En fruktstund som kunde ha slutat illa...

Igår var Emma här hemma för att kolla EM-finalen. Vi började med att ta en promenad till Maxi för att köpa oss lite tilltugg. Nyttiga som vi var så blev det en massa frukt=) Mamma hade dessutom gjort flädersaft som jag skulle blanda till oss. Jag hittade en flaska i kylen där innehållet luktade fläder och jag spädde ut det med vatten. När vi skulle dricka det så tyckte vi att det smakade lite konstigt så jag gick och hällde i mer koncentrat. Den blev inte bättre för det utan snarare sämre med en skum besk smak. För någon vecka sedan drack vi också flädersaft och då var den jätte god så därför kändes detta lite konstigt. Mammas analys var att det måste ha varit något fel på citronerna hon hade använt... Ikväll när jag kom hem från träningen så sa mamma att hon hade kommit på varför det smakade så illa. På midsommarafton hade jag blandat en fördrink med fläder i och det var alltså resterna från den som jag nu hade spätt ut med vatten... Det var ju inte särskilt konstigt att det smakade beskt=) Sen var det faktiskt tur att det inte smakade gott då Emma hade kört bil till mig...

Blir det en fotbollsresa kanske...;)?!

Tidningen HD har en tävling som heter Coachen. Man ska plocka ut elva spelare; två forwards, fyra mittfältare, fyra backar och en målvakt, från de nordvästskånska klubbarna och varje gång som en av dem gör mål så får man poäng till sitt lag. Anfallare får en poäng/mål, mittfältare 2 poäng/mål, backar 3 poäng/mål och målvakter får 4 poäng/mål. Skulle sen målvakten hålla nollan ger det 2 poäng/match. Den coach som efter säsongen har lyckats samla ihop flest poäng får åka på en fotbollsresa. Nu inför sommaruppehållet gick jag in för att se statistiken och det känns ju rätt kul att jag har gjort flest mål i Nordvästra Skåne. Målen har jag mina lagkamrater att tacka för då de har serverat mig en hel del mackor som det bara har varit att peta in. Munka/ÄFF har även några mittfältare och backar som finns med på topplistan och det är riktigt roligt att vi sätter våra avtryck där tjejer! 

Pappa har anmält ett lag till tävlingen och i skrivande stund ligger han på en fjortonde plats av totalt 863 deltagande lag. Eftersom jag har bidragit med en del poäng till honom så har han lovat att om han skulle vinna så ska jag få följa med på resan. Jag håller tummarna allt vad jag orkar och även om chanserna är små så måste man ju alltid hoppas=)

Munka/ÄFF - Eket 10-0

Utklassning var bara förnamnet! Eket hade endast ett skott på mål och det var en frispark som inte ställde till några större problem. Trots att matchen kändes avgjord relativt tidigt så fortsatte vi att spela vårt spel. Vi kom runt bra på kanterna och skapade väldigt många chanser. Motståndarna ska tacka sin målvakt för att siffrorna inte drog iväg ännu mer... Det känns riktigt bra att vi har fått avsluta vårsäsongen med en seger. Som nykomlingar i division 4 kan vi inte vara annat än nöjda då vi har sex vinster, två oavgjorda och en förlust. Nu tar vi välförtjänt lite sommarvila och laddar inför den kommande höstsäsongen!

Frida, du vet vad vi vill... Vi hoppas på dig=)! Jag kommer inte ge mig förrän du har ångrat dig...;)

Trots att försäsongen är lång så gör variationen den rolig

Vi har nu tagit oss igenom fysperiod nummer två vilket betyder att vi denna vecka har gjort fem olika tester. Personligen hade jag förbättrat mig på dips, spänst och beep medan jag på benböj och chins hade samma resultat som sist. På måndag får vi ut schemat med de nya övningarna och det ska bli spännande att se vad vi ska plågas med i tre veckor framöver...;) Tydligen kommer de närmsta åtta veckorna att vara de tuffaste, men tänk vilken skön känsla när vi har tagit oss förbi dem=) För varje vecka som går närmar vi oss serieprämiären och det finns nog inget bättre mål än att ha den i sikte!

Först får jag väl gå ner X antal kilo och sen får jag ligga i med styrketräningen...;)

I oktober ska jag på "kändisfest" då Linda Olofsson ska fira sin 30-årsdag. Jag har blivit bjuden som Madonna och mitt stora problem är nu hur jag ska få mig själv att likna henne. Är det kanske någon som har några bra tips på vad jag skulle kunna ha på mig?

Varför mår jag alltid så dåligt av detta...

Pressa mig inte mer än vad jag själv redan gör. Om två timmar är det gjort och jag hoppas att det mentala är med mig! Det är vid dessa tillfällen man faktiskt börjar tvivla på varför man håller på...


Första intrycket är viktigt!

För att jag ska lära känna mina framtida arbetskamrater så ville de att jag skulle följa med på personalfesten som kommer äga rum den 4 juli. Allt kommer inledas med en minigolfrunda innan kvällen fortsätter med mat och diverse aktiviteter. Minigolf har jag inte spelat på hur länge som helst och dessutom har jag aldrig spelat på den banan vi ska vara på nu. Innan den 4:e har jag alltså tänkt ta med mig familjen dit för att öva. Det första intrycket av mig ska absolut inte vara att jag är en förlorare! Tävlingsmänniska? Inte alls...;)

Bloggintervju

I helgen fick jag svara på några frågor från bloggare Sjöstrand. Det var lättare sagt än gjort, men jag försökte i alla fall så gott det gick=) Intervjun går att läsa här.

Munka/ÄFF - Bjärelaget 5-1

Den extrema blåsten gjorde inte matchen särskilt välspelad och det var många bollar som rann iväg för oss. Vi tog i alla fall snabbt en 2-0 ledning och segern kändes aldrig särskilt hotad. I vanliga fall brukar det alltid vara lite smågrinigt när vi möts, men idag var det faktiskt inte så farligt. Att vi fick vår revansch från inomhusturneringen i vintras var dock riktigt viktigt=)! Serien har nu kommit halvvägs och innan uppehållet ska vi hinna med att möta Eket en gång till. Förhoppningsvis får vi gå till sommarvila med ännu en trepoängare i bagaget=)!

Midsommarfirande hemma i trädgården


Elina och Peter hade varit så händiga och gjort en midsommarkrans till
mig, tack så jätte mycket=)!


Peter & Elina              Babs                          Elina


Bramsell & Viktor       Elina och Jennie       Daniel, Peter, Bramsell 
                                                                            och ViktorJennie, jag och BenganHeja Sverige!

I lördags var vi bortbjudana på 140 års kalas (båda mina faddrar fyllde 70 år). Tyvärr var det klockan 17 vilket betydde att det krockade med EM-matchen mellan Sverige och Spanien. Det fanns inte så mycket att göra åt det utan jag satte videon på inspelning och åkte iväg på festen. Eftersom jag hade planer på att se matchen när jag kom hem så uppmanade jag alla i min närhet att inte nämna något om slutresultatet ifall de fick reda på något. Min mobil stängde jag av och när vi satte oss i bilen för att åka hem var radion avstängd. Väl här hemma gick jag raka vägen till TV:n (utan att kolla datorn för någon kunde ju faktiskt ha skrivit på msn eller något om Sverige hade lyckats eller misslyckats...) och satte den direkt på ljudlös samtidigt som jag vände ryggen till ifall det skulle vara någon sportsändning i just det ögonblicket. När bandet var tillbakaspolat sjönk jag ner i soffan med min traditionella Sverige-tröja på och maxade volymen. Nu hade jag knappt två timmar härlig landslagsfotboll framför mig=) Det positiva med att spela in matchen var att jag kunde spola reklampauserna samtidigt som man kunde pausa om det var akut med toalettbesök. Det var i alla fall en riktigt spännande match och i slutet lockade det ordentligt att slå på text-TV för att se ifall Sverige lyckades hålla 1-1... Även om det blev ett snöpligt slut så kändes det inte orättvist, men frågan är om Sverige kan gå vidare efter denna urladdning?! Onsdagens match hade jag i alla fall tänkt se live=)!

Ett hett boktips

P.S JAG ÄLSKAR DIG!

Till semestern hade jag tagit med mig denna bok och den var så fängslande att det inte tog mer än ett par dagar att läsa ut den. När jag var klar var det Elinas tur och det gick minst lika fort för henne. Trots att jag satt i solen så fick jag gåshud av den berörande berättelsen... P.S Jag älskar dig! tillhör skaran av mina favoritböcker och jag rekommenderar alla starkt att läsa den!

Holly och Gerry har ett perfekt liv tillsammans. De är lyckligt gifta och bor i Dublin, nära släkt och vänner. Vardagen flyter på i full fart och världen ligger öppen, tror de.

Så händer det ofattbara. Ett par månder före Hollys trettioårsdag dör Gerry efter en kort tids sjukdom. Hon förlorar sin bästa vän, mannen hon älskar, för evigt. Han kan aldrig komma tillbaka, men ändå gör han det...

Ett par månader efter Gerrys död dyker hans sista gåva till Holly upp: "Listan". I tio brev, ett för var och en av årets återstående månader, lotsar han Holly genom sorgen och visar henne hur livet trots allt rymmer både tårar och skratt. En hjärtevarm berättelse om att hålla fast, våga släppa taget och lära sig älska igen.


Semestern i bilder
Vi besökte både bra och mindre bra restauranger. Lax var min favorit,
men jag saknade dock nypotatisen...


Vår balkongutsikt.


Efter en lång lång promenad avslutade vi med ett foto. Tur att det inte syns 
hur svettig jag är...;)
Lisa och Viktor var också på Kreta så vi passade på att se
Grekland - Sverige tillsammans.Stranden var en given plats för två solälskare=)


Varje dag avslutades med ett dopp i poolen.


Träningsshortsen använde jag inte bara på våra morgonpass...=)


Semesterresans lärdomar

Väg väskan i god tid innan du ska åka!
Tio minuter innan jag skulle bli hämtad satte jag min väska på vågen. Tillåten gräns är 20 kg, vilket inte riktigt var vad min vägde... 27.2 kg visade vågen och det var bara till att snabbt försöka besluta sig för vad som inte skulle tas med. 

Sitt nära dörren när du ska av tåget!
I Helsingborg skulle vi byta tåg, men med våra tunga väskor tog det en aning lång tid att förflytta sig. När Elina var på väg ut stängdes dörrarna och hennes väska klämdes fast, men med hjälp av sina starka armar lyckades hon dra ut den. Jag stod däremot kvar inne på tåget och tryckte frenetiskt på knapparna för att försöka öppna dörrarna. Lite smått panikartat fick Elina konduktörerns uppmärksamhet där hon skrek att de inte kunde köra vidare med mig. Jag eskorterades genom tågkupeerna till en särskild dörr som släppte ut mig. Övriga resenärer hade sen rätt roligt åt oss och vi fick ta emot en hel del pikar under resterande delen av resan...=)

Om ni vill sitta bredvid varandra på planet så betala resan gemensamt!
Vi bokade resan tillsammans, men sen betalade vi den var för sig. Detta skulle visa sig få konsekvenser vid våra placeringar på planet då vi hamnade en bra bit ifrån varandra. Själv satt jag mitt i ett barn- och bebissällskap så att fösöka vila var inte någon idé. En skrattande liten krabat är ju helt underbar, men de känns ju inte lika underbara när tårarna sprutar i takt med deras "ljuvliga" stämmor...

Underskatta inte den grekiska solen!
Efter första dagen var vi båda två lite småröda och den svidande känslan är verkligen ingenting att rekommendera.

Spela inte kortspel!
Det har i stort sett blåst konstant (vilket i och för sig har varit tur för annars hade det blivit olidligt) och jag vet inte hur många gånger vi har fått springa på kortjakt.

Smörj in solskyddsfaktorn i ett jämt lager!
Under veckans gång har vi råkat skapa många olika solmönster på våra kroppar.

Skalmans tider gäller även på Kreta!
Jag har inte mitt smaknamn för inget. Min mat- och sovklocka ringer även på de sydligare breddgraderna...

Beställ ingen tomatsallad!
En kväll var Elina sugen på sallad och beställde därför in en tomatsallad UTAN lök. När tallriken kom in bestod hennes sallad av tomat OCH lök. Några andra grönsaker ingick tydligen inte...

Inventera köksutrustningen innan maten inhandlas!
I slutet på veckan efterfrågade våra magar lite svenskinspirerad mat. Vi hade tagit med oss bacon och pasta hemifrån (en anledning till att min resväska vägde så mycket...) och vi tyckte att det skulle kunna vara gott att köpa till lite champinjoner och andra grönsaker. När vi kom till lägenheten och hade införskaffat vad vi behövde så visade det sig att vi inte hade något stekjärn, så typiskt! Istället för en svenskinspirerad afton blev det alltså ännu en grekisk restaurangafton.

Kolla upp vad glassen kostar innan du går till kassan!
En dag när vi var och handlade så tänkte vi köpa med oss lite "glass i tallrik" som vi skulle äta på vår balkong. Det stod dock inga priser på de olika sorterna, men eftersom det bara var en halv liter glass så tänkte vi att det inte kunde vara så jätte dyrt. Väl framme i kassan blev vi ombedda att betala 6.5 Euro, dvs knappt 60 kr. För en halv liter glass kändes det som rena rånet!

Som blondin bör du använda öronproppar när du ska ut på stan!
Utomlands verkar det vara mer en regel än ett undantag att använda biltutan. Så fort en grek körde förbi en ljushårig tjej så skulle det tutas. Att vi sen var två stycken gjorde inte saken bättre...

Stå inte bryggan/plankan på konstgräs!
På ett av våra morgonpass skulle vi göra bålstabilitet. Vi genomförde det på en plätt där de hade lagt ut konstgräs. Det var dock ingen höjdare för när vi var klara hade vi riktigt stora sår på våra armbågar. Att vi sen badade med det i det salta vattnet gjorde inte saken bättre.  

Sammanfattningsvis har det alltså varit en lärorik semester med händelser vi sent kommer att glömma...=)

Nu ska batterierna laddas ordentligt!

Om knappt sex timmar sitter jag på tåget till Kastrup. Jag och Elina ska äntligen komma iväg på en underbart härlig charterresa till Kreta och vi kommer att vara borta i en vecka. Det är möjligt att jag uppdaterar någon gång under tiden, men om bloggen skulle stå still i en veckas tid så vet ni i alla fall anledningen=) Oroa er inte, löparskorna, träningskläder och innebandyns träningsschema är nerstoppat...;)

Önska oss en trevlig resa=)!

Har jag hittat ett fyrklöver utan att veta om det?!

De senaste sju dagarna har varit helt sanslösa. Oavsett vad jag har tagit mig för så har det bara gått bra...=) Det är nästan så att det börjar bli lite skrämmande...

* Jag har tagit min examen.
* Vi vann godistävlingen på Maxi.
* Jag fick revisionsjobbet jag hade sökt.
* I sista stund lyckades jag hitta en ersättare som kunde jobba 1.5 timme för mig så att jag kunde vara med och spela hela fotbollsmatchen mot Harlyckan.
* Vi vann över Harlyckan med 8-0 och jag missade "bara" två frilägen...;)
* Jag och Madde fick högsta betyg på vår D-uppsats.
* Tur i oturen så lämnade tjuvarna kvar min mobil och mina bilnyckar.
* Vi lyckades i sista sekund (bokstavligt talat) knipa en poäng mot serieledarna Svalöv.
* När jag och Elina var ute och joggade hittade jag 20 kr.
* När jag var på stan hittade jag 50 öre. Det är Inte mycket, men eftersom jag hade hittat 20 kr tidigare under dagen så kändes det lite märkligt att jag skulle hitta ännu mer.
* Det verkar snart lösa sig med en lägenhet till mig=)

Flytet får gärna hålla i sig ett bra tag till, jag klagar inte...;)

Munka/ÄFF - Svalöv 4-4

Resultatmässigt var det en svängig match där Svalöv snabbt tog ledningen med 2-0. Vi jobbade oss tillbaka in i matchen och kunde både reducera och kvittera innan pausvilan. I andra halvlek tilläts vi till och med att ta ledningen med 3-2 innan Svalöv satte in en extra växel och gick upp till 4-3. Det kändes lite som om det resultatet skulle stå sig, men med ett par minuter kvar lyckades vi kämpa oss till en kvittering, vilken lycka! Hela laget ska ha ett stort beröm, men ska jag höja någon lite extra så blir det fjortonåriga Lina Persson. Hon är en riktig bollbegåvning och är dessutom helt undarbar att spela med. Hennes lycka vid vårt 4-4 mål berörde verkligen, så härlig!

Glädjan byttes dock snabbt till förtvivlan då det visade sig att det hade varit inbrott i alla omklädningsrum under tiden som vi spelade. När vi kom in i vårt låg väskorna huller om buller. Neccessärernas innehåll låg uttömt på golvet och det mesta var länsat. Min mobil och bilnyckel var skönt nog kvar så det enda jag blev bestulen på var mina kontanter. Det var dock värre för många andra... Ett par stycken var av med sina telefoner och det värsta av allt var att de hade tagit en i lagets vigselringar samt ett halsband som hon hade fått från sin pappa när han gick bort. Hur kan man bara göra något sånt?! Det går ju inte att ersätta med några pengar i världen... Ibland undrar man om vissa människor saknar ett samvete...


Harlyckan - Munka/ÄFF 0-8

Jag skulle vilja påstå att detta var en seger i underkant. Hade inte domaren vaknat på en så dålig sida hade vi gjort en drös med mål till. Jag tror att han har rekordet i antalet offsideblåsningar under en och samma match... Ett par gånger stod vi till och med på egen planhalva när han blåste, helt sjukt! Vi fick i alla fall tre poäng med oss och det var huvudsaken. Dagens match till ära passade vi även på att prova ett nytt spelsystem. Det var inte ett tillräckligt bra motstånd för att man ska kunna dra några större slutsatser, men jag måste nog ändå säga att jag tycker det verkar vara något att bygga vidare på. Vi fick ett bra tryck offensivt samtidigt som det kändes stabilt i defensiven. Noterbart är att vår ordinarie målvakt var skadad och att vi därför fick sätta in utespelaren Matilda Case istället. Hon skötte sig galant och var verkligen värd att få gå av planen som en "nolla"=)

På tisdag lär det bli en betydligt tuffare kamp då det är serieledarna Svalöv som kommer på besök. Vi vet vad vi kan och det räcker gott och väl för att vi ska kunna ta ännu en seger. Nu är det upp till bevis tjejer=)!