Jag har myror i kroppen

Domen från herr Wahlström blev att jag måste börja använda ett fotledsskydd. Fram tills dess att svullnaden har gått ner ska jag knapra värktabletter för att få bort inflamationen. Jag har lagt kryckorna, men jag kommer tyvärr ändå att missa lördagens fotbollsmatch och får istället heja på från sidan. Just nu kryper det i benen på mig och jag vill inget hellre än att springa...=)! 

Idag fick jag ett telefonsamtal som gjorde att jag började tveka på om jag hade gjort rätt val om att gå ett fjärde år i Halmstad. Vissa möjligheter får du bara en gång och jag vet inte om detta erbjudande hörde till denna kategori. Beslutet är i alla fall taget och jag hoppas att en ny chans kommer om ett år istället!

Tjejer, nu laddar vi för att lördagkvällen ska bli så trevlig som möjligt;)! Det är många bud på var vi ska senare och vi får väl se om vi kan komma fram till ett gemensamt beslut eller om vi kommer splittras på olika håll. Kul ska vi ha det i alla fall...=)!


Ringa eller inte

Jag har precis pratat med herr Wahlström för att få en tid hos honom angående min fot. Det var inga problem så jag ska dit imorgon. Det kändes lika bra att kolla upp det så att det inte är något mer än en stukning, även om jag i början var lite tveksam till det. För att citera Elina; "Det är bättre att du får det svart på vitt att det inte är något som är sönder" Det har du ju i och för sig rätt i, dessutom har jag har på senare tid trampat snett ett flertal gånger och mina ledband är nog inte riktigt som de ska vara... Att ha tillgång till Lasse är en jätte fördel, han är guld värd för många=)! Jag tackar så mycket för hjälpen!


Återförening med mina gamla vänner

All återförening är inte positiv, i detta fall var de inte alls välkomna tillbaka i mitt liv... Jag pratar om kryckorna! Nog för att det kan vara bra att ha en hög smärtgräns, men med tanke på att jag inte ens kan stö på foten idag så skulle jag nog inte ha fortsatt att spela i gårdagens match. Att aldrig ge upp behöver tydligen inte alltid vara det bästa alternativet... Jag hoppas att foten ska kurera sig snabbt, det är ju trots allt flera innebandyträningar i veckan och sen är det fotbollsmatch på lördag igen. Ikväll får det väl istället bli styrka medan de andra springer i spåret...


Vilken gó inledning på serien

Jag startade dagen med jobb och därefter begav jag mig direkt till samlingen. Alla var laddade till tusen och det kändes bra under uppvärmningen. Efter ungefär halva första halvlek trampar jag snett, vilket tyvärr börjar kännas som en vana med fotbllen just nu. Jag fortsätter att spela och det känns väl inte helt hundra, men att byta ville jag inte göra i första taget. Under pausvilan stelnade det till och det blev bara värre, efter en kvart i andra halvlek gick jag av. Nu känns det inte alls bra, men jag hoppas att jag ska sova bort det till imorgon=)! Vi vann i alla fall matchen med en förkrossande 10-0 seger och jag hoppas innerligt att resten av matcherna inte kommer att se ut så här. Personligen passar det inte mig alls, jag vill ha tuffa och jämna matcher! Det blev i alla fall två mål från min sida vilket i stort sett var det enda som kändes bra för min del. Bengan du var riktigt grym idag, så kul att se dig trixa! Nästa match får vi börja köra lite sambafotboll från gamla goda tider, eller vad säger du...;)?! Nu fortsätter vi på detta vinnarspår tjejer=)!


Helgen

Igår förmiddags var det skola med juridikkurs på schemat. När jag kom hem var det till att direkt sätta på sig löparskorna. Vi har fått i uppdrag av innebandyn att under helgerna genomföra ett individuellt fyspass. Med tanke på att jag har seriepremiär med fotbollen imorgon så kändes inte lördagen som en jätte bra dag. Det blev drygt en timmes joggingrunda, men jag måste nog säga att distanslöpning är nog något av det tråkigaste jag vet. Kortare intervaller och backträning passar mig mycket bättre vilket i och för sig lär komma senare i sommar=)! När jag väl var hemma blev det styrka med inrikting bålstabilitet.

På kvällen drog Elina och jag på oss vinterutstyrslen för att åka och stötta Munka i fotbollsmatchen mot Stidsvig. Det var rysligt kallt och tårna var som isbitar när vi kom hem. Det är i alla fall roligt att fotbollssäsongen är i gång=)!

Idag (lördag) var det jobb till klockan fyra innan jag skyndade mig hem till SM-finalerna i innebandy samt HIF-Djurgården. För damerna gick guldet till Rönnby efter en spännande straffläggning. Tyvärr såg jag inte matchen då den gick under min arbetstid, men jag passade på att ta rast just när straffarna började. Väl här hemma blev det till att zappa mellan herrarnas SM-final och HIF-matchen. Jag måste dock säga att det var innebandyn som tittades på största delen. Att Täby skulle spela SM-final var i början på säsongen svårt att tänka sig. Jag unnade verkligen de att vinna och med drygt två minuter kvar av matchen såg det ljust ut. Warberg vände och kunde ta hem titeln, till säkert mångas besvikelse. Täby har under detta slutspel spelat sig in i många hjärtan och har förhoppningsvis kommit dit för att stanna!

Ikväll har det varit laddning inför morgondagens seriepremiär med fotbollen, jag är grymt sugen på att spela! Jag har mycket revansch att ta då förra säsongen resulterade i ett skadat knä efter bara någon månads spel. Vi beger oss till Kågeröd och det hade suttit fint med en trepoängare=)! Tjejer, imorgon är den dag vi väntat på under hela grussäsongen!

Minnena kommer tillbaka

Jag hade tänkt att få lite ordning på papper och tidningar som bara har blivit liggande i en låda. Mitt i allt rensande dök plötsligt mina gamla dagböcker upp. Jag började läsa och jag skojar inte om jag satt där i två timmar, tiden bara rann iväg! Första gången jag skrev var jag bara sex år. Det blev en möjlighet att åreruppleva gamla minnen med allt ifrån vem jag önskade att få alla hjärtans dag brev av till vad vi hade gjort på våra semesterresor. Jag hade verkligen skrivit om allt mellan himmel och jord vilket var riktigt kul att läsa. Nu ska böckerna stoppas undan igen för att om några år kunna ge mig några góa skratt igen. Så mycket sorterat blev det dock inte, men det får jag ta väl ta en annan dag istället...;)

Du

"Världen består av så många människor, men ibland är du den enda jag behöver"

Jag vet i alla fall att låren lever

I förmiddags träffades Madde, Elina och jag för att jobba med vår C-uppsats. Jag börjar se slutet och det är skönt att vi ligger så pass långt fram som vi faktiskt gör. Bra jobbat=)!

Kvällens innebandyträning var riktigt jobbig! Jag kände mig sliten i låren innan passet började, men det är ingenting mot vad de är nu... Vi hann med att springa tre olika slingor i X antal varv där det förekom både raksträcka och backar, sammanlagt blev det cirka en mil. Vi startar alltid en och en med ett visst antal sekunder emellan vilket är ett riktigt bra upplägg då alla kan genomföra träningen efter sina egna förutsättningar. Enbart löpning ska vi tydligen ha i tre veckor nu innan vi börjar gå in på knä/bålstabilitet hos Anne. Det ska förhoppningsvis även läggas in ett body pump pass. Variation är bra och motiverande, jag ser fram emot tills dessa första veckorna är över...;) Alla som var på träningen ikväll gjorde i alla fall ett härligt jobb, efterhand kommer resultaten gå med oss också! Ses på torsdag laddade för nästa löppass! Imorgon lär jag få gå ut och jogga av mig allt slask i benen om jag ska kunna röra mig...;)

Att korsa mållinjen är underbart!

Nu var detta fruktansvärda cooper-test över... Min tid får jag väl vara nöjd med då den bara vara nio sekunder sämre än vad min tid var efter sommarträningen i fjol. I vilket fall som helst så är jag glad för att det är gjort och nu har vi en lång och tuff, men ändå inspirerande, sommarträning framför oss=)! Imorgon blir det i stort sett bara löpning och efter träningen ska jag ha ett individuellt samtal med Jessa om mina mål med årets sommarträning, samt berätta om mina styrkor och svagheter gällande fysiken. Spanky ska sen hjälpa till att göra ett individuellt träningsschema till var och en av oss spelare. Jag blev riktigt glad när jag hörde att han ska vara delaktig i fysen då han gjorde det så grymt bra i fjol! Det hade dessutom varit jätte roligt om han hade dykt upp på en träning också, för min del är han alltid välkommen=)!!!

I natt kan jag i alla fall somna lugnt, nu är det ju hela fyra månader tills vi ska göra cooper-testet nästa gång...;)

Varför alla dessa tester

Ikväll är det första träningen inför kommande innebandysäsong. Precis som vanligt kommer vi att inleda med ett cooper-test och jag kan inte säga mer än att jag inte ser fram emot det. Jag har ingenting emot att försäsongsträna och köra fyspass utan det gör jag mer än gärna, men så fort tidtagning kommer in i bilden så blir allt så mycket jobbigare. Pressen som både jag själv och andra sätter på mig får mig att må dåligt långt innan testet ska genomföras. Prestationsångest är nog det rätta ordet för att beskriva min känsla just nu. Jag försöker intala mig själv att det är för min egen skull jag springer det och att det inte är så farligt, men jag lyckas aldrig särskilt bra med det. Om tre timmar är det i alla fall gjort och då kommer jag ha en grymt skön känsla av att det är över. Egentligen har väl inte själva tiden särskilt stor betydelse just denna gång utan det är i slutet av sommaren som den ska vara bra, men att göra dåligt ifrån sig vill man väl aldrig göra!

Söndag

Nu ska Elina och jag snart bege oss till stranden. Jag vill höra allt som hände igår och jag kan inte tänka mig annat än att det var händelserikt, för det är de alltid på de festerna...;) I eftermiddag lutar det åt att jag åker och kollar på ÄFF. Det är inte så många gånger man har tillfälle att se dem då deras matchdagar brukar vara våra matchdagar. Denna söndag kommer bli lika avkopplande som gårdagen vilket i och för sig kan behövas då vi ska springa cooper-test med innebandyn imorgon, jag hatar verkligen sånt!!!

En rofylld lördag

Genrepet inför fotbollspremiären nästa helg slutade med en klar 5-1 seger. Motståndet stod div.4 laget Kvidinge för. Jag spelade som sagt bara första halvlek då jag skulle iväg på innebandymöte, men jag hann i alla fall med att göra två mål=)! Nu i efterhand ångrar jag lite att jag stack ifrån matchen. Det var inte många som dök upp på mötet och det vi fick reda på var i stort sett det som gick att läsa i gårdagens tidning. I vilket fall som helst så visade jag intresse och det kan väl i och för sig vara bra att göra det också.

I eftermiddags åkte vi och kollade fotboll, perfekt väder för att göra det. Äntligen roliga seriematcher som är igång=)! Därefter begav jag mig direkt till Elina för att hjälpa henne inför kvällens festligheter, årsfest med Åstorp innebandy. Jag lovar dig att det kommer gå jätte bra med alla tal som du skulle hålla=)! 

Min egen kväll har varit riktigt lugn och skön. För en gångs skull har hela familjen varit hemma vilket vi förvaltade i TV-soffan. Mina ögon börjar dock bli lite trötta nu så det känns som om sängen kallar. Det ska bli lite spännande att se om Elina ringer och vill ha skjuts. Jag sa att jag ställde upp om det skulle krisa så tveka inte att slå en pling om det skull va något=)!

Natti natti;)!

Härliga väder

Vilken underbart skön dag det har varit! Elina och jag har varit på stranden vilket vi i och för sig var rätt ensamma om... Det var dock ingen dum idé att åka dit för i den håla som vi hittade var det riktigt varmt! Att vara på stranden den 13 april är inget man är varje år, måste vara något slags rekord från vår sida...;)

Ikväll blir det slappekväll tillsammans med tjejerna hemma hos Bengan, mysigt=)! Trist bara att du åkt tillbaka till Göteborg igen Jennie, var så kul att träffa dig innan i veckan=)! Imorgonkväll vet jag inte riktigt vad som händer. På ett sätt är jag sugen på utgång då jag är helt ledig på söndag. Å andra sidan så hade det varit rätt skönt att bara ta en lugn kväll. Vi får väl se vad det slutar med till slut...

Nu är det snart middag, grillning vilket ska bli riktigt gott! Jag gillar verkligen soliga dagar, allt känns så lätt och alla bekymmer känns som bortblåsta...;)! Strand och grillning, sommaren börjar tidigt i år=)!

Fel fot, ja tack!

Kvällens match mot Billesholm, som spelar en serie högre upp än oss, slutade 2-2. Jag tycker att vi ska vara nöjda med det resultatet och stundtals spelade vi riktigt bra. Givetvis hade vi våra dåliga perioder, men på 90 minuter måste man kunna ha det också... Matilda var riktigt grym på backplatsen, starkt jobbat! Min egen insats var väl okey, inte mer. Högerfoten ville inte riktigt som jag utan ikväll var det vänstran som fick stå för prestationerna. Ett vänsterinlägg långt ute på kanten där Frida satte pannan till, 1-0. I mitten på andra halvlek var min vänsterdoja framme igen, den här gången som målskytt och vi hade kvitterat till 2-2. Jag var imponerad av "lilla" Filippa i Billesholm som gjorde den ena finten efter den andra, svårt att tro i somras då Pillan och jag var barnvakter. Eller det ska jag kanske inte säga att vi var, du är ju trots allt 15 (tror jag i alla fall...) Duktig var du i alla fall och du är välkommen till oss så fort du känner för det=)!

Darrar som ett asplöv

Snacka om grymme träningsvärken från gymmet igår, så fort jag försöker göra något med mina arbar så bara darrar de...=) Det är i och för sig skönt och veta att det har tagit något, men inte när det är match ikväll. Det är nästsista träningsmatchen med fotbollen innan seriepremiären och det ska bli riktigt kul att spela! Sista matchen är på lördag, men där kommer jag troligen bara att spela första halvlek då vi har uppstartsmöte med innebandyn. Jag fick egentligen dispens för att spela hela matchen, men då missar man ju halva mötet och det känns som om jag ger ett oseriöst intryck då... Jag hoppas i alla fall att de har något att komma med så att det inte är som vanligt med att vi bara sitter där medan de säger att inget är bestämt ännu och då kan de inte berätta något.... Aja, det blir säkert bra till slut!

Ikväll är det Täby-Pixbo på TV och det är lite synd att man missar den matchen, för gud så bra den förra var! 9-9 efter full tid säger väl det mesta. Det är nästan bud på att spela in kvällens, men det känns lite kryddat. Jag tror jag skyndar mig hem efter fotbollsmatchen istället så hinner jag i alla fall se sista perioden=)!

Förresten, jag har glömt att berätta att jag faktiskt fick en gitarr när jag fyllde år=)! Jag försöker spela lite här hemma, och det är nog inte de ljuvligaste tonerna... Fingerspel är inget jag har lärt mig så mycket av  ochdärför blir det mest ackord, vilket betyder att jag måste sjunga till... Jag säger bara stackars familjen...Haha! Äsch, de får stå ut. Lika väl som att jag måste lyssna på brorsans musik som dunkar i hela huset så har jag nu fått min möjlighet att ge igen lite...;)

Träningsläget Danmark i bilder


Jag kommer nog att lägga upp några bilder till, men jag väntar tills vi har sammanställt alla som togs på en skiva. Utbudet blir lite större då...;)

Skratt i stora lass

Efter fyra dagars träningsläger känner sig kroppen rätt mörbultad. Med så mycket skratt är det inte det lättaste att sammanfatta allt roligt vi har upplevt tillsammans. Något av det bästa var ändå Bengans fyra handdukar... Jag får väl i och för sig ta på mig en del av det då det blev lite missförstånd mellan oss, men att inte ens ifrågasätta en sådan grej utan att istället ta en extra väska för att alla ska få plats tar ändå priset. Haha=)! Pillan har inte haft någon tå under tiden som vi har varit utomlands, och den lilla påskliljan mår nog bra idag, eller vad tror du...;) Vi har i alla fall hunnit med fyra träningspass och en match där det tyvärr blev förlust med 2-0. Det kändes inte särskilt rättvist då vi dominerade fram tills dess att Case blev totalt nersparkad bakifrån, men som deras tränare sa så hade det medicinska orsaker att hon gjorde som hon gjorde, hon hade trots allt astma(!). Glöm inte att det var nummer sex=)! Snygga (en riktig felsägning, skulle vara snälla...) danskar fick vi erfara innan vi ens hade hunnit fram till anläggningen och det var ju tur att Pillans randiga strumpor stannade hemma och var rena söndagskvällen till ära...;) Våra lekledare skötte sig exemplariskt, och jag tror inte att det var någon som hade det tråkigt! Även om det har varit lite blåsigt har vi ändå haft soligt väder hela tiden och våra terasser har användts flitigt som solplats. En nicktäving lyckades även Pillan och jag kamma hem, men jag tror nog allt att vi får öva lite till för att komma upp i samma nivå som vi hade i fjol=)! Elina den stackaren klarade inte av den målvaktsträning som bedrevs under ett av träningspassen. Efter ett antal TV-räddningar sa hennes knä ifrån. Nu håller jag tummarna för dig att det inte är något allvarligt som inträffat!!! Den interna fototävlingen låg jag bra till i under den första dagen men jag fick se mig besegrad riktigt ordentligt av vår egen Ida "Japan" Jönsson. Jag var inte ens i närheten av hennes 200 bilder... Classons grammatiska rättelse är inte heller att leka med. Efter att en i laget hade berättat om spelaren som de bärde ut gjorde Classon ett inflik om att det faktiskt hette bur ut... Nästan rätt;)

Nu ska jag gå och vila en stund för att samla nya krafter till morgondagens match. Från början var det inte tänkt att någon från lägret skulle vara med att spela utan endast de som varit hemma, men vi blev inte tillräckligt med folk så jag ska också spela. Det blir inte min vanliga position som anfallare utan det blir som mittback(!) då ingen av dem kunde vara med. Det ska bli spännande att se hur det går, försvarsspel inom fotboll är verkligen inte min starka sida...;)

Jag vill avsluta med att tacka hela laget för de roliga dagar vi har haft, tillsammans med er kan man inte ha tråkigt länge=)! Jag måste dessutom passa på att tacka Sofie och Bengan för allt det jobb ni hade med att få upp den lilla klämman mellan plankorna, jag hoppas inte att ni fyllda magen med alltför mycket grus=)!

Min alldeles egna dag

Jätte tack för alla gratulationer jag har fått idag, ni är för gulliga som tänker på mig=)! En hel del presenter har det också blivit och jag är verkligen super nöjd med allting! Det är synd att man bara fyller år en gång om året...;)

Sång och dans med ett leende på läpparna

Precis som planerat blev det en lyckad kväll igår. Tjärna körde med den nya älginspirerade snapsvisan, "Kolla en tupp, drick upp" Så nu kan jag kontra nästa gång du kommer hem Jennie... Hihi! På väg till Bahnhof hann vi avverka en del Winneräcklåtar och Bengan satt som en kung på min pakethållare;) När vi väl var framme var det riktigt soft att vi fick våra VIP-kort. Det gynnar verkligen med gratis inträde och förträde i kön, tackar tackar! Som vanligt hade vi det super inne på Bahnhof där det blev en hel del dans=) Det var väl inte jätte mycket folk kanske, men det var "rätt" folk om man säger så... Jag hade i alla fall det jätte trevligt! Standard efteråt är Lindens och där träffade vi på en förvirrad dansk. När det var dax att bege sig hemåt sa han: "Du får hälsa din kompis (Bengan) att hon var riktigt söt, och tittar jag riktigt noga på dig så är du kanske också det." Haha, tack för den du...;)!


101060-17
Jag, Bengan, Madde och Toyan