Run Emelie, Run

Jag snörade på mina skor, tog klivet upp på löparbandet och startade det. Det började så sakta rulla och jag tryckte upp hastigheten till 6,5 km/h. I hela fem minuter fick jag njuta. Mitt leende ville inte försvinna, vilken befriande känsla!

Jag har inte tagit ett löpsteg sedan den 29 november, men helt ärligt så kändes det inte särskilt ovant. Allt flöt på bra och sjukgymnast Marianne hade faktiskt ingenting att klaga på. Eftersom det bara har gått 7.5 veckor efter operation (normal tid för att få börja löpa är 11-12 veckor efter ingreppet) så lovade jag att ta det lite försiktigt. Jag fick dock tillåtelse att i slutet på veckan öka upp längden till tio minuter. Nu längtar jag verkligen till morgondgens gympass=)


Foto: Roger Nielsen


Mariestad/Lockerud - FBC 5-2

Att det skulle bli fullsatt (ca 600) insåg vi ganska tidigt då det började strömma in åskådare redan 1.5 h innan matchstart. Att innebandyn lockar så mycket folk här gör att jag tycker att det är roligt att Lockerud har tagit steget upp i eliten. Själv vore det en dröm att alltid få spela inför en så pass stor publik. Det hade blivit som en extra spelare och vilken känsla det hade varit att ha så många som faktiskt stöttar och gläds åt lagets framgångar. För några år sedan spelade vi en match på Idrottens hus och det är något som jag aldrig kommer att glömma. Det satt 1 000 stycken IBC-supportrar på läktaren som klappadde och skrek, magiskt!

Gårdagens matchinledningen påminde ganska mycket om vår första drabbning. Båda lagen bjöd på ett tight försvarsspel och även om det skapades chanser så var det ingen som letade sig in i mål. Vad som kom att fälla avgörandet var dock att Lockerud utnyttjade våra individuella misstag. Indianare och ett par ofokuserade ögonblick räckte för att de skulle ta ledningen. Den höll de sen resterande del av matchen och med mindre än en minut kvar la de in segermålet i tom kasse.

Nu väntar två veckors träning innan Skellefteå kommer på besök. Oavsett hur det går för dem i returmatchen mot Lockerud så kommer annandag påsk vara den dag som avgör vår innebandyframtid. Blir det elitserien eller division ett? Svaret bestämmer vi själva, nu är det upp till bevis!

Mitt nya hem

Under den ettåriga tid som jag har stått i bostadskö så har jag ratat en hel del lägenheter, men nu har jag äntligen hittat en som känns rätt för mig. Det är inflyttning den 1 juli, men eftersom det är en äldre dam som ska till ett ålderdomshem så är sannolikheten ganska stor att jag får komma till lite tidigare. Möbler har redan spanats in och jag är ganska klar över hur jag vill ha det. Frågan är bara om det blir lika bra när jag väl får in det... Min kommande adress blir södra kyrkovägen 4 där jag kommer att slo mig till ro i en tvåa på 65 kvm. Jag har inte mer än 50 meter till busshållsplatsen och genom det kommer jag att spara cirka 40 minuter per dag. Med mitt fullspäckade schema så gynnar det verkligen=)

Planeringen har börjat

FBC - Lockerud/Mariestad 1-2

Det blev en målsnål match, men för det var det inte brist på chanser. Lockerud var faktiskt riktigt duktiga och med sin stjärna Johanna Ekeroth i spetsen så vann de ganska rättvist. I slutet av varje period var det vi som hade spelet, men i övrigt så hade motståndarna mycket boll. Imorgon är det returmöte och kan vi knipa tre poäng där så ser det riktigt ljust ut för fortsättningen. Det kommer inte att bli en lätt uppgift, men klarar Lockerud av att ta en seger i vår hemmahall så ska vi klara av att ta det i deras!

Tyvärr har vi inkasserat ännu en knäskada. Denna gång är det Caroline Böcker som har fått en smäll. Vi håller alla våra tummar för att det inte är något allvarligt!

Söndag 29/3 kl.15.00: Mariestad/Lockerud - FBC

Spelet mellan supportrarna

I veckan var jag och Kim på kundbesök i Malmö. Han var dock bekymrad över att lämna sin bil obevakad i så många timmar.

- Jag är lite orolig för att parkera här.
- Varför då?
- Sist jag var här så hade någon klistrat över mitt HIF-märke med ett MFF-märke...
- Haha, men du kan ju sätta på det nu igen så kommer din bil stå tryggt.
- Det kommer jag verkligen inte att göra. Tänk om någon skulle se mig göra det, vilken skam!


Den röda färgen blossade upp

- Piiiip
- Ehh, det var vi som pep....
- Har ni precis handlat något som de kanske har glömt att plocka bort larmet på?
- Nej, vi har bara varit och lunchat.


Jag drar min väska genom larmstolparna och det börjar pipa i hela affären igen.

- Konstigt, jag har bara träningskläder i den.
- Du borde nog ta reda på vad det är som piper för annars kommer det säkert att göra det i varenda affär som du går in i.


Jag tog upp den ena saken efter den andra och när jag kom till mitt smink så hittade jag boven. För några veckor sedan köpte jag en ny rouge och kassörskan hade tydligen inte tagit bort larmet på baksidan. När vi väl hade konstaterat det så var jag och Elina rätt snabba ut från affären. Det var en mindre bekväm situation att hamna i och även om jag hade betalat för varan så visste ju inte de andra i butiken om det...


Skellefteå - FBC 5-7

Jag kommer somna med ett leende på läpparna...

Bollen är i rullning...

Jag har burrat upp mig med en massa kuddar i soffan och med datorn framför mig. Pulsen är på högvarv och jag har tagit fram allt som jag kan tänkas behöva inom de närmsta två timmarna. Jag tänker inte slita blicken ifrån skärmen, och det kommer troligtvis vara den mest skrämmande thriller som jag någonsin har sett på. Jag vet inte vad som ska hända, men plötsligt kommer att att ploppa upp en textrad. Även om det inte lär bli en uppsats så är det de små detaljerna som kan betyda så mycket... Snälla, låt filmen få ett lyckligt slut!

ELITSERIEKVAL
Fre 20/3 kl.19.30: Skellefteå - FBC


Lille Skutt

Jag har snart tagit mig igenom min första arbetsvecka. Efter att ha varit sjukskriven i nästan sex veckor så var det jätte skönt att få komma tillbaka till jobb igen, men givetvis har det varit en omställning. Jag har gått ifrån en helt oplanerad vardag till att åter igen ha varje vaken timme uppbokad. Miniräknaren har gått varm och huvudet har kvicknat till liv. Jag går hos sjukgymnasten 1-2 gånger per vecka och eftersom de har öppet under den tiden som jag jobbar så har det varit ett projekt att få in. Som tur är så planerar jag mina arbetsdagar själv och känner jag för att gå tidigare en dag och istället jobba lite längre en annan så är det inga större problem.

I tisdags klockan 8 var jag och
My hos Marianne för att få lite nya roliga övningar att köra. Jag fick tillåtelse att hoppa jämfota ner från en stepbräda samt köra fem minuter på cross-trainern. Det var verkligen hur roligt som helst! Både jag och My ligger tydligen före "normal" rehabtid och det känns riktigt skönt att höra. Min baksida lårmuskel har dessutom kvicknat till rejält och från att i förra veckan enbart ha orkat lyfta 2.5 kg så klarar jag nu 20 kg. För varje dag som går så närmar jag mig mina första löpsteg, längtan är enorm...

Spännande timmar

Det är pirrigt, av flera olika anledningar...

DM-final: Södra Dal (div.1) - FBC 3-7

Det här resultatet var det inte mycket att snacka om, utan jag tyckte nästan att det var i underkant. Hade vi haft lite bättre skärpa i sista momentet så hade vi kunnat göra några kassar till. Bortsett från tre minuter i andra perioden så hade vi matchen som i en liten ask. Ett flertal stunder kändes det som om vi var en spelare mer på banan och vi kunde i stort sett göra precis som vi ville. Våra uppspel gick djupt och våra forwards hade bra fart under fötterna, vilket gjorde att de var först på nästan alla bollar. Denna seger gav oss ett DM-guld, men än viktigare var att det gav oss ett självförtroende inför det stundande kvalet. Spelar vi så här bra i de matcherna så är det ingen som kommer att rå på oss. Nu väntar några viktiga träningar innan allt drar igång på allvar, vi har spännande veckor framför oss!

Matchens plus går till Emma Wahlström som, från sin backposition, agerade stabilt och lyckades få till några klockrena öppnande passningar.    

DM-guldet har hittat hem igen!

Allting går mycket lättare när man är två

De senaste gångerna har jag och My haft gemensamma besök hos sjukgymnasten. Vi har samma skada, men hon ligger drygt 1.5 månad före mig och får därför göra lite mer än vad jag får. Avundsjuk? Jo visst är man det, inte minst när hon får avsluta passet med att springa på löpbandet... Just nu har jag lite problem med min baksida då den säger ifrån så fort jag börjar anstränga den. My har haft liknande problem och Marianne hade sin teori om varför det är så:

- Ju starkare man är i baksidan när man skadar sig desto större problem får man med den efter operationen. 

Vi gillade givetvis vad vi hörde och nu känns det helt plötligt lite bättre med att vara begränsad i just den muskeln;) Förhoppningsvis så kommer det att ge med sig snart, jag vill orka lyfta mer än bara den sko jag har på foten... För att komma igång med baksidan så måsta jag träna den, dock inte för mycket för då kan jag få en bristning. Det är en skör balansgång och att hålla igen har väl aldrig riktigt varit min styrka. Denna gång ska jag i alla fall lyssna på minsta lilla viskning som den muskeln signalerar. Jag har ingen lust att skjuta fram min come-back bara för att jag kör för hårt nu i början!

Idag fick vi även göra en parövning. My stod på en balansplatta medan jag stod på en sorts tjockare matta, och då givetvis på ett ben. Vi skulle kasta en boll till varandra där ordet snäll inte fanns på kartan... Vi tog i för kung och fosterland och våra tävlingsnerver började nästan pumpa lite. Ingen av oss ville ju vika ner sig och trilla av. (Det lyckades vi dock sådär med. När vi hade maxtempo så hann vi knappt fånga bollen innan vi slängde iväg den igen och då blev det lite obalans för oss båda) Bollen for iväg ett par gånger och till sist vågade inte Marianne låta oss kasta mer, med risk för att vi skulle skada någon eller något. Tack för ett inspirerande och roligt pass My, och som du brukar säga:

- Rehabträning är vi riktigt bra på=)


Utmanad

Jag har blivit utmanad av Johan

Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då om ni heter lika).

Lycka till!

1. Vad heter du? Emelie


2. Ett ord på fyra bokstäver: Elva

3. Flicknamn: Ebba

4. Pojknamn: Emil

5. Yrke: Elektriker

6. Färg: Eldröd

7. Klädesplagg: Everestjacka

8. Mat: Entrecote

9. Sak i badrummet: Eau-de-parfym

10. Plats/stad: Engelholm

11. En orsak att vara sen: Explosion

12. Något man skriker: En gång till!

13. Film: Erin Brockovich

14. Något man dricker: Espresso

15. Band: Eurythmics  

16. Djur: Elefant

17. Gatunamn: Errarpsvägen

18. Bil: El-bil

19. Sång: En tätort på en slätt - Lars Winnerbäck

20. Känd person: Enrique Iglesias

Jag utmanar Cornelia, Anna, Pillan, My och Elin


En torr morgon

I morse gick jag upp vid 06.30 för att ta mig en dusch innan jag skulle bege mig iväg till jobb. (Jag är egentligen sjukskriven denna vecka också, men vi hade en webutbildning på förmiddagen som jag var tvungen att vara med på) När jag hade tvålat in hela kroppen och fördelat balsam i mitt hår så satte jag på kranen igen. Problemet var bara att det inte kom något vatten. Så där stod jag, helt skummig och med en massa produkter i håret. Jag kallade på mamma och hon hade ingen aning om varför det inte fungerade. Jag kände paniken växa eftersom jag var tvungen att köra inom 30 minuter för att inte bli sen. Vi provade alla husets kranar och i en av dem kom det ut en smal springa med vatten. Jag tryckte ner huvudet i vasken och mamma hämtade ett decilitermått (!) som vi fyllde några gånger och tömde i mitt hår. Givetvis fick jag inte ut allt balsam, men det hjälpte i alla fall lite. Tvålen fick jag dock torka av på handduken och tänderna fick jag borsta med en i stort sett torr tandborste. Så långt räckte nämligen inte vattnet... En bättre morgon hade man ju önskat sig och i fortsättningen ska jag inte klaga på idrottshallarnas dåliga duschar. De är trots allt bättre än ett decilitermått!


Jag gillar uppmärksamhet, men från "rätt" person vid rätt tillfälle

Ibland undrar jag syftet hos vissa gymbesökare. Det finns många original och nu har min väg korsat ett av dem. En uppumpad kille, tight linne, tatuering, skallig och med "charmen" som tyngsta redskap så började han som vanligt prata med mig. Givetvis kan jag vara social mot folk på gymmet, men när okända människor börjar lägga sig i min träning och avbryter mig när jag ganska tydligt visar att jag vill vara i fred så pallar jag dåligt med dem. Jag fick väl en sisådär tjugo frågor och eftersom jag var snål med mina motfrågor samtidigt som jag gav väldigt korta svar så borde han ha fattat piken. Jag fick istället ta tag i det hela själv och gick därför för att fortsätta mina övningar på ett annat ställe. Jag hann dock inte mer än uppför trappan förrän han var mig i hälarna igen: 

Muskelberget: Ska vi höras någon dag?
Jag: Ehh nej, det ska vi inte!

Det ska bli spännande och se vem som blir hans nästa "offer". Som lillebror sa:
- Han pratar alltid bara med tjejerna på gymmet. Att vissa av dem inte ser ut att vara en dag över 15 verkar han inte heller bry sig om.

Är det min tanke hon ser eller dina röda kinder som avslöjar mer

Jag har precis beställt några skivor från cdon.com. Jag brukar sällan göra det, men nu kunde jag inte låta bli. För tillfället är jag helt såld på Melissa Horn, och då särskilt på denna, denna och denna låt. Avskalat, sårbart och helt underbara texter, det är helt i min stil! Att hon dessutom har gjort en duett med Lars Winnerbäck höjer bara henne ännu mer=) Jag klickade även hem Sonja Aldén och jag har en känsla av att vila tryggt är en av de låtarna som jag kommer att spela flitigt. Jag längtar tills mitt lilla paket dimper ner i brevlådan, maxa...

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst,
och försökt att känna efter hur det känns.
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van,
men jag har tröttnat på att vara likadan.


...

I mina händer vilar dagar som jag aldrig har mött. Oskrivna blad och tomma sidor, dem som ingen har sett.

Göms och glöms

Gårdagens tema var garderobsrensning. Jag slängde hur mycket kläder som helst och jag gick även igenom allt i pappersväg som jag har samlat på mig under årens lopp. När jag kom till gratulationskort så tog det emot, men när jag hade rannsakat mig själv så insåg jag att jag faktiskt inte kunde spara allting. Jag plockade ut de personliga hälsningarna och de har nu samlats i en särskild hög som ger mig fina minnen.

Allt som oftast dök det upp roliga fynd och här nere bjuder jag på en teckning som jag har fått från lillebror. Att den inte är från de senaste åren är nog inte så svårt att se och kreativiteten var det ju inget större fel på. Att plocka ut resterna från en hålslagare och lägga under en extra påklistrad pappersbit känns ganska orginellt...;)


Jag vill aldrig mer se er!

Nu har jag äntligen fått tillåtelse att slänga bort min kryckor. Inomhus använde jag bara dem ett par veckor, men utomhus har de fått följa med i 3.5 vecka. Om jag dock ska ut på längre promenader eller vistas bland större folkmassor så skulle jag helst ha dem med mig. Anledningen till det är att alla blir mer försiktiga i min närhet och håller avståndet till mig...

Jag har fått en hel del nya rehabövningar att göra. Igår blev det ett riktigt tungt pass hos Marianne och när jag gick upp i morse kände jag av träningsvärken i ena skinkan. Det var himla skönt faktiskt och i eftermiddag blir det en runda till gymmet. Jag har verkligen blivit stammis där, minst en gång om dagen kliver jag in i deras lokaler=) Det är många som undrar om det inte är tråkigt att hela tiden behöva besöka sjukgymnasten. Själv tycker jag att det är en stor förmån då det faktiskt blir som min personliga tränare. Allting anpassas efter vad som är bäst för just mig och när jag får respons på min träning motiveras jag till tusen!


Hemmaspa i vårt badrum


Jag, Bengan och Pillan
Här var det peeling för ryggen som gällde. Eftersom
Bengan jobbar på Skansens spa i Båstad så var det
hon som fick styra alla våra behandlingar, och det var
ju inte lite steg som skulle gås igenom...


Vi råkade hälla i lite för mycket skum så med jämna
mellanrum fick vi tömma bubbelpoolen=)


Elina har spenderat över två veckor i Thailand och vi
var alla anundsjuka på hennes fina bränna!

Överväldigad av ett lyckorus

Stolt, lycklig, lättad. Jag kan inte med några ord i världen beskriva den känsla som uppkom när slutsignalen ljöd. Under matchens gång kastades jag mellan glädje och förtvivlan där mina nerver var i ett ständigt uppror. Lillebror liverapporterade till mig från Västerås match och även om Falun hela tiden hade ledningen så kände jag mig inte säker förrän jag fick meddelandet: "3-8 slut". I samma veva släppte vi dock in Övik i matchen igen och tillät dem att gå upp till 6-5, frustrerande... Matchens sista minuter är några av de längsta jag har varit med om och jag hade faktiskt svårt för att koncentrera mig på själva spelet. Jag pillade i håret, korrigerade strumpan på mitt knä, kletade på lypsyl, knöt om skorna och ja, jag gjorde i stort sett allt för att jag jag ville få tiden att gå fortare. Jag inbillade mig i alla fall att den gjorde det om jag fixade med en massa annat samtidigt...;)  

I efterhand så har väl egentligen detta varit det bästa tänkbara scenario för att gå in i ett kval. Vi vann trots allt platsen och istället för att gå in i ett kval som förlorare så gör vi det som vinnare. Nu börjar allting om på nytt igen och vi får en andra chans till att bestämma om vi vill spela i div.1 eller elit. Säsongen har nu automatiskt förlängts med sju veckor, men så länge som vi fixar kontraktet är innebandyn värd varenda minut vi kommer att lägga ner. Ge oss möjligheten till revansch...

Idag var den dag då vi bevisade för både oss själva och för alla runt omkring vad vi faktiskt kan prestera på banan. Våra hjärtan visade oss vägen och de kommer även att hjälpa oss i fortsättningen. Det är fortfarande en lång sträcka att vandra, men om alla ställer upp och behåller gnistan så kommer vår saga att få ett lyckligt slut! Magiska under

Helgens matcher
FBC - IKSU 0-11
FBC - Övik 6-5