Marias 25-årsfest


Tove och Linda


Emma och jag


Värdparet Björn och Maria


En trogen bloggläsare, Marias pappa=)


Livebandet
Hela kvällen dansades det för fullt och för många blev det ett svettigt träningspass=)


Madde och Jullan

Jag åkte bil till festen, men det slutade med att jag fick köra Jessa och Andreas bil hem. När jag hade släppt av dem och skulle gå de 150 meterna till min lägenhet så var jag med om något riktigt läskigt. Mellan två staketpinnar runt kyrkogården stack det upp en livlös hand och jag trodde att jag skulle svimma så rädd jag blev. Jag ökade på mina steg och det var inte förrän jag nådde stora vägen som jag kände mig lite lugnare. I efterhand så borde jag kanske ha kollat läget med personen, men att själv vandra in på en kyrkogård klockan 02.30 på natten kändes inte aktuellt. Jag var i chocktillstånd samtidigt som Dennis ord ekade i mitt huvud: "Lova att höra av dig, du får inte gå hem själv..."

TUSEN TACK MARIA FÖR EN SUPERKVÄLL!

Stora ord från en liten tjej

I lördags hade vi gemensam träning med herrlaget. När passet var över så säger Möller:

- Jag var sämst idag, men jag var i alla fall bättre än alla de som inte kom hit!

TP och Möller, bra jobbat!

Lillebror 20 år

I torsdags fyllde Philip 20 år och det firades med en fredagsfest=) GRATTIS!


Linn, Lisen och lillebror avnjuter fördrinken


Mingel i trädgården
Buffé i uterummet
Idrottsintresserade? Javisst, det var ju U-21 fotboll på TV...


Trötta efter en hektisk kväll=)

Dagens lunch

Lax- och räksås med pasta där de långa spagettitrådarna skvätte ner sås på hela mig. Det var tur att jag inte åt med någon som jag behövde skämmas inför=)

På tal om spagetti så gick jag precis förbi hälften av Italiens U-21 landslag. Undra om de tyckte att det var lika coolt att se mig som jag tyckte att det var att se dem...;)


När en skada försvinner så kommer det en annan

Jag som tyckte att jag hade suttit sidan om våra träningspass tillräckligt många gånger. Igår var det tid igen och nu är det min ljumske som krånglar. Egentligen var det väl inte särskilt oväntat då jag alltid får känningar i den under sommarträningen. Förra veckan hade vi mycket spänst- och bålstabilitet och det var där som jag drog till den. Eftersom jag har haft problem med det tidigare är jag fullt medveten om att det enda som hjälper är att vila, och för en gångs skull var jag duktig och körde ingen träning under vårt lilla uppehåll. Det var dock inte tillräckligt med vila för redan på gårdagens uppvärmningen så kände jag av den och då var det bara till att kliva åt sidan. Jag hoppas verkligen inte att detta blir långdraget för nu när mitt knä tillåter det så vill jag köra på för fullt!

Friska har många önskningar, skadade har bara en...


Helgen fortsatte i lugnets tecken

I lördags kom mamma & pappa till mig för att hjälpa mig med lite som behövde färdigställas i lägenheten. Jag börjar känna mig hemmastadd nu och det mesta är faktiskt ordnat. Det som kvarstår är dock sånt som ska hängas upp i taket och på väggarna. Jag känner att jag först vill bo in mig för att lättare kunna veta var jag verkligen vill sätta upp något. Utemöbler till min balkong ska jag också införskaffa. Jag har i alla fall kommit fram till vad det är för några som jag vill ha och nu ska jag bara ta reda på var jag kan köpa dem=)

På eftermiddagen blev det lite solande på mitt trädäck. Det var underbart skönt och trött som jag var så blev det även lite sömn. Min ena granne har en förmåga att väcka mig tidigt på morgonen. Att sova längre än till kl.7 är i stort sett omöjligt då han sätter igång med sin rethosta vid den tiden. Första gången jag hörde det så trodde jag att det var någon som var magsjuk, men jag har alltså insett att så inte var fallet... Å andra sidan är det enda gången som jag störs av något för hela lägenhetsområdet är väldigt tyst och rofyllt, vilket passar mig perfekt!

Kvällen spenderades hos Elina. Vi lagade lite mat och lagom till när resterande godsaker sattes fram så tittade My och Checke in. Det blev några timmar fyllda med tjejsnack och jag tror att vi alla var förvånade över hur snabbt tiden sprang iväg. Trevligt hade vi det i alla fall=)

Söndagen var mysig, på många sätt och vis=)

Midsommar


Fyra granna midsommarbrudar


Så söta så=)


Att vi blev så mätta var dessa gubbars fel, eller hur tjejer...;) Detta var Pillans ansvar och givetvis skulle det vara en del tillbehör. Hon hade köpt 4 liter glass och 1.5 liter (!) grädde. Att det blev över är nog inte så svårt att räkna ut=)


Med solen i ögonen


Kan jag inte få fram ett lite bredare leende... Fast det symboliserar i och för sig kvällen som innehöll många skratt!


Förlorarna...


Blomsterflickor


Det hände en liten olycka, men som tur var hade jag ett alternativt klädesplagg i bordsduken... Jag fick dock hålla mig sittandes eftersom den var lite svår att dra med sig när jag skulle gå någonstans=)


Kvällens tema var spel. Vem som stod som slutlig segrare var vi dock oense om...;)

TACK Henke och My för en lyckad kväll!

Utmanad av memy.bloggagratis.se

Detta ville jag bli när jag var liten:

- För ett tag sedan hittade jag en "Mina-vänner-bok" där jag bland annat hade svarat på denna fråga. Där hade jag skrivit att mitt drömyrke var kassörska(!). Efter x antal år i den branschen kan jag ju säga att det ska mycket till för att jag ska göra come-back där...

Arbeten jag har haft:

- Jag har bladat reklam på Posten, varit kassörska på Munka Allköp, jobbat som tränare på diverse fotbolls- och innebandyläger samt mitt nuvarande arbete som revisorsassistent.

Dröm:

- Att kunna tjäna pengar på mitt idrottsutövande samt vara skadefri!

Hit vill jag resa:

- Italien har alltid varit lite av ett drömresmål.

Drömbil:

- En som aldrig kör fel...

Fobi:

- Sura wettextrasor

Tre saker jag absolut inte kan göra:

- Sitta på huk med hälarna i, jag tippar bakåt.
- Se folk skada sig, jag blir svimfärdig. 
- Simma i havet. Jag hatar känslan över att inte veta vad som finns under mig!Tre saker jag har på min "Att göra lista innan jag dör":

- Jag har alltid velat besöka Globen. Om det blir som spelare eller åskådare återstår att se.
- När min idrottskarriär är över ska jag ut och resa. Vinter, vår, sommar eller höst, tänk att jag själv kan bestämma när.  
- Min tredje och sista punkt är personlig...


Detta tycker jag om hos mig själv:

- Att jag är målmedveten.

Detta tycker jag mindre om hos mig själv:

- Att jag har svårt för att säga nej.

Tre internetsajter jag besöker dagligen:

-
www.bloggkoll.com
- www.fbce.se
- Min blogg

Ett intresse jag har som är lite annorlunda eller udda:

- Just nu tror jag inte att jag har något direkt annorlunda intresse, men som liten samlade jag på bilnummer. Jag kunde sitta en hel eftermiddag och skriva upp nummerna på alla bilar som körde förbi. Var får man allt ifrån?!

Kan du spela något instrument?

- Mellan årskurs tre och åtta gick jag på musikskola och tog privata pianolektioner. En del av det sitter kvar så med hjälp av noter kan jag få fram lite melodier. Gitarr har jag så smått börjat klinka på, men än är det inget som jag behärskar.

Är du mes eller tuffing?

- Jag ser mig nog mer som en mes än en tuffing. Jag tror faktiskt alltid att jag har varit lite av "mammas flicka", ordentlig...

Berätta något som få vet om:

- När jag var liten fick jag en nalle från Tomten. Den har hängt med i alla år och även till min nya lya=)

Stå i centrum eller i bakgrunden?

- Gör jag bort mig vill jag vara i bakgrunden, men har jag gjort något som jag är stolt över så är jag gärna i centrum!

Någon ovana du har?

- Jag använder lypsyl i tid och otid.

Drömde du något inatt, isåfall vad?

- Det var en dröm som jag vill ska slå in och därför håller jag tyst om den...

Vad skulle du vilja lära dig?
- Att spela gitarr, vilken stämningshöjare!


Första natten...

...i min nya lägenhet är nu avklarad. I tisdags förra veckan så fick jag min nyckel och sedan dess har det varit full rulle. Mamma har sommarlov från sitt jobb och har därför dragit ett stort lass. Hon städade hela lägenheten grundligt med både tandpetare och tandborste och hon har i stort sett diskat allt mitt porslin. Jag har fokuserat på att plocka upp och sortera saker medan pappa och lillebror har skött det tekniska samt montering av möbler. Även om det är en hel del kvar så har vi ändå fått ordning på mycket. Ett klädskåp ska monteras, några lådor ska plockas upp och sen är där lite andra småsaker att pyssla med. Jag måste dessutom iväg att inhandla ytterligare lite nödvändiga prylar. Gårdagens shoppingrunda på 7 timmar räckte tydligen inte;)

Min första frukost: Farmor & Farfars jordgubbar med mjölk, mums!

Allsvensk fotboll

I lördags åkte jag och Maria på en liten utflykt. Vi hade planrat att kolla Virre när hennes Kristianstad tog emot Stattena i damallsvenskan. Eftersom Maria hade utgångspunkt Eslöv och jag Ängelholm så möttes vi upp i Hässleholm. Vi konstaterade att vi hade lika uselt lokalsinne, men trots det så hittade vi fram (med hjälp av pappas beskrivning och ett par frågestopp på vägen;) Matchen i sig var faktiskt väldigt underhållande och jag måste säga att det såg mindre bra ut för helsingborgarna. Hade de ens ett skott på mål?! K-stad gick segrande ur striden med 4-0 och det var väl kanske tur så att vi fick umgås med en glad Virre efteråt=) Det blev en smarrigt god middag samtidigt som det blev en uppdatering om vad som hade hänt sedan sist. Tack för en trevlig lördag tjejer!

När vi skulle köra hem hade vi inga som helst problem med att ta oss till Hässleholm igen. Därifrån skulle jag ensam åka den sista biten till Ängelholm. Pappa hade förklarat vägen så att jag absolut INTE kunde köra fel (ni som känner mig vet att jag i stort sett aldrig hamnar där jag har tänkt mig...)

Pappa: Du kör till Örkelljunga och där tar du höger mot Ängelholm.

När jag kom till Örkelljunga såg jag en skylt till vänster där det stod Ängelholm.

Hmmm, tänkte jag. Pappa sa ju faktiskt att det skulle vara till höger. Det är bäst att jag fortsätter rakt fram...

När jag passerade en skylt med texten Halland så började jag misstänka att jag var på fel spår. Trots det så fortsatte jag en bit till och när jag kom till Laholm så ringde jag pappa:

- Alltså nu måste du ha förklarat fel för mig. Jag har nästan kört i en timme och vid detta laget borde jag vara hemma.
- Oj, jag glömde säga att du först skulle svänga vänster till Ängelholm och sen direkt höger. Det borde du ju dock själv ha förstått, följ skyltarna...

Nja, tydligen inte. Jag, bilar och vägbeskrivningar kommer verkligen inte överens...


Regnigt studentfirande

Jag måste säga att jag led med årets studenter. Så mycket som det regnade i fredags vet jag inte när det gjorde senast. Alla vita kläder och alla som hade gjort sig så fina, stackare! Jag inledde min lilla runda hos Tove och det var nog en av de mest mysiga studentfirande som jag har varit på. Jag kommer i alla fall aldrig att glömma den! Eftersom hon bor i en liten etta så ville hon inte fira det där. Hennes föräldrar och närmsta släktingar hade åkt från Öland och hade checkat in på campingen här i Ängelholm. De hade tagit med sig en husvagn och det var alltså i den som vi allihopa tryckte in oss i. Jag väntade bara på den där Sunes Sommar incidenten när allt bara tippar och vi skulle sitta i fönsterrutan;) Mysigt hade vi det i alla fall=)

Jag fortsatte därefter till nästkusin Emma. Jag fyllde på min mage med ytterligare mat innan jag begav mig vidare till mitt sista stopp hos Emelie Hjälm. När klockan var strax efter 22 så körde jag hemåt och det var en utmattad Emelie som kröp i säng. Några fler uppvaktningar hade jag inte orkat med och jag får passa på att gratulera er som jag inte hann med att besöka.  

STUDENTEN 2004 - vilken dag...


En dammig klubba

Det har nu gått drygt fyra månader sedan jag opererades. Igår var jag hos sjukgymnast Marianne och hon börjar så smått tycka att jag kan klara mig på egen hand. Jag fick lite nya övningar som ska hjälpa mig med min snabbhet, men i övrigt så flyter det mesta på. Vecka 28 blir mitt nästa besök och det kommer eventuellt att vara mitt sista. Även om det är detta som jag har strävat efter så känns det ändå lite vemodigt. Marianne har varit toppen och jag kommer att sakna henne. Jag hoppas dock innerligt att jag i framtiden slipper besöka henne fler gånger, inga fler skador tack!

På kvällen var det tid för mitt första innebandypass med boll och klubba. Jag har i stort sett inte rört den sedan jag skadade mig den 29 november och anledningen till det är att det har varit mentalt jobbigt. Att stå och trixa hade egentligen gjort mig gott eftersom tekninken är en av mina största brister, men det har helt enkelt varit för påfrestande. Att jag hade lite stela handleder var alltså inte så konstigt och passningarna satt väl inte riktigt som de skulle... För mig blev det bara en halvtimme för sedan skulle det spelas. Att deltaga i matchsituationer får jag inte göra riktigt ännu utan allt där tävling, klocka och närkamper finns med ska jag undvika. Jag och My satte istället ihop vårt egna lilla fyspass. Vi slog ihop våra kloka och det blev både cirkelträning och en hoppbana. När vi var färdiga var vi riktigt trötta och mitt knä kände av att det hade kört mycket. Idag är i alla fall krämporna borta och det känns underbart att det återhämtar sig så snabbt, nu är jag på gång=)


Hej myggbett!

Försäsongsträningen är i full gång och precis som vanligt så är det lagom till när myggorna har börjat titta fram. Att jag dessutom har använt myggmedel verkar inte ha varit till hjälp... Vad är svensk sommar utan bölder? Precis, ingenting...

Än så länge så är jag väldigt nöjd med träningarna. Det är både varierat och roligt, samtidigt som man känner att det faktiskt ger något. Uppslutningen har dock varit mindre bra, men jag antar att det är skolornas avslutningar som sätter käppar i hjulet. Från och med nästa vecka så finns i alla fall inte den anledningen kvar och då förväntar jag mig full närvaro. I måndags hade vi gemensam träning med diverse andra lag. Vi var uppdelade i grupper där vi i Knäskadades Riksförbund (Jag, My och Elina) var ett gäng. Det fanns många som kämpade på bra, men även några som gnällde över att allt var för jobbigt. Vi blev särskilt förvånade över våra övningsgrannar. Det var några herrjuniorer och de verkade inte ha rört på sig särskilt mycket under uppehållet. Dock tycker jag nog att det hör till en god hälsa att man ska klara av att göra basövningar med sin egen kroppsvikt...

Mot nya träningspass

Min helg

I fredags hade jag och Elina planerat att ha en skön softkväll. Eftersom Peter var hos sina föräldrar och inte skulle komma hem förrän dagen efter så passade jag på att stanna över natten. Vi vaknade redan vid 7.30 på lördagsmorgonen och då gick vi ut på en 1,5 timmes promenad. På vägen köpte vi frallor och när vi kom tillbaka packade vi ner vår frukost och körde till stranden. Det blev en relativt kort visit eftersom Elina hade andra planer efter lunch. På eftermiddagen passade jag istället på att följa med Mamma & Pappa (som firade 22-årig bröllopsdag) till Hovs Hallar. 

Kvällen var uppbokad för födelsedagsfest hos Anna. Vi inledde med att titta på Sverigematchen och det var väl inte den mest underhållande match som man har sett... Som tur var så fortsatte kvällen i en lite trevligare anda;) Det strömmade in en hel del folk och när tiden var inne promenerade vi ut i Båstads vimmel. En liten kort runda till Madison (jag tror inte att jag har varit där sedan min studentvecka för fem år sedan...) för att sen viga resterande del av vår kväll åt Peppes.


FödelsedagsbarnetKlara färdiga spring

Igår drog säsong 2009/2010 igång och inte helt oväntat så blev det fystester. Cooper, spänst, snabbhet, bål- och armstyrka. Personligen så är jag faktiskt nöjd med alla mina prestationer. Sett till att jag tog mina första stapplande joggingsteg för två månader sedan så kan jag inte begära ett bättre resultat än vad jag fick. Spänsthoppen var jag dock mest överraskad av. Jag var inställd på att jag skulle vara totalt värdelös på det eftersom det är normalt efter en korsbandsoperation. Riktigt så dålig var jag ju då inte utan jag var riktigt bra, hoppade till och med längst. Det var verkligen ett skönt formbesked! När vi sen gick över till snabbhetstestet så sa det stopp. Jag gjorde ett försök, men mitt knä var okontrollerat samtidigt som jag inte kunde förflytta det lika snabbt som mitt friska. Testerna avslutades med bål- och armstyrka. Där var jag inte lika förvånad över mitt resultat då jag hade ganska bra koll på vilken nivå som jag låg på. Idag kan jag ju dock säga att det känns i kroppen att man körde på max. Mitt knä har tagit det bra och det är väl främst i rygg och framsida lår som det känns lite tungt. 

Nu är det snart tid för nästa pass...

En helg i Göteborg


Kajsa och Jennie solar sig på klippornaUnder hela helgen har det varit underbart väder. Solning och picknick har höjt mysfaktorn rejält och tillsammans med fredagens party så kunde inte min weekend ha blivit bättre.Jennie och Kajsa njuter av sina läskande drinkar


Lite småröda var vi allt...;)

TACK Jennie för att du bjuder in mig i din studentvärld=)