FBC Engelholm - Jönköping 7-9

Igår kom de osbesegrade serieledarna på besök till Ängelholm och det var nog många som trodde att vi inte skulle ha en chans mot dem. Precis samma inställning verkade Jönköping ha och i första perioden ställde de bara in skorna. Vi spelade ut dem totalt och vår 5-0 ledning var definitivt i underkant. I andra perioden kom de dock ut som ett helt nytt lag och deras underskattning var som bortblåst. Deras snabba forward rörde sig över stora ytor och även om de, enligt min uppfattning, fick en del skitmål så gjorde dem det smart. Att tappa en så stor ledning som vi gjorde är aldrig okey, men det var förr Jönköping som tog sig i kragen än vi som slutade jobba. Att lyckas hämta sig efter en sådan start är väl dessutom något som symboliserar just en serieetta...

Även om vi var nedstämda efter slutsignalen så får vi ändå ta med oss att vi lyckades göra sju mål på ett lag som inför denna match hade snittat två insläppta per omgång. Allt är inte negativt! Mitt plus tilldelar jag My Löfqvist. Hennes fart under fötterna är oerhört viktig samtidigt som hon inte har några problem med att ta för sig. Igår krönkte hon dessutom sin insats med att göra tre mål, bra jobbat!

Kvällen tillbringade laget tillsammans. Middag och bowling stod på schemat och det blev en trevlig avslutning på en mindre bra dag. Givetvis var det tävling och nu när det vinnande laget har utsetts så bör väl vi få äran att utse straff till förlorarna?! =)