IBC - Boden

I de matcherna där vi har varit med på tå från start har resulterat i poäng. Igår lyckades vi till och med ta ledningen genom att göra två snabba mål (Jullan och My). Boden hann reducera samt kvittera innan Maria och Tojan påpassligt la ett snabbt frislag (när båda lagen bytade) som gav oss det psykologiskt viktiga 3-2 målet, nio sekunder innan periodpausen. I andra akten jämnade spelet ut sig lite mer och det var bara vi som fick in ett mål. Det kom av Jullan i power-play. Just att göra mål i power-play har i alla år varit något som Engelholm har haft riktigt svårt för, detta var bra för vårt självförtroende! Efter drygt tretton minuters spel i tredje fick jag in en boll, 5-2. Det kändes som att vi hade en relativt god marginal till segern nu, men i innebandy kan verkligen allt hända. Boden reducerade två gånger om och den sista minuten var det rätt stimmigt inne på plan. Vi lyckades dock hålla undan och säsongens första trepoängare var i hamn=)! Receptet för segern var en härlig laginsats där alla slet och kämpade för varandra!

Dagens "tönne": HD/NST reportern Mr K
* Det var inte på grund av att Boden hade åkt buss så långt som vi vann, utan vi vann för att vi var det bättre laget!
* I fortsättningen kan tidningen spara in lönekostnader på att inte skicka reportern på våra matcher. Han kan istället ringa bortalaget och höra hur deras resa har gått. Dagens artikel kallar jag inget matchreferat. Det enda som stod om matchen var när han hade frågat Elle om vad hon tyckte om vår insats, vilket han också hade kunnat göra via telefon. Hade jag varit en supporter som missat en match hade jag velat läsa om händelser i matchen och inte om bortalagets soppatorsk i Ö-vik. Dessutom är inte Boden unika om att resa så långt i buss, vi gör exakt samma resa!