Helgens skratt och tårar

Tidigt lördagmorgon (eller denna gång hade vi fått lite sovmorgon, vi brukar åka mycket tidigare än 06.00 annars...) samlades vi vid idrottshallen för att bege oss iväg norrut. Denna gång blev dock inte allt som vanligt. När Krille skulle hämta vår allas Marika i Helsingborg kom hon inte. Flera telefonsamtal försöktes ringa, men hennes mobil var avstängd. Vi ringde hem till hennes föräldrar, men de hade ingen aning om var hon befann sig någonstans. Vi visste vem hon var hos, men den här personen hade hemligt nummer så det gick inte att få fram. I stort sett alla hans lagkamrater blev uppringda, men eftersom det var en lite skum tid att ringa på var det ingen som svarade... Vårt tidsschema var lite tight så vi blev tvungna att köra utan henne. När vi var i Munka ringde hon och sa att hennes batteri i mobilen hade glappat och att det var därför hennes klockan inte hade gått igång. Hon fick fixa skjuts till Örkelljunga där vi stod och väntade tills hon kom. Resterade del av resan gick bra=)

Falun - IBC 7-1
Att Falun är ett spelskickligt lag var ingen överraskning, De hade ett högt bolltempo och löste upp vårt försvar med jämna mellanrum, Siffrorna kunde dock varit högre, både för oss och för dem. Vi hade ett par skott i stolpen och några andra vassa lägen som likaså kunde gått in. Å andra hade Falun också det så resultatet speglar kanske trots allt matchen ganska bra. Ska man se något positivt så känns det ändå som om vi har kommit ett litet steg närmre de topplag som vi tidigare har varit chanslösa mot. Denna gång tilläts vi skapa chanser. Andra år har våra försök över mittplan varit relativt lätträknade. Om jag inte har helt fel för mig är dessutom 7-1 ett av våra bättre resultat mot just Falun.

KAIS Mora - IBC 7-6
En jobbigare förlust får man leta efter. 16.32 in i tredje perioden trycker Mora in segermålet . Efteråt kändes det inte ett dugg rättvist, och det var främst pga det sättet som vi bjuder in dem i matchen på. Vi låter dem bl a göra två(!) stycken mål i vårt power-play. Ett par individuella misstag av oss utnyttjar de också. Uppställda i vårt försvar släppte vi inte till särskilt mycket, i alla fall fick de inte så vassa lägen i slottet som vi annars brukar kunna bjuda på. Efter matchen var jag riktigt besviken. Jag måste nog sträcka mig och säga att denna förlust är en av de tyngsta jag har varit med om. Att vi sen inte sänker ner oss efter de opykologiska målen de gör är riktigt starkt! I returmötet kommer de inte ha någonting att hämta i vår borg. Där är det vi som bestämmer och det ska bara vara riktigt bra lag som ska få med sig poäng därifrån. Endre och Täby kommer på besök nästa helg och de kommer få sota för denna förlust!

Helgens lärdomar:
* Krilles smeknamn på mig och Emma är numera "Yxa 1" och "Yxa 2".
* Under matcherna behövdes idominsalvan användas var tionde minut. Umeå-resan för två veckor sen tog kål på mina läppar...
* Trots att vår "dans" kan se väldigt oseriös ut , pumpar den ut mycket adrenalin i koppen.
* I Falun är lövtunn bit samma sak som en utplattad hamburgare...
* Familjen Hjälms initiativ med lottförsäljning på våra hemmamatcher är riktigt uppsakttat. Att vi denna helg slapp betala för en av våra middagar kändes hur lyxigt som helst!
* Finns det någon som vill låna ut filmer till oss? Denna resa var det katastrof...
* Min stukde stortå från förra veckan mår sådär bra idag efter helgens tuffa matcher.
* Sätt aldrig bara ett alarm när vi ska iväg, sätt två...;)!


Kommentarer
Postat av: Filmer

Emelie krille har ju fått hur många som hellst var dom dåliga eftersom det var katastrof

2007-10-29 @ 20:27:37
Postat av: Emlan

Till "Filmer": Under årens lopp har många redan hunnit ses. Årets Umeå-resa tärde dessutom rätt bra på vårt förråd. Vi brukar alltid börja med de filmerna som de flesta vill se och går sen neråt... Nu har vi alltså avverkat de som tilltalar oss mest. Men smaken är som baken, och det var säkert några som gillade helgens filmer=)

2007-10-29 @ 21:46:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback