Resultat

Mitt dopingtest var negativt! Igår damp resultatet ner i lådan... Både Scott och jag har undrat när det beskedet skulle komma och nu kom det alltså äntligen. Inte för att vi var särskilt oroliga, men vi ville ändå få vår oskyldighet bekräftad. Nu är det bara att hoppas på att vi slipper göra det fler gånger, för så himla roligt var det inte..;)!

Helgen

Tidigt i lördags morse satte vi oss i bussen för att åka upp till Stockholm. Denna gång hade vi fått VIP-bussen som annars Rögle brukar ockupera, skinnsäten och soffor kändes riktigt lyxigt=)! De första fyra timmarna ägnades åt sömn innan uppladdningen började. Dagens motstånd stod serieledarna Balrog för och det blev som väntat en förlust, 10-1. Det finns inte så mycket att säga om denna match mer än att det är skillnad mellan toppen och botten... Efter matchen var det buss igen innan vi steg på båten som skulle ta oss till Gotland. Vi kom fram till våra stugor vid midnatt och jag måste säga att jag börjar känna mig rätt hemma på den där ön. Om jag inte har helt fel för mig så var det femte gången vi var här med laget. Det blev läggdags direkt och jag tror inte att det var någon som hade svårt för att somna, själv var jag i alla fall dödstrött! På morgonen var det promenad och frukost och därefter dax för match igen. Uppvärmningen kändes riktigt bra och känslan var att vi denna gång skulle vinna över Endre. De är ett lag som är riktigt hemmastarka vilket de har bevisat varenda gång som vi har gästat. Även denna gång lyckades de 600 åskådarna bärga fram laget till en 9-4 seger. Riktigt rättvist kändes det inte då de fick en hel del enkla mål samtidigt som vi istället satte våra bollar i både ribba och stolpe. Förhoppningsvis vänder vår otur lagom till nästa match igen;)! Drygt tre timmars båtresa samt 4.5 timmes bussfärd tog det innan vi åter var hemma i Änglastaden igen.

Det har hunnits med en hel del "skitsnack" i helgen, inte minst på båten...;) Jag, Emma, Toyan och Karin tog oss igenom det mesta och som tur är agerade en av oss Sherlock Holmes...;) Mobiler är bra ibland=)! Lite kommentarer från helgen finns nedan, dock med betoning på lite...;)!

Emma, vi får nog krydda på med frukt...Haha... och då hade vi redan så mycket att vi hade kunnat göra en fruktsallad=)!

Bjuda, bjuda inte... Viska;)!

Båt, på... Jag börjar få lite mycket influenser från dig nu Emma...;)

"Hur ska vi komma in i omklädningsrumet då, där är ju låst? - Använd nyckeln ni har i handen vet ja..." Hehe, klantigt var bara förnamnet!

"Det var lågt! Fett!" 


Känns trots allt lite sorgligt att våra resor för denna säsong är slut (jag tror att vi klarar kontraktet utan kval), då jag har fått med mig så många minnen och haft riktigt roligt!

Packa

Sådär ja, då var i stort sett allt inför innebandyhelgen packat. Det känns skönt att vara ute i god tid, mindre risk att jag glömmer något då...;) Avresa är lördagmorgon 5.10 och det får som vanligt bli några timmars sömn i bussen. Det känns ändå helt okey att åka iväg, är trots allt vår sista bortahelg denna säsong innan serien avslutas med fyra hemmamatcher=)!

Seminarie

Idag skulle vi ha ett seminarie i skolan angående ett arbete som vi hade lämnat in. Vi trodde dock bara att vi skulle sitta ner och diskutera och motivera varför vi hade gjort som vi gjort, men tydligen inte. När vi steg in i föreläsningssalen sa läraren att alla skulle få gå upp och redovisa sitt för att sen låta de andra grupperna opponera. Madde, Elina och jag tittade lite nervöst på varandra och tänkte att detta hade vi inte väntat oss. Men som vi sa, vi behöver ju inte redovisa allra först så kan vi se hur de andra grupperna lägger upp det. Vad tror ni att läraren sa... Jo, idag börjar Elina, Emelie och Madeleine. Det är tur att vi har läst en kurs tidigare som bara handlade om hur man skulle bete sig och agera vid redovisningar. Trots att vi var oförberedda så flöt det på bra och vårt var inte ett dugg sämre än någon av de anrda! För ett år sedan hade jag nog darrat som ett asplöv av bara tanken på att gå upp inför alla helt oförberedd, men idag kändes det inte ett dugg jobbigt utan snarare lite mäktigt att kunna klara ut en sån situation också. Gott jobb tjejer;)!


Kamera

För någon månad sedan lämnade jag in min kamera för reperation då den under en längre tid hade tagit suddiga bilder. Jag hämtade den idag och skulle prova och se ifall det hade blivit bättre. Det hade den verkligen blivit, men de hade ändrat helt och hållet på mina inställningar av språk så nu är allting på japanska eller något av de rit- och figurspråken. En massa okända tecken överallt och det går inte att tyda hur jag ska kunna ändra det till svenska igen... Jag har suttit och läst i instruktionsboken men där står det bara att språkförförfrågning görs automatiskt när du startar kameran första gången, sen görs inte det igen. Typiskt reperatösnissar, de skulle väl vara roliga och driva med mig! Jag tycker dock inte att det är särskilt roligt...

IBC - Endre

Ett underläge med 4-0 efter första perioden var inte bästa tänkbara start. Endre fick oss till att göra enkla misstag som de skickligt utnyttjade. I andra perioden började vår upphämtning och 14  minuter in i tredje perioden har vi reducerat till 4-4. Vi var verkligen på gång och det kändes som att snart sitter vårt segermål också! Tyvärr håller det inte hela vägen utan Endre lyckas få in det avförande målet med drygt tre minuter kvar att spela. Det var inte helt rättvist och vi var minst värda oavgjort. Nu är det bara till att ta nya tag mot nästa helg, vilket i övriga är våra sista bortamatcher för säsongen. På lördag är det Balrog i Stockholm och på söndag är det vår tur att besöka fängelseön och Endre...;)


Segt

Lördag och ingen match att spela... Visst, det blir en fördel för oss imorgon av att Endre möter Pixbo idag, men det är hyfsat trist att bara gå och vänta. Oavsett vad jag gör idag så måste jag ju tänka på morgondagen och anpassa helgen efter det. Jag ska i alla fall ladda med att kolla på två stycken innebandymatcher, först är det kusinerna som spelar och sen är det Elina=)! Kvällen kommer att gå i det lugna tecknet, melodifestivalen och en relativt tidig läggdags. Kom gärna och stötta oss mot gotlänningarna imorgon, dessutom är det gratis inträde så passa på;)!

Fredag

Promenad, gymmet eller stan? Valet var ganska lätt, efter skolan kändes det inte jätte aktuellt med träning... Jag har har dessutom kännt mig rätt sliten i benen under hela veckan och det är inget som jag vill känna av under söndagens match. Nu ska jag snart ner till hallen och hela fram herrarna till en trepoängare, roligt fredagsnöje=)!!

Torsdag

Två och en halv dag har jag läst och skrivit framför datorn. Jag börjar känna mig lite smått vimmelkantig, men äntligen börjar metodbiten i C-uppsatsen att bli klar=)! Det är nog svårt att föreställa sig hur mycket arbete det ligger bakom om man själv inte har skrivit någon. Om det blir så att jag ska läsa ett fjärde år i Halmstad måste jag även skriva en D-uppsats, och det är inte något som jag ser fram emot...

Ikväll är det sista innebandyträningen innan matchen mot gotländska Endre på söndag. På hemmaplan är det ett lag som vi brukar kunna hålla jämna steg med. Då deras tränare är specialist på att lösa upp vårt spelsystem, 2-2-1, har vi denna vecka tränat på ett alternativ, 2-1-2. Jag känner mig väl lite skeptisk till att ändra, dels för att vi har några av de viktigaste matcherna de närmsta hegerna och det känns som om de kanske tar längre tid att känna sig trygg med det, men även för att jag personligen alltid har gillat att spela 2-2-1. Givetvis ska jag ge det en chans, lyckas det så är jag inte sen på att jubla!

Förändring

"Så det har börjat en ny flicka här? Nja, inte direkt. Jag har jobbat här i nästan sju år..."

En del kunder är för kära, på jobbet igår sa två äldre damer detta till mig. Saken är den att de är och handlar i stort sett varenda gång jag jobbar, men skillnaden var att jag hade utsläppt hår. Haha... Tydligen får jag ett helt nytt utseende då;)


Otur

"Otur flyger i luften och måste till sist landa på någon"


Melodifestivalen

Vilka låtar har nu varit bäst? Ja åsikterna är vitt skilda och många gillar att hissa och dissa de tävlande. Personligen är jag väldigt svag för avskalade former med gittarr och sång. Första deltävlingen fastnade jag alltså för Anderson & Gibson. Idag var det Marie Lindberg som sjöng sig rakt in hos mig. Jag ser med spänning fram emot nästa vecka och hoppas på att det kommer fler låtar i den genren. Det är kanske inga som slår i Eurovision, men från mig får de i alla fall höga poäng=)!


Sveriges rikes lag

Vilket pilleri... Jag har suttit med lagboken och strukturerat upp det så att det ska bli lättare att hitta i den, riktigt drygt! Dock kommer det verkligen att underlätta till min tenta, och då är det värt allt jobb!

Winnerbäck

Tidigare idag satte jag på Winnerbäcks konsert. Snacka om att jag längtade tillbaka till i somras då vi var och såg honom live på Sofiero. Han har riktigt bra låtar med tänkvärda texter, dessutom kopplar jag dem till olika känslor och händelser som jag själv har gått igenom!

101060-13

Grattis

Vi gratulerar, vi gratulerar, vi gratulerar våran Pillan idag. Med blommor och blader vi göra henne glader, vi gratulerar våran Pillan idag.

Stort grattis på födelsedagen=)!

101060-12


Vänner

Jag kan berätta hemligheter för dig som jag vet att du kan bevara, jag kan säga precis vad jag vill för jag vet att du förstår vad jag menar, jag kan fråga dig saker för du ger mig alltid rätt svar, jag kan be dig om tjänster och du hjälper mig utan att undra, jag kan ringa dig när jag vill för du finns alltid där för mig.

Vad skulle jag ha gjort utan mina underbara vänner, ni är bäst!

Elina: Vi lärde känna varandra på gymnasiet och har sedan dess varit riktigt tighta. Timmeslånga samtal om allt mellan himmel och jord, det finns nog ingen som känner mig bättre än vad du gör!
Pernilla: Genom gemensamma vänner har vi blivit varandras vänner. Våra mysiga slappekvällar med allt tjejsnack ser jag alltid fram emot;)!
Jennie: Min barndomsvän. Tillsammans har vi upplevt allt från nergrävda skatter på lekplatsen till grymma fester=)! Längtar tills du hittar hem till Ängelholm igen!
Sandra: Vi träffades på fotbollsplanen och har därefter haft grymt kul så många gånger. Ibland fattar jag inte var vi får allt ifrån...;)
Emma: Utan dig i innebandylaget hade det varit tråkigt! Genom alla våra långa resor har vi hunnit med en hel del historier, och fler lär det säkerligen bli...;)


Ålder

För mig är de fortfarande de små knattarna som springer runt och lirar fotboll tillsammans med min lillebror. Att de igår var på samma dansgolv som mig kändes lite underligt, och det är svårt att förstå att de har blivit så pass gamla som de faktiskt har... Det är väl bara att inse att de har växt till sig...;)


IBC - Falun

Förnedring är väl bara förnamnet, om inget annat så visades det tydligt att det är stor skillnad mellan toppen och botten! Efter vår chockinledning med 2-0 efter 1.5 minut så fick vi trots allt se oss besegrade med klara 14-5. Vi fick en visning i hur innebandy ska spelas och hur man på ett enkelt och effektivt sätt löser upp ett 2-2-1 försvar. Förvirrning beskriver nog matchbilden ganska bra!

Jippiiii=)!

Jag har nu fått tillbaka de tre tentor som jag efter jul gjorde under en 1.5 veckas period. Jag klarade alla, vilket jag under tentaplugget tyckte kändes rätt hopplöst. De var sjukt svåra och det är så gott att kunna lämna de kurserna bakom sig. Nu kan jag helt och hållet koncentrera mig på juridikkursen och på min C-uppsats!

Träningsläger

Under påskhelgen bär det iväg på träningsläger med fotbollen. Om jag inte har helt fel för mig så är detta den kortaste resan, som i alla fall vi från Ängelholm, har gjort då det denna gång blir Tisvildeleje i Danmark. Förut har det varit allt ifrån Holland och Tyskland till Polen, men oavsett var vi har hamnat så har vi haft det grymt kul! Genom årens lopp har vi fått med oss många minnen och några av de mest omtalade listas nedan:

* Hemmavi. Nej, jag heter Emelie!
* Tvillingduscharna med side by side. Gud så fina sångröster vi har Bengan...;) Haha!
* Hela båtresan till Polen är ett kapitel för sig. Det räcker jag tänker på de dagarna så får jag ett leende på läpparna=)! Det var tur att våra coacher, Inge och Eva, var så duktiga på engelska...;) Flytta på er, det är vår plats! Snowball... Rumshytter!
* Jag struntar i vad ni gör på kvällen/natten, bara ni kommer till frukosten! Vem uteblir, jo tränare Syltan som är helt avtuppad inne på sitt rum...
* Rum nummer 19, kommer ni på fest eller...
* Det brinner!!! Förvaringsstället för väskor var för vissa ljushuvuden på spisen. En i vårt lag hade därefter råkat sätta i spiskontakten istället för kylskåpssladden (för att kyla dricka medan vi var och åt...). När vi kom tillbaka till vårt boende och öppnade våra rum bolmade röken ut. Vi var snabbt inne för att hämta ut våra saker och under tiden vi väntade på brandbilarna kläcker Bengan ur sig: Jag måste bara in och hämta mitt spray! Det var väl i och för sig en god tanke då du tänkte på att det kunde explodera, men att du sa det så som du gjorde har gått till historien...;)
* Vi fastnade i tullen på väg hem från Tyskland. Det var en himla tur för vårt lag att vi just i det tillfället inte satt i vår egen buss (där all vår dricka förvarades) utan vi hade åkt snålskjuts med ett annat lag. De fick lämna tillbaka mängder av flaskor samtidigt som höga böter utdelades. Det mest klockrena var ändå killen som samlade på sand från olika platser i världen och han togs som smugglare av knark...Haha, pinsamt!
* Poliser med dragna vapen jagade hela vårt lag, inkl. våra tränare, då vi hade lite party på vårt hotell. Men som vår coach sa; Det är ju bara dopning! Hehe, typiskt dem...;)

Detta var som sagt bara ett axplock av allt som upplevts och listan kommer säkerligen att bli längre efter årets läger=)! För er som undrar: Ja, vi tränar också när vi är iväg...;)! 

101060-11

Paket

"Du har ett stort paket att hämta ut" 

Sådana här meddelande från posten är alltid roliga att få, extra spännande var det då jag inte hade en susning om vad det kunde vara. Jag kunde inte minnas att jag hade beställt någonting... Jag engarerade några stycken i det hela för att ta reda på om jag berättat för dem att jag skickat efter något, men det var det ingen som hade hört att jag hade sagt. Eftersom jag inte fick hämta ut paketet förrän efter 15.00 så var jag förväntansfull hela dagen och försökte gissa mig till vad det kunde vara. Förslag som jag fick från Pillan och Elina var alltifrån att jag hade vunnit i nån tävling till att det var en hemlig beundrare eller ett nytt visakort. När klockan väl slog tre lämnade jag in lappen och stod spänt och väntade. Paketet kom och jag tittade direkt var det kom ifrån... Skånemejerier... I somras hade mamma skickat in några streckkoder från yoggi i mitt namn och för det skulle man få en ryggsäck. Alla tänkbara möjligheter till vad vi hade gissat på försvann, men vad gjorde det, lite spänning förgyller vardagen...;)

Båstad

Dagens planer ändrades då Pillan frågade ifall jag ville göra henne sällskap till Båstad där hon skulle prata med sina chefer. Under tiden hon gjorde det gick jag en runda ner om hamnen. Vindstilla och soligt, det var hur skönt som helst! Det är verkligen underbart att bara ströva omkring helt utan krav och tidspress=)!


Torsdag

Idag hade vi ännu en värdelös föreläsning i metodkursen, men denna gång tog vi vårt förnuft till fånga och åkte hem under vår första paus=) Rätt gott att få några extra timmars ledigt som jag egentligen inte hade räknat med... Innan jag tar mig för något annat får jag nog gå och vila en liten stund då jag känner att jag inte har fått alla timmars sömn under de senaste nätterna. Jag är som sagt rätt glad för att gå upp tidigt oavsett om jag är ledig eller har något inbokat och med tanke på vissa sena träningspass så blir sömnen lite lidande. Men det blir max en kvarts vila, sen ska jag ordna klart allt med jobbet. Det är fortfarande vissa matchdagar kvar som jag i nuläget ska jobba på och de måste jag hitta en ersättare till. Förhoppningsvis så löser det sig lika smidigt som det brukar göra.

Innebandyträning ikväll, det gäller att vi gör en kanonträning om vi ska kunna rå på lördagens motstånd Falun. Lite underskattning från deras sida samt att vi presterar på topp så kan vi säkert skrälla. Dessutom brukar motståndarna lägga mycket energi på vår dåliga hall och det ska vi ta till vara på...=)!