Juldagen spenderades på Danskesjön


Jag är ingen hejare på att åka skridskor och den gamla hockeyhjälmen åkte på. Jag klarade mig dock från att falla och det är jag mer än glad för!


Elina


Hockeyfantasten Tias i egen hög person! Han ville lira match, men jag och Elina fick slänga in handduken. Orsak? Dålig balans... Vi försökte istället oss på att "trixa" lite och de som såg oss skulle nog inte tro på oss om vi sa att vi spenderar tio timmar i veckan med att hålla i en klubba...


Daniel


Tias, Elina och Daniel förbereder fika


Lussebulle och varm jordgubbssaft satt fint=)




Det var ett underbart väder att åka skridskor i, men mina tår gillade definitivt inte det. Jag tror aldrig att jag har frusit så mycket om dem och när jag satte mig i bilen hem så var det "hjärt-och-lungräddning" som gällde.

F R I S K U S

Min jul

Den riktiga julkänslan började infinna sig på lillejulafton. På eftermiddagen var jag hemma hos Elina där vi bytade julklappar, åt gröt och julgodis. Under dessa timmar var det inte bara fokus på jul utan vi passade även på att smida lite andra planer. Resultatet återkommer jag dock med lite senare=) 

På kvällen kom lillebror på besök till mig. Vi hade uppesittarkväll med Bingo Lotto och paketinslagning. Några storvinster blev det tyvärr inte, men spänning saknades inte. Nära skjuter ingen hare...

JULAFTON


Detta år firades julafton hemma hos Mamma & Pappa.


Pappa och lillebror


Dagen till ära var Farmor & Farfar matchande röda.


Delar av Mammas hemmalagade julbord.


Andreas är grym på att göra marsipanfigurer. Här är en av dem, grisen.


Jag ger mig på risgrynsgröten


Mormor & Morfar









Julen är verkligen en mysig tid!

GOD JUL önskar jag er alla


Warberg - FBC Engelholm 4-0

Resultatet finns det inte så mycket att säga om. Vi gjorde så gott vi kunde, men denna gång räckte det inte. Warberg har många duktiga, inte minst tekniska, spelare och emellanåt bjöd de på korv som vi åt på läktaren... Visst hade vi några farligheter och inte minst när vindsnabba Sofia (som var ett ständigt orosmoment för Warberg) snyggt skapade en vass målchans. Tyvärr resulterade hennes genombrott i en stolpträff och i anfallet efter gjorde istället Warberg 2-0. Kanske kanske hade matchbilden blivit annorlunda, men å andra sidan var det många av deras skott som ven i vår målram. Tillfälligheter som leder till resultat...    

För egen del hände något historiskt. Under mina tio år som seniorspelare har jag på bortaplan aldrig blivit utsedd till matchens lirare. Att jag valde rätt match går inte att ta miste på utan Warberg var verkligen generösa med priset. Jag fick Michael Jacksons bärbara hårddisk "This Is It" och i julhandeln har jag sett att denna ligger på runt 700 kr. Jag uppskattade verkligen det jag fick, men utmärkelsen i sig värmde ännu mer. Nu kan jag bocka av det på min lista. Tack, det betydde mycket!

Presenterna var inte slut efter detta utan på väg hem delade tränare Sanny ut vars ett julkuvert till alla i bussen. I detta fanns ett oerhört välkommet presentkort, en massage på Osteopatikliniken. TACK kära du!

Mitt tredje tack riktar jag till de FBC-supportrar som trotsade vädret för att stötta oss. Vi har vår trogna föräldraskara som alltid följer med oss, men denna gång utökades alltså hejarklacken. Ett stöd som behövs.

Idag vill jag ägna uppmärksamheten till en av mina mest trogna läsare

Ja må han leva, ja må han leva... Kvällen har spenderats i Tåstarp där det vankades tårtor i stora lass=)

GRATTIS FARFAR


Sommar 2010 - Pappa, Farfar och jag


FBC Engelholm - Södra Dal 6-4

En jul utan köttbullar, en sommar utan sol och shopping utan inköp. Det är ungefär som Engelholm utan tre poäng. Igår bröt vi vår långa förlustsvit och när slutsignalen ljöd var det ÄNTLIGEN vi som fick jubla högst. Vi har haft ett långt uppehåll där vi har kämpat tillsammans. Väggen lång har satt skräck i våra träningar och det är något som vi alla gör allt för att slippa... Det har i alla fall gett resultat för i denna match gav vi allt i löpningarna, gick respektlöst in i närkamperna och jobbade helt enkelt 100% för varandra. Dessa tre poäng inkasserade vi om ett lag och jag kan inte säga annat än att jag är stolt över vår insats. Vi har legat ner i ett par månader och att resa sig upp efter så lång tid är starkt!  

Matchens plus = laget

Just nu är det många som jobbar för att vi ska ha det så bra som möjligt. Mat efter träningar, middag på bortamatcherna och igår hade pappa Pommer och Jönsson lagat god köttfärssås. Det är prima insatser som är guld värt, tack!

På tisdag är det Warberg som står för motståndet och då önskar jag mig tre poäng i en för tidig julklapp. Jag hoppas att tomten låter min önskning gå i uppfyllelse!

Någon som har ett knä till salu?

Jag hade slagit till direkt! Min tidigare krigsskada (=korsband) bråkar med mig och jag är så grymt trött på det. Jag vet inte om det har med kylan att göra, men de senaste veckorna har det helt och hållet gått sin egen väg. Det hänger upp sig i tid och otid med små klick som löser upp det. Just nu är det svullet/stelt och för varje steg jag tar är det som att någon sticker en kniv i det. På order av herr Wahlström har jag knaprat i mig lite starka tabletter och på dagens match mot Södra Dal finns det inget annat alternativ än att övervinna smärtan. Snälla knä, sätt inte mer käppar i hjulet för mig än vad du redan har gjort!

Igår var jag och min femma med och spelade match med D2. Vi har haft ett långt speluppehåll med D1 och detta var ett ypperligt tillfälle att väcka tävlingsnerven till liv igen. Tyvärr blev det bara en periods spel för mig eftersom mitt knä inte ville mer. Tiden på plan kändes dock bra, vilket bådar gott inför dagens drabbning mot Södra Dal. Nu ska jag ut på en långpromenad där mitt knä ska få all uppmärksamhet. Det ska bli mjukt som dun och rörligt som ett gummiband. Nu kör vi!

Lördag 18/12 kl.14.00: FBC Engelholm - Södra Dal


Emlan, Elina och Sofia

Vår weekend i Stockholm var något som vi alla tre hade sett fram emot. Att åka bort från alla måsten här hemma och istället njuta av lite shopping och återhämtning var välbehövligt.


En helnöjd Sofia

Vi bodde på First Hotel och det absolut bästa var givetvis frukosten. Tidigare tillbringade jag ganska många helger på Scandic eftersom vi reste så ofta med innebandyn. Då kunde jag dock inte äta vad som helst på grund av att jag ville ha de bästa förutsättningarna inför matcherna, men nu passade jag däremot på att prova de flesta delikatesserna=)


Elina tog en chansning, vilket fungerade alldeles utmärkt=)



Elina och Sofia, i väntan på tunnelbanan om skulle ta oss ut till det stora outletområdet.

Tyvärr hade vi ingen lyckosam dag på outleten utan med noll kassar i handen fick vi istället bege oss till ett stort köpcentrum. För vissa blev det en lite dyrare runda, medan det för andra inte sved särskilt mycket i plånboken. Bitter? Ja lite... När man lägger en hel helg på shopping så hade det varit trevligt att få med sig mer än ett par byxor och en tröja till Skåne...


En trött Emelie passade givetvis på att ta sig en tupplur mellan all shopping. Att sova på bussen är inga problem för mig=)




När vi hittar på saker så fokuseras mycket på mat. När energinivån börjar tryta så märks det ganska tydligt eftersom vi alla blir väldigt tysta. Just på denna restaurang var det dock ingen risk för några halvhängiga töser. Servitrisen gjorde fel på min och Sofias beställning och för att kompensera fick vi in två huvudrätter. Pricken över i:et var när jag fick in båda mina rätter med vitlök. På grund av min vitlöksallergi så bad jag specifikt om att få min mat utan just detta, men tydligen så hade de lite problem med att förstå vår skånska?! Jag hade fyra tallrikar som var inne och vände och till slut var det svårt att hålla sig för skratt... När notan kom in hade vi fått en rejäl prisreducering och den egentligen så dyra middagen blev helt plötsligt ett klipp=)


Sofia väntar snällt på att få in kvällens beställning(ar)


Jag och Elina laddar inför efterrätten. Ja, givetvis var det tre-rätters som gällde (Elina: Förrätt, huvudrätt och efterrätt. Jag och Sifia: Huvudrätt x 2 och efterrätt.

UNDERBARA VÄNNER

Förtjänta av två dagars träningsvila i storstan

Imorse var jag och Elina mer än duktiga, eller i alla fall så tyckte vi det själva=) Klockan 5.00 möttes vi upp på vår vanliga plats för ett konditionspass. Denna gång fokuserade vi på intervaller och jag får väl medge att det kändes att det var ett tag sedan som vi körde just detta. Tidigare gjorde vi det en gång i veckan, men på senare tid så har vi kört mer snabbhets- och spänstträning (vilket dessutom är tusen gånger roligare!)

Under den timme som vi var aktiva konstaterade vi att det inte var så kallt ute idag. När jag satte mig i bilen för att köra till jobb så insåg jag dock att det var -6 grader och givetvis tog jag detta som ett tecken på att vi hade jobbat riktigt hårt;)

Imorgon är det tid för nästa trioresa

Stockholm kallar=)
 

Elina, jag och Sofia - Sardinien 2010

Som en ny människa

Jag kan vara lite dålig på det här med att ta mig till frisören. Nu var det dock kris och idag har jag äntligen fått det fixat. Själv tycker jag att det  blir stor skillnad, men det är nästan aldrig någon annan som lägger märke till det. Hur jag ska tolka det vet jag inte riktigt, men jag hoppas att det beror på att det kanske inte är så gräsligt innan jag gör vid det;)


Spelkväll utan spel...

Söndagen var en ganska trött historia. Efter en lång och sen lördagsnatt får dagen efter ofta lida. Jag, lillebror och Lisen stack dock iväg vid lunch för att leta julgran. Det gick ganska smärtfritt och på ställe nummer två hittade vi vad vi sökte. Jag som ska ha min på balkongen fixade till allt direkt och nu står den och lyser upp i vintermörkret, mysigt!



På eftermiddagen begav jag mig iväg till Åstorp. Jag hade blivit bjuden på spelkväll till Klitte, men något spel såg jag inte röken av... Å andra sidan gjorde det inte mig så mycket eftersom jag inte är jätte förtjust i det här med sällskapsspel (det tror jag att både Sofia och Elina kan skriva under på;) Jag och Jull hamnade i köket för pepparkaksbak. Vi ville givetvis involvera så många som möjligt och delade därför upp arbetsupgifterna: En fick knåda degen, en kavlade, en tryckte figurer, en la upp dem på plåtarna och en ansvarade för ugnen. Fem personer till två plåtar, rekord?! =) Ju fler kockar desto sämre soppa... Det stämde in ganska bra och det var nu som jag insåg varför jag brukar köpa färdiga pepparkakor istället för att göra egna. Hur man kan misslyckas med en färdigköpt deg kan också diskuteras... Det blev några riktigt tjocka kakor och ja, jag nöjde mig med en. Vissa föredrog till och med den råa degen...

Jag passar härmed på att tacka för att jag fick komma, att skratta förlänger livet!


En lördag i festens tecken




I lördags hade jag middagsbjudning för mina kära vänner. Tyvärr blev det ett par återbud, men vi som slöt upp hade det trevligt tillsammans=)  


Madde, Bengan, Carro och Elina












Sofia och jag


På väg in till Helsingborg


Att stå i kö är definitivt ingen partyhöjare och att det dessutom var svinigt kallt gjorde inte saken bättre. Vi överlevde dock och väl inne på stället så var det ingen som klagade över kylan;)


Tre heta brudar redo för dans!


När vi stod på dansgolvet så fick jag plötsligt något i huvudet, en snöböll! Någon hade kastat den rakt i pannan på mig och frågan är vad jag hade gjort för att förtjäna det... Paff blev jag i alla fall och jag hoppas verkligen att det var slumpen som gjorde att den prickade just mig;)



Jag träffade på lite innebandyfolk och en kommentar jag fick från en i FCH var:

- Alltså är du alltid ute eller?
- Va???
- Ja, varje gång jag är här så är ju du också det.
- Jag har inte varit här sedan i slutet av juli.
- Vilken sammanträffande att vi kommer hit just samma kvällar...
- Eller inte, vi är ju ofta spellediga samma helger;)

Fyra slagna hjältar med ett smile som räcker länge!

I hemkunskapssalen - Julmys tillsammans med laget

Gårdagens träning ställdes in och ersattes istället av några timmar i köket. Jag och Elina träffades efter jobb för att inhandla ingredienser till det julgodis vi skulle baka. Vår tid var begränsad så allt gick i rappet. Vi småsprang med våra kundvagnar och ju fler saker vi stoppade i den desto oroligare blev vi över att budgeten skulle spricka. Jag hade med mig en rabattcheck och även om den bara var på 5% så förlitade vi oss ganska mycket på den... Någon tid för överslagsräkning hade vi inte utan när vi kom fram till kassan fick vi istället rada upp varorna i rangordning efter vad som vi ansåg vara viktigast. När vi insåg att vi hade gott om pengar över tog Elina till löpsteget och hämtade lite lussebullar. Att övriga kunder fick vänta brydde hon sig inte om;)


Kvist och Tess


TP och Sofie


Stephie


Elina, Sofia och Glebe


Smarrigt=) 


Linnea var en hejare i köket! Hon och jag bildade ett team som skulle göra honungsrostade mandlar med apelsinsmak. Jag måste faktiskt säga att vi var grymma tillsammans för av dessa ingredienser lyckades vi få fram mandlar med kycklingsmak... De var outstanding (och då inte som det godaste godiset;)


Madde och Pommes




Här jobbas det för fullt


Knäckbak






Mandel 1 visar upp vårt mästerverk. Mandel 2 (=jag) står och diskar. Mandel 3 (=Kvist) fångdes tyvärr inte på denna bild...




Våra fina mästerverk


Rocky Road, knäckrutor, honungsrostade mandlar, knäck samt nougatrutor.


Kvällen avslutades med julklappsspel och med så många tävlingsmänniskor på samma plats så blev det dragkamp om det mesta=)

Det var en väldigt lyckad kväll och skratten ekar fortfarande. Vad gör man med denna skitiga kökshandduk? =)

Smärtsamt värre

I måndags hade vi ett pass med fystränare Lindsjö. Kroppen mår som den förtjänar och idag kommer det inte vara skönt att spela innebandy...