En oväntad fräckis i TV-soffan

Ikväll när vi tittade på HIF-MFF drog plötsligt Morfar en fräckis. Att efteråt se blickarna på brorsans kompisar var riktigt roligt. De trodde antagligen inte att en Morfar kunde dra såna vitsar... Det tog dock inte många sekunder innan de brast i skratt...

En bror och en syster badade tillsammans när brodern plötsligt säger:
- Du har ingen snopp.
Systern verkade inte bry sig alltför mycket om det utan svarade:
- Det gör ingenting, när jag blir stor kommer jag få många...

Detta var inte likt mig...

Idag var det en viktig sak som jag höll på att glömma bort. Jag hade helt förträngt det, men precis när jag skulle lägga mig igår kväll så påminde mamma mig. Tänk vad bra att hon fortfarande har lite koll på vad jag ska hitta på! Under natten drömde jag enbart om hur hemskt och pinsamt det hade varit om jag inte kommit på det och jag vaknade hur många gånger som helst där jag trodde jag att jag hade försovit mig... Nu behöver jag i alla fall inte oroa mig mer och hädanefter ska jag titta i min kalender varje kväll innan jag somnar!


Fotbollsmatch: Eket - Munka/ÄFF 1-5

Så var det då äntligen dax för den efterlängtade seriepremiären. För någon månad sedan mötte vi Eket i en träingsmatch som slutade 0-0. Idag var det desto målrikare och jag tycker väl egentligen aldrig att vår seger var särskilt hotad. Vi hade en lite sämre period i mitten på andra halvlek, men i övrigt dominerade vi klart. Våra fem mål var väl egentligen lite i underkant, men så länge vi får tre poäng med oss så ska vi vara nöjda!

En bättre start i fyran kan vi inte önska oss, härligt kämpat tjejer=)!

Årspremiär på uteserveringen

Efter fredagens begränsade nattsömn var jag hyfsat trött på lördagen. Jag hade bara lyckats sova en halvtimme på eftermiddagen så när Pillan ringde vid 19.30 så var jag nästan på väg att hoppa i säng. Erbjudandet hon kom med kunde jag dock inte motstå, utan i det soliga vädret begav vi oss ner till uteserveringen på torget. Det var inte bara vi som hade haft den tanken för när vi kom dit satt även Babs och Viktor där. Vi slog oss ner hos dem och det blev en mycket trevlig kväll! Efter ett par timmar rullade vi hemåt igen och det tog inte många minuter innan jag somnade...

Gemensam avslutningsfest

I fredags hade dam- och herrlaget i IBC avslutningsfest. På schemat var det grillning och lekar innan vi begav oss vidare till Helsingborg. Helt otippat stannade jag, Madde och Andy kvar längst. Annars brukar vi nämligen vara rätt bekväma i att gå ut i Ängelholm på vårt kära Bahnhof...;) Vi hade i alla fall riktigt trevligt där det slutade med att vi intog sängplats hemma hos Krille. Klockan var väl 05.00 innan vi somnade, men redan klockan 07.00 var jag och Madde pigga. Vi kunde absolut inte sova och att vi skulle låta de två grabbarna göra det var inte aktuellt. Lite halvt populärt höll vi låda innan vi tre tog tåget tillbaka till Ängelholm. Andy fick stå ut med rätt mycket gnäll angående vårt felval av skor, men tänk er själva att sticka ner skoskavsfulla fötter i ett par pumps samtidigt som det känns som om fötterna har svällt minst en storlek under natten...






Dagens ordspråk

"Varför nöja sig med lagom när det finns sånt som är bättre"

Ett annorlunda träningspass

I ett par timmar hade vi "familjekväll" ute i trädgården. Våra takpannor på huset ska bytas ut och därför krävdes det frivillig arbetskraft... Jag måste dock säga att det var ett riktigt slitgöra att bära runt på dessa tunga stenklumpar. Att bara ta en i taget var verkligen inget alternativ för då hade vi ju hållt på ännu... Jag har dessutom en lillebror som ska hävda sig i styrka och då gäller det att hänga på själv och inte visa sina klena sidor...;) 

Ryggen har i alla fall fått sig ett rejält träningspass och efteråt kände jag mig värdig att sträcka ut mig i soffan framför Championsleague-matchen mellan Liverpool och Chelsea. Är det bara jag som undrar vad Riise sysslade med...?! Jag led verkligen med honom, tänk vilken mardröm! Det var i och för sig rätt snyggt, men vilka självmål är inte det...;)


Student = mer tid i solstolen

Idag verkar vi får ännu en solig dag=) Gårdagen spenderades i en solstol ute på vårt trädäck samtidigt som inlämningsuppgiften i revisorsjuridik fick en hel del uppmärksamhet. Tänk vad mycket lättare det går att plugga med gassande sol i ansiktet! Det värmde rätt bra och efter en eftermiddag blev min näsa som vanligt lite smårosa... Mina fräknar börjar dessutom oönskat göra sig synliga, vilket är ett starkt sommartecken... I några veckor har vi en hantverkare här hemma som hjälper oss med det sista av uterumsbygget. Det känns inte särskilt sjust att ligga och sola medan han sliter med sitt, men ibland är världen allt bra rättvis...;)

Om några timmar blir det till att dra på sig bikinin igen. Vi ska inte till skolan på hela veckan, vilket passar mig utmärkt i detta underbara väder=)!

Ett guld och ett silver

Warberg och IKSU kan nu titulera sig som 2008 års svenska mästare. Personligen hejade jag lite extra på Balrog eftersom IBC:s egen lilla stjärna, Caroline Böcker, håller till där. Efter en hel säsong med gips är jag glad över att du ändå fick uppleva finalen som ombytt spelare, det var du värd! Nu hoppas jag att du känner dig mogen för att göra oss sällskap igen=)! I vilket fall som helst så kommer det att bli en ära den dagen vi får säga: 
- Välkommen tillbaka till Engelholm!

Jag passar dessutom på att gratulera Joel Ljungberg till SM-guldet, grattis=)!

"Vilken härlig dag"

JAG VILL HA EN EGEN MÅNE! Vad önskar du dig?

I julas gav Elina mig en biljett till Ted Gärdestads minneskonsert i Halmstad. Igår var vi äntligen på väg för att lyssna. Vi inledde med en kort shoppingrunda med sol, vind och vatten innan vi slank in på en restaurang för att äta. Vi tyckte där såg relativt tomt ut, men tydligen var det ett populärt ställe där man egentligen behövde betälla bord innan. Vi hade dock lite tur och fick plats=) Maten var som dröm och fantasi, helt utsökt!

Mätta i magen begav vi oss vidare till konserthuset. Teds låtar framfördes av kända artister och emellanåt var det rysningar längs hela ryggraden. Mitt i konserten sa konferenciern plötsligt att Kenneth Gärdestad fanns med i publiken. Alla började applådera och jag tittade mig runt för att se var han satt. Elina petade på mig och sa:
- Han sitter helt nära dig.

Rätt som det var reste sig mannen framför oss upp. Varken jag eller Elina hade någon riktig koll på hur Kenneth egentligen såg ut, men nu vet vi alltså=) Det måste vara sjukt stort att lyssna på en två timmar lång konsert som är tillägnad sin bror. Visst att det var länge sedan tragedin inträffade, men jag förstår inte hur han kunde hålla tårarna i styr, starkt! You cant´t stop the train...

När showen är slut... Föreställning var verkligen sevärd och så mycket bättre än vad många säkert tror. Tack min vän för en toppenjulklapp=)! Lyckliga dagar!

Himlen är oskyldigt blå, som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller, som tårarna gör, rår inte stjärnorna för.
Älskling jag vet hur det känns, när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå, är himlen så oskyldigt blå.

JAG SKA FÅNGA EN ÄNGEL, FÖR KÄRLEKENS SKULL

Dagens prestation...

...måste helt klart vara mitt och Emmas spinningpass. I morse satte jag klockan på 06.00 för att vakna till liv samt för att hinna äta en ordentlig frukost. Vid 8.30 steg vi på cyklarna och resan hade börjat. Ni som känner oss vet att spinning inte är något som vi egentligen föredrar. Jag går mycket hellre ut och springer en runda, men för omväxlingens skull så skulle det idag trampas istället=) Jag måste säga att timmen gick fortare än vanligt (men som alltid tittade vi hela tiden på klockan ändå...) och det trots att det inte var någon höjdarmusik. Nu lär det säkert dröja ett tag innan vi hamnar på en spinningcykel igen, det finns en anledning till att man har valt en löpidrott...;)

Personalen på träningsakademin:
- Är ni bara tre stycken i laget eller?

Ja, det kan ju tyckas så eftersom det inte är fler som uppsöker vårt sponsrade gym...


Den som väntar på något gott...

Som Tojan brukar säga: Varför stå i kö när man kan tränga sig fram?!

För tillfället känner jag att jag förföljs av en hel del otur. Det kvittar vad det gäller för det blir ändå inte som jag vill... Jag har dock lärt mig att tur är inget man bara får, utan det är något man förtjänar. Jag väntar nu tappert på att vinden ska vända. Förr eller senare kommer den väl göra det, men jag vill att det ska hända nu!

Mina tummar börjar bli sönderkramade...

Talang 2008

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har sett dessa två klipp från fredagens sändning. Den lilla tjejen är ju bara så härlig=)! Inte minst hennes glädjefnatt efteråt... Killen är inte dålig han heller. Med sin gitarr i handen lyckas han nog charma de flesta...;)?!



Vem bestämmer vilka önskningar som slår in...?!

På lördag är det dax för det som är många innebandyspelares dröm, final i Globen. Tänk att få spela inför fullsatta läktare och kämpa om att vara bäst i Sverige. Ja eller bäst i världen, välj själva=)!  Det närmsta jag har kommit denna gigantiska byggnad är när vi på våra resor har lyckats skymta bollen genom bussrutorna. Bara en sån sak har känts overkligt. För några år sedan gjordes det ett jippo i samband med vår hemmamatch mot Boden. Vi spelade i Idrottens hus inför en publik på 1000 personer. Jag var nog inte ensam om att ha gåshud när alla skrek IBC och klappade för bara oss. Jag vet att detta antagligen inte är i närheten av vad spelarna upplever i en SM-final, men för mig var det stort. Jag kommer aldrig glömma den dagen och det är för såna matcher som alla "gristräningar" går att ta sig igenom. Att offra en grillkväll på stranden för att istället svetta sig igenom en fyspass känns helt okey när man får en sån adrelaninkick tillbaka. Jag vill uppleva det igen, och jag hade varit överlycklig om vi hade fått chansen!

Både dam- och herrmatchen sänds på TV, men tyvärr så jobbar jag till klockan 16 och kommer därför inte hinna se särskilt mycket. Så här har det varit för mig under alla de år som matcherna har visats på TV. Nästa år har jag förhoppningsvis fått ett vardagsjobb och jag har lovat mig själv att om inte FBC-engelholm tar sig till final ska jag åka upp och se matcherna live=)

Hur många botten- och mittenlag drömmer inte om att få göra ett Täby-slutspel?! Jag är i alla fall en av dem som önskar, hoppas och vill att det ska hända oss. Vissa drömmar blir till verklighet...

Lördagen i bilder

image140








Dubbla fester och en storseger

I lördags hade jag blivit bjuden till två fester och fick därför dela på mig. Första halvan av kvällen var jag hos Daneborn i Helsingborg och den andra halvan var jag på Emmas inflyttningsfest här i Ängelholm. Jag hade jätte trevligt hos båda två och det enda som var mindre kul var att jag ännu en gång fick köra hem när de andra skulle vidare ut. Anledning? Fotbollsmatch på söndagen...

Kvällens citat:
Okänd: Är du singel?
Bramsell: Nej, jag är mellan två förhållanden...

Fobollsmatchen gick riktigt bra och vi vann över VGLT med hela 7-1. De första 45 minuterna var jag bedrövlig och i halvlek tog jag av mig mina långkalsonger som jag hade haft under matchshortsen. Jag blev en helt annan spelare och kände mig både rörlig och snabb...=) Pappas kommentar:

- Jag har ju sagt till dig att du inte ska ha så mycket på dig. Det var ju dessutom pga det som du skadade ditt knä...

Jag kan inte göra så mycket mer än att hålla med honom och i det fina vädret vi hade igår så var det inga som helst problem att spela i kortbyxor. Det är vid såna tilfällen man förstår varför man spelar fotboll=)!

DM-final: Södra Dal - IBC 7-1

Säsongens sista match slutade inte som vi hade tänkt oss. Siffrorna speglar väl inte riktigt matchbilden utan några färre mål av Södra Dal och några fler från oss hade varit mer rättvist. Offensivt tycker jag att vi spelade bra där vi skapade mängder med målchanser, men bollen ville helt enkelt inte in. Defensivt var det mer osäkert och vi var alldeles för veka i närkampsspelet. På mittplan gör vi dessutom många misslyckde och livsfarliga dribblingar.

Bollinnehavet stod vi för, men Södra Dal spelar smart och väntar på våra misstag för att kunna sticka upp i sina livsfarliga kontringar. Som tävlingsmänniska är det aldrig kul att förlora, men jag gratulerar i alla fall Södra Dal till guldet. Genom ett så övertygande resultat kan de inte vara mer än värdiga vinnare!   

Anonym kommentar efter matchen: "Det är vi som spelar i elitserien och inte dem. Att byta det mot ett DM-guld hade vi inte velat göra..."

Slaget om Skåne

Imorgon är det då dax för DM-final. Motståndet blir division 1 vinnarna Södra Dal som faktiskt har en del att bevisa. De har slängt ur sig diverse kommentarer om Engelholm och nu är det upp till bevis för dem. Som märks så hyser vi väl inga kärleksfulla känslor för varandra utan det brukar vara lite småfult och grinigt när vi möts. Säkerligen kommer det vara så denna gång också och jag tror att båda lag är lika taggade inför denna prestigematch. Kom gärna och heja fram oss till ett guld=)!

Torsdag 10/4 kl. 20.00: Södra Dal - IBC


En idrottsstad

Dagens individuella gympass genomfördes på eftermiddagen så att jag skulle kunna se det heta hockeyderbyt mellan Malmö och Rögle. Matchen gick på TV4 sport, vilket är en kanal som tyvärr inte ingår i Ängelholms basutbud. För ett tag sedan övertalade jag pappa att skaffa den och då med främsta syftet att jag ville se innebandymatcherna. Det har visats en hel del annat bra på den kanalen också så det beslutet tror jag nog ingen i vår familj ångrar... Rögle var det tydligen många som var intresserade av och det var en hel del gäster som droppade in hos oss. Det slutade med att vi satt elva stycken i soffan. Egentligen slår väl inte mitt hjärta jätte hårt för Rögle då de blir lite som en konkurrent till innebandyn. De fyller sportsidorna i tidningen och pumpar ut det mesta av företagens sponsorpengar, med andra ord kommer kommunens andra idrotter lite i kläm... Givetvis hoppas jag på att Rögle ska lyckas för det är ju alltid kul med framgångsrika lag på så nära håll. Tänk att en så pass liten stad som Ängelholm har så många elitlag. Det är Rögle i allsvenskan/elitserien, ÄFF i superettan, EVS volleyboll i elitserien, IBC innebandy i elitserien, IBC herr i division 1 samt ÄLI basket division 1. Det är inte konstigt att det är brist på pengar och idrottshallar...

Hockeymatchen blev en svettig historia som nu helt och hållet kommer att avgöras på torsdag. Inför sista omgången är det nu fyra lag på samma poäng, kan det bli jämnare? Jag hann även se lite på matchen mellan Liverpool och Arsenal och vilken avslutning det blev! Liverpools 2-2 mål är ju helt underbart, vilken speed den killen sitter inne med!

Tänk vad bortskämda vi är med alla TV-sända matcher. På fredag är det dax igen då TV4 sport visar premiärmatchen mellan Häcken och ÄFF. Jag räknar med en fullsatt TV-soffa då med...;)


På en hedrande åttonde plats

Med jämna mellanrum brukar Sjöstrand lista de bloggar han anser vara läsvärda och för första gången har nu jag tagit mig in på hans lista. Att få respons på saker man gör är alltid kul och detta får jag ju se som en ära=)!

En hektisk helg

Denna helg har verkligen gått i ett och jag känner mig riktigt glad över att det snart är måndag. Som student kan faktiskt måndagar vara bra dagar...;)

* Jag vill tacka mina vänner för en helt underbar fredagkväll! Köttfondue och tobleronefondue, är det någon som blir sugen...=)?!

* Fredagens innebandyträning tyckte jag var riktigt rolig. Vi hade bjudit in en hel del nya spelare som fick komma och känna på hur det är hos oss. Av det jag såg hoppas jag att några av dem väljer att satsa vidare i FBC-engelholm. Namnen på spelarna? Det kan ni glömma, det avslöjar jag inte förrän de har skrivit kontrakt...;)

* I lördags hade Jullan fest där jag och Ursin fick lära oss en del nya saker. Att ha hängande "trådar" var tydligen snyggt och för att det skulle bli helt perfekt skulle den rätta blicken infinna sig. Tack för tipsen Gunnar...;)

Jag var körandes och att hitta en parkeringsplats i Helsingborg var lättare sagt än gjort. Jag hittade en liten ficka som jag provade att fickparkera i, men det gick inte särskilt bra så det var bara till att köra vidare. Alla bilar stod som packade sillar och när jag till slut hittade någonstans att stå var det i ett bostadsområde med en kvarts promenad till Jullan. Att bo i ett sånt område, utan att ha en egen förhyrd plats, hade jag aldrig gjort! 

* Dagens fotbollsmatch blev en ren parodi då bollen var varannan gång stannade i den vattendränkta gräsplanen. Spelarna flög som "bambi på hal is" och att vi var lortiga var bara förnamnet. När vi sen som bäst behövde en dusch fanns där inte tillgång till något omklädningsrum. Istället fick vi dra av oss alla våra våta och geggiga kläder, ute på parkeringsplatsen, för att sen hoppa in i bilarna. Med värmen på högsta effekt körde vi den timmeslånga vägen tillbaka till vår egen idrottsplats för rengöring... Blir vi inte förkylda nu lär vi aldrig bli det! Matchresultat? Inget vi tänker ta med oss så därför låter jag det vara osagt...

* Jobb, jobb och åter igen jobb. Nu är det två veckor till min nästa arbetshelg. Jag kan väl inte direkt påstå att jag längtar...


Lyckade uppsatsintervjuer

Det första den ena revisorn säger är:

- Jag känner igen er från innebandyn...

Han berättade att han följde oss genom tidningen, men ska jag vara helt ärlig tror väl kanske inte att det var just mig han kopplade till innebandy. För det första har jag bara nämts i tidningen vid två tillfällen detta år, när jag trampade snett på vår bortamatch mot Boden samt när jag missade straffen mot Karlstad. För det andra är inte Emelie Ohlsson ett så orginellet namn att man lägger det på minnet... Madeleine Böcker känns som en mer trolig kandidat då=) Vi blev i alla fall en aning paffa över att han hade koll på oss och dessutom är det ju trevligt att någon utomstående siffernisse faktiskt följer laget.

I övrigt gick alla tre intervjuer bra. Tack för lånet av bandspelare Emma=)!

Inga avstängningar!

Tidigare i veckan damp mitt dopingresultat ner i brevlådan. Lite halvt spänt öppnade jag kuvertet för att få min dom, NEGATIVT... Vilken tur att jag var "ren"...;) Jag hade väl inte förväntat mig något annat resultat, men man kan ju faktiskt inte vara helt säker. Jag kollade med Scott och hon hade också gått igenom. Där var det i och för sig lite mer tveksamt med tanke på vad hon stoppar i sig för skit...;) Dina Lidl-yoghurtar ser farliga ut och allt annat krafs ska vi inte prata om... Haha! Nu vet du i alla fall att det är grönt ljus för det också;)


Min alldeles egna dag=)

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva ut i hundrade år. Ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva ut i hundrade år. HURRA HURRA HURRA HURRA!

Visst är det underbart att vakna av dessa ljuvliga toner=) När jag var liten började jag räkna ner dagarna flera månader innan jag fyllde år. Många önskelistor skrevs och kalasen skulle planeras in. Idag är väl inte längtan lika stor, men jag måste ändå säga att jag fortfarande tycker att det är en extra mysig dag. Jag har fått hur många gratulationer som helst, både från väntat och oväntat håll. Det är spännande att se vem som skänker en tanke och vem som faktiskt håller koll på vilken dag som är just min dag. Nu är det bara 1.5 timme kvar innan det blir den fjärde april, men firandet tar inte slut för det. Imorgon har mina kära vänner planerat in en överraskningskväll för mig och det ser jag verkligen fram emot=)!


Ett säkert vårtecken

I helgen drog allsvenskan igång. Det är alltid lite speciellt när den börjar och likaså var det denna gång. Jag satte en tia på HIF, Djurgården, Hammarby och Halmstad och kunde inkassera drygt 200 kr. 1/6 av det ena paret jeans är nu intjänade, vilket inte är helt fel...;)

Blogg.se har inte fungerat på några dagar vare sig det gäller att skriva inlägg eller att kommentera. Det har faktiskt känts lite tomt att inte kunna skriva precis när man själv har velat. Å andra sidan har jag haft en del innebandynyheter att ta mig an så tangentbordet har inte varit helt orört...;) Hade jag inte haft så mycket med min D-uppsats just nu hade det nog blivit en intervju med någon spelare också. Det tar dock lite tid så jag väntar nog med det tills skolan har lugnat sig lite.

VAD HAR DÅ MER HÄNT UNDER DESSA DAGAR?

Åstorps herrar lyckades tyvärr inte att vinna den så viktiga kvalmatchen mot Solfjäderstaden från Motala. Målmässigt följdes lagen åt hela matchen och efteråt jag tyckte faktist lite synd om hemmaspelarna. Tänk att leda en serie i 20 av 22 omgångar och sen falla på ett så snopet sätt i både serien och kvalet. Matchen avgjordes dock genom alla de utvisningar som Åstorp drog på sig. Vid två tillfällen fick de även spela tre mot fem där inte Solfjäderstaden gjorde något misstag. Nu är det bara att ta nya tag och sikta på att hamna överst nästa år istället!

I söndags hade vi fotbollsmatch mot Råå. Det var rena stormen och riktigt svårspelat. I första halvlek rann de flesta bollarna iväg, men i andra lyckades vi få igång ett mycket bättre passningsspel. Matchen slutade 2-1 till vår favör=)



Den första intervjun angående vår D-uppsats är nu avklarad och det var med en revisor från revisionsbyrån Öhrlings. Vi fick en massa information och hela dagen har ägnats åt att sammanställa det. Igår när jag var på väg till intervjun i Halmstad pep varningslampan för att bensinen började ta slut. Jag hade pappas företagsbil som bara ska tankas med ett företagskort, vilket jag givetvis inte hade fått med mig. Skulle jag våga chansa på att bensinen skulle räcka den sträcka jag hade kvar till Halmstad och sen hem igen? Det beslutet vågade jag inte ta själv eftersom jag inte var helt säker vilken säkerhetstank bilen hade. Jag ringde pappa och han sa att han trodde det skulle räcka med att tanka ett par liter. Sagt och gjort, jag stannade på en bensinmack och betalade hela 24 kr för bensinen...

- Det var inte mycket, sa killen som jobbade i kassan...

Nej, jag har glömt företagskortet  sa jag samtidigt som jag lovade mig själv att jag aldrig mer ska tänka för så lite. Rätt pinsamt faktiskt... På vägen hem var jag riktigt orolig för att bilen skulle stanna. När jag kom till Hallandsåsen var mätaren verkligen i botten och jag har hört om folk som inte har klarat långa uppförsbackar då bensinen rinner bakåt. Kul att få bensinstopp där... Jag klarade mig i alla fall hem trots att det på sista sträckan kom lite oroväckande ljud från bilen...



Nu börjar snart min fotbollsträning där jag har förhoppningar om att få snöra på mig mina grässkor. Tänk vad underbart att slippa de studsande bollarna, den rykande grusen och de så otroligt fula skrapsåren som man får på knäna... När vi får gå på grönbete är det verkligen vår=)! Ingen mer snö tack!