Uppsats

Nu har vi kommit igång med vår C-uppsats och det känns väl sådär kul att veta hur mycket jobb vi har framför oss... Vår problemställning är:

Hur är attityderna till revisionsplikt i små aktiebolag för redovisningsbyråer, revisionsbyråer och små aktiebolag?

Intressant eller inte, det låter vi läsaren avgöra...=)!


One Tree Hill

Denna serie har jag bara sett sporadiska avsnitt av tidigare, men nu har jag lånat säsong ett av Wahlström. Det tog inte lång tid att bli fäst och det är tur att jag inte har så mycket i skolan just nu...;)


Lördagkväll

Igår var det bowlingfest med fotbollen. Vi inledde hemma hos tränaren där Bengan och jag hittade sötsaker direkt, men som vi resonerade, festar man inte på alkohol så får man festa på något annat istället=)! Bowlingen gick faktiskt helt okey, två poäng från vinst får man väl vara nöjd med (och ska jag vara helt ärlig så hade jag nog inte velat vinna heller då vinnaren var tvungen att gå runt med en tiara hela kvällen vilket inte kändes så lockande... Grattis Engvall! Haha...) Vi fortsatte hem till Ida där det blev en del "skitsnack" innan de övriga skulle vidare ut. Jag tog bilen hem istället, skulle upp och jobba i morse så det var skönt att komma hem i tid.

IBC - Karlstad

En ledning med 6-2 var inte tillräcklig för att vi skulle ta tre poäng. 35 sekunder från full tid gjorde istället Karlstad 6-6 och en förlängning väntade, dock mållös. Det kändes riktigt jobbigt att släppa in motståndarna på ett sånt sätt som vi gjorde, men i slutändan ska vi ändå vara glada över att vi fick med oss något. I den situation som vi befnner oss i nu så är alla poäng viktiga!

Efter matchen fick jag skriva mina första riktiga autografer, mäktigt=)!

Matchdag

Förväntansfull och laddad, om några timmar är det match=)! Karlstad ska få det hett om öronen och deras förra 2-1 vinst över oss kommer de att få ångra.

Tjejer, idag sliter vi för varandra och för poäng!

Onödigt

I skolan idag hade vi en helt meningslös lektion. Sedan tidigare har vi läst kvantitativa metoder 5 poäng men i den kursen ingick inte den kvalitativa biten vilket gör att vi nu i januari ska gå på några föreläsningar extra som behandlar de delarna. Men idag hade vi en obligatorisk dataövning och gissa vad den handlade om, jo om statistik. Med andra ord hade vi åkt enda till Halmstad för att göra en datoruppgift som vi har gjort så många gånger förr i den kvantitativa kursen, lönt!


Vinterväder

Jag gick upp klockan sju i morse, tog på mig ordentligt med kläder och begav mig ut på en lång promenad. Det finns inget härligare än när snön ligger vit, solen skiner (även om det bara var en kort stund idag) och det river lite skönt i kinderna. På vägen hem köpte jag frallor och unnade mig en riktig hotellfrukost med kokta ägg och nypressad apelsinjuice. En underbar start på en onsdag, och just nu klagar jag inte över att vara student=)!


Läseftermiddag

Magdalena Graaf´s bok Det ska bli ett sant nöje att döda dig är en sann historia baserad på hennes egen uppväxt. Jag har i stort sett läst oavbrutet hela eftermiddagen och tiden glömdes bort när jag satt försjunken i hennes berättelse. Helt ärligt så har väl inte systrarna Graaf tillhört den kategorin av offentliga personligheter som legat mig varmast om hjärtat, men efter att ha läst denna självbiografi så ser jag på Magdalena på ett helt annat sätt. Allt det lidande och den smärta som hon har fått gå igenom är inget som du ens önskar sin värsta fiende. Vill du ändra uppfattning om någon (vilket jag tror att du gör) så ska du ge dig ikast med denna bok!


101060-10

Inredning

Efter att ha fixat en arbetshörna på mitt rum så tyckte jag att det var dags för lite förnyelse i resten av rummet också. Igår åkte jag alltså till Väla och IKEA för att ordna lite inredningsdetaljer. Det blev fem stycken bruna förvaringsboxar (som kan ses på bilden nedan), nya gardiner samt lite annat smått och gott. Eftersom jag för några månader sedan lovade Scott att lägga in en bild från en del av mitt rum så gör jag det nu... Bättre sent än aldrig, eller vad är det man brukar säga...;)

101060-9


Party

Vår trevliga lördagkväll blev, som alltid när vi är i farten, händelserik...;) Jennie passade på att träna sina magmuskler, och jag kan tänka mig att det kändes dagen efter för det såg väldigt jobbigt ut...Haha! Jag blev dessutom varse om att människor ibland vet mer än vad de ger sken av då det helt plötsligt var en som tydligen kände halva min släkt och jag hade aldrig träffat honom innan. Rätt märkligt vad en del kan lista ut, och det bara för att man är lite lik sina föräldrar...;) Efter några shottar begav vi oss vidare till Bahnhof där dansgolvet intogs direkt, och visst shakade vi...=) Taxi hem lyckades vi också med, tack vare dig Bramsell, du är en ängel! Vi var dock inte ensamma om att sitta i den bilen utan efter lite räknande kom vi fram till att vi satt åtta stycken, men det var inget jag klagade över då jag fick äran att sitta i framsätet...;) Sammanfattningsvis så var det en lyckad kväll, trots att det inte blev något Lindens Babs...;)


Förkrossande 10-3 seger

"Vi ska kämpa som lag, göra mål IBC-engelholm vi är bra. Innebandy är kul, vi är fria runt jul då vi tränar som djur. Varje närkamp är tight men vi vinner vår fight så bättre kan ingenting va. Jessa bossen vill va och Spanky han springer så bra. Mot seger vi ska!"

Vilken härlig vinst tjejer, och äntligen fick vi sjunga vår segerlåt för hemmapubliken...;)! Nu fortsätter vi på detta och tar poäng mot Karlstad nästa lördag också!

Bygge

Tusen tack för hjälpen igår Elina! Att bygga ihop ett skrivbord var kanske inte det roligaste fredagsnöjet, men efter några timmars skruvande så stod det klart=)! Tack tack!

Tillägg

Jag tror jag får göra ett förtydligande angående min rädsla över att cykla i Ängelholm på kvällstid. Somliga har trott att jag har råkat ut för något själv men det har jag som sagt inte utan det jag syftade på var vad de visade på Efterlyst i torsdags. Men gulligt att ni bryr er om mig i alla fall=)!

IBC - Hammarby

"På lördag möter IBC Engelholms damer tabelljumbon Hammarby IF. Seger där så utökas avståndet till IFK Kumla till 4 poäng. Senast Engelholm mötte Hammarby slutade det med seger i förlängningen. Förhoppningsvis kan det bli tre poäng imorgon. Matchstart 14.00. Välkomna!" (www.ibc-engelholm.se)

VINNA VINNA VINNA VINNA VINNA VINNA VINNA VINNA VINNA VINNA

Imorgon gäller det tjejer, det finns inget annat än seger. Som vi sa på träningen, vi går inte av planen utan full pott!!!

Rädsla

Nu börjar jag tveka på om jag ska våga cykla hem själv på kvällarna, trygga Ängelholm är inte så tryggt längre... Skrämmande!

Heldag

Idag var det shopping som stod på schemat så Elina och jag begav oss till Väla. Jag hittade dock inte vad jag sökte efter och gick därifrån utan några kassar... När vi ändå var i farten tog vi en runda inom IKEA och jag kom på att jag behövde ett datorbord. Efter att ha släpat runder på deras visningsexemplar, för att se vad som passade och inte passade ihop, hittade jag äntligen det jag ville ha. Givetvis så var det slut och personalen visste inte när, eller om, de skulle få in det igen. Typiskt, men å andra sidan blev det en billig dag;)!

Välkommen hem!

Till helgen kommer du hem Jennie, det ska bli så kul att träffa dig! Hoppas på en lördagsrepris från i somras, men det är säkert inga problem för vi har väl aldrig haft trist på en fest förr...;)!

101060-8

Tsunami

Det är ytterst få filmer som berör mig till tårar, men denna gång gick det inte att styra utan de bara rann. Tidigare i veckan spelade jag in dokumentären/filmen Tsunami och jag satt som klistrad i de fyra timmar som den varade. Det var som om katastrogen inträffade igår och alla känslor man gick igenom under de dagarna för drygt två år sedan blossade upp på nytt. Jag visste ingen som befann sig i olycksområdet men filmen fångade upp alla stadier av känslor som de drabbade måste ha gått igenom. Ovissheten är oftast mycket värre än sanningen och det är fortfarande många som inte har funnit sina vänner och familjemedlemmar. Det enda jag kan säga är: Se filmen!

Framgångar

Det är när man ser på idrottsgalan man frågar sig själv varför man inte satsade på en idrott där man kunde bli allra bäst... Tänk vilken ära och känsla att få ta ett emot ett pris inför hela idrottseliten och svenska folket. Igår spred sig rysningar genom hela kroppen och det är så roligt att våra framgångsrika idrottare får uppskattning för sina prestationer. Allt det jobb, slit och lidande som ligger bakom får avslutas med en hyllning. Heja Sverige!


Gymmet

Om blickar hade kunnat döda... Madde och jag såg vettskrämda på varandra när de mörka ögonen stirrade först på oss och sen bara ner i golvet. Trött och lite småirriterad satte sig denna person på en motionscykel. Vi vågade inte säga något med risk för att vulkanen skulle svämma över, men efter ett par minuter tog vi oss försiktigt fram och bröt tystnaden. Det värsta morgonhumöret hade lagt sig och nu var det inga som helst problem, även om det då och då kom några pikar till oss om varför vi skulle träna så tidigt på morgonen;) Hehe... Men Madde och jag hade rätt roligt åt dig Emma, hoppas att du inte är alltför trött just nu=)! Sov gott!


Storm

En söndag består kunderna på Munka Allköp mestadels av pensionärer, om inget annat så märktes det tydligt idag. Stormen avskräckte dem ifrån att gå ut och jag hade i stort sett ingenting att göra under hela mitt arbetspass. Jag fick istället roa mig med att läsa olika tidningar och det var absolut inget jag klagade över=)!


Pust

Dagen idag blev trots allt rätt bra. Tentan kändes hyfsat, och med tanke på att jag lämnade in en timme innan Madde och Elina hann jag till och med leta upp en soffa där jag kunde lägga mig och vila inför matchen=)! Matchresultatet var dock inte lika roligt, förlust med 4-1 och hoppet om poäng idag försvann tyvärr... Om jag ska bedöma min egen insats så är jag nöjd med vad jag presterade med tanke på vilka förutsättningar jag hade. Det största var ändå att jag gjorde MÅL, men turen var inte med just då utan domarna hade hunnit blåsa av precis innan bollen letade sig in i nätmaskorna... Osis, men jag kommer i alla fall närmre och närmre...;)


Slut

Så nådde även jag en gräns då det bara sa stopp... Alla spänningar som jag har haft under en längre intensiv period tog ut sin rätt och för ett par timmar sedan var jag tveksam till om jag skulle orka skriva min tenta imorgon. Vi har en viktig innebandymatch precis efteråt och tanken på att skolan skulle påverka min prestation på banan gör mig ännu mer stressad. Tänk vilken mardrömsdag om tentan går åt skogen och om jag dessutom gör bort mig fullständigt på planen...

Bort med negativa tankar, tentan kan jag som ett rinnande vatten och jag har aldrig kännt mig i bättre fysisk form än vad jag gör nu;)! Imorgon kan jag inget annat än att lyckas!!!

Telefonplugg

Så har Elina och jag pratat i telefon ytterligare ett antal timmar idag, men jag måste erkänna att det är ett riktigt bra sätt att plugga på! Att utbya tankar och funderingar om olika uppgifter gör det lättare att minnas efteråt, som till exempel de urjobbiga frågorna om inkomstskatter... Igår tror jag att vi diskuterade det i 2 timmar och säkert nästan lika länge idag, men nu vet vi faktiskt hur vi ska göra och det är huvudsaken=)! Nu hade jag tänkt gå igenom allt en gång till och hoppas att det mesta fortfarande sitter, sen lägger jag nog detta åt sidan för att låta det sjunka in. Det är innebandyträning ikväll och det ska bli riktigt skönt att få tänka på något annat än bara redovisnings- och beskattningsregler!

Håll ordning!

Allt var tipp topp här hemma innan jag åkte iväg i helgen. I söndags kväll när jag steg in genom dörren så möttes jag av ett antal skor som låg slängda, handdukar på golvet i badrummet, kläder på stolarna, disk som inte hade satts in i skåpet, toarulle som inte hade orkats bytas (inte så sror grej egentligen, men själva principen. Hur jobbigt är det på en skala?!), fläckig spis osv. Mamma och pappa är på semester vilket betyder att det bara är jag och brorsan som är hemma och att få honom att hålla ordning efter sig känns som ett omöjligt uppdrag. Det finns inget mer irriterande än när man har plockat undan allt samt städat och fem minuter senare så är det "någon" som har lyckats att stöka upp igen, hopplöst!


Söndag

Vilken känsla när vi tryckte in det avgörande 5-4 målet i sudden! Ett riktigt glädjerus från alla och två friska poäng var vi verkligen värda! Man kan väl säga som så att vi hade lite tur i oturen, första perioden vann vi skotten med 19-6 och ändå var resultatet 3-3. Hammarby hade fått några bjudningar från oss samtidigt som deras målvakt storspelade i målet (vilket hon i övrigt gjorde genom hela matchen). Vi har inte ledningen en enda gång och när det är 30 sekunder kvar av tredje perioden ligger vi under med 4-3. Det är då det händer, vi gör ett helt osannolikt mål=)! Sudden väntar och efter 30 sekunder lyckas vi dessutom göra ännu en kasse och det kändes som en sten föll från allas axlar, vi hade vunnit den oerhört viktiga bottenstridsmatchen! Förhoppningsvis gav detta oss mersmak på seger och en dos självförtroende, det är härligt att vinna=)!

Lördag

Vår första drabbning i Västerås finns det inte så mycket att säga om, resultatet 9-0 talar för sig själv! Efter matchen fick Scott och jag reda på att vi skulle göra ett dopningtest. (Vi inbillade oss att vi hade sett uthålliga och vältränade ut och att det var därför de hade valt oss...Hehe! Men det visade sig rätt så snabbt att slumpen hade avgjort.) Min första tanke var: "Typiskt att de skulle välja mig!" Jag har nämligen svårt för att dricka mycket vatten under tiden jag idrottar och denna match var inte ett undantag, med andra ord behövde jag inte gå på toa över huvudtaget. De två spelarna i Rönnby blev färdiga relativt snabbt då de inte hade några större problem med toabesöket, värre var det för Scott och allra värst för mig...;) Det var inte lite de begärde utan 75 ml skulle det vara, inte en droppe mindre... Första försöket lyckades jag med 35 ml (vilket kanske tog 20 minuter eller nåt...Hehe, inte lätt att ha sällskap på toa, eller vad säger du Scott, tur du hade din MP3 med dig...Hihi!) Efter det drack jag en liter vatten och tänkte att nu borde det väl gå lättare, men icke så nicke bara 15 ml denna gång... Det var bara att hälla i sig ännu en liter(!) vatten, och det var en pärs då jag som sagt inte har jätte lätt för att få i mig vätska... För att tänka på annat gick jag och duschade (givetvis med kontrollanten med mig så att jag inte skulle hitta på några dumheter...) Tredje gången jag besökte toa hade allt vatten gett resultat, 125 ml...Haha... Resten av testet låter jag vara osagt, kändes inte super fräscht att hälla från den ena burken till den andra och allt annat som skulle göras! Efter det att jag var färdig hade det gått två timmar och övriga lagkamrater hade roat sig med att titta på en film i bussen, sorry=)! Toaletten fick jag sen gå på säkert tio gånger under en två timmars period, kändes nästan som jag bodde där inne den kvällen...Haha! Trots allt så var det väl en lite speciell upplevelse och både Scott och jag är en erfaranhet rikare samtidigt som jag har lärt mig att inte gå på toa innan en match mer än om det är absolut nödvändigt, vem vet när nästa test kommer...;)

1/3 skriven

Så var den ena tentan gjord=)! Helt sjuka uppgifter, jag satt och skrev konstant de fem timmar vi hade på oss vilket blev 28(!) A4-sidor. Från det att vi fick ut uppgifterna tills dess att jag lämnade in dem kändes det som en process mot klockan, jag hade inte tid att slappna av några minuter eller ens att gå på toa.... Men nu är den i alla fall gjord och det är bara till att sätta igång med nästa, har en tenta den 11:e och en den 13:e. Det kommer inte att bli jätte mycket läst denna helg heller då vi åker till Västerås och Stockholm för innebandymatcher, men lyckades jag få in allt till dagens skrivning så är ingenting omöjligt;)!

Hemmaträning

Idag ansåg jag vädret vara för stormigt för att träna utomhus... Alla gym hade stängt så den enda möjligheten jag såg var att göra något hemma. Det var faktiskt lättare än vad man hade kunnat tro att få till något givande. Särskilt många redskap behövdes inte heller utan jag använde ett hopprep, en balansplatta, ett träningsgummiband och en pilatesboll. Efter en 1.5 timmes träning var jag riktigt trött och nu i efterhand inser jag att det inte var jätte optimalt att i en halvtimme hoppa hopprep på vårt hårda stengolv, vaderna spränger rätt rejält...;) Fast träning är träning, ska ju kännas efteråt...=)!


Myskväll

I år hade jag en riktigt soft nyårsafton, hur skönt som helst! Elina, Bengan och jag lagade trerätters middag som blev helt underbar=)! Vi var nästan själva lite förvånade över hur bra vi lyckades...=) Innan tolvslaget hälsade vi på Oskar och Pillan och shakade loss på dansgolvet...;) Efter midnatt och fram till halv fem agerade jag taxi, allt ifrån Förslöv och Munka till mindre sträckor i stan... Men var rätt trevligt ändå, dessutom är det skönt att vara pigg och alert idag så att jag kan koncentrera mig på min tenta...! Gott nytt år får jag väl säga till alla som jag inte träffade på i natt, hoppas på att 2007 blir ett lika händelserikt år som 2006 har varit!


Rykte

Krävs det att jag ska sitta inne hela tiden för att jag inte ska få höra nya och påhittade grejor var varannan dag?!  Att dra förhastade slutsatser är kanske lätt att göra men för personen det gäller kan de sakerna röra upp rätt så ordentligt... Jag är så trött på folk som pratar om händelser som de inte har en susning om! Tänk en extra gång innan ni berättar något och fundera över om det verkligen stämmer. Är ni det minsta tveksamma, fråga mig vet jag!