Innebandyturnering hela helgen

Om tre timmar ska vi bege oss iväg till Västervik för att spela cup. I fjol var första gången vi var med och sett till vad det är för motståndare så får vi ta på oss favoritskapet. Denna gång är det dock inte själva spelet som ligger i fokus utan det mesta handlar om att vi ska få ihop alla individer till en sammansvetsad grupp. Att spela tävlingsmatcher får vi alltså lite på köpet. Redan nu tycker jag att vi har kommit en bra bit på vägen och efter helgen kommer vi vara ännu tightare. Vi kommer bo i en sommarstuga/hus som ligger nere vid en sjö. Myggmedlet är nerstoppad, men jag hoppas att jag inte får någon användning för det...=) Jag ser fram emot en mysig helg tillsammans med min "andra familj"=)

Våra matcher:
Lördag 29/8 kl. 09.20: FBC Engelholm - Jönköpings IK (div.2)
Lördag 29/8 kl. 14.40: FBC Engelholm - Borgholms IK (div.3)
Lördag 29/8 kl. 20.00: FBC Engelholm - AIK (div.2)

Söndag: SLUTSPEL


Sista fikan med gänget

"Tack för dessa åtta år! Det är nu dax för mig att vidga mina vyer och ta mig an nya utmaningar. På något sätt lär säkert våra vägar korsas igen, men tills dess får ni ha det så bra! Ta hand om er! Kramar Emelie P.S. Idag bjuder jag på tårta till fikan=)"

Jag är nyss hemkommen från en fika med mina gamla arbetskamrater på Munka Allköp. Jag och mamma hade bakat två stycken tårtor som jag bjöd alla anställda på. Det var kanske lite väl tidigt att äta sådana sötsaker redan klockan 9 på morgonen, men alla jobbar ju inte till eftermiddagsfikan så därför gav jag dem möjlighet med en efterrätt till frukosten också=) Det var med blandade känslor som jag för sista gången fikade med alla dessa härliga människor. Jag kommer i och för sig träffa de flesta av dem den 26 september då det ska anordnas en avskedsfest för mig, men det var sista gången jag satt i det personalrummet... Tårtan blev uppskattad och för de som är intresserade av receptet så finns det nedan:


HIMMELSK TÅRTA
30 min + 20 min i ugn
Tårtan håller sig fint i frysen. Tina i kylen. Tårtan kan serveras direkt när den tinat, men smakerna kommer bäst fram om den är rumstempererad.

Till 12 bitar
400 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor

Fyllning
2 äggulor
1 ½ dl florsocker
100 g mjukt smör
2 msk kakao
2 tsk pulverkaffe
2 tsk varmt vatten
1 tsk vaniljsocker
2 tsk arrak hushållsarom
1 krm salt

Garnering
100 g mörk choklad (70%)
1 mks raps- eller solrosolja
100 g grön marsipan

Tillbehör
vaniljglass eller vispad grädde

Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt ägg och äggvitor och vispa ihop. Fördela smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Lossa kakan från formen och låt kallna på galler. ¨
2. Fyllning: Blanda alla ingredienser i en skål och vispa luftigt ca 3 min. Bred fyllningen jämnt över kakan och lägg den i frysen ca 15 min för att stelna.
3. Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i mikrovågsugnen. Blanda med oljan och bred den över kakan. Kyl kakan igen medan garnering förbereds.
4. Kavla ut marsipanen mellan två ark plastfolie. Sporra remsor av marsipanen och fäst dem runt kanten på kakan. Garnera med att göra rosor av den kvarvarande marispanen.
5. Servera tårtan med glass eller vispad grädde.

Har jag använt detta de senaste månaderna? Om svaret är nej, släng!

Nu är jag äntligen klar med min storstädning! Jag har slängt en stor svart sopsäck med kläder och sen har jag dessutom kasserat tolv stycken väskor. Helt plötsligt kan jag se vad jag har för något i garderoben och det är inte några som helst problem att stänga dörren=) Det allra bästa med att rensa är ändå att man med gott samvete kan köpa lite nytt att lava in... Imorgon ska jag och mamma till Väla och då kommer det säkerligen bli en del shopping=) Min inköpslista har i alla fall redan hunnit bli ganska lång...;) Jag borde egentligen ta mig an alla mina träningskläder och skor också, men det känns inte riktigt som om jag har ork för det idag. Pappa har förbjudit mig och mamma att köpa fler skor om vi inte gör oss av med några först. Hans regel lyder: "Köper ni ett par nya så måste ni slänga två par gamla... "

Eskilsminne - Munka/ÄFF 4-4

Detta blev en regnig historia och man kan väl inte anklaga oss för något skönlir. Att det blev delad pott vet jag inte riktigt om vi ska vara nöjda med, men tydligen hade Eskilsminne haft med sex(!) stycken spelare från sitt div.3 lag. Tycka vad man vill om sånt, men det känns ju inte riktigt fair-play... Reglerna tillåter ju dock att så många spelare dubblerar från a- till b-lag och nu när Eskilsminne ligger lite pyrt till i fyran så passar de väl på att utnyttja regeln fullt ut.

För egen del var detta troligtvis min näst sista match för i år. Jag kommer vara med när vi möter Harlyckan, men i övrigt så krockar resterande matcher med innebandyn. På ett sätt är det bra då jag känner att kroppen är rejält nertränad och att jag de senaste veckorna därför inte har fått ut vad jag har velat på fotbollsplanen. Jag har dessutom haft lite känningar i mitt tidigare skadade knä och som många har upplyst mig om (inte minst Stefan Sandlund) så är inte fotboll den ultimata sporten när man vill "undvika" skador. Å andra sidan känns det inte särskilt bra att lämna laget nu när vi är i en liten uppförsbacke, men med den kapacitet som mina lagkamrater besitter så kommer det inte vara några som helst problem att nå vår målsättning! Jag håller tummarna=)!

En puzzelbit är sönder

Tyvärr så verkar Frida Edelswärd-Sneitz knäskada vara riktigt allvarlig och allt tyder på ett trasigt korsband. Det var verkligen ingen rolig start på din första elitsäsong i Engelholm. Vi tänker på dig!

Träningsmatch: FBC - Åstorp/Kvidinge (div.2) 15-0

Kvällens match blev inte särskilt spännande när vi redan efter ett par minuter ledde med 3-0. Jag tyckte vi visade prov på några riktigt fina spelvändningar och anfallskombinationer, och det ska då nämnas att vi inte har tränat någonting alls på detta. Siffrorna talar sitt klara språk och det märktes att det skilde några divisioner mellan lagen. Trots att matchen kändes avgjord ganska tidigt så fortsatte vi att rulla på och jag tror jag talar för alla när jag säger att det var riktigt kul att spela=)! Min egen insats känner jag mig nöjd med och självförtroendet höjdes några snäpp när både dragningar, vändningar och passningar satt som de skulle. Min backkollega, Linda Olofsson, skötte sig strålande och idag kändes det verkligen som om det mesta klaffade mellan oss=)!

Till Åstorp: Jag tyckte att ni kämpade på, men idag så räckte det tyvärr inte. Jag är övertygad om att det kommer gå bra för er i fortsättningen och de gånger som jag inte själv har match så kan ni kan räkna med mig som en supporter på läktaren=) Fortsätt att träna på och se detta som en genomkörare, jag vet att ni kan bättre!

Nu väntar drygt en veckas träning innan vi beger oss till Västervik för turnering. Det kommer förhoppningsvis bli en repris från i fjol där vi gick obesegrade genom hela cupen. Vi kommer dessutom få ett ypperligt tillfälle att svetsa samman vår trupp ännu mer. Det ena äventyret avlöser det andra...


Ett hedersuppdrag

Årets kaptener är utsedda och jag har fått den stora äran att vara vice kapten. Det känns stort att få ett sånt förtroende och jag hoppas att jag kan leva upp till det som förväntas av mig. Nyheten går även att läsa på fbce.se


Nu är flygbiljetten bokad

Den 21 september möter vi IKSU borta. Dagen efter ska jag börja mitt nya jobb och eftersom det tar X antal timmar att åka buss mellan Umeå och Ängelholm så lär vi inte vara hemma förrän någon gång på måndag förmiddag. Att be om en halv dags ledighet på sin första arbetsdag känns inte särskilt aktuellt så därför hade jag tänkt flyga hem istället. Matchen börjar klockan 16.00 och mitt flyg lyfter klockan 19.30. Det kommer alltså att bli snabba puckar efter slutsignalen. Jag får väl försöka flirta lite extra med busschaufförerna så att de i alla fall kan skjutsa mig till en hållplats där flygbussarna stannar...;) Och nej, jag använder inte föreningens pengar utan jag står för kostnaden själv (bergis att någon hade lagt en kommentar om det annars!)

För er som inte har något för er imorgon (torsdag) så spelar vi träningsmatch hemma mot Åstorp (div.2) klockan 20.15. Personligen så är den matchen lite speciell då en av mina bästa vänner, Elina, är spelande tränare där. Jag har varit med på några av deras fester, träningar samt övriga aktiviteter så jag kan väl säga att den klubben känns lite som min andra föreningen. Lycka till tjejer, jag hoppas att vi kan tagga till lika mycket som jag vet att ni redan har gjort=)!

Teamhelg på hemmaplan

I lördags hade vi en heldag med laget där vi inledde med att sätta upp målsättningar och regler/policy för denna säsong. Vi fortsatte därefter med ett träningspass som innehöll både taktik och en internmatch. Det var riktigt kul att spela, vilket jag tror de flesta höll med mig om=) Kvällen ägnades åt grillning, tävlingar och lekar där den ena utklädnaden var värre än den andra...;)









Ombytta roller?!

Tidigare var det du som började och du som slutade. Nu är det jag som börjar och jag som slutar... Frågan har kommit några gånger, men det är först nu som jag kan ge ett annat svar. Dilemmat är dock om jag får möjlighet att svara en gång till?!


Olika förutsättningar för att lyckas

Två dagar i rad har väckarklockan ringt klockan 05.00 för mig, Madde, Carro och Linda. Anledning? Carro ville ha sällskap på några morgonpromenader. Det har blivit en bra start på dagen samtidigt som jag med gott samvete kan ta mig en liten tupplur på eftermiddagen. Den förmånen är det dock bara jag och Linda som har då vi fortfarande har semester. Att vi dessutom har utnyttjat den ett par gånger är inte någon hemlighet...;) För egen del känns det viktigt att vänja kroppen vid de tider som kommer gälla när jag börjar jobba. Inte för att det blir några jätte skillnader (tror inte jag har sovit längre än till 7.00 under hela min semester), men det jag kommer sakna är den 15 minuter långa eftermiddagsvilan som jag brukar unna mig=)

Det är egentligen inte förrän nu som man inser att man borde ha varit kille och satsat på en annan idrott. Det är flera gånger som jag har stött på Rögles herrlag på gymmet när de har kört ett gemensamt förmiddagspass. Efter det åker de hem för att äta och vila innan de har träning fråmåt kvällen igen (eller hur nu deras planering ser ut?!) Jag tror inte att det är någon i den truppen som har ett jobb sidan om sin hockey. För ett tag sedan, innan de tog steget upp till elitserien, pratade jag med en av spelarna och då berättade han att han hade försökt sig på att jobba heltid kombinerat med en hockeykarriär i den näst högsta serien. Inte ens det hade gått utan efter två månader drog han ner på det och jobbade bara tre förmiddagar i veckan. Själv ska man jobba måndag-fredag mellan 8-17 (om inget annat så för att ha råd med medlemsavgiften på 2200 kr) för att sen direkt bege sig till träning. Efter det lär man väl vara så slut att det bara är sängen som lockar. När det sen blir helg är det ingen lugn och ro utan då ska full fokus ligga på matcherna och har man tur är det hemmamatch så att man slipper resa 150 mil i buss för att spela... Bitter? Nej, egentligen inte. Jag är glad över möjligheten att få utöva en elitidrott som jag verkligen brinner för. Det hade dock känts en aning rättvisare om vissa pengar hade funnits i denna sport också. Vi lägger trots allt ner väldigt mycket tid på träningen, precis som hockeyspelarna... 

Vi har alla våra styrkor och svagheter

På gårdagens träning låg fokus på skott. När frågan kom om vem som behövde extra hjälp med att "lära sig" skjuta var vi många i laget som räckte upp handen och det blev därmed Krille som fick utse fem stycken. Han var inte sen med att peka på mig och när Sara började instrurera förstod nog även hon anledningen till det. För mig existerar inte slagskott utan jag använder enbart drag- och handledsskott. Mina lagkamrater jämförde mig med en golfare, men golfaren är nog mycket mjukare i sina rörelser än vad jag är... För några år sedan sa min tränare så här:

- Det är nog ingen idé att du övar på slagskott. Jag tycker istället att du ska utveckla ditt dragskott för där har du mycket större potential...

Nu har jag i alla fall bestämt mig, efter stränga order från Sara, att jag ska mjuka upp mina handleder med boll och klubba här hemma. Ett par minuter per dag skulle räcka och jag ska verkligen gå in för att få bort min kylskåpsstämpel...;)


Fotbollsmatch: Wormo - Munka/ÄFF 9-1

Katastrof, pinsamt, uselt! Ja kalla det vad man vill, men vår insats var allt ifrån godkänt! 10 minuter in i andra halvlek hade vi underläge 2-1, men sen började raset. Någon analys tänker jag inte ge utan nu är det bara till att ta nya tag till nästa helg där jag mer än gärna vill bevisa att dagens insats bara var en engångsföreteelse!


Trebensrace med blandade resultat

Igår var det dax för det årliga trebensracet i Kvidinge. För min del var det första gången som jag var på plats och bara det var en upplevelse. Jag var dock inte med och tävlade utan serverade dricka istället. 

Regler:
Alla deltagare blir indelade i par där de ska tejpa fast ett av sina ben i sin partner. När startskottet går ska de så snabbt som möjligt springa en 2 km lång sträcka där de på vägen ska svara på olika frågor. Förutom frågorna så finns det även tio stycken vätskestationer. På varje station ska det som serveras drickas upp och det kan vara alltifrån vin och öl till snapsar och drinkar. De som har lyckats pricka in flerst antal rätt på tipsrundan, i kombination med en bra löptid, vinner racet.

Det var några gigantiska kontraster från det att paren stod på startlinjen till att de passerade mållinjen 30 minuter senare. Man kan ju säga att vissa mådde bättre än andra...;)


Jag, Elina och Peter ansvarade för en av stationerna och här väntade vi bara på att de törstiga löparna skulle komma fram...








Conny och Lindis var det första paret som nådde vår station. De var ute efter segern och hade ingen tid att småprata...;) Alek och hennes partner ville också kämpa om den åtravärda förstaplatsen så även deras dricka rann ner ganska lätt...=)


Elina och jag var hyfsat frusna efter den kalla blåsten. Katta däremot var fortfarande varm efter sin löptur...=)


Sweet dreams

En dröm som fick mig att undra
En dröm som inte hade några svar
En dröm som tittade mig i ögonen
En dröm som vände sig bort
En dröm som skapade känslor
En dröm som gjorde mig rädd
En dröm som hade något jag saknar
En dröm som kommer slå in...?!

Ge mig ett tecken och jag vet att jag kan fortsätta hoppas...


Lars Winnerbäck

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
Graderna sjunker så fort överallt
och det hjärta som skulle bli ditt på nåt vis
det fryser nu sakta till is




Jag, Bengan, Babs och Mackan åkte till Halmstad för att se och lyssna på Lars Winnerbäcks konsert. I början hade vi vädret på vår sida och kunde lugnt sitta ner på våra medtagna filtar, men när Lasse skulle börja så kom även regnet. Att bli lite våta kunde vi dock stå ut med så länge som det var så underbart bra musik på scen. Vem säger nej till en gitarrspelande kille...;)?!


Bengan och Babs skyddar sig för dropparna under våra filtar.


Jag hade nog kunnat auktionerat ut min regnjacka, men en kväll som denna kändes det inte särskilt aktuellt...;)


Mackan njuter av musiken. Kan det möjligtvis vara till "Om du lämnade mig" som Lasse sjöng tillsammans med Miss Li?!


Besöksrekord på bloggen

De senaste två dagarna har antalet unika besökare på min blogg ökat markant. Sist jag hade så många läsare var när min bloggadress nämndes på tidningen HD:s hemsida. Anledningen till det ökade intresset vet jag faktiskt inte, men kanske har folk varit nyfikna på att läsa om våra insatser i Båstad?! Som vanligt undrar man vilka alla är och det känns rätt konstigt att mitt liv intresserar andra. För mig själv är bloggen ett bra sätt att samla minnen och i framtiden kommer jag garanterat gå tillbaka för att återuppleva allt som jag går igenom nu.

Tack till er som kommenterar! Det uppskattar jag verkligen=)!


Avskedskväll för vår kära Ellinor

Som tidigare nämnts så har Ellinor Nilsson valt att ta klivet över till Pixbo. Innan hon flyttar så ville vi i laget ha en gemensam kväll tillsammans med henne. Vi började med en middag på torgets uteservering innan vi begav oss vidare för minigolfspel. Det blev blandade resultat med allt ifrån hole-in-one till tior... Kvällen var fylld med skratt och jag kommer verkligen sakna vår Elle. Jag hoppas att du håller vad du lovade i helgen, vi väntar på dig...;) LYCKA TILL och VA RÄDD OM DIG!














Update: Det blev lite sura miner då jag inte hade lagt in resultatlistan, men här kommer den...;)
1. Emma 43 p
2. Carro 46 p
3. Emlan 47 p
4. Madde 59 p
5. Linda 62 p
6. Maria 63 p
7. Elle 76 p

Det bör dock nämnas att Linda stod för en hole-in-one och att jag stod för två. Enligt oss är det större än att vinna...;)!

Ohlsson summerar Båstadhelgen

FBC.se ställde lite frågor till mig och här går det att läsa intervjun.


Ra ta da ta da

I lördags vankades det fest. Jag och Emma blev hembjudna till Bramsell (kan man kalla det för en tradition nu kanske?!) och givetvis tittade vi efter så att han hade fixat allt som fattades sist...;)
* Handtvålen -  var på plats i badrummet 
* Ketchup och senap - det fanns kvar av det vi använde förra gången
* Hushållspapper - när vi kom fanns det, men allt eftersom kvällen gick så tog det slut...
* Vinöppnare - vi såg ingen, men Martin påstod att han hade köpt en bara det att han inte hittade den just då... Jo eller hur...;)

Strax innan klockan slog tolv begav vi oss ner till Peppes Bodega. Kön var gigantisk, men som tur var hade vi varit nere tidigare och tagit stämpel, skönt! Det var dock lika mycket folk inne på stället och det var ingen höjdare alls. Nu hade jag inte druckit något och i nyktert tillstånd blir man alltid mer känslig, men fy vad svettigt och trångt det var! Visst var det kul att där var mycket folk man kände, men det finns ändå en gräns. Kvällens standardfråga jag fick var dessutom: "Varför festar du inte?" Så därför tänkte jag en gång för alla redogöra för mina anledningar:
1. Jag tycker inte att idrott och alkohol hör ihop. Jag accepterar att andra dricker under just denna turnering eftersom den är som den är, men själv skulle jag aldrig göra det.
2. Vi hade tagit oss vidare till slutspel (nej jag blir aldrig bakis) och vid alkoholkonsumtion så påverkas koncentrationsförmågan. Det finns dessutom en risk att man går in fel i situationer som man inte hade gjort med ett piggt huvud. Om jag hade skadat mig pga av en sådan sak så hade jag aldrig förlåtit mig själv!

Folk får tycka att jag är tråkig, överseriös eller vad de vill, men hur som helst så hade jag det riktigt trevligt utan alkohol i kroppen! TACK FÖR EN OFÖRGLÖMLIG KVÄLL=)!

Every little dream spelades flitigt, inte visste jag att den var så populär...;) Rulla ner rutorna, höj volymen och gasa!












Bilder Båstad Outdoor Open 2008























Båstad Outdoor Open 2008

- Det är du som ska ha tack!

Helgen har rusat iväg i ett hejdundrandes tempo och det känns lite sorgligt att det är ett helt år till nästa BOO. Innebandymässigt är jag jätte nöjd över lagets insats! Vi gick obesegrade genom gruppspelet och i kvartsfinalen lyckades vi vinna med 3-2 över våra elitseriekonkurrenter Täby. I semifinalen var vi inte riktigt på tårna från start och i paus ledde Falun med 3-0. Vi hämtade oss och reducerade två gånger om, innan vi även lyckades få in en kvittering. Fem minuters sudden väntade och tyvärr var det inte vi som fick in segermålet. Givetvis var det surt att förlora och besvikelsen lyste i våra ögon, men sett till att vi i vanliga seriematcher aldrig har rubbat vare sig Täby eller Falun så tog vi ett rejält kliv framåt när vi plockade hem fyra poäng av sex möjliga. Tyvärr så räckte det ju inte hela vägen, men i årets startfält är inte en tredje plats fy skam.

RESULTAT:
FBC Engelholm - Pixbo Wallenstam IBF 3-2
FBC Engelholm - Rödovre 12-0
Ljungby - FBC Engelholm 2-6
FBC Engelholm - Täby 3-2
Falun - FBC Engelholm 4-3 (SD)

Trots att vi har fått in ganska många nya ansikten så känns det som om vi är på god väg att bli en sammansvetsad trupp. Det är härliga personligheter och jag har känslan över att vi detta år kommer lyckas med något stort...

TRUPPEN I SIN HELHET
Målvakter:
Rebecca Eklund
Andreia Koller (Ny Zug United Schweiz)

Backar:
Emelie Ohlsson
Cornelia Scott
Linda Olofsson
Marika Tapper
Hanna Tjernqvist
Jennifer Esmaili (Ny Skellefteå elitserien)
Emelie Salomonsson (Ny Halmstad div.1)
Helene Kullander (Ny Gällared div.2)
Johanna Andersson (Ny från Helssingborg div.2)

Centrar/forwards
Emma Wahlström
Maria Ursin
Tina Olofsson
Madeleine Böcker
Maria Andersson
My Löfqvist
Caroline Böcker (Ny Balrog elitserien)
Tove Johansson (Ny Färjestaden div.1)
Frida Sneitz-Edelsvärd (Ny Ingelstad div.1)
Anna Gunnarsson (Ny Hässleholm div.2)

Nu jobbar vi vidare mot högre höjder och de kommande veckorna väntar helger fyllda med matcher=)! Den benhårda konkurrensen kommer hjälpa oss att ta ytterligare kliv framåt!

Det finns många stigar till bergets topp, men utsikten är alltid densamma!