)


På bussen


Sara och Linnet


De unga lärde oss gamla hur man skulle göra. Shoten tar man på Knutpunkten, där är det billigast!


Redo för dans!


Tid för tequila!


På Cardinal - och junisar, glöm inte tacka mig för min uppoffring i inträdet;)SLUTSATS - EN LYCKAD KVÄLL MED ETT HÄRLIGT GÄNG!

FBC Engelholm - Palmstaden 14-2

Detta var en match som kandiderar till priset som årets tråkigaste! Det värsta var att Palmstaden faktiskt ledde efter drygt två minuter... Att släppa in ett mål tidigt i matcher har blivit något av en ful ovana och jag har tappat räkningen över hur många gånger som vi har legat under med just 1-0. Jaja, nog om det. Segerna var i alla fall säker som handen i handsken.

Jag brukar sällan reagera på de gulklädda figurerna, men denna gång måste jag säga att dessa visselpipor användes alldeles för ofta. Jag HATAR när domare blåser sönder matcher! Icke godkänt...

Stjärnor: Pommis, Fia och Linnet fungerade alldeles utmärkt ihop och producerade farligheter i nästan varje anfall - vilket även fortsatte under kvällens festligheter;)

Stämningsfullt

En kyrka, tända ljus, gitarr och en otrolig röst. I fredags var jag och Elina på Sanna Nielsens julkonsert. Hennes egenskrivna låt Not Afraid To Love gav mig rysningar - det gjorde hon bra!


Innebandymatch: Landskrona - FBC Engelholm 2-10

Det var en roligare match än vad resultatet visar. Landskrona bjöd upp till kamp och det var ett ganska högt tempo med en del lite tuffare fighter. Jag sätter punkt där=)
Fotograf: Ulf Bjarke

Dagarna går

Den senaste veckan har det varit mycket på schemat. Jag har julpyntat, bytat mina däck på bilen (alldeles själv!=), vardagslyxat med Sofia, kört flera goa träningspass med Elina, spelat matcher, tränat med småtjejerna i föreningen, jobbat mer än vanligt, shoppat, varit på musikal och konsert, partajat med mitt härliga lag, blivit bjuden på adventsfika, folkomröstat och ja, säkert en hel del till som jag inte kommer på just nu=) 

Mammas födelsdag, 19 november, firade vi med en familjedag. Ett besök till Malmö och musikalen Legally Blond var en härlig upplevelse. Jag älskar musikaler och egentligen det mesta där musik är inblandat. Det var helt enkelt en mycket bra dag! 
Fredag, veckans tröttaste dag!

Den femte arbetsdagen går jag nästan alltid på knäna. Denna vecka hade jag dessutom varit ute på kundbesök tis-tors (tar alltid mer på krafterna än om man är på sitt eget kontor), dragits med min dryga förkylning/hosta samt att jag inte kom i säng förrän vid midnatt på torsdagskvällen (på grund av innebandymatchen). 

Igår kom jag ifrån jobb lite senare än vad jag hade tänkt mig och då var det bara till att sadla om för kalas. Det var kusin Emil som skulle fira sin 17 åriga födelsedag, vilket gjordes med en god middag, tårta och sång=)

Välkommen underbara helg!


Malmö FBC - FBC Engelholm 1-5

En efterlängtad match där det skulle krävas en toppinsats för att ta poäng! Redan på samlingen kunde man känna den förväntansfulla stämningen och när Kvist (som hatar allt vad löpning och uppvärmning heter) var den tionde i raden att fråga om vi inte skulle gå ut och springa så visste jag att det skulle bli en bra kväll. Tänk, jag slapp tjata för att få ut mina lagkamrater i den friska luften:)

Matchen var en rolig historia, i alla fall som engelholmare. Hallen var fullsatt och vi hade flera tillresta supportrar, tack! Tempot var högt, närkamperna avlöste varandra och det fanns en glöd som har saknats på tidigare matcher.

Vi fick en drömstart och efter första perioden ledde vi med 3-0. I den andra var vi dock lite illa ute och Malmö hade ett stort bollinnehav. Vi slängde iväg bollarna och slarvade med både passningar och dribblingar. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: mittplan är en transportsträcka, ingen hållplats! I tredje perioden hittade vi tillbaka till vårt spel och agerade stabilt. Malmös mål kom med åtta sekunder kvar av matchen och jag kan inte låta bli att tycka att det var surt. En nolla är alltid en nolla!

Jag är stolt över lagets insats och bortsett från kollektivet så förtjänar Linda "Agge" Augustsson en liten extra guldstjärna. Hon briljerade i en mot en situationer och var som vanligt lugnet själv, bra jobbat!:)


En segerbild!


En av säsongens roligaste matcher!

FBC Engelholm: Obesegrade efter 6 omgångar med en målskillnad på 71-8
Malmö FBC: Obesegrade efter 6 omgångar med en målskillnad på 69-6

Jag hoppas på mycket publik och en härlig matchstämning, ikväll är det SERIEFINAL! =)

Ett intensivt schema

Fram till julafton finns det inte många lediga dagar kvar. Mina vardagar är alltid sprängfyllda med aktiviteter och hädanefter är helgerna det också. Vill någon boka upp mig så har jag fredagen den 16 december ledig samt några söndagar, i övrigt är det kört. Jag klagar dock inte, det är mest roliga saker jag har framför mig!:) Längtan!


INVIGNING 11.11.11

För ett par månader sedan tilldelades jag och Anneli ansvaret för Baker Tillys invigningsfest. Det har varit många planeringstimmar och mycket diskussioner där jag faktiskt mer än en gång har frågat mig själv varför jag tog på mig detta. I fredags hade vi i alla fall vår examen och nu i efterhand är jag stolt över att vi fick det hela i hamn. Det blev väldigt lyckat, i alla fall sett till den respons som våra gäster har gett oss. Runt 250 personer kom och kvällen innehöll bland annat ölprovning, kristallkronor, komiker, livemusik, fina blommor, rundvisning i våra nya lokaler, middag, goodiebags, röda mattan, kandelabrar, tävlingar, tält, och ja, listan kan göras lång!

När jag kom hem var det som att sticka hål på en ballong. All luft pös ut och jag föll ihop i sängen - de senaste veckornas press och stress hade tagit ut sin rätt!FBC Engelholm - Kävlinge 7-2

Ledning med 0-1 och reducering till 2-3, men mycket mer än så här kunde inte Kävlinge störa oss. Vår seger kändes aldrig särskilt hotad utan även om vi inte kom upp i riktigt toppspel så gjorde vi vad som krävdes.

Jag utser Stephanie Boberg till matchens stjärna - en spelare med mycket lurigheter för sig! =)

Man får världens snyggaste ben av att spela innebandy...

Originalet signeras en av killarna i P14 och påbyggnaden av en spelare i Kävlinge...

Pappa, morfar och farfar är dagens huvudpersoner!

Lunch, fika och middag - fars dag är familjens mysdag:)


Rik på kunskap

Tisdag till torsdag var det kurs i Malmö som gällde för mig. Intressant, men samtidigt jobbigt att sitta och lyssna i så många timmar. Vad jag lärde mig? Ju mer man vet om moms, desto svårare blir det...


Semester Semester Semester

I vinter beger sig familjen Ohlsson iväg till varmare breddgrader --> en vecka med sol och bad - UNDERBART!


Ljuset tänds - Ljuset släcks

Ditt ljus har jag låtit brinna länge - det börjar bli tid för mig att blåsa ut detimage description

Med en stekspade i handen

- Är du bra på att göra pannkakor?
- Om du gillar tjocka, ljusa, degiga och lite småsöndriga så man kan kalla mig expert!