Sommarlov

Skolan är slut för denna termin och jag har fått gjort mina traditionella "efter tenta" sysslor, d v s rensa och städa upp i mina garderober och lådor. Jag tycker det är helt underbart att jag kan göra precis vad jag vill utan att få känslan av att: Jag borde egentligen göra något annat. Idag har det till exempel varit en heldag på stranden tillsammans med Elina. Jag läste både en tidning samt började på en ny "vanlig" bok, skönt att slippa skollitteraturen...!

Snart är det innebandyträning och ikväll skulle det bli en hel del tester. Snabbhet och spänst skulle mätas och vi får väl se hur det kommer att gå...=) Vi ska dessutom få reda på allt inför vår try-out dag på söndag. Det skulle kanske vara en idé att ta fram och damma av klubban innan helgen, då jag inte har rört den sen sista seriematchen mot Pixbo...;)


Här kommer vi...

...som bor i Svingelskogen, ja här kommer vi i en rad. Vi trivs och har det så bra tillsammans, och varenda en är nöjd och glad.

Kassettbandspelaren har gått varm hela dagen. När jag var liten var Svingelskogen ett av de bästa sagobanden jag visste. Härliga låtar och berättelser gjorde att jag alltid ville lyssna=)!

Inställning och diciplin

"Viljan att segra är inte lika viktig som viljan att förbereda sig för seger"


Billesholm - Munka /ÄFF

Sjätte raka segern och det börjar se riktigt bra ut för vår del. Idag blev det vinst med 5-1, dock satt den långt inne. Med 18 minuter kvar av matchen stod det 1-1 och vi hade som vanligt missat mängder med chanser. Därefter kom den berömda ketchupeffekten...;) Jag stod för två mål, men dagens mål var nog ändå Elinas. Frispark uppe vid mittlinjen och den letar sig in i mål, gott=)! Nu jobbar vi vidare mot nya segrar!

Gårdagens myskväll

En god middag på Telegrafens uteservering tillsammans med Pillan, Bengan och Elina satt perfekt! Vi fick dessutom en liten show av "Mannen med byxorna"...;) Vi var alla överens om att så skulle vi aldrig skämma ut oss själva! När vi var mätta och belåtna åkte vi och hyrde film, The Holiday. Biosalongen blev hemma hos Pillan med lite filmpauser här och där. Vi hade ju en del att diskutera om man säger så...;) Tack tjejer för en super trevlig kväll!


Äntligen sommarlov

Så var denna tenta också avklarad=)! Känslan efteråt är alltid precis likadan, helt tom. Allt som har präntats in får man släppa ut igen för att kunna göra plats åt annat...;) Jag måste dock säga att kunskaperna som jag har fått i denna kurs är något som jag kommer att bära med mig och minnas då det var riktigt lärorikt. Att som konsument veta sina rättigheter/skyldigheter var bara en bråkdel av alla områden som vi har berört, men ack så nyttigt! De närmsta eftermiddagstimmarna ska jag ägna åt vila innan det bär ner till stan med mina favoritvänner=)! Vi hade tänkt äta på uteserveringen, men vädret ser inte riktigt ut att tillåta det. Har vi tur spricker det kanske upp! Kvällen kommer gå i det lugna tecknet då vi har fotbollsmatch imorgon, Billesholm. Ännu en seger hade suttit fint!

Varför plugga när det finns annat man kan göra...?!

Varför är det alltid så att man hittar på andra saker att göra när man egentlien borde plugga?! Nu har jag till exempel precis gjort en hemmalagad müsli (tro det eller ej, men den blev faktiskt både god och nyttig med åtta olika slags frön och nötter...Hihi!) och det kändes väl inte jätte viktigt att få det gjort innan lördagens tenta...=) Jag ska i alla fall gå igenom alla anteckningar och gamla tentor ännu en gång och sitter allt som det ska lägger jag undan mina böcker för idag. Jag hittar säkert många andra "viktiga" saker som jag måste ta tag i innan helgen...;)

Champions League Final

Idag kände jag att jag kände behövde en alternativ träningsform och därför bestämde jag mig för att simma. Enligt mig är det inte det roligaste att plaska i vattnet utan jag springer mycket hellre, men det är om inget annat skonsamt för knä och fötter. Jag tog med mig Emma som var en riktig hejare på simning=)!

Ikväll är det Champions League final och jag ser fram emot en spännande och jämn match. Jag minns tydligt finalen från 2005, det var även då en kamp mellan Milan och Liverpool. Hela familjen satt på altanen och kollade och jag vet att när Milan hade gjort sitt 3-0 mål funderade vi på att gå och lägga oss då vi alla skulle upp tidigt dagen efter. Vi blev i alla fall sittande och det var jag verkligen glad över! En sådan vändning av engelsmännen och en sådan avslutning på en match har jag nog aldrig varit med om. Liverpool gjorde tre mål under sex minuter (tror jag att det var...) och i straffläggningen drog de längstra strået. Milan borde vara grymt revanschsugna efter den förlusten!


Ett första möte

Igår fick vi för första gången träffa vår nya innebandytränare Christian. Han gick igenom lite av sina grundläggande principer samt hur han och Jessa har tänkt sig sommarens upplägg. Han verkade vara lättsam, men samtidigt bestämd, vilket behövs i vår trupp! I sommar ska vi få fyra veckors ledighet (v.26-29) då det är indivuduell fysträning som gäller. Det är lite synd att man inte fick reda på detta lite tidigare så att man kunde ha planerat in sin arbetssemester efter det och kanske åkt iväg någonstans (Jag ska ha semester v.30-32). Jag har tagit för givet att vi skulle köra hela sommaren med max en veckas ledighet då det brukar se ut så. Nu blev det alltså annorlunda i år. Å andra sidan så kommer jag inte att missa några träningar på grund av att jag ska jobba och det känns ju i och för sig bra!

Den 3 juni ska vi ha en heldag där vi har bjudit in ca 15 spelare från andra klubbar. Förhoppningen är att där är några som passar in i vår trupp och vill följa med på vår kommande elitserieresa. En del andra helger är också uppbokade, dock vet vi spelare inte vad de ska fyllas med ännu... Än så länge tycker jag att det ser jätte bra ut och jag hoppas att Christian infriar allas förväntningar. Som han själv uttryckte det: "Ni lägger ner så mycket tid på det här så varför inte göra det ordentligt hela vägen."

Känner mig helt slut

Denna helg har verkligen gått i stresshetens tecken. Jag har rent från det ena stället till det andra och det har knappt funnits någon tid över för sömn. Efter dagens jobb så begav jag mig i alla fall ut på en 70 minuters lång löprunda ner om stranden för att få gjort mitt helgpass. Det var hur varmt som helst och det var många som låg och solade nere vid havet. Nu ska jag snart bege mig av till Elina där vi ska gå igenom allt inför C-uppsatsens slutseminariet imorgon. Just nu känner jag mig inte ett dugg nervös, men det hinner jag säkert bli tills det är vår tur att stå till svars för hur vi har gjort=)

Killar, tack för festen!

På lördagkvällen hade fotbollen dam- och herrlagsfest där killarna stod för maten medan tjejerna höll i lekarna. För min del var det en lugn kväll då jag skulle börja jobba redan klockan 8 på söndagen, alltså blev jag taxi. En hel del minnesvärda kommentarer dök upp där det räckte med att Bengan och jag bara kastade en blick på varandra så bröt vi ut i skratt.

"Puss, vilka stora läppar vi har fått" Bengan lånade ut sitt läppbalsam till vårt bord och läpparna både brände och kylde samtidigt.

"Jag hade tänkt ragga på dig ikväll, men jag glömde mina raggsockar hemma" Haha... Tack  så mycket;)! Den var riktigt klockren och följde med resten av kvällen!

"Gillar du ishockey? I så fall kan du få sex stycken burkar av mig. Dessa kan du panta så får du TRE KRONOR" Vissa människor fattar man inte var de får allt ifrån. I och för sig frågade jag om han kom på sina vitsar efter hand eller om han hade pluggat in dem. Som svar fick jag att det var båda delar.

Muskler stod på schemat och som han sa... Jo, man skulle dra den mot sig, men samtidigt dra den ifrån sig. Hmmm, Bengan och jag fattade inte riktigt...

"Emlan, Emlan, Emlan..." Hur många gånger hörde man inte detta i bilen på väg in till stan?! Ett skämt följde med varje gång namnet nämndes så jag kunde väl stå ut då...;)

Mycket mycket mer hann både sägas och göras, men det stannar för oss som var där. Jag ser i alla fall fram emot nästa gemensamma lagfest. Jag antar dock att det då är damernas tur att bjuda in killarna!


Munka/ÄFF - Svalöv

En match som jag på förhand trodde skulle bli jämn och tuff, men som visade sig bli en klar 6-0 seger till vår fördel=)! Jag stod för ett hat-trick, varav alla mina gjodes på friläge. Även i denna match radarde vi upp lägen, främst på skott utanför straffområdet. Det var dock lite oskärpa i avsluten och de flesta bollar gick antingen över eller rätt på målvakten. Huvudsaken är i alla fall att vi vinner  och då kvittar det vem som gör målen och vem som skjuter utanför!

Ur allt ont kommer något gott

"Alla dagar är inte soliga, men kom ihåg att det bara är under nattens mörker du kan se stjärnorna"

Röstånga - MIF/ÄFF

Att inte spela på topp och ändå vinna matchen är starkt gjort. Första halvlek var rent ut sagt usel och det var inte många rätt från vår sida... Till andra halvlek höjde vi oss ett snäpp och det kändes inte som om motståndarna fick jätte många chanser då det istället var vi som radade upp läge efter läge... Slutresultatet skrevs till 2-1. Dagens match symboliserar hur det kan gå då ett lag jobbar som individer och inte tillsammans. Att alla kämpade var det ingen tvekan om, men så länge vi inte hjälper varandra kommer vi inte långt!

På fredag spelar vi nästa match på Ängelholms idrottsplats. Sen ÄFF och Munka slog samman sitt damlag har vi aldrig vunnit en match på Änglavallen, men nu tycker jag att det är dags att vi bryter det. Mot tre nya friska pinnar girls=)!


Läst för sista gången

I förra veckan bestämde vi att vi skulle läsa igenom vår C-uppsats en sista gång för att sen se den som färdig. Inlämningsdatum är på onsdag och jag kan väl inte påstå att vi någon gång har legat efter i planeringen. Uppsatsen har känts rätt färdig sen någon vecka tillbaka och det ska bli skönt att få den ur världen! Slutseminariet är om en vecka och förhoppningsvis kommer det också att gå smärtfritt. Nu ska jag helt och hållet koncentrera mig på juridikkursen då jag har tenta den 26 maj. Efter det är det sommarlov=)!


Eurovision

I gårdagens final var det en stor spridning på låtarna, vissa bättre än andra. Överlag måste jag nog säga att det mesta var skit. Om dessutom "foliefolket" hade tagit hem segern hade jag bara kunnat säga fiasko! Precis som alla andra år så skapas det rubriker och det är väl det som är själva tjusningen med tävlingen. Att smaken är som baken märks tydligt, för min del var det inte många låtar jag hurrade för...


Fotbollen gör mig på gott humör

Jag har precis fått tillåtelse från Jessa att spela fotbollsmatch på tisdag istället för att vara på innebandyträningen. Tack så mycket, jag är så glad=)! Vid närmare eftertanke kan jag nog ändå känna mig värd det för sen i augusti månad har jag inte missat en enda innebandyträning. Att på åtta månader ha 100 % i träningsnärvaro tror jag att jag är rätt ensam om... Kanske synd att bryta sviten då, men det är det värt för att få lira lite boll;)!

Gårdagens innebandypass höll vi i själva då ingen tränare kunde deltaga. Det kändes nog som ett av våra bättre pass då vi sprang cirka 1.2 mil i ett relativt högt behagligt tempo. Efteråt körde vi styrka och vi hade till och med 40 minuters övertid. Duktigt jobbat tjejer=)!

Idag ska jag till ortopedtekniska för att hämta ut mitt fotledsskydd. Jag har väl främst tänkt använda det på fotbollen då mina fötter inte är som gjorda för att springa på en ojämn gräsmatta med dobbskor... Skyddet lär komma väl till pass redan nästa vecka för vi har match på både tisdag och fredag=)! Jag har dock börjat bli rätt flitig med användandet av min balansplatta, då jag en gång för alla bestämt mig för att träna upp mina fotleder!

Händelserik dag på jobbet

I söndags morse när jag skulle öppna affären kom det in en lite halvläskig snubbe i 25-års åldern med långt hår samlat i en hästsvans. Han såg ut att komma direkt från nattens festande och var allmänt virrig då han bland annat frågade mig samma sak tre gånger. När han skulle leta fram sina pengar satte han helt plötsligt fram en vit liten burk. Jag försökte läsa vad det stod på den, men när han märkte att jag kollade lite extra kom han på sig själv med att ha visat den för mig och stoppade snabbt ner den igen med en mumlande ursäkt om att han hade hittat småungar som lekte med den. Inuti skulle där tydligen ligga både pulver och tabletter... Hans lilla vita lögn gick jag dock inte på och burken var nog inte full heller då killens tomma ögon stod åt alla håll samtidigt som han hade svårt för att hålla sig på benen. Det finns allt skumma typer i lilla Munka...

Senare under dagen kom där en kille som ville köpa cigaretter. I vanlig ordning är jag inte nog försiktig med att försäkra mig om att vederbörande har åldern inne. Jag ber snällt om hans legitimation och jag ser hur han tveksamt tar fram det. Jag tittar på det och ser att han är född 1970. Jag förklarar mig med att jag är tvungen att ta legitimation på alla jag anser vara under 30 år. Visst skämdes jag väl kanske lite efteråt, men vem har inte svårt för att bedöma ålder...?!


Var glad för det du har

"Varje sång har sitt slut, men varför inte njuta av den så länge den varar?!"

För en gångs skull hade vi marginalerna på vår sida

Idag var det en sån fotbollsmatch som man bara ville vinna. Vi skapade otroligt många målchanser, men vi var tyvärr lite sämre på att förvalta dem. Vi vann lyckligtvis med 1-0 mot ett Perstorp som stod upp bra. Jag gjorde målet och jag är riktigt glad över att det räckte för annars hade jag grämt mig över alla de klara chanser som både jag och mina lagkamrater missade. Vi slet för varandra, vilket gav oss tre härliga poäng! Gott jobbat tjejer med extra plus till vår backlinje (Matilda J, Elina, Ida och Sofie) som skötte sig riktigt bra=)!

En lugn och skön lördag

Mellan klockan 10.30 till 14.30 var jag, Elina och Emma på stranden. Det var faktiskt riktigt varmt och det är svårt att tro att det bara är i början av maj månad. På eftermiddagen blev det lite fotboll innan vi begav oss till dansuppvisningen på Rönneskolan. Det kändes lite skumt att sitta i aulan, som att vi var tillbaka i gymnasiet igen...;) Efter det var det en riktig softekväll hemma hos Elina innan jag begav mig hemåt för att göra pastasalladen inför dagens match. Jag skulle nämligen jobba först och vill givetvis inte fixa sånt på morgonen...=)


Fredag

Igår hade jag sett fram emot att först kunna träna fotboll en timme innan vi skulle ha "Anneträning" (=kondition, styrka, stabilitet, koordination m.m.) med innebandyn. Planerna ändrades dock och vi skulle ha vanlig löpträning istället. Innan passet kändes det sådär då jag verkligen hade sett fram emot både fotboll och Anne, men det blev rätt bra till sist ändå. Vi körde långdistans och sprang väl ungefär en mil i ett behagligt tempo. Det var riktigt skönt i detta härliga väder!

Vi har nu fått klart med en ny innebandytränare. Nu ska det bara till att vi får lite nyförvärv också, vilket säkert kommer att gå lättare nu när tränaren är klar.

Nu ska jag bege mig iväg till skolan på juridikföreläsning. Har jag inte helt fel för mig så är det brottsbalken som vi ska koncentrera oss på idag, vilket säkert kan bli rätt intressant=)! Jag var även en runda på gymmet i morse och fick mig en pratstund med vår kära vän... Hmmm, eller inte! Trodde ett tag att Madde skulle rädda mig, men icke så nicke...;)

Man missar mycket när man är borta

Förra veckan kunde jag inte vara med och springa (jag fick köra styrka istället) på något av våra innebandypass eftersom jag hade en stukad fot. Jag hade i alla fall som tanke att ta igen alla de tre löppassen som jag missade och nu har jag äntligen gjort det=)! I måndags var jag nere i slingan vid roddklubben och sprang fem korta varv (ca 1.7 km per varv?) med benstyrka emellan, igår joggade jag i 45 minuter med överkroppsstyrka efteråt och imorse sprang jag tre olika slingor (med en hel del backar...) nere i Hembygdsparksskogen. Benen är lite trötta, men det känns skönt att vara hyfsat ifatt igen=)! Jag känner mig dessutom rätt duktig över att ha gjort passen ensam, för det är verkligen inte det roligaste...!


Stora scenen för vår egen modell

Det var grymt kul att se dig igår Bengan! Du har sidor som du inte har visat oss tidigare och du var riktigt proffsig! Det såg ut som du inte hade gjort annat än att gå på scen och allt gick verkligen galant!

image24

Span på stan

Lunch på torgets uteservering och därefter en Pago på Thorstens uteservering var härligt i gårdagens fina vårväder! Jag fick dessutom chansen att uppdatera Jennie om allt som hade hänt här på sista tiden. Det märks att du har bott i stora stan ett tag...;) Jag hoppas inte att du har glömt vad vi har för planer till sommaren, jag ser redan fram emot det...=)! Det var i alla fall riktigt kul att du kom hem denna helg och nu är det inte så långt till nästa gång du beger dig söderut till oss. Trevlig resa tillbaka till Göteborg=)!


Fotboll, middag, dans och bara en allmänt skön helg

Att sammanfatta helgen är inte det lättaste, jag har i alla fall varit helt ledig från jobb vilket känns riktigt skönt!

Lördageftermiddag: Jag hade en hel del att ordna här hemma inför kvällens tjejmiddag. Föst tog jag i alla fall mig tid till att åka till gymmet för att få dagens träningsdos. Jag agerade även som publik på två stycken fotbollsmatcher då jag först var och kollade på lillbrorsan som spelade juniorallsvenska match mot Trelleborg (förlust med 2-0). Direkt därefter begav jag mig ut till Munka för att stötta mitt eget lag i matchen mot Teckomatorp. Det blev en klar seger med 6-1 och suget efter att få spela var riktigt stort! Gott jobb av alla tjejer i laget, ni skötte er bra=)!

Lördagkväll: Då var det som sagt tjejmiddag som gällde och det var riktigt mysigt med mat och lite "skitsnack". Åsikterna om var kvällen skulle fortsätta var skilda och det var väl egentligen bara jag och Emma som visste var vi ville. Det slutade i alla fall med att Jennie och Elina åkte till Peppes. Där blev de dock inte långvariga då det var fler än dem som hade haft den tanken och vi slöts istället upp på Bahnhof=)! Det blev mycket dans och även lite letande efter en viss boy för Jennies del...;) Jag försökte fixa och ni hälsade i alla fall på varandra...=) Haha, du var gó du Jennie=)! Jag hade i alla fall en jätte rolig kväll med mamma som personlig taxi, perfekt=)!

Söndagmorgon: När jag hade sovit fyra timmar och klockan var halv nio så hade jag inte ro att ligga still längre. Jag gick upp och åt frukost innan jag och Jennie tog vår traditionella "dagen efter promenad". Det är ett ypperligt tillfälle att skvallra om alla gårdagens händelser...;)!

Söndageftermiddag: ÄFF mötte Värnamo och det kändes som ett perfekt söndagsnöje att roa sig med. Matchen i sig var väl inte jätte bra, men det blev i alla fall många mål! Kvällen blev det inte så mycket av utan jag somnade innan klockan blev nio, vilket i och för sig kunde behövas då jag hade några timmar att ta igen...!