25 decemberPå juldagen var det den här stiliga grabben som bjöd på fest. Det var glöggtema där alla gäster hade fått i uppgift att ta med sig vars en glöggsort samt ett tillbehör som man tyckte passade bra till. Min högsta poäng gav jag till glöggen med lakritssmak, men totalt sett vann dock Blossas ljusa saffransglögg.

Det var en mycket bra kväll och jag tackar värdparet Frida och Alex (samt Neo givetvis:) för ett trevligt initiativ! =)

Min jul...

...spenderade jag med nära och kära. Julafton firades med familjen och farmor & farfar hos mina kusiner i Åstorp där en traditionsenlig middag, paketer, julklappsspel och trevligt sällskap förgyllde vår kväll. Det är alltid kul att få presenter, men jag måste säga att det faktiskt var roligare att ge denna gång. För en gångs skull så kändes det som att de flesta julklappar satt mitt i prick=) 

För egen del bockar jag och bugar för det som jag fick! En resa, prylar till lägenheten, köksartiklar, pengar, presentkort, skönhetsprodukter och diverse andra småsaker gjorde att jag också satt med ett leende på läpparna=)

Dagen efter fortsatte vi med en familjelunch hos mamma och pappa med både mormor & morfar samt farmor & farfar. Julen är en mysig tillställning!

GOD JUL mina vänner


Dan före dopparedan

Sista veckan innan jul innebar en lång arbetsdag till kl.22.30 i måndags, men övriga kvällar har det bara varit trevligheter. I tisdags hade jag en nära vän på besök och i onsdags var bästa Elina hos mig. Vi hade vårt traditionsenliga julfirande som vi detta år inledde med en härlig massage hos kära Sanny innan vi fortsatte med julklappsöppnande och annat julmys. Torsdag innebar födelsedagsfirande för farfar och ikväll är det uppesittarkväll som gäller=) 

JULEN ÄR HÄR


En julig söndag med de bästa vännerna


På eftermiddagen samlades vi hemma hos Elina. Vi inledde med en god fika och la upp dagens schema: Julgodisbak, middag, julklappsspel och Bingo Lotto=)


Neo var dagens tomtenisse


Mamma och son busar på golvet


Sofia laddar inför sitt ansvarsområde knäck, vilket blev en rätt dryg historia...


Full rulle i köket!


När man var klar med sitt julgodis så fick man gosa med Neo. Japp, jag var snabb som blixten! ;)


En trött liten krabat


Pillan övade inför vad som komma skall och fick också mysa med lillkillen=)


Det är härligt att hänga med mammas kompisar=)


Elina fixar och donar i köket


Tid för middag: ryggbiff med bakad potatis


Årets viktigaste tävling?!
Mamma är bäst!


Det tar på krafterna att fira jul...

FBC Engelholm - Hjärnarp 7-3

Detta var en rolig match, även om vi inte var riktigt på tårna. Vi kändes lite ringrostiga och vårt spel flöt inte lika bra som det brukade göra. Jag antar att vårt underläge på 0-2 bevisar detta... Någon större fara tyckte jag dock aldrig att det var utan när vi satte lite högre fart så hängde inte Hjärnarp med. Deras uppspel var allt som oftast en långboll i luften, vilket jag tror missgynnade dem. De har så pass duktiga spelare så den vägen ska de inte behöva gå. Vi tackade dock för det och allt som oftast klev vi framför deras forward och vann de bollarna.

Halva säsongen har nu passerat och efter dessa 11 omgångar är vi obesegrade. Vi har gjort 116 mål och släppt in 16... Jag måste säga att vår målskillnad på +100 är rätt bra=)

Nu väntar lite julledighet innan vi drar igång igen. Hjärta för varandra - ingen ska rubba oss!


Nu tändas tusen juleljus

Nu inför jul är det alltid mycket som ska hinnas med. Förra fredagen hade jag mina fina vänner på besök för att kolla på idolfinalen och på lördagen var jag på middag i Helsingborg. I veckan har det varit allt ifrån representationsuppdrag för innebandyföreningen till ett besök hos frisören och allmänt julmys. Alla julklappar har jag haft klart sedan en vecka tillbaka och det känns så skönt att slippa vara ute i sista stund!

I fredags hade jag kusin Thilda på besök. Vi tittade på det fina programmet Svenska Hjältar där det kom både en och två tårar...


Kusinmys=)

Onsdag 7 december

Efter en lång morgonpromenad sitter jag nu nyduschad i soffan med tända ljus, en kopp varm choklad och tittar på julkalendern. Vissa dagar är man värd lite extra mys:)


Jag lärde mig inte av förra årets lussebak...

...utan på en deg där det skulle bli 30 lussekatter fick jag bara 11 stycken. Jag får helt enkelt äta mina stora konstverk med andakt;)

Både Tobias Hysén och Idol-Moa korsade vår väg=)

I lördags åkte jag och Elina till Göteborg. Bilfärden gick i ett rasande tempo och det kändes som att vi inte hade pratat med varandra på hur lång tid som helst! (trots att det var kvällen innan;) Under sju timmar shoppade vi och jag fick fixat lite julklappar, både till andra och till mig själv;) Vi avslutade vår underbara dag med en femkampstävling på Liseberg där vi också spelade på ett lyckohjul. Jag satsade på nummer 3 och kan ni tänka er, pilen stannade på trean och jag vann! =) Tyvärr var det ingen stjärnvinst, men jag tror faktiskt att det är första gången någonsin som jag har vunnit på ett turhjul. Att jag sen bara fick en liten påse Ahlgrens bilar spelade mindre roll...

Träningsmatch: Danmark - FBC Engelholm 3-4

Hallen var fullsatt och de i publiken som inte kom tillräckligt tidigt fick finna sig i att ta en golvplats eller förbli stående... Landskampen kunde börja!

Vi tog ledningen och denna släppte vi aldrig. Danskarna började lite tvekande, men i takt med att minuterna tickde på så blev de bara bättre och bättre.

Det här är nog så nära ett landslagsframträdande som jag kommer att komma... Hur det kändes? Ganska coolt faktiskt;)


Röke - FBC Engelholm 1-9

Ett stabilt försvarsspel och en bra skärpa i avsluten ledde oss till ännu en storseger. Vi hade många olika målskyttar, vilket visar på vår bredd i laget. Matchvinnare finns det helt enkelt gott om=)

Förra engelholmaren Anna "Gunnar" Gunnarsson stod på motståndarnas planhalva och där var det en match i matchen. Lite smågnabb och fula tag, men det hör ju till. Sånt sätter alltid en extra krydda;)

Idag ska matchstället på igen, men denna gång är det landskamp mot vårt kära grannland Danmark. De ska åka till Schweiz för att spela VM imorgon och ville därför ha ett genrep innan. Det är alltid kul att mäta sina krafter mot de bästa och även om de inte tillhör den absoluta världstoppen så ska det bli häftigt. Jag hoppas att vi kan bjuda upp till en bra kamp=)