Konferens i Riga

NOTERBART

* För mig blev det en billig resa. På fyra dagar gjorde jag bara av med 150 kr. För byrån har det dock varit desto dyrare då varje anställd har kostat 12 000 kr.

* Det var inte bara Nyström & Partners Horwath i Helsingborg som åkte till Lettland utan det var hela organisationen i Sverige. Vi var alltså några hundra revisorer och revisorsassistenter som begav oss söderut.  

* Under de dagar som vi var borta har det ju verkligen inte varit någon avkopplingsresa. Vi har sovit max fem timmar per natt och jag kan väl inte påstå något annat än att tröttheten fortfarande sitter i...

* Det har flödat med alkoholhaltiga drycker. Någon oro om att glaset skulle stå tomt fanns inte och för de som var sugna var champagnen framme redan vid förmiddagsfikan.

Övriga anställda på jobb var tydligen inte så vana vid att någon tackade nej när det serverades alkohol. Som jag så många gånger förklarade så håller det inte att dricka sprit i tre dagar. Min kropp och mitt förnuft sätter i alla fall stopp för sånt!

* Två av kvällarna var vi VIP-gäster på en av de tre bästa nattklubbarna i Lettland. Det var sanslöst stort och en himla massa folk. Jag räknade till sju dansgolv (alla med olika musikstilar) och då fanns det säkert några till som jag aldrig hittade...

* Det här med hur letter väntar på bussen var ganska intressant. Här hemma står vi ju lite huller om buller och går inte fram till trottaren förrän bussen kommer. I Lettland däremot stod folk i en fin kö långt innan bussen var på väg.

* Skandaler, skandaler, skandaler. Det hände en hel del på denna resa och det är väl sådana saker som gör att det finns något att prata om på fikarasterna...;)

* Trots att det var mycket fest så stod även föreläsningar på schemat. På fredagen handlade det om K1, K2, K3 och K4 medan det på lördagen handlade om moms. Alla var inte lika pigga, men för egen del var det inga större bekymmer med att hålla ögonen öppna=)

* Resefixaren bjöd upp till dans, men det var något som jag gärna hade varit utan. Jag tror aldrig att jag har sett någon dansa på ett liknande sätt, vilken syn!

* Det drogs en hel del torra skämt om hur "lett" (=lätt) allting var...;)

* Ett uttryck som går till historien:
På utestället gick jag till damtoaletterna. När jag stod i kö så öppnades plötsligt den ena dörren och en av våra nyantällda gick ut därifrån. Han ser inte att jag står där, men han fattar ju ganska snabbt att han har valt fel toalett. Där var fullt med lettiska tjejer med magkorta tröjor, urringat och korta kjolar. När han står och tvättar händerna så säger han lite svamlande: "I´m in heaven". Jag har ju inte varit sen på att berätta för alla om hans lilla bravad. Att han dessutom inte har börjat på byrån än samtidigt som han fick lite för mycket dricka i sig gör att det hela blir ännu roligare. Dagen efter var han som en röd tomat och skämdes ganska mycket...;)

* Jag och Veronica, som båda två är nyanställda, fick dela rum med varandra. När det gällde den lettiska maten så var vi precis lika kräsna och hade vi inte haft våra kex att knapra på så vet jag inte hur vi skulle ha klarat oss...

* På tal om mitt och Veronicas hotellrum så var det många som var avundsjuka på det. Vi bodde på nionde våningen och bilden nedan, med de två tornen i solnedgången, var vår utsikt=)

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag hade en jätte bra helg. Det var ett perfekt sätt att lära känna alla sina nya arbetskamrater och nu känns det faktiskt riktigt roligt att gå till jobb. TACK NYSTRÖM & PARTNERS!Flera mil hemifrån

I Riga: Klockan var 11 och jag satt på en föreläsning om moms. Mobilen vibrerade till och jag läste meddelandet. Jag fick en klump i magen och ville bara åka hem. Längtan efter att få snöra på mig skorna och dra på mig min matchtröja var enorm. Ögonen fuktades och texten på over-headen blev bara ett suddigt mönster. Allt jag kunde fokusera på var den lilla vita bollen och hur mycket jag missade genom att vara där jag var...

Under helgen var nog detta ögonblick det jobbigaste. När klockan sen väl stod på 14.00 satt jag med mobilen i högsta hugg och väntade på att pappa skulle matchrapportera till mig. Det gick 20 minuter och inget hände. Konstigt tyckte jag eftersom det sällan tar så lång tid innan något av lagen gör mål. Då gick det plötsligt upp ett ljus för mig. Pga tidszonerna hade jag ju ställt fram klockan en timme och hemma var den inte mer än 13.20. Ah, jag skulle alltså behöva vänta 40 minuter till innan matchen var igång...

Jag som nästan aldrig är nervös har verkligen suttit på helspänn och det var många på jobbet som kommenterade mitt agerande. Det var en hemsk upplevelse att inte kunna vara med och påverka. I efterhand har jag fått mycket information om hur spelet och allt runt omkring fungerade. Eftersom jag inte själv var med så tänker jag inte ge mig på någon analys utan det låter jag dem som befann sig i hallen stå för...

Vad är en konferens i Riga mot att spela match? Inget!

Helgen som jag har fasat över väldigt länge börjar nu närma sig. På mitt nya jobb var det en sak som jag inte kunde påverka och det var den årliga konferensresan som de brukar göra. Vi åker tidigt imorgon bitti och kommer inte hem förrän på söndag kväll. Vi kommer att spendera dagarna i Riga (Lettland) där det blir allt ifrån skattekurser till nöje och fest. Anledningen till att jag inte ser fram emot detta är nog inte så svårt att räkna ut. Jag missar nämligen våra matcher mot Västerås och Täby. Ångesten har inte varit nådig och jag vill inget hellre än att stanna hemma. Det som känns värst är att jag tidigare har haft ett helgjobb, men som jag alltid har lyckats byta eller ta ledigt de helger som vi har spelat. När jag nu har fått ett måndag till fredag jobb så kommer jag helt plötsligt att missa två matcher pga arbetet. Varför skulle vi åka just detta datum=(? Spelschemat ligger ju dessutom på ett sätt som medför att vi är lediga flera helger och det hade varit så underbart om resan hade tajmats in med det. Den turen har jag ju dock inte haft... Jag kommer sitta på helspänn under den tiden som matcherna spelas och jag kommer inte ha lätt för att koncentrera mig på ekonomitermer just då. Pappa har lovat att live-rapportera till mig och min fokus kommer, i det skedet, att till 100% ligga på min telefon... Jag är övertygad om att ni kommer klara det galant tjejer, men man vill ju så gärna vara med och påverka. Bryta den där passningen, förstöra för motståndarna, servera sina medspelare, peppa sina lagkamrater och allt annat som en match innebär. Åh, vad jag kramar mina tummar för er!!!


Lunchsnack

V: Stryka är verkligen inte roligt!
M: Nej, men hur mycket behövs strykas egentligen. Om du har en skjorta och alltid har en tröja över den så räcker det ju att du stryker kragen...


KAIS Mora - FBC 6-2

Vilja, inställning, kamp och en vinnarinstinkt, ändå räckte det inte. Jag kan inte påstå att siffrorna speglar matchbilden. Vi krigade om varje boll och offrade oss för varandra. I två perioder var det jämt och hade inte Mora fått det tidiga målet, som de fick i tredje perioden, så tror jag att det hade varit en helt annorlunda avslutning. När Tove fick sitta fem minuter i utvisningsbåset så var det nog många som trodde att Mora skulle punktera matchen. Även denna gång lyckades vi hålla tätt och om inget annat så bådar det gott för fortsättningen. Toves kommentar efter utvisningen:

- Varför ge sig på berg när det finns småsten...

Vad hon sen menade med det vet jag inte för vi har väl inga sandkorn i vårt lag...;)

Givetvis kändes det tungt att inte få med sig några poäng hem, men sett till spelet så har vi tagit elefantkliv framåt. Att det sen skulle vara någon kris med våra inledande förluster tycker då inte jag. Serien har bara börjat och fem av de sex lag vi har mött gick till slutspel i fjol. Det kommer inte dröja länge förrän det lossnar för oss också.

Efter matchen blev jag intervjuad av Radio Kristianstad. Det var en ny erfarenhet och dessutom var det ganska svårt att komma med konkreta svar så tätt inpå en match. Standardfrågorna om hur det kändes duggade tätt:

- Hur kändes det att ta ledningen?
- Hur känns det efter förlusten?
- Hur känns det med en sån här tuff inledning på serien?

När intervjun var över hade jag inte så stor koll på vad jag hade svarat, men efter att ha hört lite på dagens radiosändning så friskades minnet upp. Det typiska är ju dock att man alltid kommer på i efterhand vad man skulle ha sagt istället...

Dalen - FBC 9-4

På dagens samling lämnade Chrille och Sara ut vars en lapp till alla spelare. På den hade de skrivit tre egenskaper som de värderade högt hos varje individ. Det var ett bra initiativ och personligen fick mitt självförtroende sig en kick framåt. Tack för de värmande orden=)!

Om jag ska beskriva vår insats idag så blir det både ris och ros. I andra perioden var vi magiskt bra och spelade precis så som vi skulle göra. Vi hämtade upp ett 3-0 underläge genom att göra tre mål på åtta minuter. Vi slet för varandra och höll våra positioner. Det var ett härligt gó i gänget och känslan om att vi skulle få en bra avslutning var stark. I tredje perioden föll vi dock ihop totalt och vårt tidigare så diciplinerade spel fanns inte kvar. Nu i efterhand skulle det vara kul att se på video vad skillnaden mellan perioderna var. Det är svårt att hitta en konkret anledning och det hade vi fått om matchen hade varit bandad.

Något annat som vi också skötte galant var vårt spel i boxplay. Emellanåt kändes det nästan som vi hade mer bollinnehav än vad Dalen hade. Om det sen var de som hade en dålig dag eller vi som hade en bra låter jag vara osagt... 

Nu väntar en lång bussresa till Mora innan vi kan checka in på hotellet vid 02.30 i natt. Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska lägga upp natten, men troligtvis lär det bli några timmars sömn i bussen för att sen avsluta den i sängen. Förhoppningsvis kommer jag inte ha några större problem med att somna=) 


Läget inför matchen

I natt har jag sovit med Andreia och Tove. Andreia som tyckte det var skumt att vi fortfarande var i Sverige...

- Om vi hade åkt söderut istället så hade vi varit i Italien nu... 

Stämningen i truppen känns bra och alla är riktigt sugna på att spela. Laddningen håller på för fullt och om några minuter ska jag och Anna gå ut på en promenad. Vädret är kanonfint med strålande sol och helt vindstilla, med andra ord ett perfekt vinterväder (minus snön då...) Under mina fem år i elitserien har vi bara lyckats knipa en poäng mot dessa två umeålag. Idag har jag dock känslan av att vi kommer att snygga till den statistiken. Det blir dessutom ett ypperligt tillfälle att spräcka vår nolla i tabellen och kliva upp några placeringar.

Citerat Sara och Chrille:
Det är få spelare som får chansen att spela i elitserien. Ni har kämpat hårt för detta och ni är väl värda att vara där. Ni ska med stor stolthet dra på er klubbdräkten för att gå in och köra 110%. EN FÖR ALLA , ALLA FÖR EN!

Magen kurrarSkalmans trogne vän, matklockan, ringde för ett tag sedan och eftersom vi var ganska långt ifrån det ställe som vi skulle stanna och äta middag på så åkte min fruktsallad fram. Emma var inte lika hungrig utan har sparat sin till efterrätt istället. Vad skulle vi ha gjort utan våra fruktstunder...;)?!

Bussresan i bilderJag, Anna och Tove somnade ganska fort, gäsp!
Vissa ser gladare ut än andra...


Lite frisk luft skadar aldrig, men en aning slitna var vi allt...


På Statoil kan man ha det roligt=)


Titt ut!

FBC-humor

- Katt åt lampa, lös i magen

- Katt år resväska, blev packad

- Katt åt stege, blev hög

- Katt åt batteri, slog volt

- Katt åt färg, dog på fläcken

- Katt åt bomb, smällde av

- Katt åt stekpanna, fräste

På en lång bussresa dyker det ena skämtet upp efter det andra. Nivån är inte alltid den bästa, men vi skrattar ändå...;)

En trött buss

Imorgon väntar Dalen och eftersom det tar ca 17 timmar med buss till Umeå så begav vi oss iväg klockan 6 imorse. Jag har alltså tagit ut min första semesterdag, vilket känns ganska bra. För en trött Emelie så kom en kort vecka ganska lägligt=) Jag hade tänkt jobba lite på bussen för att samla på mig lite extra komptimmar, men i övrigt ska jag bara njuta av att inte kunna göra så mycket. Några avsnitt av Prison Break lär det också bli. Hela box 2 är med och trots att jag redan har sett serien en gång så är det en som man kan se om och om igen=)

Dagens slarv tillägnas vår kära Linda Olofsson. Alla satt i bussen och vi väntade bara på henne. Klockan blev fem över sex och hon hade fortfarande inte dykt upp. Tina ringde upp henne:

- Hej, var är du?
- Ehh, jag ligger i sängen. Oj, jag har nog försovit mig.... Jag skyndar mig!


Som tur var hade hon packat sin väska igår, men matsäcken var inte färdig så Håkan fick assistera henne. Nu är alla med och denna gång har vi bara tagit med oss 11 utespelare och 2 målvakter. Vi ska slita som djur och av oss som var med i fjol tror jag nog att alla vill uppleva känslan som vi hade efter bortamatchen mot Dalen (4-4). Vi offrade oss för varandra och likt sophinkar åt vi upp alla skott. Den känslan, den vill jag uppleva igen!

Lördag 17/10 kl.14.00: Dalen - FBC
Söndag 18/10 kl.16.00: Mora - FBC

På egna ben, på öppet hav, och ni ska få se att vi kan ro i land...


Det är en spricka i glaset

Irriterad och omotiverad, men allra mest besviken. Varför ska jag offra allt när ni inte gör det?! 


Myskväll med vännerna

Igår var vi träningslediga och då passade jag på att boka upp kvällen för mina underbara vänner. Bengan hade jobbat och kom därför lite sent, men när hon väl dök upp så hann hon knappt säga "hej" förrän hon släppte den ena nyhetsbomben efter den andra. Till sist slutade hon att prata och då satt vi andra helt tysta. Det tog ett tag att smälta allt vad vi hade fått höra, men när vi hade samlat oss gick trutarna inte att stoppa...;)

Tack tjejer för en lyckad kväll och tack Elina för den goda maten=)!


Pillan är makalös med att fotografera, men tur är väl det så att vi får lite minnen från våra kvällar=)

30-årsfest med VIP-gäster

TACK Linda för en helt otrolig kväll! Jag hade verkligen jätte trevligt och det är ju inte varje dag som man får chansen att umgå med världskändisar... Dolly Parton, Cher, Bridget Jones, Tina Turner, Charlotte Perelli och ja, listan kan göras lång. Röda mattan var utrullad och paparazzi-fotografer härjade hej vilt. Allt eftersom kvällen gick rök den ena peruken efter den andra och jag var nog en av dem som la min först. Det kliade riktigt mycket och om inget annat så fick den mig att uppskatta mitt eget hår...;)

Linda fyller 30 år

Du är, morsan i vårt lag
Du ger, mer än vad du tar
Druvor,det ska du ju inte ha
På matchens dá

Magen, den var riktgit kass
Du fick, sitta kvar på dass
Medan, övriga laget kämpa så
Du krysta på

Nu när, du är 30 år
Undrar, vi ju hur du mår
Känslig, och nära till en tår

Våran Linda morgonpigg liten snäcka
Passar på att FBC väcka
Sticka i vår buss, hur ska garnet räcka
Glada Linda sjunger gärna en schlager
Blandat med en hel del scharader
Innebandy, vin, spex och sexologi
Är ditt livs stora magi


Melodi: Alla flickor

Under kvällen framförde vi låten ovan. Jag, Emma och Mysan satt på onsdagens träning för att försöka skriva något bra, men tre rader var allt vi fick till. Jag tog istället hjälp av mamma och tillsammans lyckades vi få ihop det. När det gäller sådana saker så brukar vi kunna komplettera varandra ganska bra=)  Lagets present till Linda var någonting som vi kommer att göra tillsammans i vinter. Vi ska bege oss ner till Malmö för att låta henne sjunga in en singel och därefter göra en musikvideo. I den kommer även FBC Engelholms elitdamer att gästspela=)

BILDER SÄGER MER ÄN TUSEN ORD...


Huvudpersonen Linda "Dolly Parton" Olofsson


En krona hit och en krona dit

Nu har jag avverkat min tredje arbetsvecka och i onsdags fick jag vara med på mitt första kundmöte. Jag fick då träffa upphovsmannen till ett företag som det går väldgt bra för. Våra liv är verkligen kontraster till varandra och så som han snackade om sina miljoner är svårt att föreställa sig... Han var, precis som alla andra, lite bekymrad över bankkrisen. Han hade i och för sig spridit riskerna genom att fördela sina miljoner på olika konton, men om banken går i konkurs så får han ju bara ut 500 000 kr vilket är småpotatis i hans plånbok. Hela vintern skulle han sen ut och resa. Världen är inte alltid så rättvis och själv går man ju och "letar" rabattkuponger på Maxi för att, om man har tur, kunna tjäna 5 kr...;)

En bra träningsvecka

Veckan har innehållit många bra träningspass. Försvarsspelet har satt sig allt mer och det känns som om vi börjar få kläm på hur vi ska jobba tillsammans. Chelle har repeterat vårt grundspel och det ser ut som om poletten äntligen har fallit på plats=) Vår femma har fungerat extra bra och inte nog med att vi har spikat igen bakåt så har vi lyckats etabla oss i anfallszon. Nu är vi på rätt väg! I torsdags hade vi gemensam träning med herrlaget och sett till oss damer så var det riktigt nyttigt. Trots att vi och herrarna inte möttes under spelets gång så höjde deras närvaro vårt tempo. När de spelade så smittade deras intensitet av sig på oss och när det sen blev vår tur så gick det undan=)

Bortsett från innebandyträningarna har jag även varit ute och sprungit innan jobb. Visst var det en aning segt när klockan ringde vid 5, men när jag väl kommit ut så var jag faktiskt pigg. Så pass bra känner jag nämligen mig själv så att jag vet att jag inte hade varit särskilt sugen på att köra ett individuellt pass efter en hel dags jobb. För min del är det alltså bättre att göra det direkt på morgonen. Jag trodde dock att jag skulle bli extra trött på eftermiddagen, men faktum var att jag kände mig mycket piggare. Att jag sen gick och la mig vid 21 på kvällen är en annan femma...;)

Veckans plus: Sara Bergström som gästspelade på onsdagens träning. Snacka om slöseri att en spelare i hennes kaliber inte är ombytt på våra matcher! Vad sägs om en spelande tränare=)?!

Veckans minus: Alla som prioriterar annat framför träningen. Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag. När du stannar hemma så är det dina medspelare som får lida, skärpning!


Observerat på bussen

Chauffören: Vad är det för något du har i din väska?

Jag: Innebandyklubbor

En annan passagerare: Vad bra att han frågade för jag har alltid varit nyfiken på vad det är. Jag trodde att det var en gitarr...

På onsdagar och torsdagar tar jag alltid med mig min toolbag till jobbet eftersom jag åker direkt till träningen när jag har slutat. Tydligen så har folk reagerat på detta, men hur kan man ens tycka att det ska kunna rymma en gitarr i det fodralet?! I så fall hade det varit en väldigt annorlunda gitarrmodell...

Det här med hur man uppträder i en buss är faktiskt lite speciellt och det syns ganska tydligt vilka som åker dagligen. Utan att fundera närmre på det så sätter de sig alltid på samma plats (jag gör precis likadant), men så fort det är en som inte brukar åka så står de och velar om vilken plats de ska ta (och det trots att de är först på...) Sen är det ju det här typiska svenska syndromet med att vi alltid vill sitta själva. Alla platser intill fönsterna är uppbokade och givetvis är det bara en person på varje dubbelsäte. Jag säger inget om det för jag sitter mer än gärna själv och ofta brukar jag ha turen att få göra det också eftersom jag har en stor toolbag som medpassagerare=) På morgonen tar det dessutom inte många stationer förrän jag somnar och vem går och sätter sig vid en okänd person som sover? Alldeles riktigt, ingen...=)

Ingen helg på soffan

FREDAGKVÄLL
Direkt efter jobb begav jag mig till Ängelholm för att möta upp farmor & farfar, kusinerna samt mamma & pappa. I torsdags fyllde nämligen farmor år så för att fira henne hade vi bokat in en helkväll. Vi gick först och såg filmen Mamma Mia på bio. Jag har i och för sig redan sett den, men den var minst lika bra denna andra gång=) Ett restaurangbesök avslutade kvällen där vi alla blev riktigt mätta i magen. Inte ens en efterrätt orkades äta och då har det verkligen gått långt...;)

LÖRDAG
Förmiddagen ägnades åt att uträtta alla de ärenden som jag har lagt på hög under veckans gång. På vardagarna har jag aldrig tid att fixa med sånt så numera blir det lite av helgens uppdrag. Eftersom vi är spellediga så blev det en lång löprunda tidigt på morgonen. Jag hann också med en snabbvisit på stan, tillsammas med mamma, innan det var tid att bege sig till Åstorps sporthall. Åstorps damer hade hemmamatch mot Malmö FBC så då tog jag, lillebror och Emma tillfället i akt att kolla. Under matchen kom herr Pommer och bjöd mig och Emma på kanelbullar (var ju kanelbullens dag) samtidigt som han var generös med lite massage. Det samlade du lite pluspoäng för...;) Tack så mycket! När matchen var slut fortsatte jag och lillebror Philip till Helsingborg för att kolla in HIF - Elfsborg. När pappa vann en av delfinalerna i
HD-coachen så var priset två biljetter till HIF och dem passade vi då på att utnyttja i denna toppmatch. Matchen var sevärd och trots att det var lite kallt (har det någonsin varit varmt att kolla fotboll? Svar: Nej...) så var det många värmande ögonblick. När slutsignalen gick tog vi oss fort som attan till bilen för att bege oss hemåt. Jag var bjuden på fest till klockan 20 vilket medförde att jag endast hade 60 minuter på mig att göra mig i ordning och äta middag. Jag klarade tidsgränsen och känner mig faktiskt lite imponerad av mig själv...;)

LÖRDAGKVÄLL
För min och Emmas skull anordnade Micke fest. Det är sällan som vi kan festa och nu när vi väl var spellediga så tog han tillfället i akt=) Det blev en lyckad kväll och viktigast av allt var att jag, Emma och Alek blev 1:a i den musiktävling som Katta hade fixat. Vi vann ganska klart (för två poäng ner till tvåan måste ses som utklassning...) vilket var tur då våra vinnarskallar inte hade tolererat en förlust. Kvällen fortsatte på Cardinal och när vi står i kön för att komma in så får jag se ett bekant ansikte bakom mig, OS-finalisten Johan Wissman. Lite fräckt var det allt och dålig på att dansa var han inte heller...;) Du och jag Emma, då kan det gå hur som helst=) När vaderna värkte, magen kurrade och tröttheten smög sig på så ringde jag lillebror som snällt kom och hämtade oss. Tack för att du ställer upp för syrran!SÖNDAG
Under förmiddagen har jag gjort en hel del "måsten" och snart ska jag iväg för att kolla Munka - Lindås herrar. Efter den matchen kommer jag inte att göra särskilt mycket utan jag ska försöka lägga mig tidigt för att vara utvilad till en ny jobb- och träningsvecka=)!


Ibland behövs det en påminnelse

I onsdags var jag ganska tidig till vår träning och roade mig då med att titta på när ett yngre pojklag spelade. När deras pass var slut samlade tränaren alla spelarna. Han gick igenom vad som hade varit bra/mindre bra och det sista han sa innan de skildes åt var:

-Nu kan ni gå och duscha, men glöm inte att ta på er rena kalsonger efteråt!

Hur härligt lät inte det! Det värsta är att det säkert hade varit några som hade tagit på sig sina svettiga underkläder om de inte hade blivit påminda om att byta...=)

Över till våra egna träningar. Prio ett har inte helt otippat varit försvarsspel där vi har diskuterat lösningar för att komma till bukt med läckaget bakåt. Det känns som om vi är på god väg och jag hoppas att det snart kommer sitta i ryggraden hur vi ska agera i de olika situationerna. Många frågor har dykt upp, men de flesta har vi fått svar på så nu är det upp till oss själva att omvandla teori till praktik. Det är lättare sagt än gjort, men med full träningsnärvaro, rätt inställning och fokusering så kommer det inte att vara några som helst problem!