Luften i ballongen börjar att ta slut, blåser ni in mer?


Tänk om man hade kunnat få tillbaka lite av sommarens solbränna. Det var bara två månader sedan jag var i Italien, men jag känner redan suget efter värmen. Lösa planer finns och jag hoppas innerligt att jag får möjligheten att genomföra dem. Tummen kramas - mer än en gång!

Älvstranden - FBC Engelholm 9-5

Ännu en förlust har lagts till handlingarna. Resultatet känns inte direkt orättvist, men att åka ifrån en match utan poäng är aldrig roligt. Vårt största problem var att våra uppspel gång på gång fastnade på motståndarna. De hade både kvicka och tekniska forwards som ställde till problem för oss.

Nu går vi in i en ny period och allt det gamla läggs till handlingarna. Vi har inget att förlora, bara allt att vinna! TILLSAMMANS

IDOL 2010

I fredags var vi ett gäng som begav oss iväg till Malmö Arena för att kolla livesändningen av IDOL. Vi inledde kvällen med grillbuffé i arenans restaurang innan vi intog våra platser. Mäktigt!


Pill, Frida och Sofia


Sofia och Carro


Förväntansfulla inför vad som komma skall=)


Elina, Frida och Pill


Under tiden som vi väntade på att sändingen skulle dra igång så underhöll de tidigare utröstade idolerna. Här är det Geir som showar.


Min personliga favorit, Peter Jihde, intar scenen. Han var störtskön och det var väldigt roligt att följa hans personliga peppning innan kamerorna slogs på=)


Juryn; Laila, Bagge och Andreas


Malmöpublikens självklara favorit, Olle!

En frihetskänsla

Igår var den stora dagen kommen och jag hämtade min nyinköpta pärla, Honda Civic=) Leveransen drog ut på tiden så den senaste veckan har jag haft en lånebil (Honda Accord), men nu har jag alltså äntligen fått min riktiga. Vi trivs ypperligt ihop och jag är numera en stolt medlem av Hondafamiljen=)

Problem med min blogg?!

Jag har vid ett flertal tillfällen fått information från Elina om att min blogg ser konstig ut. Min layout har varit okey, men inläggen har tillhört någon annan. Vissa gånger har det även varit på andra hållet, någon annans layout, men mina inlägg. Är det någon mer som har märkt dessa konstigheter? Tacksam för svar...


När en stjärna faller får mina drömmar nytt liv igen

Jag har stannat upp många gånger. Nu vänder jag mig dock inte om igen utan vill du komma ifatt får du springa. Frågan är om du hinner. Jag är snabb och jobbar mig framåt mot ettan...


Live från soffan


Lördagens godsaker består av mina nybakade lussekatter, pepparkakor, skumtomtar och clementiner. Julmusik spelas för fullt och jag har precis sjunkit ner i soffan. Mina lussekatter ser kanske lite roliga ut, men mitt dåliga tålamod bidrog till att jag gjorde de lite extra stora och när de jäste såg man inte att det var kringlor. Goda blev dem i alla fall och jag har redan tryckt i mig två stycken. Övriga har jag dock frusit in, för säkerhets skull;)

J U L S T Ä M N I N G

FBC Engelholm - CL98 2-4

Idag nöjer jag mig med att säga att jag är irriterad och ledsen på både det ena och det andra. Ingen kommentar - det blir nog bäst så...


Foto: Peter Werner - Bild lånad från upshoto.se

En fredag med mycket trevligheter

Igår firade vi mammas födelsedag genom ett restaurangbesök. Paket delades ut och det kändes som att vi alla hade hittat passande presenter=) Efter middagen begav jag mig vidare till Elina. Hon hade bjudit hem ett helt gäng med vänner för lite idolmys. Jag fick ingen kamera med mig så jag kan tyvärr inte bjuda på några bilder. Hela kvällen var i alla fall lyckad och det är ju huvudsaken=)

Hipp Hipp Hurra!


Idag fyller vår älskade mamma år, GRATTIS=)

Blandar och ger, med eller utan klubba i hand

Denna vecka har det varit både ris och ros. I måndags hade vi besök av fystränare Lindsjö och som vanligt bjöd han oss på ett toppenpass. Han är otroligt inspirerande och ger motivation som få=)

Igår var det däremot ingen höjdare och det innebandypasset tar nog hem priset som säsongens tråkigaste hitintills. Kallövningar uppspel i 1.5 (?!) timme gjorde att man hade lätt att hålla sig för skratt... Ikväll var det mycket spel och förhoppningsvis kan vi få ut det där lilla extra på lördagens match. Nu smäller det, välkomna!

Lördag 20 november kl.14.00: FBC Engelholm - CL98


En evig väntan

Igår skulle jag ha fått min nya bil, men jag fick istället beskedet att den var försenad. Visst, jag har aldrig haft en tidigare, men gud vad drygt det är att vänta nu när det är så nära! Det är ungefär som när man ska ha semester:

- Det är tur att det är sista dagen. Jag hade inte orkat jobba en enda dag till...

Jag kramar både mina tummar och hoppas att jag får ett trevligt samtal imorgon!


De känner mig alltför väl

Idag skulle jag på kundbesök och det var till ett ställe där jag aldrig hade varit tidigare. Jonas skulle också med och klockan 6 i morse fick jag ett sms från honom:

- Det bjuds aldrig på förmiddagsfika så du kan ju ta med någon frukt eller något...

På jobb är alla ganska medvetna om att jag är född hungrig och han ville nog inte riskera en skrikande mage på mig;) 

Ungefär samma sak inträffade när jag var på kundbesök för ett par veckor sedan. Vi erbjöds lunch på bolaget, vilket bestod av mackor. Revisorn som var med mig var dock snabb att tacka nej:

- Jag tror att vi åker till en restaurang istället. Emelie brukar vara hungrig och äta ganska mycket...

Fadderverksamhet

Under denna säsong ska vi seniorspelare besöka några träningar för ungdomslagen. Idag var det tid för min första insats hos F12 och jag kan inte säga annat än att jag fick ett varmt välkomnande. Jag hann knappt komma in i hallen förrän tre spelare kom fram till mig. I munnen på varandra kom det ena påståendet efter det andra:

- Du har nummer 3 på tröjan!
- Du heter Ohlsson i efternamn!
- Du har en kusin som heter Axel!
- Du spelar back!

Jag trodde faktiskt inte att de hade så bra koll på oss i damlaget, men tydligen så vet de mer än vad man tror. En av spelarna kände jag dessutom igen som "minstingen" som för många år sedan höll mig i handen under en av våra introlöpningar. Denna tjej kom också ihåg det, vilket känns väldigt roligt - Minnen skapar gemenskap


Fyra poäng

Ni är det bästa laget vi har mött hitintills! 

Det svider att vi inte har ett bättre läge - ibland ljuger tabellen...

Pappa, farfar och morfar

Fars- och morsdag skulle man likaväl kunna döpa om till matens dag. Det enda jag har gjort denna söndag är att just äta. Middag, efterrätt, tårta, kvällsmat, och åter igen tårta. Nu har jag sjunkit ner i soffan med en svälld mage, tända ljus och en gó filt. Snart är det dax för Zlatan och jag som är ett Beck-fan på söndagar får helt enkelt spela in filmen och se den senare i veckan istället. Åh vad jag gillar helg!

En oplanerad lördagkväll förvandlades till en fullplanerad=)

Igår var jag på spontanmiddag hemma hos Madde. Hon hade samlat ihop ett trevligt gäng där det skvallrades på hög nivå (eller i alla fall enligt killarna, för oss var det som vanligt;) När jag träffar just dessa personer så brukar jobbet komma på tal och eftersom vi är verksamma inom samma bransch är det alltid extra intressant att diskutera, både det ena och det andra;) 

Det gäller att känna rätt personer och eftersom Filip är så duktig på att spela gitarr så har han lovat mig några lektioner=) Vi diskuterade det redan i somras när vi övade lite på en
fest, men pga tidsbrist har det inte blivit av. Nu ska vi dock göra slag i saken och förhoppningsvis kommer jag kunna utöka mitt, för tillfället begränsade, kunnande.

De andra avslutade kvällen på M&M, men själv begav jag mig hemåt. Jag var trött och eftersom söndagen skulle innebära farsdagfirande på flera håll så ville jag vara utvilad. Tack Madde för det trevliga initiativet!

FBC Engelholm - Pixbo 4-5

Ja, vad ska man säga. Det var orättvist att vi inte lyckades knipa någon poäng, men samtidigt får vi skylla oss själva när vi inte har bättre skärpa i våra avslut. Vi skapade mängder av chanser, men sköt som krattor. Att missa så mycket har vi helt enkelt inte råd med och fortsätter vi med detta slarv kommer vi inte avancera i tabellen. Matchen i sig tyckte jag var rolig att spela. Det var ett högt tempo och lite smågrinigt mellan lagen. Det enda negativa var alltså att vi inte vann...

När det gäller box-play har jag numera fått en ny roll. Tidigare har jag alltid spelat längst bak och för några år sedan gick jag ut och blev kantspelare. Nu har jag däremot "avancerat" till en spetsspelare och jag kan ju säga så mycket som att man får jobba lite annorlunda där. Jag tror sällan jag har varit så trött efter ett byte som jag var efter detta... Kul var det i alla fall och en utmaning för mig som alltid har hållt till längst ner i banan=)

Den kommande veckan väntar tre innebandypass och har vi inte kännt av kniven på strupen innan så gör vi det definitivt nu. Att vi spelar bra spelar ingen roll så länge som vi inte tar poäng.

Shopping på schemat

Ett tecken på att jag åkte iväg tidigt till jobb var att jag begav mig hemifrån innan morgontidningen hade kommit... Vilken anledning har jag då att börja jobba "mitt i natten"? Vid lunch ska jag till Ullared med mamma och Elina och för att få undan så mycket "måste-arbeten" som möjligt så var detta enda alternativet. Det är tur att det snart är helg så att man kan vila upp sig=)


Frida 25 & Alex 30

Kvällens tema var "Ombytta roller". Jag, Sofia, Dennis och Oskar samlades upp hemma hos Sofia för att fixa det sista innan festen.


Dennis och Oskar målade varandras naglar, manligt;)


Redo för partaj!


Någon som kan se att detta är Sofia?!










Diverse tävlingar genomfördes.




Frida och Sofia










Dennis, kvällens vinnare för bästa utstyrsel.






Frida


Jag och Poppe






Fridas morfar höll ett fint tal för födelsedagsbarnen.

Tack mina vänner för en trevlig kväll!

Veckans i-landsproblem

1. Gemensamt fläktsystem: När jag kom hem från gårdagens träning klöktes jag av lukten i min lägenhet. Någon i huset hade lagat blomkål och efter ett tufft innebandypass var det en doft som jag definitivt inte uppskattade!

2. Burkar som inte håller tätt: I morse när jag plockade upp dagens lunch från min väska så hade salladsburken läckt och en massa "majssaft" hade runnit ut. Det var kladdigt och det var dessutom en mindre rolig uppgift att ta tag i...

Äckligt effektiv!

Ibland blir jag förvånad över min energi på morgonkvisten. Idag ska jag på kundbesök och ska därför iväg lite senare. Jag gick dock upp i vanlig tid och inledde med en 45-minuters promenad med Elina för att sen fortsätta med att städa hela lägenheten. Nu är jag nyduschad och efter en "helgfrukost" är jag redo för att åka och jobba. Detta var en bra morgon=)

Kvalitetstid med familjen

De senaste dagarna har jag haft ganska mycket ledig tid och jag har därför passat på att ägna den åt familjen. I fredags bjöd lillebror mig på middag och sen hade vi myskväll framför Idol=) På lördagen stod släktkalas på schemat och på söndagen var jag hemma hos mamma & pappa för att kolla Halmstad - HIF. Ikväll är vi träningslediga från innebandyn (underbart eftersom vi har världens i särklass sämsta tid på måndagar!) och jag har åter igen begett mig hem till föräldrarna. Denna gång är det BP - MFF som lockar där jag givetvis håller tummarna för en skåneförlust. Precis som vanligt kommer soffan att bli full och det gäller att vara ute i god tid om man vill ha en säker sittplats;) Idag var jag först, men morfar kom inte långt efter och vi hade turen att få våra vip-platser;)


Skiathlos 2010 - Jag och lillebror


Trampa inte på mig!

Jag var på ett strålande humör tills jag fick kommentaren. Det påminde mig om hur det var tidigare och nu har du plötsligt lyckats släcka min nytändning... Bra jobbat! Vem som förlorar mest på det? Ja inte är det jag i alla fall...