Revisorer på flykt

Tidigt imorgon beger jag mig iväg till Visingsö med jobb. Det är konferens hela helgen och det kommer säkerligen vara ett sargat gäng som återvänder hem. Nu ska jag krama kudden så att jag kan vara hyfsat utvilad inför helgens aktiviteter!


Värdefulla onsdagar

De senaste veckorna, när vi bara har varit lediga från innebandyn på onsdagar, så har det blivit en helig kväll. Jag har bara bokat in roliga saker och det har varit som en helgdag i vardagen. För två veckor sedan var jag och lillebror på middag hos Farmor och Farfar. Förra veckan kom Anna från Båstad hem till mig för matlagning och filmkväll. Igår var det jag, Elina och Emma som tillbringade kvällen tillsammans. Vi inledde med att gå ut och äta innan vi begav oss vidare för att kolla träningsmatchen mellan Åstorp - Munka. Vi såg två perioder och passade sen på att se sista peioden av FBC - Hofterup. (Att vi besökte två hallar fick jag egentligen inte avslöja för Emma, sorry...;) Jag tycker det är härligt att matcherna börjar komma igång och om jag känner mig själv rätt så kommer jag att spendera en hel del av mina höst- och vintertimmar i diverse idrottshallar...=)

Höstens utmaningar

Ett uppdrag åker ut och två nya kommer in...

Vilken morgon

I morse gick mitt alarm igång klockan 5.20 (precis som vanligt). Jag steg upp och satte på mig träningskläderna för en halvtimmes löptur och tanken var att jag skulle ta bussen en halvtimme senare än vad jag brukar. När jag hade tränat klart så ändrade jag mig dock och skyndade mig in i duschen, gjorde mig i ordning och packade ner frukosten i väskan. En kvart senare, det vill säga klockan 6.10, satt jag på bussen. Rekord? Jag tror faktiskt det...


Vi hade i alla fall tur med vädret


Igår samlades hela gänget för att bege sig iväg på teambuildning. På förhand hade vi ingen aning om vad som väntade mer än att vi skulle ha med oss oömma kläder. Vi skulle även ha med oss badkläder så jag och Tina hoppades på att sovsäck/liggunderlag endast var för att luras och att vi istället skulle på spa. Själv är jag lite för bekväm för det här med att bo ute och uppskattar min säng mer än en ojämn skog med en massa småkryp. På mina 24 år har jag hunnit med en hel del tältande och det är definitivt inget som jag skulle göra frivilligt... Min skräck för detta uppkom när jag, under ett av mina första damlagsår, var med på en helg ute i vildmarken. Vi fick ingen mat, det var konstant spöregn, åska, blixtar samtidigt som vi skulle bygga våra egna vindskydd. Att man hade hemlängtan då är nog inte särskilt svårt att förstå...Vår slutdestination blev en skogsdunge i Häckeberga. Vi inledde med diverse olika samarbetsövningar innan vi övergick till helgens stora utmaning, höjder.


Vi skulle klättra uppför en repstege och, från ett träd till ett annat, gå på en sju meter lång planka. Vi var åtta meter över marken och när man stod där uppe pirrade det lite extra i magen.

- Shit vad högt det är!
- Gud vad plankan lutar!
- Jag kan inte ta ett steg, mina ben skakar!


Detta var standardkommentarer från de flesta, men till slut var det många som lyckades övervinna sin höjdrädsla och ta sig över till andra sidan. Hade man inte varit så tävlingsinriktad som man faktiskt är så hade man troligtvis inte gett sig på det här... Höjdutmaning nummer två var en gigantisk gunga. Vi hissades tio (?) meter upp i luften för att därifrån själv dra i det snöre som släppte oss lösa. Det var verkligen en härlig känsla!En helnöjd Emelie efter två genomförda uppdrag


Linnea missuppfattade vilket håll hon skulle hänga på...;)


Stentuffa Johanna såg ju inte ett dugg rädd ut...


Efter dagens aktiviteter var vi alla väldigt hungriga. Jag och Elina blev lite otåliga över att vår lax tog så lång tid, men god blev den i alla fall. Till efterrätt slog vi till på en korv från Maria, jag var så himla sugen på senap! Tack så mycket=)
Ett kvällsdopp i den 40-gradiga tunnan

Sov gott var det nog inte många som gjorde...;)

Sammanfattningsvis så har det varit en trevlig helg med fokus på att våga. Vi går nu in i en ny träningsvecka och för varje dag som går så närmar vi oss den 19 september, seriepremiär!


Äntligen fredag!

Detta är verkligen min favoritdag på veckan och om några minuter hade jag tänkt bege mig hemåt. På senare tid har jag börjat jobba tidigare för att på så sätt kunna komma hem i lugn och ro innan jag ska vidare till träningen. Det är dessutom så himla skönt och veta att man hela tiden ligger några timmar före sina arbetskamrater... Nu på sommaren (juni, juli, augusti) har vi en arbetsförmån där vi bara jobbar sju timmar per dag, men ändå får betalt för åtta. Den extra lediga timmen är verkligen värdefull=)

N U S K A J A G H Å L L A H E L G


Kroppen har sagt stopp

Jag har burrat ner mig i soffan med ett tjockt täcke omkring mig, datorn i knäet och friidrott på TV. Jag fryser och svettas om vartannat och känslan jag hade när jag vaknade i morse ljög inte. Det har varit en tung dag på jobb och i efterhand så borde jag nog inte ha åkt dit. Kvällens träning kommer jag att missa och det är första passet som jag missar på grund av sjukdom. Senast jag var sjuk (jag räknar inte små förkylningar, då både jobbar och tränar jag) var för nio år sedan. Jag satt i kassan på Munka Allköp när jag kände att jag blev alldeles vit i huvudet. Eftersom man aldrig får lämna den obemannad så ropade jag på "Hjälp till kassan". Så fort jag såg en i personalen runda hörnet på en hylla började jag springa mot toaletten. Jag hann dock inte enda fram, men tur i oturen så kom jag i alla fall innanför lagerdörrarna. Att behöva torka upp sina rester (usch, detta låter illa...) var verkligen ingen höjdare när man redan var illamående. Pricken över i:et var dock när jag fick gå ut och sätta mig i kassan igen. På söndagarna var vi bara två i personalen och då det var lång kö i andra kassan var jag det enda alternativet tills vi hade fått in en ersättare för mig.

Efter denna incident har jag som sagt aldrig varit sjuk och jag har inbillat mig att jag är immun mot det mesta. Denna gång tror jag dock att det är brist på sömn som har satt sina spår och ikväll ska jag lägga mig tidigt!

Trött, hängig och stressad

Tom på energi, någon som vill pigga upp mig...


Tufft schema

Just nu är vi mitt i en intensiv träningsperiod. Den senaste tiden har vi kört sex gemensamma pass per vecka och kommande dagar ser ut så här:

Måndag: Innebandy + Fys 19.30-21.30
Tisdag: Innebandy 18.15-20.15
Onsdag: VILA
Torsdag: Fys 19.00-21.00
Fredag: Innebandy + Fys 18.15-20.15
Lördag: Teambuilding
Söndag: Teambuilding

Det är mycket som ska hinnas med och idag mellan klockan 9-14 hade vi träning med fokus på taktik. Även om det inte är jätte kul att gå igenom sådana saker så är det väldigt nyttigt. Vi som var med på Mackans tid vet vad det innebär att nöta och själv har jag haft stor nytta av det som jag lärde mig under den perioden.

Vi är på gång

Båstad Outdoor Open

MIN COMEBACK:

Jag plockade fram min matchtröja och tittade på den. I den hade jag gjort både bra och mindre bra prestationer och nu var det ÄNTLIGEN tid för oss att fortsätta det vi hade påbörjat. Sist jag hade den på mig var den blöt av både svett och tårar, det var för drygt åtta månader sedan... Där sitter många minnen i den och nu är jag redo att uppleva ännu mer, hörde jag lycklig=) 

I helgen har jag spelat två matcher. Min debut var mot Stanstad och spelmässigt var det inget att jubla över. Det var inte många passningar som satt där de skulle och jag var väldgt seg i både tanken och löpsteget. Som den tävlingsmänniska man är så hade jag svårt för att acceptera att jag inte är på den nivå som jag var på när jag skadade mig. Dock ligger det mycket i det som många påpekade efter matchen:

- Det viktigaste var inte vad du presterade utan det var att du vann kampen mot ditt knä. 

Min andra drabbning var mot Hjärnarp. Jag brukar sällan vara helt nöjd med mina prestationer, men denna gång kunde jag inte begära mer av mig själv. Med hänsyn till hur länge jag har varit borta från allt vad boll och klubba heter så ger jag mig själv mer än godkänt. Visst gjorde jag en del tabbar, men definitivt inte så många som under fredagens match. Jag körde på som vanligt och på kvällen var det flera som sa:

- Jag förstår inte hur du kunde gå in i närkamper på det sättet. Jag var rädd varenda gång du gjorde det...

Själv litar jag på mitt knä till 100 %, vilket till stor del beror på att jag vet att jag har skött min rehabträning. Att spela fysiskt har jag alltid gjort och eftersom det är en av de sakerna som jag behärskar bäst så finns det ingen anledning för mig att ändra på det. Det känns himla skönt att ha premiären avklarad och nu är det bara till att fortätta på detta spår. 

Resultat:
FBC Engelholm - Munka Ljungby 9-0
FBC Engelholm - Stanstad 3-3
FBC Engelholm - Hjärnarp 2-4

Med dessa resultat tog vi oss tyvärr inte vidare från gruppen och söndagen spenderades på läktaren.  

NÖJE

Om dagarna gick i innebandyns tecken så gick kvällarna i Peppes... På fredagen blev det en kortare runda, men ack så trevlig. Lördagen blev en aning senare och det blev händelserikt på många sätt och vis. Att nästan alla har innebandyn som ett gemensamt intresse känns extra roligt och jag kan redan nu säga att jag ser fram emot nästa sommar. BÅSTAD OUTDOOR OPEN ÄR SPECIELLT!

(Min kamera slutade att fungera efter vår match mot Hjärnarp och därför har jag tyvärr inga bilder från kvällen)

TACK...
...Emma för att du fotograferade under vår match!
...Mackan för att du följde mig till bilen efter fredagens utekväll!
...Maria för att jag fick sova i ert hotellrum på lördagen!
...Anna för din givmildhet! (det var riktigt gott=)

Jag träffade på några bloggläsare som hade en del önskningar. Jag står för min del och det ska bli spännande och se om ni står för er;)

J A C O B , O S K A R , J O H A N
Ökänd eller okänd, välj själv...;)
Årets turnering på ingång

Nu är det äntligen tid för det efterlängatde Båstad Outdoor Open. Denna helg sätter punkt för den långa försäsongen och att komma igång med matcher igen känns underbart. Nu kör vi tjejer!

Matcher FBC Engelholm (div.1):

Fre 7/8 kl. 13.30: FBC - Munka Ljungby
Fre 7/8 kl. 19.00: FBC - Stanstad
Lör 8/8 kl. 12.45: FBC - Hjärnarp
Söndag: Slutspel

Förväntansfull...


Sista inlägget...

... i min kategori Vägen Tillbaka

Det har nu gått exakt sex månader sedan jag opererades. Till helgen kommer jag förhoppningsvis kunna spela några byten i Båstad och därför har jag bestämt mig för att avsluta min skadekategori här på bloggen. Psykiskt och fysiskt så har dessa månader varit något av det tyngsta som jag har gått igenom och jag tänker nu sätta punkt för denna period på ett liknande sätt som jag inledde den. Här kommer en repris på min krönika som, tidigare i år, publicerades på ladiesedition.se:

Frågan är inte OM det blir fler korsbandsskador utan VEM som står på tur

Vi är uppställda i försvarszon, bollen slås ner längs sargen och jag vänder mig om för att springa efter. Mitt högra ben kopplar inte rörelsen och är som fastklistrat i golvet. Jag känner tre stycken klick samtidigt som en värkande smärta börjar sprida sig. Tårarna rinner i takt med att mitt förtvivlande skrik ekar i hallen. Rädslan är enorm och känslan över att jag inte kommer att få hålla i en innebandyklubba på länge är det enda jag kan tänka på. Varför händer det just nu och varför händer det mig?

Den 29 november var den dag som förändrade mitt liv för en lång tid framöver. Det är en förändring som främst kommer att innebära en kamp mot det mentala, men som samtidigt kommer att ge mig nya perspektiv på saker och ting. Mitt korsband i höger knä är av och de kommande månaderna finns jag inte längre med på plan. Benböj, löpningar och närkamper kommer att bytas ut mot försiktiga rörelser där det är de små stegen som kommer att bidra till den stora utvecklingen.

Dagen då det hände var hemsk där en av mina värsta mardrömmar helt plötsligt blev sann. Allt känns fortfarande väldigt overkligt, men nu har i alla fall den värsta chocken lagt sig och och jag börjar inse vad det är som väntar mig. Saker som tidigare har varit en självklarhet har förbytts till en omöjlighet. Allt jag ska göra blir omständigt och det krävs planering in i minsta detalj för att underlätta för alla inblandade.

För egen del finns det inte så mycket mer att göra än att finna sig i situationen och jobba utefter den. Jag har en karta att följa och om jag inte springer fel alltför många gånger så kommer jag att vara i mål i augusti. Skulle jag komma på villospår är jag övertygad om att det kommer vara folk som ryter till och pekar vilket håll jag ska åt.

Det som är oroväckande är hur många som faktiskt råkar ut för denna typ av skada. Bara i FBC-Engelholms damelittrupp är vi tre stycken som kör rehabträning för korsband just nu och och totalt har vi åtta stycken spelare som någon gång har gått igenom denna process. Att det skulle drabba en viss typ av person kan jag inte heller säga då det har hänt allt ifrån små tekniska lirare till stora fysiska spelare, oberoende på om försäsongen har skötts eller missköts. Det hela verkar vara tillfälligheter och det är väl kanske det som är mest skrämmande. Det som dock känns lugnande är att jag har bevis på att det faktiskt går att komma tillbaka. Sköter jag bara min träning så lär jag stå redo till premiären 2009/2010. Att avsluta en karriär på grund av skada är inte aktuellt och jag har satt upp nya mål där jag ska göra allt i min makt för att nå dem.

Nu i vinter har mitt ljus släckts, men efter sommaren kommer det att brinna som aldrig förr!


Kroatien


Naturen har varit gudomligt fin med all grönska och den fantastiska utsikten


Varje morgon inleddes med ett träningspass. Eftersom mitt knä har varit överansträngt så blev det powerwalk/styrka för mig medan Elina körde löpning/styrka.


Elina firade sin födelsedag med ballongner, serpentiner, milkshake, trampebåt, godispåse, pasta och banana split. Var det verkligen 24 år du fyllde...;)


En kväll på balkongen


Snacka om att dessa milkshake var goda i den stekande hettan!


Under veckans gång har vi tagit oss igenom ett flertal böcker. Min favoritstund på dagen var, när jag efter min morgonträning, satte mig på klipporna med min medtagna frukost och en spännande bok i handen. Det kallar jag semester!


Ett par kvällar hade vi picknick ute på klipporna. Vi packade vår kylväska och begav oss iväg för några lugna timmar. Att hitta bra platser var inte särskilt svårt, det fanns stort utbud!
- Are you twister?
- ???
- Han måste mena tvillingar...
- No, we are just friends
En dag begav vi oss iväg på båtutflykt i den kroatiska skärgården. Fem timmar spenderades ute på havet där vi även hann med att göra stopp på två öar, Hvar och Braq.


Sol och bad i mängder=)


Våra kvällar slutade alltid likadant då vi gick och la oss mellan 20.30-21.30. Senast klockan 7 gick alarmet igång och då var det skönt att kunna känna sig utvilad för ännu en dag i solen=)


Experiment med kameran...=)
Kan man få en vackrare balkongutsikt än det här?!


"Vänner är de som vet allt om en och fortfarande tycker om en"