29 november

Jag minns det som igår. De tre klicken upprepas i mitt inre och jag vet exakt var det hände. Min besvikna röst som hördes långa vägar och alla nyfikna blickar som tittade ner på mig. Jag kände mig så hjälplös och trots att jag inte hade varit med om detta tidigare så var jag ganska säker på vad som hade hänt. Tårarna rann konstant och det var inte förrän på kvällen när det ringde på dörren som de hejdade sig. Det drogs i olika vinklar och när jag fick beskedet var jag konstigt nog helt lugn. Dörren hann dock inte mer än stängas förrän det var kört igen. Många tankar snurrade i mitt huvud och fram till klockan var 4 på morgonen grät jag. Det fanns helt enkelt inte något stopp. Till sist lyckades jag somna och min väg tillbaka är jag oerhört stolt över. Det var den 29 november 2008, det var exakt ett år sedan jag förlorade mitt korsband...


Taggad som en stjälk

Jag vill att det ska bli lördag. Jag vill att klockan ska bli 17. Jag vill höra publikens jubel när vi gör entré. Jag vill att domaren ska blåsa i sin pipa. Matchen är igång och jag är åter igen på plan, lycklig...=)

Lördag 28/11 kl.17.00: Södra Dal - FBC Engelholm
Färs och Frosta Sparbank Arena (Lund)


Min pyssliga mamma

I tisdags var jag, Elina, Mormor och Morfar på livskvalitékväll. Mamma hade fått i uppgift att hålla föredrag om diverse blomsterarrangemang och då passade vi på att komma och lyssna. Hon delade med sig av en hel del tips och ideér som jag tror passade många nu inför julens pysslande. Tyvärr har jag varken ärvt intresset eller kunskapen om sådana här saker. Varför? Jag har inte tålamod att sitta och pilla med det... Jag vet ju dessutom att mamma är grym på det och brukar dela med sig av sina verk till mig=)  

Jag och Elina hittade ganska snabbt skålen med skumtomtar och jag får väl villigt erkänna att vi gång på gång försökte hitta på anledningar för att gå förbi den ute i hallen. Just Cloettas rosa tomtar är verkligen underskattade och när vi lämnade lokalen så tror jag att jag och Elina var den största anledningen till att där inte var så många godsaker kvar;)


Här är två av hennes verk, pyntade glöggflaskor=)

Båda mina tummar är kramade

Max max max, mina löpningar flöt på så fint. Matchen på lördag känns inte lika avlägsen längre=)


Nu har jag klickat hem...

...Melissa Horns nya skiva. Hennes musik är verkligen helt underbar!Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer.
Försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser.
Den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut...

Är det tävling så är det...

Ikväll hade jag sett fram emot att kolla DM-matchen mellan FBC Engelholms lag, D2 och D23. Jag väntade mig en tuff tillställning där båda lagen skulle ge allt för en seger. Tänk så fel jag hade... Det var lamt och tävlingsnerven verkade saknas. Närkamperna var lätträknade och spelarna behandlade nästan varandra som porslinsdockor. När de båda lagen i paus dessutom gick in i samma omklädningsrum så fick jag nog. Att offra mer av min söndagkväll på detta hade jag ingen lust med och det var en besviken FBC:are som lämande arenan...


Olofström - FBC Engelholm 10-6

Resultatet speglar definitivt inte matchbilden. Visst var Olofström bra, men de var inte värda tio mål. Vi slet och kämpade, men när de tog vara på våra individuella misstag och fick in det ena lätta målet efter det andra så blev det en ganska otacksam uppgift. Alla har vi bra och mindre bra dagar och det är något som man helt enkelt måste acceptera i ett lag. Att det blir matchavgörande är dock inte roligt för någon. Att vi aldrig gav upp var stort och oavsett vad som stod på resultattavlan så ångade vi på. Mitt plus ger jag till minstingen Matilda Kvist som sprang extremt mycket samtidigt som hon var helt orädd i närkampsspelet. Att vissa säkert vägde 40 kilo mer än henne verkade hon inte bry sig om... Amanda Pommer förtjänar också beröm då hon gjorde ett stabilt inhopp.

Nästa helg är det Södra Dal som ska besegras och jag tror att det är fler än jag som ser fram emot den matchen. Det finns alla förutsättnignar för en lyckad lördag och jag hoppas att så många som möjligt väljer att stötta oss nere i Lund. Den stora innebandyfesten är på ingång!


Min morgon

Vid klockan 5 i morse tog jag min dagliga promenad. När jag hade kommit tillbaka kände jag helt plötsligt för att städa. Hur ofta händer det på en skala? Jag bestämde mig därför att ta tillfället i akt och började damma. När jag drog fram dammsugaren tänkte jag en kort sekund på mina grannar, men viljan över att få allt klart innan jobb blev större än respekten för sovande grannar. Det var ju dessutom en vanlig arbetsdag och de flesta borde ha gått upp vid detta laget. Om någon dessutom skulle ringa på dörren och klaga så hade jag redan tänkt ut vad jag skulle svara:

- Jag välte ut ett helt sockerpaket och var TVUNGEN att dammsuga upp det...


En fika på stan

Jag vet inte senast jag var och fikade, men denna söndag tog jag och Pillan oss tid att göra det. En varm choklad satt fint samtigt som vi fick utvärdera gårdagen. Pillan konstaterade dessutom att jag är grymt dålig på att viska... Aja, den kommentaren bjuder jag på;)


Den oplanerade lördagen á la Emlan och Pillan


Kvällen inleddes med en supergod middag hemma hos Pillan


Smarrig efterrätt


Samma posé för Emlan;)


De närmsta timmarna var det datorn som stod i fokus...
Under tre timmar roade vi oss med att sjunga karaoke. Det var alla möjliga låtar, men jag måste säga att detta var den klara favoriten. När klockan slog 23 var rösterna så utmattade samtidigt som vi var riktigt sugna på att kolla läget i stan. Vi mötte därför upp Madde och satte oss på M&M.  
Pillan och Madde

- Vänta, jag glömde min sko...

Det ska Pillan till något sånt här. Hennes klack fastnade bland stenarna och resultatet blev en blöt fot=)
Kvällen avslutades på Bahnhof. Det var inget som vi hade planerat, men eftersom vi hade lyckats att hålla oss vakna så länge så tänkte vi att vi likaväl kunde gå dit en runda. En timme räckte innan jag kände mig riktigt trött. När man enbart hade pimplar vatten var det inte konstigt att energin inte låg på topp så sent. Jag hade i alla fall en grymt rolig kväll och det var inte långa stunder som leendet uteblev!


FBC Engelholm - Stanstad 6-4

Efter de senaste förlusterna var det åter igen skönt att få känna på segerns sötma. Det var en spännande match och inte minst när man satt sidan om. Min muskelbristning är inte helt hunda än så min comeback blev alltså inte denna lördag. Det kändes riktigt tråkigt, men jag vet trots allt att jag tog rätt beslut. Jag tänker inte gå på för tidigt och riskera att dra upp skadan. Lite extra rehabträning gör förhoppningsvis att jag slipper vara med om detta fler gånger!

Matchen började i ett lite avvaktande tempo, men i andra perioden drogs det på rejält. Det svängde fram och tillbaka med chanser åt båda håll. Vi hade de berömda marginalerna på vår sida och vi passade även på att utnyttja de chanser som vi bjöds på. Gott jobb tjejer, detta var en härlig vinst!

Fredagen är veckans bästa dag

Direkt efter jobb så begav jag mig till Bahnhofs afterwork. Jag, Elina, Madde och Carro hade bestämt oss för att sluta upp där för att umgås och snacka strunt. Det var första gången som jag var på detta och jag måste säga att det verkligen gynnar med att man får plocka fritt från deras buffé. Jag beställde ett glas juice för 20 kr och sen åt jag tills jag blev mätt. Mycket bättre än så kan det ju inte bli! Det blev ett bra slut på veckan och en bra start på helgen=)

Efter några timmar åkte vi därifrån. Elinas kvällsprojekt var att ta ut sina linser. Jag följde med henne hem och under tiden som hon höll på att försöka få ut dem (vilket var ungefär 20 minuter...) så tog jag mig en välbehövlig vilopaus i soffan. Vid flera tillfällen försökte jag att få kontakt med Elina, men hon var så koncentrerad på sina ögon så det gick inte att få ett vettigt ord från henne (jo jag vet att detta var din första dag med linser;). När hon äntligen hade fått ut vad hon skulle och läst beskrivningen för tionde gången (förlåt, men det var bara så kul när du skulle kontrollera så att du inte hade glömt något;) så åkte vi till ICA. Jag och Elina hade nämligen tänkt fortsätta kvällen i sann fredagsanda med lite onyttigheter samt Idol. Vår slutdestination blev min lägenhet. Jag hann inte mer än innanför dörrarna förrän jag började leta efter min mobil. Jag hittade inte den någonstans, panik! Var hade jag lagt den? Tänk om jag hade glömt den på ICA... Vår första tanke var att den låg kvar i bilen, men där letade jag utan resultat. Efter lite detektivarbete av Elinas mamma så fick jag reda på att den låg kvar i Elinas lägenhet. Hur kunde jag glömma den där? Jag som alltid kollar så jag har den med mig... Jag kunde givetvis inte vänta med att hämta den utan jag satte mig direkt på cykeln. Och där, på Elinas byrå, låg den så fint. Äntligen hade vi återförenats;)

När jag kom hem igen hade Elina fullt upp med att rulla chokladbollar. Sist vi gjorde sådana blev de inte särskilt lyckade då jag trodde att det det gick lika bra att göra dem på flytande margarin som på vanligt... Det är dock inget som jag kan rekommendera! Ikväll gick vi istället efter grundreceptet och de blev faktiskt väldigt goda! Efteråt såg Elina dessutom ut på samma sätt som man som 5-åring gjorde efter en praktikplats i köket, choklad i hela ansiktet...;)Elina och Carro


Madde och jag

Lite klädombyte så var vi redo för en kväll i soffan. Jag ser sjukt sliten ut och jag tänkte inte påstå motsatsen. En hel veckas "måsten" tar på krafterna...

Gröngölingens dag

Idag fick jag till uppgift att lära en av våra kunder att bökföra. På förhand hade jag inte en aning om hur mycket han kunde så när vi satte oss framför datorn så blev det min första fråga:

- Hur mycket kan du?

- Du kan utgå ifrån att jag inte kan någonting. Jag har hört talas om debet och kredit, men jag vet inte riktigt hur det ska användas.


Det var alltså bara till att börja från grunden. Jag tyckte dock att det var riktigt roligt att för en gångs skull sitta på "expertens stol". Allt flöt på och jag tror faktiskt att han greppade det hela ganska bra. Han skulle återkomma om han stötte på problem så jag väntar med spänning för att se om han lyckas ta sig igenom sina resterande verifikationer på egen hand=)

Ett nödvändigt ont

I veckan var jag på det årliga tandläkarbesöket. Det var verkligen inget som jag såg fram emot och det enda jag ville höra var:

- Du har inga hål så vi ses om 1.5 år...

Undersökningen började med de traditionella tandfotografierna. Den där hårda plattan som man ska bita i skar som vanligt in i tandköttet och helt okontrollerat började det tåras i ögonen. När det äntligen var klart så skulle det petas i munnens alla vrår. När man dessutom har som mest slangar och verktyg i käften så kommer tio tusen frågor. Det enda man kan få fram är ju:

- Ahhh

Om tandläkaren ser det som ett ja eller nej hade ju varit intressant att veta... Ju mer det grävs desto mer spänner man sig. Det var flera gånger som jag kom på mig själv med att mina fötter hade lyft sig fram stolen. Slappna av! Det är verkligen lättare sagt än gjort och när man dessutom vet att, det vilken sekund som helst, kommer att isa till i någon tand underlättar inte.

- Det är fritt fram att skölja munnen nu

Tack för det! Blodsmaken är ingen höjdare och det känns ju som om man har en massa skit i munnen.

- Använder du tandtråd varje dag? Borstar du dina innersta tänder med den lilla tandborsten?


Det är ett evigt tjatande om hur tänderna ska borstas, men så länge man inte har några hål så borde väl det egna sättet vara minst lika bra som tandläkarens?!

- Jag sätter på lite fluor med banansmak

Usch och tvi! När det väl har kommit på tänderna gäller det att så snabbt som möjligt ta på sig sina kläder och sticka ut. Det vattnas i munnen och det är ingen vätska som man känner för att svälja. Busken precis utanför dörren står risigt till och jag kan tänka mig att den har fått ta en del smällar. Spott spott... Undra hur många som har spottat i den busken? Eller vill man ens veta... Jag fick i alla fall höra min efterlängtade mening:

- Du har inga hål och eftersom du tillhör riskgrupp 1 så ses vi om 1.5 år


En dos svininfluensa

Under alla diskussioner har jag varit ganska bestämd över att jag inte skulle ta någon spruta. Jag litar på mitt immunförsvar och att dessutom "experter" har spridda åsikter känns inte särskilt tryggt. I förra veckan damp dock det där brevet ner i brevlådan, det som gjorde det hela så påtagligt: Min kallelse för vaccinationen. Mamma blev lite sne för att jag ens tänkte tanken på att inte vaccinera mig och helt plötsligt dividerade jag fram och tillbaka hur jag skulle göra. Till sist (imorse) bestämde jag mig i alla fall för att ta sprutan och nu sitter jag här, tolv timmar efter, med en "stelopererad" arm. Den hänger helt lealös från kroppen och jag vill definitivt inte anstränga den i onödan. Kort och gott så är dess funktion ganska begränsad... Vad det gäller övriga influensasymptom så har jag inte märkt av något ännu. Givetvis är det skönt, men på ett sätt får det mig ändå att fundera över om jag inte hade behövt spruta in någon konstig vätska i min kropp. Jag kanske står emot allt av egen kraft?! Nu är det i vilket fall gjort och jag ska väl inte ropa hej ännu. Vem vet, jag kanske blir kass under natten...


Team Skåne

Idag hade flickor födda 94 och 95 sista chansen att visa upp sig för oss skånelagsledare. Inför dagen var det 30 spelare kvar och nu ska vi gallra ner dessa till 20 stycken. Det är verkligen ingen lätt uppgift och det kvittar hur vi vänder och vrider på det så kommer det att vara några som blir besvikna. Jag tycker nog ändå att vi har lyckats få ihop en bra mix och vi har ett par platser kvar att bestämma oss över innan årets trupp är satt. Oavsett så är det ett härligt gäng och det ska bli spännande att se hur långt vi kommer att nå. Mot SM i Linköping!

En miniflytt mitt i natten

Igår gick jag och la mig redan klockan 21.30 och det skulle visa sig vara lugnet före stormen... Jag sov underbart skönt, men rätt som det var så vaknade jag med ett ryck. Det kändes som om det var värsta partyt i min lägenhet! När jag hade kvicknat till så insåg jag ganska snabbt att det var grannarna som stod för festligheterna. Eftersom jag har mitt sovrum vägg i vägg med deras vardagsrum så var det stört omöjligt att somna om i all musikyra. Jag släpade ut min säng i vardagsrummet och stängde dörrarna om mig. Det blev åter igen tyst och jag kan ju säga att det inte tog många minuter innan jag somnade om...

En underbar lördag

Jag slapp att vakna av mobilens ringsignal och jag kunde förflytta mig från sängen ut till soffan utan att känna någon stress. Jag gjorde en god smoothie som jag avnjöt framför TV:n innan jag bytade om till träningskläder. Gymmet var mitt mål och det var riktigt skönt att få ge kroppen en genomkörare. Eftermiddagen bjöd på långa promenader i det strålande höstvädret samt en förtäringspaus hos mormor och morfar. Sådana här dagar är verkligen helt fantastiska, njutning...

Jag längtar efter sol och värme...


Kroatien 2009

En klapp på axeln eller en smäll på fingrarna

VECKANS KRAMAR

Gårdagens busschaufför: När jag skulle åka hem från jobb och lämnade fram pengar så sa han:
- Varför betalar du? Du brukar ju åka på månadskort.
- Jag har glömt mitt kort hemma...
- Jaha, men inte ska du betala för det. Varsågod och stig på ändå!

Det räddade min kväll;) Nu hade jag ju bara offrat 42 kr på att jag hade glömt mitt kort... Snål? Nej, bara ekonomisk. Varför betala för något som man redan har betalat för.

Sanny Werner: Under onsdagen och torsdagen har han masserat, tryckt och gjort diverse övningar på min sargade baksida. För varje gång har den blivit bättre och så mycket som jag kunde jogga imorse har jag inte kunnat göra under hela rehabtiden. Sanny, du är en pärla=)

VECKANS TACKLING

Jobbets tidsdebitering: Denna vecka har det varit extremt...


Jag glömde...

...mitt busskort hemma. Inte för att det handlar om så många tior, men för de 84 kr kunde jag ha hittat på något roligare!

Nyström & Partners (NOP) mästare

I våras så berättade jag om vår fotbollstävling här på jobb. I söndags avgjordes det hela och jag kan väl inte påstå annat än att jag är stolt över att jag lyckades slå alla fotbollsintresserade killarna på fingrarna. Bortsett från två omgångar i början av serien så har jag legat i toppen och min slutliga segermarginal blev 64 poäng. Vid gårdagens fika anordnades det en prisutdelning och just nu står den nyinstiftade vandringspokalen på mitt kontor. I ett år ska jag njuta över min bedrift och efter nästa säsong får vi väl se vem som är herren (damen!) på täppan...

T H E W I N N E R T A K E S I T A L L


Inflyttningsfest hemma hos My och Henke


Camilla och Checke


Jag håller med Henke, festen får tummen upp=)


På väg till 57:an


Kvällens solstråle=)


Jag och Elina
My och Henke


Marlan
Elina med kusin Sebbe
Skål


David och ElinaKvällen blev verkligen lyckad och jag tackar My och Henke så hemskt för deras trevliga initiativ=) Egentligen är jag inget stort fan av 57:an utan jag tycker att där brukar röra sig väldigt skumt och udda folk... De 40+ som dessutom är askalas känns bara obehagliga och bortsett från de som jag gick dit med så var där inte särskilt många bekanta ansikten. Dock höjer musiken stämningen och med tanke på att vi var ett gott gäng som höll ihop där inne så blev det många svettiga och roliga timmar på dansgolvet=)


Afterwork i Helsingborg

I fredags blev det en liten nöjesrunda efter jobb. Vi inledde med en kort shoppingtur innan vi slog oss ner på restaurang Oasen. Där blev vi sittandes ganska länge och njöt av köttfondue till huvudrätt och tobleronefondue till efterrätt. Pillan kan verkligen konsten att bjuda på sig själv och hennes kommentar går till historien:

- Hmmm, jag tåler inte nötter. Jag brukar kunna äta toblerone, men det är bäst att fråga vad där är i nu när det är smält...

Kvällen fortsatte på Pianobaren innan vi lät våra gäspningar ta över. Detta blev verkligen en kväll som gav oss en bra start på helgen!


Sofia och Elina


Pillan och jag


Modell för en kväll

Förra veckan var det fotografering i innebandyhallen. Jag och Andy skulle plåtas tillsammans med två stycken ungdomsspelare och jag kan väl inte påstå att någon av oss var så vana vid det här med att stå framför kameran. Var ska vi ha händerna? Hur ska vi hålla klubban? Hur allvarliga ska vi se ut? Trots orutinen så var det kul med den lite annorlunda publiciteten och en av bilderna offentliggjordes i veckans Lokaltidning:


Foto: Lokaltidningen

Warberg - FBC Engelholm 5-4

Det var en typiskt veckomatch med ett spel som inte var vad vi normalt brukar kunna prestera. Många passningar hade fel adress och vi fibblade med bollen i tid och otid. Madeleine Böcker får mitt plus då hon skötte sig bra på sin vikarierande backplats.

Under två helger är vi spellediga där vi får en välbehövlig chans att ladda om batterierna. Det har skett en del förändringar i truppen och jag tänkte passa på att hälsa två yngre förmågor välkomna: Amanda Pommer och Matilda Kvist